Hledání v monitoringu
Kategorie monitoringu
 

Monitoring médií
30.05.2024
Ekonomika
Stále více lidí cestuje na prázdniny u Jadranu také letecky, počet přímých letů roste D Č eši jsou národem, který rád cestuje autem. Chorvatská i italská přímořská letoviska jsou pravidelným cílem mnoha z nich.
Energetická krize vytvořila obrovskou poptávku po efektivním řízení spotřeby. Umělá inteligence (AI) ovlivňuje fungování energetického průmyslu. Čím dál více mění způsob výroby, distribuci a i spotřebu energie.
Češi vlastní více než půl milionu chat a chalup. Řadu z nich letos zaskočilo zvýšení daně z nemovitosti, která je už v základu třikrát vyšší než u staveb k trvalému bydlení.
30.05.2024
Finanční trhy
LONDÝN Společnost International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail, přijala nabídku na převzetí od českého miliardáře Daniela Křetínského.
Společnost International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail, přijala nabídku na převzetí od českého miliardáře Daniela Křetínského.
Dvacet dva let soudila česká justice muže stíhaného za tunelování z konce devadesátých let. Podle Ústavního soudu měla takováto liknavost vést k nižšímu trestu pro tuneláře.
29.05.2024
Firmy
Květen byl u čerpaček ve znamení příznivých cen pro řidiče, což paradoxně vylepšuje i marže prodejců PRAHA Ze 36 korun za litr na víc než 40 a pak rychlý pokles ke 39 korunám.
Mládě se letos povedlo vyvést dokonce také dravci po otravě karbofuranem VYSOČINA Rekordní počet hnízdících orlů mořských zaznamenali letos ochranáři na Vysočině.
Ani čtyři měsíce po tragédii, při níž zemřel strojvůdce a 19 lidí se zranilo, neodvezly České dráhy od trati v Dolní Lutyni na Karvinsku vrak lokomotivy a zdemolovaný vagon.
30.05.2024
Průmysl
Lídr pirátské kandidátky do evropských voleb Marcel Kolaja hájí důležitost Green Dealu. "To, že jsme si nechali ujet vlak, je samozřejmě smutné. Ale reagovat tím, že jen složíme ruce do klína a nebudeme dělat nic, to nelze," říká k elektromobilitě.
Po posledních prověrkách technického stavu mostů v Plzni nově nesmí na tři z nich vjet auta vážící přes 19 tun. PLZEŇ Hned na třech mostech na frekventovaných silnicích v Plzni nechali správci komunikací osadit značky zakazující vjezd autům vážícím i s nákladem víc než 19 tun, respektive 44 tun, pokud je na mostě jediné vozidlo.
Na evropském automobilovém trhu pokračují přípravy na střet domácích výrobců s čínskou konkurencí. S poslední novinkou přišla automobilka Volkswagen.
30.05.2024
Politika
Gruzínský parlament dal zelenou zákonu o zahraničním vlivu, jenž v posledních týdnech vyvolal v zemi masové demonstrace. Vládní koalice v úterý pohodlně přehlasovala veto prezidentky Zurabišviliové.
Mladá fronta Dnes: Vražte Západu facku
Rusové a Bělorusové před hrami v Paříži. Napadají MOV, Francouze i Čechy Když běloruský vůdce Alexandr Lukašenko přijal sportovce své země, kteří se mají jako neutrálové představit na hrách v Paříži, řekl jim: "Hněv je ve sportu důležitý.
Jednání Sněmovny o důchodové reformě hladce běží. Může za to džentlmenská dohoda, kterou navzdory rozdílným názorům, jež panují mezi vládou a hnutím ANO, uzavřeli představitelé stran.
28.05.2024
Technologie
PRAHA Nejsme připraveni. Do startu nového stavebního zákona a spuštění jeho digitální agendy zbývá zhruba měsíc a lidé z úřadů i mnozí odborníci varují, že stále nemají dost informací, školení jsou nedostatečná, zaváděné digitální systémy mnozí ještě ani neviděli v praxi.
Razie Jakuba Pokorného, editora MF DNES Dlouho to vypadalo, že místopředseda ODS Martin Baxa bude dalším z našich ministrů kultury, kterého si nikdo z žádného důvodu nebude pamatovat.
Úředníkům by mohla připravovat a vyhodnocovat podklady. Klientům úřadů pomoci s vyřízením některých žádostí. Umělá inteligence byla tématem konference s názvem Internet ve státní správě a samosprávě, která se konala v Hradci Králové.

O monitoringu médií

Anopress_Newton_monitoring 

 

Patria.cz vám ve spolupráci s databází Anopress společnosti Newton Media přináší vedle vlastního exkluzívního obsahu také každodenní přehled o ekonomických a investičních tématech v dalších tuzemských médiích. Jak na to?

Využijte HLEDÁNÍ V MONITORINGU vlevo a zadejte klíčové slovo, které vás v českém tisku a médiích zajímá, nebo zvolte příslušnou kategorii (Finanční trhy, Technologie, Ekonomika atd.). Databáze Anopress našeho partnera Newton Media obsahuje obsahuje hlavní deníky a časopisy, mezi které patří MF Dnes, Právo, Lidové noviny, Deník N, Respekt a další. Monitoring pokrývá také audiovizuální média, tedy televize a rozhlas. Vyhledat lze články staré až 1 týden.

V rámci Monitoringu médií získáte plné znění vyhledaných článků z dalších médií, než je Patria.cz. Podmínkou je registrace nejméně do volně přístupné verze www.patria.cz ZDE.

V rámci placených služeb Patria.cz si pak můžete nechat denně zasílat monitoring vybraný dle vámi zvolených až tří klíčových slov e-mailem. Jak na to? Naleznete ZDE.

Vyhledávání v Monitoringu médií funguje jako "fulltextové vyhledávání". Hledané slovo nebo slova zadejte napsáním klíčových slov(a) stiskem tlačítka Hledej. Po odeslání dotazu se Vám zobrazí stránka se seznamem nalezených článků obsahujících klíčová slova. Při hledání máte možnost omezit vyhledávání na názvy článků nebo jen na samotný obsah.

Jak vyhledávat:
Velké a malé znaky nejsou rozlišovány.
Můžete zadat celé slovo nebo jen jeho část.
Hledání zachovává českou diakritiku.
Můžete používat logické operátory "AND" a "OR".