Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 20.05.2024
18:18Zhruba o třetinu sezonních zaměstnanců méně než loni bu...
18:00Další prosperita České republiky by měla být založena na znalostní ekonomice a tvorbě vysoké přidané hodnoty. Na konferenci reVize Česka to dnes řekl prezident Petr Pavel. Cestou k tomu je podle něho zvýšení investic, především v infrastruktuře, energetice, vzdělávání, vědě a výzkumu a kvalitní regionální politice. Konferenci pořádá spolek Druhá ekonomická transformace, který se zasazuje o posílení české ekonomiky (ČTK)
17:02

Vedení ČEZ navrhlo dividendu ve výši 80 pct z loňského zisku, to odpovídá 52 na akcii a celkem 28 miliardám . O dividendě rozhodne valná hromada, která se bude konat 24. června

(ČTK)
16:50Provozní zaměstnanci obchodního řetězce Tesco ČR s tarifní mzdou dostanou v základu od 1. července přidáno průměrně osm procent. V distribučním centru si polepší o sedm procent a individuálně se mzdy zvýší také pracovníkům se smluvní mzdou. Společnost o tom dnes ČTK informovala v tiskové zprávě. Mzdy letos vzrostly i v jiných obchodních řetězcích. Už dříve například ve společnosti Penny Market, Albert či Lidl (ČTK)
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,429 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,404 mld. Kč.
12:45Hospodaření obcí bez započtení Prahy skončilo v roce 2023 s přebytkem 26,4 miliardy korun. Vyššího přebytku rozpočtu obce dosáhly za 20 let pouze v roce 2016. Obce hospodařily s příjmy 352,3 miliardy a výdaji 325,9 miliardy korun. Vyplývá to z analýzy společnosti CRIF - Czech Credit Bureau (ČTK)
11:17Skupina Pražská energetika (PRE) loni snížila svůj čistý zisk na 3,12 miliardy korun, což je meziročně o 217 milionů korun méně. Hlavní příčinou poklesu byl nárůst daňových odvodů společnosti. Výnosy skupiny naopak vzrostly skoro o pětinu na více než 48 miliard korun. Vyplývá to z výroční zprávy Pražské energetiky (PRE) (ČTK)
9:51Ceny průmyslových výrobců v Česku se po třech měsících vrátily k meziročnímu růstu. V dubnu stouply o 1,4 procenta. O jednotky procent vzrostly i ceny stavebních prací a tržních služeb pro podniky. Naopak v zemědělství pokračovalo 12 měsíců v řadě meziroční snižování cen, v dubnu to bylo o 13,4 procenta
9:45Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) loni klesl čistý zisk o 24 procent na 3,84 miliardy korun z 5,03 miliardy korun v roce 2022. Hlavním důvodem poklesu zisku bylo snížení těžby dřeva po odeznění kůrovcové kalamity. Vyplývá to z materiálu pro dnešní tiskovou konferenci vedení podniku k loňským hospodářským výsledkům. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v Česku (ČTK)
8:38Česko bylo za první čtvrtletí letošního roku na pátém místě na světě v nákupech zlata. Česká národní banka (ČNB) ho nakoupila pět tun, loni za stejné období skončila šestá se dvěma tunami. Centrální banky byly už tradičně největšími nákupčími zlata vůbec. Světová rada pro zlato (WGC) to uvedla ve svém dokumentu, který shrnuje první letošní kvartál na světovém trhu se zlatem (ČTK)
8:28Pro zavedení sektorové daně v Česku by bylo 70 procent dospělých. Čtvrtina lidí se staví proti. Ukázal to průzkum agentury Kantar CZ pro Českou televizi. Na přelomu dubna a května odpovídalo 1200 dotázaných. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) v pořadu Otázky Václava Moravce řekl, že koalice o tématu vede nyní debatu, sám ale neplánuje sektorovou daň navrhovat. ČR zavedla takzvanou windfall tax pro energetické, petrochemické a těžební firmy a velké banky. Očekávalo se, že veřejné rozpočty získají 85 miliard korun. Podle údajů ministerstva financí stát loni na zálohách dostal 39,1 miliardy korun a letos za první kvartál 13 miliard korun (ČTK)
8:13

Jádro by podle ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) mohlo do budoucna tvořit až 60 procent energetického mixu ČR, v současné době je to 38 procent. Podmínkou je výstavba nových bloků jaderných elektráren, mohou být až čtyři. Jádro pak mají doplňovat hlavně obnovitelné zdroje, dočasně pak elektrárny spalující plyn. Ministr to včera řekl v pořadu televize Nova Za pět minut 12

(ČTK)
 17.05.2024
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,515 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,411 mld. Kč.
16:25Sázky na mistrovství světa v hokeji v polovině šampionátu a před nejsledovanější vyřazovací částí překonaly 1,2 miliardy korun. V loňském roce po ukončení šampionátu české sázkové kanceláře evidovaly objem sázek přes dvě miliardy korun (ČTK)
15:07Sázky na mistrovství světa v hokeji v polovině šampionátu a před nejsledovanější vyřazovací částí překonaly 1,2 miliardy korun. Momentálním favoritem na celkové vítězství je Švédsko, které jsou jediným týmem, který ještě neztratil ani bod. Následuje Kanada, Spojené státy americké a čtvrtým nejvíce favorizovaným týmem zůstává Česká republika (ČTK)
12:52

Primoco UAV odvolává konání řádné valné hromady v termínu 31. 5. 2024 od 10 hod., nově svolává VH na 19. 6. 2024 od 10 hod. v sídle společnosti - podrobnosti zde

12:50Zemědělci nezruší protesty, které plánují na příští středu 22. května do Prahy. Ke odvolání úterní demonstrace ve čtvrtek přistoupily například odbory, protože chtějí přispět ke zklidnění situace po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. Zemědělský svaz dnes na dotaz ČTK uvedl, že přípravy protestů trvaly velmi dlouho a s jejich uskutečněním zemědělci nadále počítají (ČTK)
12:05Mezinárodní solární skupině s českými kořeny Photon Energy klesly v prvním čtvrtletí konsolidované tržby meziročně téměř o desetinu na 429 milionů korun. Její provozní zisk EBITDA se zvýšil více než dvojnásobně na 19,4 milionu korun. Čistá ztráta skupiny klesla na 32,6 milionu korun z 103 milionů v loňském prvním kvartále. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě (ČTK)
8:07Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) dokončila akvizici českého výrobce munice Sellier & Bellot. Podnik získala od společnosti CBC Europe S.a r.l. (CBC) za 350 milionů dolarů (téměř osm miliard korun) a prostřednictvím nové emise kmenových akcií. V součtu tak celková cena činí 703 milionů dolarů (16 miliard korun), po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot
 16.05.2024
17:47Šestice největších bank v Česku vydělala v prvním čtvrtletí 2024 celkem 17,9 miliardy . O rok dříve to bylo 14,8 miliardy korun, nárůst je tak více než pětinový. Vyplývá to z výsledků bank. Za růstem zisku už podle analytiků nejsou úrokové výnosy, ale vyšší příjmy z poplatků a provizí (ČTK)

Přehled zpráv

select


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

FRESH s Janem Burešem a Dominikem Rusinkem: Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?
17.05.2024 11:09
Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne