Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 31.05.2024
13:48Největší ruský producent ropy Rosněfť v letošním prvním čtvrtletí více než zdvojnásobil čistý zisk na 399 miliard rublů (zhruba 100 miliard Kč) ze 191 miliard rublů v posledních třech měsících loňského roku (ČTK)
8:35Lodní doprava v tureckém Bosporském průlivu dnes byla pozastavena kvůli poruše motoru jedné z nákladních lodí, která průlivem proplouvala. Oznámila to podle agentury Reuters námořní společnost Tribeca
8:34Největší ruský producent ropy Rosněfť v letošním prvním čtvrtletí více než zdvojnásobil čistý zisk na 399 miliard rublů (zhruba 100 miliard Kč) ze 191 miliard rublů v posledních třech měsících loňského roku (ČTK)
8:23Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela ocenil rozhodnutí Německa zrušit poplatek za tranzit plynu. Rozhodnutí podle českého ministra přispěje k posílení energetické bezpečnosti střední Evropy. Německo ale Síkela zároveň vyzval, aby hledalo způsoby, jak poplatek zrušit dříve než na začátku roku 2025 (ČTK)
 30.05.2024
17:00

Zásoby ropy v USA dle agentury EIA klesly za uplynulý týden o 4,16 mil. barelů

(Bloomberg)
16:31

Zásoby zemního plynu v USA dle agentury EIA vrostly za uplynulý týden o 2,38 mld. m3 

(Bloomberg)
15:10Cena stříbra se v posledních dnech dostala na svůj více než desetiletý rekord, vzrostla meziročně o 25 procent na 31,3 dolaru za unci. Od začátku roku stříbro zdražilo o deset procent. Kilový stříbrný slitek stojí okolo 30.000 korun, řekl ČTK na základě dat agentury Bloomberg investor a majitel B&K Nemovitostní investice Vladimír Brůna (ČTK)
11:52Společnost MND v červnu ovládne celý zásobník plynu Moravia Gas Storage (MGS) v Dambořicích. V něm dosud držela podíl ruská státní plynárenská firma Gazprom. Vytlačení ruského podniku v minulém týdnu schválila valná hromada společnosti. Gazprom v Moravia Gas Storage držel ještě loni poloviční podíl, nyní mu zbývala tři procenta. Podle serveru mohla ruská firma o návrhu na převod akcií hlasovat, podle zápisu z jednání valné hromady však poslala neplatný hlasovací lístek (ČTK)
9:16Globální přechod na obnovitelné zdroje energie v odvětvích, která mají velkou spotřebu energie, v loňském roce zpomalil. Brzdí ho nedostatky v regulaci, politické tlaky a neschopnost stanovit jasné cíle. Uvedla to ve svém výročním hodnocení skupina REN21 (ČTK)
8:09Ceny paliv v Česku znovu klesly. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 zlevnil od minulého týdne o 32 haléřů na průměrných 38,77 . Vrátil se tak pod hranici 39 korun, kde byl naposledy na začátku dubna. Nafta stojí v průměru 36,87 Kč/l, což je o 37 haléřů méně než před týdnem. Pod 37 korun se diesel dostal poprvé od ledna. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje (ČTK)
 29.05.2024
13:53Česká republika, Slovensko, Rakousko a Maďarsko stupňují tlak na Evropskou komisi (EK), aby zakročila proti spornému poplatku, který Německo vybírá za tranzit zemního plynu přes své území. Informovala o tom dnes agentura Reuters, která se odvolává na společný dokument těchto zemí, k němuž získala přístup (ČTK)
 28.05.2024
15:11Ropné a plynárenské firmy v Norsku na letošní rok plánují investice v rekordním objemu 246,9 miliardy norských korun (534 miliard Kč). Ukázal to průzkum, o kterém dnes informoval norský statistický úřad. Na vysokých úrovních by investice měly zůstat i v příštím roce, zejména díky novým nalezištím a také vinou nákladové inflace. Norsko je hlavním dodavatelem ropy a plynu do zemí Evropské unie (ČTK)
14:15Koncem května skončí po vypršení výpovědní lhůty smlouva o přepravě ropy mezi společnostmi Mero a Orlen Unipetrol, kterou státní podnik před rokem vypověděl. Ačkoliv se firmy na novém kontraktu zatím nedohodly, spolupráce a zásobování ropy bude pokračovat i v následujících měsících, a to za stávajících podmínek. Jednání firem budou pokračovat. Na dotaz ČTK to dnes uvedla tajemnice Mera Barbora Putzová (ČTK)
 27.05.2024
20:00Ve Spojených státech je dnes svátek Memorial Day (Den obětí války), tamní trhy zůstávají uzavřeny
17:39Pojišťovny odhadují pojištěné škody na zemědělských plodinách po nočních mrazech, které zasáhly zemi koncem dubna, na stovky milionů korun. Nejvíce se jich týká ovoce. Vyplývá to z vyjádření největších pojistitelů zemědělců. Jde podle nich o rekordní škody v tomto pojištění. Pokud mají zemědělci sjednané pojištění plodin pro letošní rok, dostanou od státu podporu v plné výši. Při nedoložení platného pojištění dostanou pěstitelé o polovinu méně (ČTK)
15:25Ve Spojených státech je dnes svátek Memorial Day (Den obětí války), tamní trhy zůstávají uzavřeny
14:36

Ve Spojených státech je dnes svátek Memorial Day (Den obětí války), tamní trhy zůstávají uzavřeny

13:29Evropská komise schválila Česku program státní podpory za 3,2 miliardy eur (75 miliard Kč) na podporu výroby elektřiny z modernizovaných elektráren (ČTK)
8:08

V Jaderné elektrárně Dukovany v pátek začala plánovaná odstávka druhého bloku spojená s údržbou a kontrolami zařízení a výměnou části paliva. Potrvá do srpna

8:02

Čeští hokejisté si dnes budou moct vychutnat oslavy zisku titulu mistrů světa s fanoušky na Staroměstském náměstí. Začátek akce je naplánován na 17 hodin. Češi dosáhli na zlato poprvé od triumfu v roce 2010 v Kolíně nad Rýnem a Mannheimu, u kterého byl i současný kapitán týmu Roman Červenka. Svěřenci trenéra Radima Rulíka triumfovali v éře samostatného Česka posedmé, šest zlatých medailí získalo bývalé Československo. Bronz na letošním mistrovství světa v Praze vybojovali hokejisté Švédska. V utkání o 3. místo porazili Kanadu 4:2

Přehled zpráv

select
Rok ztrát, kam se podíváš. Vzorové portfolio na tom bylo stejně špatně naposledy ve 30. letech
22.12.2022 11:21
Letos je pohled na investiční portfolia neveselý, bez ohledu na to, ka...


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Braňo Soták: Příběh Nvidie je zkrátka neuvěřitelný, velmi pravděpodobně ještě uvidíme nová maxima
23.05.2024 8:02
Soukromý polovodičový cyklus Nvidie se nadále těší pevnému z...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne

    Analýzy online