Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Ekonomické zprávy
Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
26.04.2024 17:29
Když jsme tu trochu uvažovali nad tématem „jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie“, dívali jsme se na scénáře výnosů a růstu od Goldman Sachs. Byly doby, kdy nebylo zase tak důležité dodávat k nim očekávaný vývoj inflace.
Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
26.04.2024 15:39
Steve Rattner z Willett Advisors je podle Bloombergu expertem na automobilový průmysl a elektromobily. O nich se nyní domnívá, že si prošly podobným cyklem jako řada nových produktů a věcí.
Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
26.04.2024 12:15
Toni Sacconaghi ze společnosti Bernstein se domnívá, že u Tesly je nyní rozhodující schopnost přijít na trh s novými modely elektromobilů, autonomní řízení a robotaxíky jsou hudbou vzdálenější budoucnosti, kolem které visí řada otazníků.
Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
26.04.2024 9:07
Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže...
Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
26.04.2024 6:24
Ředitel Willett Advisors Steve Rattner podle Bloombergu už pár let hovoří o prostředí, v němž se sazby budou držet „výš po delší dobu“. Investor má také podle svých slov již nějakou dobu rezervovanější postoj vůči akciím, což ale neodpovídalo tomu, jak trhy minulý rok ...
Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
25.04.2024 17:05
Akciové trhy zažily po několika měsících růstu výprodeje, a to zejména na technologických akciích. Stojí za nimi horší makrodata o americké inflaci a s nimi spojené oddálení začátku uvolňování měnové politiky v USA.