Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Český trh zažívá pozitivní obrat,  ČEZ je však i dnes pod prodejním tlakem

Český trh zažívá pozitivní obrat, ČEZ je však i dnes pod prodejním tlakem

09.01.2007 10:45

Český trh zažívá pozitivní obrat po současných propadech, nicméně ČEZ je i dnes pod prodejním tlakem. Akcie ČEZ se po snížení doporučení od ING dostávají velmi blízko k úrovním 920 korun, kde včera našel podporu. P.Morris se aktivně obchodoval nad 12000 korunami, ale na 12100 korunách našel silnou rezistenci. Komerční banka se dostává nad 3200 korun díky zahraniční poptávce a Zentiva testovala vysoké úrovně 1280 korun, když kopíruje růst maďarských farmaceutických firem. CETV má dnes velmi solidní výkonnost, přidává 1,5 % zřejmě také díky silnému růstu polského TVN +3 %.

Okolní trhy slušně rostou, hlavně maďarský trh se dostává do kladných hodnot po ranním agresivním výprodeji na akciích OTP a MOL. Polský WIG20 přidává 0,76 % díky růstu akcií KGHM +2,4 % a PKN +1,58 %.


Váš názor
  • Je otázkou zda se Partie občas chová jako hráč na trhu a ne jako MM
    09.01.2007 18:43

    Kdy dlouhá léta matoucími články přesvědčovala investory o tom že správná cena ČEZ je 100 Kč. A zcela rutinně před velkými propady zveřejňovala bombastické články mající možná jediný účel připravit půdu prodejcům. Nevím co je pravda, ale hodně se to na webu píše. Poraďte mi ?
    Bima
  • všem k názorům
    09.01.2007 14:49

    Stovky procent UP možné, ale DOWN nikoli. Počítat ještě umím.
    Cifr
  • neúplný komentář
    09.01.2007 12:20

    A co třeba Telefonica,nebo Unipetrol,není to úplný komentář,je to značně ošizené,musíte se učit od pana Vávry,ten to tak neodbývá jako Vy pane Schuberte,jak se v tom takto mám zorientovat?Takhle mi to připadá,jako by Uni s Telefonicou zmizely z indexu.Polepšete se.
    Vašek
  • ČEZ je manipulován
    09.01.2007 10:53

    Okolo ČEZ se, dle mého názoru, rozvinula široká manipulační kampaň v čele s Patrrií. Na svých webových stránkách trvale zveřejňuje pouze negativní informace a její kotace ve SPAD nemají za cíl prodat ale jednoznačně snížit cenu. To je možné poze na českém mělkém trhu nikým nekontrolovaném.
    SAMO
    • Manipulace
      09.01.2007 11:09

      Mýlíš se Samo. Manipulace je podle mě zcela normální součástí spekulace a do obchodování s akciemi prostě patří. Čím je trh, nebo koktrétní firma - akcie menší, tím se dá snadněji manipulovat. BCPP patří mezi trhy malé. Nemá cenu proti tomu bojovat, ale přizpůsobit se. Jestli jsi schopen poznat manipulaci, můžeš ji použít ve svůj prospěch tím způsobem, že někdo jiný za tebe tlačí kurz dolů a má s tím určité náklady (ty na to koukáš zadarmo) s cílem dokoupit až davy ztratí trpělivost a prodají kdesi dole. Pak máš jedinečnou možnost nakoupit za ceny, které by bez manipulace třeba ani jinak nebyly možné. Znám mnoho příkladů manipulací, ale jsou to spíše menší tituly v USA. Tam jsou manipulovány způsobem, že to lítá o stovky procent a pokud víš, že pokles není způsoben fundamentem ale manipulací, můžeš tyto stovky procent připsat na svůj účet. Takže já se manipulaci nebráním, ba naopak.
      Rypák
      • to Rypák
        09.01.2007 12:47

        Prober se a začni uvažovat realisticky. Kde jsi vzal "STOVKY" procent. Vrať dimplom, maturu a přihlas se k zápisu na obecnou školu. Uvědom si, co tady plácáš za hloupé nesmysly. Stovky procent může použít pouze diletant a nikoli investor či spekulant, čím nejspíš jsi. Manimulace se dějí a vskutku s nimi nic nenaděláme. Žít se s nimi jde, ale i americké obchodní právo na toto myslí, takže vrať se na zem. Jen ČR má nefunkční dohlížecí a represivní složky. A modří ptáci? Ti budou jenom dál blafovat i nic kloudného neučiní.
        Cifr
        • stovky procent
          09.01.2007 13:45

          jsou na OTC a pink sheets běžným jevem, sám jsem byl nedávno v akcii, která dokonce v denním runu naběhla o 200%. Takže tady nevykládej o nesmyslech a neukazuj tady svou neznalost světa a své klapky na očích. A neplácej u toho o modrých ptácích, kteří nejspíš za tvou neznalost nemůžou. Ještě že tě Paroubek toho o burze tolik naučil... Rypák jenom okomentoval stav. Čti a uč se......
          josef_spejbl
        • Pozor na Ciferník
          09.01.2007 13:12

          Nač ta zloba? Samozřejmě, že ty stovky procent nebyly myšleny na českou burzu. Ale na amerických vedlejších trzích se takto obchoduje značná část akcií. Chybí tam průhlednost, a pravidel, které je nutné dodržovat je tam mnohem méně než na hlavních trzích. Je to takovej divokej americkej západ, kde se dá nalézt hromady zlata. Anebo Tě také "zastřelej". Spekulace jde ruku v ruce s manipulací. Do těchto akcií nedoporučuji investovat dlouhodobě, ale na krátkodobou spekulaci jsou vynikající. Pokud znáš zákony džungle tak přežiješ a zbohatneš, pokud ne, budeš sežrán a oškubán. Výhodou je, že z investice můžeš ztratit maximálně 100% (marginy a shorty neuvažuji), kdežto znásobit investici můžeš třeba i 5x. Manipulovat se dá i zcela legálně, je třeba rozlišit druhy manipulací. Co bylo a stále je problém, jsou naked shorts, ale možná se s tímto hází více, než odpovídá realitě. Tvoji jízlivou poznámku Ti odpouštím, možná jsme oba mluvili o něčem jiném, nebo o jiném trhu. Nebo možná ani nevíš co se na takových trzích děje. Když dovolíš, diplom si zatím ponechám.
          Rypák
          • to Rypák
            09.01.2007 14:52

            OK. Beru Tvoji připomínku. Co jsi studoval?
            Cifr
      • Rypákovi
        09.01.2007 12:43

        Máš pravdu jen částečně v tom že k takovým věcem jako je manipulace s kursem dochází ale to zhola nic nemění na tom že je to na zavedených burzách považováno za trestný čin.A ještě bych měl na Tebe otázku jak chceš využít ve svůj prospěch situaci když nakoupíš akcii která má velmi dobrý fundament i reference a pak ji začne nějaký velký hráč tlačit dolú což někteří naši M.M.dovedou velmi dobře.Mýlíš se ale přesto Ti přeji aby jsi se do takové situace nikdy nedostal.
        Majkl
        • Majkl
          09.01.2007 12:56

          K Tvé otázce. Především jde o to rozlišit, zdali k poklesu dochází z důvodu manipulace nebo kvůli zhoršené situace ve firmě, tedy kvůli fundamentu. Pokud předpokládáš, že se jedná o manipulaci a akcii sleduješ (nikoliv vlastníš) můžeš pak s klidným svědomím tuto akcii začít akumulovat.
          Rypák
          • RYpákovi
            09.01.2007 13:05

            Myslím že z mé odpovědi jasně vyplývá že popisuji situaci kdy dojde k manipulaci u akcie kterou již vlastníš.Myslím že jsi to pochopil také a jen mlžíš.
            Majkl
            • spekulace
              09.01.2007 13:57

              pokud jsi koupil akcii, co má dobrý fundament i cenu jako dlouhodobější investici, tak ti jakákoli manipulace směrem dolů může být ukradená, protože manipulace už podstatou slova nejsou dlouhodobého charakteru. Pokud jsi koupil akcii na spekulaci, že krátkodobě vyletí nahoru, tak jsi špatný spekulant, protože letí dolů. Vždy platí, že dobrý obchod s akciemi spočívá v jejich dobrém nákupu. Jestliže ČEZ letos spadl na tuším na 530 a o 6 měsiců později vystoupal o 100% nahoru, potom to, co se děje nyní má docela logiku, že? Netvrdím, že za půl roku ČEZ nebude na 1150. Nelze ale ani vyloučit, že krátkodobě (?) sleze i na 760. Není to legrace??! :))
              josef_spejbl
            • Majkl
              09.01.2007 13:26

              Pokud dojde k manipulaci u akcie, kterou vlastníš je to v každém případě nepříjemné, ale jinak stále platí, co jsem řekl v předchozím příspěvku. Důležité je rozlišit proč dochází k poklesu. Pokud kurz klesá, ale firmě se daří, rostou ji tržby, zisky, firma roste, pak v delším horizontu ten pokles logicky by neměl mít destrukční následky na kapitál investora. Jinak pokud, a což také předpokládám, máš na mysli manipulaci Čezu, tak tam bylo spíše tlačeno (manipulováno) směrem nahoru, takže pokud se poté cena vrátí někam do rozumného pásma, tak to bude jedině v pořádku. Pozor na to, protože při srovnání poměrových ukazatelů čezu s ostatními firmami v regionu (evropa) snadno zjistíš, že ceny akcie Čezu můžou být o pár stovek níže.
              Rypák
              • Rypákovi
                09.01.2007 14:27

                S tvým posledním příspěvkem souhlasím i když mě o Čez nešlo poněvadž jsem jej dávno se slušným ziskem prodal.šlo mi spíše o to že každá manipulace je lumpárna a z principu bychom se sní neměli nikdy smiřovat poněvadž ve většině případú poškozuje malé investory a nic na tom nemění ani to že se na tom dá jak správně píšeš někdy i vydělat.Jsem na tyhle věci asi o něco citlivější poněvadž jsem na vlastní kůži a peněžence poznal co to je když tě někdo bezostyšně okrade i když v obou mých na štěstí jedinych malérech na burze to byl stát.IPB a Č.radiokomunikace.Pamětníci ví o čem mluvím.I když v mých tehdejších velkých ztrátách sehrála velkou roli i absence internetu a tím i informací.Přeji ti hodně zdaru a žádné podrazy.
                Majkl
      • Manipulace
        09.01.2007 11:13

        To máš pravdu, ale faktem je , že celá Evropa je v plusu pouze ČR v mínusu . A je jasné, že to u nás dělá ČEZ a v ČEZ jeden prodejce a to Patria.
        SAMO
        • A tuto zprávu hodnotíme (Patria :-) jako velice negativní :-))
          09.01.2007 13:39

          .
          PaulC
Aktuální komentáře
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m