Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Fortuna bude mít od července nového generálního ředitele, Walsh jmenován do čela představenstva

Fortuna bude mít od července nového generálního ředitele, Walsh jmenován do čela představenstva

31.05.2012 15:38
Autor: mediafax

Fortuna Entertainment Group bude mít od 1. července nového generálního ředitele, stane se jím Radim Haluza, který nahradí prozatímního generálního ředitele, Wilfa Walshe, jenž byl na řádné valné hromadě 25. května 2012 jmenován předsedou představenstva. Wilf Walsh dříve dlouhodobě zastával roli místopředsedy představenstva a podílel se na vstupu Společnosti na burzu v roce 2010. Do konce loňského roku byl generálním ředitelem Fortuny Jiří Bunda, který ze společnosti odešel na základě vlastního rozhodnutí.

Sedmatřicetiletý Haluza Fortunu velmi dobře zná už od její akvizice skupinou Penta, podílel se na finančním a daňovém plánování pro celou transakci. Přímo ve Fortuně působí od května 2011, kam přestoupil z pozice generálního ředitele společnosti Žabka, a. s., kterou skupina Penta v březnu 2011 prodala společnosti Tesco. Dosud ve Fortuně působil v roli ředitele divize kurzového sázení. 

"Mojí prioritou je další rozvoj kurzového sázení. Chci, aby Fortuna byla lídrem v online a mobilním sázení v celém regionu a těžila z rychlého růstu v tomto segmentu. Také se budu soustředit na náš cíl stát se silnou dvojkou na českém loterijním trhu a přivést loterijní projekt k zisku v první polovině roku 2013," uvedl Haluza.

Haluza vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, Fakultu financí a účetnictví, část studií strávil v Londýně na King’s College. Pro skupinu Penta pracoval od roku 2003, nejprve na pozici finančního kontrolora, poté finančního manažera (CFO). Během svého působení v Pentě byl odpovědný za přípravu transakcí a zajištění jejich financování.

V roce 2009 se stal generálním ředitelem společnosti Žabka, a.s., maloobchodní řetězec o vice než 120 obchodech a 700 zaměstnancích, kde se mu podařilo zvýšit obrat společnosti z 500 milionů korun ročně na 2,1 miliardy korun. Řetězec Žabka řídil až do chvíle, kdy jej Penta prodala společnosti Tesco za více než jednu miliardu korun.

Fortuna Entertainment Group je vedoucím poskytovatelem kursových sázek ve střední a východní Evropě. Zakládající společnost Fortuna sázková kancelář, a. s. vznikla v roce 1990 v Praze. O rok později byla na Slovensku založena společnost Terno, a. s. V roce 2005 se vlastníkem obou společností stala investiční skupina Penta, která ještě ve stejném roce převzala polskou sázkovou kancelář Profesjonał a všechny společnosti postupně sjednotila pod jednou značkou. V současné době provozuje Fortuna na třech trzích přes 1 400 poboček. Skupina vyvinula online sázkovou a herní platformu FortunaWin, která umožňuje nabízet své produkty na nových trzích. V současnosti poskytuje FortunaWin sázkové a herní produkty zákazníkům v Maďarsku.

V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je nadále československá finanční skupina Penta. Na trh číselných loterií vstoupila Fortuna v květnu 2011, kdy spustila prodej stíracích losů, v červenci pak představila první plnohodnotnou číselnou loterii spuštěnou v České republice po více než 50 letech – Fortuna Loto. V listopadu následovala další, denní hra Zlatých 11.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
04.05.2024
9:00Víkendář: Fisher o zachování inflačního cíle, nezávislosti centrální banky a vývoji sazeb
03.05.2024
22:04Silný závěr týdne na Wall Street  
17:43Zisky obchodovaných firem v následujícím roce, cyklus a dlouhodobý trend
16:50Plány centrálních bank zřejmě zkomplikují vyhlídky eurozóny, varuje ekonom
16:46Data i výsledky trhům v závěru týdne přejí, ISM ale zaselo pochybnosti  
16:23Komerční banka, a.s.: Hospodářské výsledky k 31.3.2024 (1Q 2024)
15:16Baron: Akcie Tesly začnou prudce posilovat
15:01Tomáš Vlk: Trh práce v USA konečně oslabuje, k radosti investorů  
13:49Perly týdne: Zákon na snížení inflace zvyšuje inflaci, Tesla dostala čínský impuls
13:42Než otevře Wall Street: Coinbase, BigBear.ai, Fortinet  
12:00Hartnett: Slabší data o americké zaměstnanosti zvyšují riziko výprodejů na akciích
11:55Nezaměstnanost v EU v březnu klesla, nejnižší byla v Česku a Polsku
10:59Akcie míří k důležitým datům v lepší kondici díky výsledkům Applu  
10:31Jakub Blaha: Apple oznámil největší zpětný odkup akcií ve své historii  
9:28GEVORKYAN potvrdil předběžné výsledky hospodaření. Na letošní rok plánuje další navýšení tržeb i zisku
9:08Rozbřesk: Sazby klesají na 5,25 %, jejich očekávaná trajektorie se však posouvá výše
8:51Slabší výsledky Komerční banky, Apple překvapil rekordními odkupy a futures jsou zelené  
8:41Zisk i tržby Applu ve čtvrtletí klesly, překonaly však očekávání
8:26Tržby skupiny Bezvavlasy přesáhly miliardu, firma mění CEO a plánuje úpis nových akcií
7:49Pokles čistého zisku Komerční banky o 21,3 pct meziročně ovlivnily opravné položky. Mírně klesly také provozní výnosy

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data