Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 20.05.2024
18:18Zhruba o třetinu sezonních zaměstnanců méně než loni bu...
18:00Další prosperita České republiky by měla být založena na znalostní ekonomice a tvorbě vysoké přidané hodnoty. Na konferenci reVize Česka to dnes řekl prezident Petr Pavel. Cestou k tomu je podle něho zvýšení investic, především v infrastruktuře, energetice, vzdělávání, vědě a výzkumu a kvalitní regionální politice. Konferenci pořádá spolek Druhá ekonomická transformace, který se zasazuje o posílení české ekonomiky (ČTK)
16:50Provozní zaměstnanci obchodního řetězce Tesco ČR s tarifní mzdou dostanou v základu od 1. července přidáno průměrně osm procent. V distribučním centru si polepší o sedm procent a individuálně se mzdy zvýší také pracovníkům se smluvní mzdou. Společnost o tom dnes ČTK informovala v tiskové zprávě. Mzdy letos vzrostly i v jiných obchodních řetězcích. Už dříve například ve společnosti Penny Market, Albert či Lidl (ČTK)
16:30Newyorský proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem se dostane k závěrečným řečem nejdříve příští týden, očekává soudce, který na řízení dohlíží. Dříve naznačil, že do finální fáze by se mohlo dostat už v úterý, dnes ale odhadl, že během tohoto týdne ještě bude pokračovat překládání argumentů. Zda bude vypovídat Trump, stále není jasné (ČTK)
16:15Schůzka slovenské prezidentky Zuzany Čaputové a jejího zvoleného nástupce Petera Pellegriniho se zástupci parlamentních stran v úterý nebude. Jednání ve snaze uklidnit situaci ve společnosti po atentátu na premiéra Roberta Fica minulý týden navrhli Čaputová a Pellegrini, ale dvě ze tří vládních stran včetně Ficovy strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) se k této iniciativě postavily spíše odmítavě. Opozice, která po postřelení Fica vyzývala k potřebě klidu v zemi, pozvání na jednání naopak přijala (ČTK)
16:08Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Podle Khana nesou Netanjahu, izraelský ministr obrany Joav Galant, šéf vojenského křídla Hamásu Muhammad Díf, lídr Hamásu v Pásmu Gazy Jahjá Sinvár a šéf politického křídla Hamásu Ismáíl Haníja odpovědnost za válečné zločiny a zločiny proti lidskosti spáchané v Izraeli a v Pásmu Gazy (ČTK)
12:45Hospodaření obcí bez započtení Prahy skončilo v roce 2023 s přebytkem 26,4 miliardy korun. Vyššího přebytku rozpočtu obce dosáhly za 20 let pouze v roce 2016. Obce hospodařily s příjmy 352,3 miliardy a výdaji 325,9 miliardy korun. Vyplývá to z analýzy společnosti CRIF - Czech Credit Bureau (ČTK)
12:21Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhján. Toho ve funkci dočasně nahradí jeho dosavadní náměstek a jaderný vyjednávač Alí Bágherí Kaní (ČTK)
12:11Britskému hlavnímu městu Londýn se stále daří lákat nejvíce přímých zahraničních investic do finančních služeb ve srovnání s dalšími evropskými městy. Podíl Británie na nových projektech loni dosáhl nejvyšší úrovně za posledních deset let. Druhé místo obsadila Paříž, vyplývá z průzkumu společnosti Ernst & Young (EY) (ČTK)
11:44

Nejvyšší soud Jihoafrické republiky zablokoval kandidaturu dřívějšího prezidenta Jacoba Zumy v nadcházejících parlamentních volbách

(Bloomberg)
9:51Ceny průmyslových výrobců v Česku se po třech měsících vrátily k meziročnímu růstu. V dubnu stouply o 1,4 procenta. O jednotky procent vzrostly i ceny stavebních prací a tržních služeb pro podniky. Naopak v zemědělství pokračovalo 12 měsíců v řadě meziroční snižování cen, v dubnu to bylo o 13,4 procenta
9:45Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) loni klesl čistý zisk o 24 procent na 3,84 miliardy korun z 5,03 miliardy korun v roce 2022. Hlavním důvodem poklesu zisku bylo snížení těžby dřeva po odeznění kůrovcové kalamity. Vyplývá to z materiálu pro dnešní tiskovou konferenci vedení podniku k loňským hospodářským výsledkům. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v Česku (ČTK)
9:15

Thajsko - HDP v Q1 meziročně rostlo o 1,5 %, čekalo se +0,8 %

(Bloomberg)
8:50

Futures: Stoxx

...  
8:38Česko bylo za první čtvrtletí letošního roku na pátém místě na světě v nákupech zlata. Česká národní banka (ČNB) ho nakoupila pět tun, loni za stejné období skončila šestá se dvěma tunami. Centrální banky byly už tradičně největšími nákupčími zlata vůbec. Světová rada pro zlato (WGC) to uvedla ve svém dokumentu, který shrnuje první letošní kvartál na světovém trhu se zlatem (ČTK)
8:34

Japonsko uvedlo, že saúdský korunní princ odkládá návštěvu kvůli zdravotnímu stavu krále

(Bloomberg)
8:28Pro zavedení sektorové daně v Česku by bylo 70 procent dospělých. Čtvrtina lidí se staví proti. Ukázal to průzkum agentury Kantar CZ pro Českou televizi. Na přelomu dubna a května odpovídalo 1200 dotázaných. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) v pořadu Otázky Václava Moravce řekl, že koalice o tématu vede nyní debatu, sám ale neplánuje sektorovou daň navrhovat. ČR zavedla takzvanou windfall tax pro energetické, petrochemické a těžební firmy a velké banky. Očekávalo se, že veřejné rozpočty získají 85 miliard korun. Podle údajů ministerstva financí stát loni na zálohách dostal 39,1 miliardy korun a letos za první kvartál 13 miliard korun (ČTK)
8:22Známý slovenský podnikatel Jozef Majský zemřel ve věku ...
8:19

Ruská vláda přijala konečné rozhodnutí o pozastavení dočasného zákazu vývozu benzinu, trh hodnotí jako dostatečně zásoben

(ČTK)
8:13

Jádro by podle ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) mohlo do budoucna tvořit až 60 procent energetického mixu ČR, v současné době je to 38 procent. Podmínkou je výstavba nových bloků jaderných elektráren, mohou být až čtyři. Jádro pak mají doplňovat hlavně obnovitelné zdroje, dočasně pak elektrárny spalující plyn. Ministr to včera řekl v pořadu televize Nova Za pět minut 12

(ČTK)

Přehled zpráv

select


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

FRESH s Janem Burešem a Dominikem Rusinkem: Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?
17.05.2024 11:09
Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne