Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Ruská skrytá hra o peníze i životy

Ruská skrytá hra o peníze i životy

26.02.2013 18:11

Magnitského zákon, neboli, formálně, “Odvolání Jackson-Vanikova dodatku o Rusku a Moldavsku a zákon Sergeje Magnitského o právním státě a odpovědnosti z roku 2012”, je zákon Spojených států amerických, který byl přijat Kongresem USA a podepsán prezidentem Obamou v prosinci 2012. Hlavním účelem tohoto zákona je potrestat ruské veřejné činitele, kteří byli patrně odpovědni za smrt Sergeje Magnitského tím, že se jim zamezí vstup do USA a zmrazí přístup k jejich americkým bankovním účtům. Tento zákon má mít i širší záběr a postihnout zkorumpované představitele jakékoliv třetí země, kteří zneužívají svou moc tak flagrantně, jako tomu bylo v případě Sergeje Magnitského.

Sergej Leonidovič Magnitskij zemřel 16. listopadu 2009 v moskevském vězení Butyrka poté, co strávil 358 dní ve vazbě, a to jen 8 dní před uplynutím ruské zákonné lhůty, ve který musí být zadržený buď formálně obviněn, nebo propuštěn. Sergej Leonidovič byl ruský účetní a forenzní auditor v moskevské právní firmě Firestone Duncan. Říkalo se o něm, že to je 'špička v oboru' mezi moskevskými účetními, co se týče soudů, daní, pokut a občanského práva. Firestone Duncan zastupovala investiční poradenskou firmu Hermitage Capital Management, která byla obviněna ruským Ministerstvem vnitra z daňového úniku a podvodu. Hermitage Capital Management byla až do nedávna známá především jako minoritní akcionář-aktivista v ruských státem kontrolovaných firmách. Po celé roky se snažila, velmi hlasitě, zlepšit corporate governance a ochranu práv minoritních akcionářů v Rusku. Hermitage opakovaně publikovala informace o firemních a vládních pochybeních a korupci v největších státem kontrolovaných ruských firmách. Její nejznámější expozé se týkalo Gazpromu. Nakonec měla ruská vláda takovéto publicity dost. V listopadu 2005 přijel zakladatel Hermitage William F. Browder do Moskvy a po příletu se dozvěděl, že jeho vízum bylo zrušeno. Den nato byl, v národním zájmu, deportován a do svého moskevského bytu se po deset let nevrátil. Browder dnes žije v Londýně a to může mluvit o štěstí.

V červnu 2007 byla na moskevskou kancelář Hermitage udělána razie, které se zúčastnilo asi dvacet policistů Ministerstva vnitra. Razie byla udělána i v kancelářích Firestone Duncan. Policisté měli příkaz k prohlídce týkající se firmy Kamaya, dceřiné společnosti firmy Hermitage, která údajně nezaplatila dost na daních. To bylo opravdu velmi podivné, protože ruská daňová správa právě písemně potvrdila, že Kamaya měla daňový přeplatek. Hermitage požádala Sergeje Magnitského, aby věc vyšetřil. Ve svém vyšetřování došel auditor Magnitskij k nezlomnému závěru, že policie předala dokumenty, zabavené při domovní prohlídce, organizovaným zločincům, kteří je použili k převzetí tří z ruských dceřiných firem společnosti Hermitage a následnému podvodnému požadavku na vrácení již zaplacených daní, a to ve výši 230 milionů amerických dolarů. Magnitského audit obvinil ze spoluúčasti policii, soudnictví, daňové úředníky a bankéře. Podle Magnitského vyšetřování byly dokumenty, které byly zabaveny policií v červnu 2007 předány mafii, která je použila, aby padělala změnu vlastnické struktury těchto tří firem. Zloději pak použili další padělané smlouvy k tomu, aby požadovali po Hermitage zaplacení fiktivního dluhu ve výši 1 miliardy amerických dolarů papírovým firmám. Bez vědomí Hermitage byly tyto požadavky předloženy ruským soudům, kde právní zástupci obhajoby, tedy firem patřícím do skupiny Hermitage, ale najatí zloději, přiznali jménem firem Hermitage vinu a uznali všechny tyto závazky. Soudy proto vyřkly rozsudky proti Hermitage za dluhy, které nikdy neexistovaly. Výsledkem bylo rozhodnutí o navrácení daní ve výši 230 milionů amerických dolarů. Toto rozhodnutí bylo vydáno na Štědrý den 2007 a dańový přeplatek byl vyplacen Federální daňovou správou Ruské federace následující den. Jednalo se o největší vrácení daňového přeplatku v ruské historii.

Když Magnitskij v listopadu 2008 oznámil úřadům výsledky svého šetření, byl promptně zatčen a uvězněn na základě podezření z jednání ve shodě s Hermitage. Ve vězení pak byl držen po dobu jedenácti měsíců, a to bez formálního obvinění a bez soudního procesu. Byly mu odmítnuty návštěvy ze strany jeho rodiny. Magnitskij ve vězení onemocněl zánětem slinivky břišní a cholecystitidou, akutním nekrozánětovým onemocněním žlučníku, na které mu nebyla poskytnuta náležitá lékařská péče. V červnu lékaři nařídili operaci, která se nikdy neuskutečnila. 16. listopadu 2009 Magnitskij zemřel. Správa vězení a vězeňští lékaři nejprve konstatovali jako příčinu smrti "natržení břišní membrány", poté diagnózu změnili na "infarkt myokardu". Moskevská nezávislá vyšetřovací komise pro dozor nad veřejnými institucemi konstatovala v prosinci 2009, že se nejednalo o hrubé zanedbání lékařské péče, ale o promyšlenou vraždu.

Sergej Magnitskij tvrdil, že v Rusku dochází k vykrádání státu ve velkém měřítku, prováděném systematicky vysokými ruskými státními úředníky. Jeho případ přitáhl pozornost mezinárodní veřejnosti a státníků, kteří v něm vidí zosobnění jedné z odvrácených tváří putinismu. V listopadu 2010 udělila přední světová nezisková organizace pro boj s korupcí Transparency International posmrtně Magnitskému cenu za osobní integritu. V lednu 2013 ruská prokuratura oznámila, že Sergej Magnitskij bude posmrtně souzen na základě obvinění o daňovém úniku ve výši 16.8 miliónů amerických dolarů. Jedná se o první takovýto posmrtný soudní proces v Rusku. Bill Browder bude spoluobžalovaný a bude souzen v nepřítomnosti. Soudní proces začíná 4. března.

Minulý týden poskytl Sergej Ignatěv, guvernér Centrální banky Ruska, jehož volební období končí v červnu, vzácný rozhovor. Sergej Michailovič Ignatěv je muž, který zřídka mluví na veřejnosti o věcech jiných než monetární politika Ruské federace. Možná proto se také udržel ve své funkci celých jedenáct let. Ale teď se v rozhovoru pro moskevské noviny Vedomosti docela otevřel na téma nezákonného odlivu kapitálu z Ruska. Podle pana Ignatěva bylo jen v roce 2012 z Ruska nezákonně převedeno do zahraničí 49 miliard amerických dolarů, tedy 2.5 % ruského hrubého národního produktu. Více než polovina z těchto prostředků byla, podle šetření Centrální banky Ruské federace, kontrolována “jednou dobře organizovanou skupinou jednotlivců”. Pan Ignatěv odmítl jmenovat jména. Ale řekl bylo, že “to mohou být platby za dodávky drog .?.?. ilegální dovoz .?.?. úplatky vládním úředníkům .?.?. a daňové úniky”. To zní poměrně vágně. Ale vágní to není. V zemi jako Rusko může jedna skupina lidí operovat v takovém měřítku jen s požehnáním těch nejvýše postavených.

Zmíněné peníze odtekly z Ruska jako platby ze strany ruských firem nerezidentům, kdy uvedený účel platby byl “jasně falešný”. Ve většině případů byly peníze převedeny firmám, jejichž jediným podnikatelským záměrem bylo jednat jako prostředník transferu a pak zaniknout předtím, než je třeba platit daně. Podle pana Ignatěva asi polovina z celkových 3.9 miliónů registrovaných komerčních organizací v Rusku je neaktivní a registrovaná právě k tomuto nebo podobnému účelu.

Igor Jurgens, dřívější poradce Dmitrije Medvěděva, prezidenta – ministerského předsedy Ruska, se vyjádřil, že jestli to, co pan Ignatěv řekl o “jedné organizované skupině” je pravda, pak “takováto operace by nebyla možná bez součinnosti a významné podpory ze strany mužů zákona”. A opravdu, pan Ignatěv naznačil, že kdyby se ruské bezpečnostní složky a policie skutečně snažily, skuteční příjemci těchto peněz by byli nalezeni. Problém samozřejmě je, že přehnaná horlivost v plnění bankovního a jiného dozoru se zdá být vcelku škodlivá pro zdraví jedince v Rusku. Pan Magnitskij není jedinou obětí, i když je asi obětí nejznámější. Ale i lidé s pevnými vazbami na vládnoucí garnituru se stali oběťmi dobře chráněných hráčů na trhu praní špinavých peněz. Dřívější viceguvernér pro dohled nad bankovním trhem a zástupce pana Ignatěva, Andrej Andrejevič Kozlov, byl zastřelen v roce 2006 poté, co zahájil kampaň za vyčištění bankovního sektoru a odebral bankovní licence několika bankám. Nástupce pana Kozlova, Gennadij Georgievič Melikyan, rovněž vice-governér centrální banky pro dohled nad bankovním sektorem, podal demisi za nejasných okolností v září 2011.

Známí pana Ignatěva se nad jeho veřejnými prohlášeními vskutku podivili. Několik jich poznamenalo, že jeho rozhodnutí promluvit o korupci na nejvyšších místech má asi něco společného s faktem, že ze svého postu odchází. Ale stejně, Ignatěv je odvážný muž. Schémata popsaná Sergejem Ignatěvem jsou přesně ta, která jsou vyšetřována v několika jurisdikcích v souvislosti s odhaleními, která učinil Sergej Magnitskij. A pak dělejte byznys v Rusku.

Pozn: Autor je externím spolupracovníkem Patrie, jeho názory se nemusí vždy shodovat s názorem společnosti.


Váš názor
  • Sranda musi byt........
    01.03.2013 4:16

    Ze vas to furt bavi :o)) Proto sem obcas zavitam - takovou curinu jinde nenajdu. Hlavne ten zivot neberte tak vazne - taky jednou skonci. Joo nezpomente "nakupujte v Unoru - burza pujde nahoru" :o))
    Saki
  • RH
    28.02.2013 2:04

    Takže. V minulosti si hájil. PR. Hájil si i Tibet. Te´d hájíš toho, kdo vyzývá, aby tyto hodnoty kvůli kšeftům lidé nehájili a tohhle jeednání považuješ za statečné.
    Velkamedvědice
    • Re: RH
      28.02.2013 8:03

      nj nj, vy dva jste oba takoví divní...:-)) Vždycky píšete tak, jak se vám hodí. Jednou je to modré, podruhé bílé a když vám někdo oponuje, tak i červené se vám hodí. Hlavně oponovat, soudruzi, oponovat !! Je úplně jedno o čem. Tu o DPH, tu o Rusku a Tibetu... dobré téma je každé, ve kterém můžete prndat donekonečna..., hlavně každého označit na lháře, pomlouvače, křiváka. Ale ještě nikdy jste nic nedokázali. Nechcete si postavit rozhlasovou stanici?:-))))
      Jesse
    • Re: RH
      28.02.2013 2:08

      Sorry, už vidím reakci dole. A proč o tom vůbec mluvil?? Tys to pochopil, já ne.
      Velkamedvědice
  • Jáj, Staněk dal Nečaskovi riadnu dardu
    28.02.2013 0:47

    http://www.reflex.cz/clanek/nazory/47765/co-mam-delat-kdyz-mi-s-predsedou-vlady-dochazi-trpelivost.html
    Šaňo
  • Jáj, pozrite, bolševikmi prelezlý Reflex
    27.02.2013 23:09

    ako si notuje s bolševikom Nečasom, však http://www.reflex.cz/clanek/nazory/47766/necas-ma-pravdu-at-cinani-rovnou-sestavi-ceskou-vladu.html
    Šaňo
    • Re: Jáj, pozrite, bolševikmi prelezlý Reflex
      27.02.2013 23:16

      Nebude to tak hrozné, taky reflex http://www.reflex.cz/clanek/nazory/47764/prodejme-necase-cinanum-na-organy.html
      Velkamedvědice
      • Je to hrozné!
        27.02.2013 23:50

        Napluť na Nečasa, takého bolševika na čele vlády majú Česi, fuj. Ja som vítal, že podpísal amnestiu a veľa našich ľudí sa dostalo na slobodu, keď boli Čechmi nespravodlivo odsúdený a zatvorený, ale to som si ja neuvedomil, z rúk akého bolševika sa dostane našim ľuďom slobody. To je hamba, jáj, veru toto je škvrna, ten Nečasko, na inak spravodlivej amnestii.
        Šaňo
        • Re: Je to hrozné!
          27.02.2013 23:53

          Ty si herec ze satirických večírků?
          Velkamedvědice
          •  
            28.02.2013 0:04

            Jáj, a to čo je za otázku. Veď si F.X. Doležalka znova prečítaj, podľa mňa to nie je žiadna satira. Podľa mňa ešte nikdy nebol na čele vlády po listopade 89 taký zvrátený bolševický politik, ako Nečasko. Doležalko veľmi dobre hovorí: Nečas svým zvyšováním daní dal najevo, že nechápe základní hodnoty pravice. Nyní se ukazuje, že mu nejsou jasné ani základní principy fungování demokratické společnosti. Lidská práva jsou v demokratickém systému neobchodovatelnou komoditou. Nelze mlčky přihlížet ke genocidiě (jako v Tibetu) či žalářování nevinných (jako v Rusku), ani kdyby nám to mělo zkazit nějaké kšefty. Ten, kdo mlčí k porušování lidských práv z důvodů svých zisků, se stává spoluviníkem jejich porušování. Tohle všechno ale Nečas neví, a tak není možné, aby dál byl premiérem země, která chce demokracii praktikovat.
            Šaňo
  • Jáj, Medvedica, pozri čo ruphejko hovorí
    27.02.2013 22:27

    tuna 22:19 Vraj Havelko vychádzal s českými bolševikmi dobre. Medvedica, je ruphejko luhár, či nie? Havelko predsa velmi dobre vychádzal s nami Cigošami, to viem veľmi dobre, no s bolševikmi, o tom neviem nič.
    Šaňo
    • Re: Jáj, Medvedica, pozri čo ruphejko hovorí
      27.02.2013 22:44

      Kamarád je politicky pomýlený. Kdysi poměry v rusku kritizoval, teď si připadá s klolegou Petém jako americký nárazník pro jejich politické hrátky nebo proč ho obhajuje. Rusové přivřou kouhoutek dohodas nedohoda, bohužel fanatickým Klausovcům, ke kterým přítel patří, tp nevysvětlíš. Jsou zamilovaní. To jsem pochopil z otázky, jak poznám, že je Klaus nercis, jestli neopisuji. To je pak těžký objektivní rozhovor o Klausovo a parchantecj z z Kgb.
      Velkamedvědice
      •  
        27.02.2013 22:55

        Dobre hovoríš, Medvedica, neverím, že by Havelko mohol s bolševikmi dobre vychádzať. Lebo iba jemu vďačíme, že českí bolševickí podnikatelia neuzavreli veľa obchodných zmlúv v Číne ani v Rusku. Nerátam toho Zemanovho eštébáka Zbyteka a Minaríka a im podobných.
        Šaňo
  • Může se někdo vubec divit
    27.02.2013 20:32

    Je neuvěřitelné že se stále najdou blbečci typu zdejšího Peté. Pravděpodobně bývalý Stbák, který za to že nemusel pracoval udával své kamarády a spolu s jemu podobnými pomáhal při nahánění celého národa pod patu těch nejhorších parchantů lidstva. Odkud k nám přichází mafie ? Co dávají Rusáci svetu ? Viděl snad někdo ruská letadla privážející pomoc někde ve světě postiženým ? A ještě má tu drzost tady pomlouvat Havla, diky kterému si nás svět opět alesponˇ trochu cení. Kolik světoznámých ruských firem by asi dokázal vyjmenovat. Dokud budou mezi námi podrazáci typu Peté tak se český národ bude ve světě, přes veškerou snahu, velice těžce prosazovat. Diky jemu a jeho partě Československo opustila naše inteligence aby pomáhala jinde než doma, protože u nás je posilali na uran a z jejich dětí dělali otroky. Pro takové je sen státi se další ruskou děržavou stále náplní jejich životů. Mají mentalitu psa na seně. Sám to nežere, ale jiným nedá.
    Steiner
    • Re: Může se někdo vubec divit
      27.02.2013 21:46

      Klídek. Rusko je země hoven, svrabu a špíny. Vědí to lidé na celém světě. Proč se zahazuješ debatou s lidmi, kteří hájí zemi, kde lidský život nemá žádnou cenu? Na Rusko platí jenom bič. Reagan 5 minut po svém jmenování do úřadu presidenta USA prohlásil, že začne bombardovat CCCP a měls vidět, jak se ti bolševici podělali strachy. Najednou byli poslušní jak beránci. Stačilo postrašit. Bohužel, evropští politici lezou té špíně do zadku a to se mi nelíbí. Naštěstí existují USA. Nevím, jak by svět v Evropě vypadal, kdyby jich nebylo....
      Jesse
      • jak b y to asi vypadalo kdyby
        27.02.2013 22:50

        jeden nemusi byt supermozek aby si umel predstavit jak by svet asi vypadal, kdyby Rusove disponovali financemi a silou jakou maji Amici. Jenze ti posilaji vyzkumne sondy na Mars a ne do Gruzie :o))
        optimistik
  • to ale není hezké
    26.02.2013 23:13

    vůči končícímu panu prezidentu i vůči jeho nástupci, zvolenému vůlí lidu
    Bo
    • Re: to ale není hezké
      27.02.2013 21:48

      Do politických mrtvol se kope... a ne že ne ! Do Klauna zvlášť !!! Nevím, proč bychom se měli před tím historicky největším gaunerem klanět. Za co a proč?
      Jesse
    • Re: to ale není hezké
      27.02.2013 6:25

      Vážený, proč ? Celý svět v čele s USA a Německem dělá mega byznys i v Číně, o Rusko ani nemluvě. Jenom tydýti jako vy a vám podobní by si pořád hráli na pupek světa. Dělat světovou politiku tím, že budete mávat vlajkami Tibetu před čínským konzulátem v Praze je stejná ptákovina, jako neustále veřejně posílat bubáky na Putina. Klaus chtěl jediné, vyváženější politiku na všechny strany kvůli byznysu, tak jak to dělají ti, ke kterým nejspíš tak oddaně vzhlížíte a kterým jsme putna ... takové malé bezvýznamné nic. Ale dělat Amíkům nárazník pro jejich politické hrátky, zatímco oni tam dělají byznys, to je fakt cíl hodný Havlova bratrstva kočičí pracky.
      Peté13
      • re: re: to ale není hezké
        27.02.2013 20:48

        Raději se budu stýkat a obchodovat s kýmkoliv komu jsem putna ale který mi za mé zboží zaplatí, než s tím kdo mě prohlašuje za bratra, ale uprostřed noci mě přepadne a okrade o produkty, které mohu prodat jinde a ještě si ze mne udělá rohožku a používá mě coby hajzlpapír. Co ty jsi za vola že to nevidíš. Nebo tady jen provokuješ?
        Štorkán
      • Peté
        27.02.2013 14:10

        Víš,co, omotej si do bolševické vlajky a jdi i s Klatím usem do hajzlu. Nebo do ruska Vylízaná kočičí pracko.
        Velkamedvědice
        • Re: Peté
          27.02.2013 16:19

          Nevím bohužel, jak vypadá bolševická vlajka, ale má to logiku dementa. Vyzývám k podpoře byznysu místo politikaření ve stylu bolševické ideové líhně okolo Havlovy grupy, což by někdo nejraději zakázal, že ? Toto výrazivo 4.cenové jsem už někde v poslední době zaregistroval, kde to jen bylo. Aha, už vím, bylo to tuším z hysterického fanklubu kolem knížete, který je Čechem asi tak, jak vy inteligent. Kvalita vaší fašistické argumentace je rovna asi tak IQ bublající rašeliny. Víc bych asi k tomu nedodal, vy jedna velká ..... (medvědice ale rozhodně ne).
          Peté13
          • Vyzývat
            27.02.2013 16:25

            můžes koho chceš, stejně tě nikdo neposlouchá...páč ty vlastně nic neříkáš...zachytil jsem akorát něco o mávání nějaký vlajky...pochybuju, že to někdo tady někdy dělal. Jinak slovník a dikce karierního bolševika.
            db
            • Re: Vyzývat
              27.02.2013 16:47

              Jestli pochybujete o mávání Tibetské vlajky, obraťte se na zkrachovance ze Strany zelených okolo Bursíka, Kateřiny Jau Jau a dalšíck "ekologů". Určitě mají na památku dost fotografií, třeba vám nějakou věnují. A žádného karieního bolševika jsem neměl čest poznat osobně, takže nás můžete poučit, jak se mezi sebou poznáte.
              Peté13
              • pété
                27.02.2013 17:00

                třeba toto: ....Kvalita vaší fašistické argumentace je rovna asi tak IQ bublající rašeliny..... vlastně skoro vše. ....Jinak Bursíka znám osobně a ujišťuje Vás i každého na fóru , že taková forma "zkrachování" by nikomu nevadila ...:DDD
                db
                • Re: pété
                  27.02.2013 17:01

                  ...ostatně i jeho iq by se mnoha lidem více než hodilo ))
                  db
          • O dementech
            27.02.2013 16:25

            Jen dement obhajuje manýry uvedené v článku a být slušný ke Klausomilovi kopající do Havla nebudu, kočičíčí pracko. Na hrubý pytel hrubá záplata.
            Velkamedvědice
            • Re: O dementech
              27.02.2013 16:26

              Pokud nerozumíš argumentaci běž i s Klausem tam kam Tě srdce táhne tak si nestěžuj.
              Velkamedvědice
              •  
                27.02.2013 16:37

                Co to meleš, kde obhajuji manýry uvedené v článku ? Reagoval jsem na příspěvek uživatele "Bo", který do tématu o korupci v Rusku motá Zemana s Klausem. A ti pokud vím, nikdy korupci v Rusku neschvalovali.
                Peté13
      • Možná že jste nepochopil a nejspíš ani nesmíte
        27.02.2013 13:58

        ale tohleto bylů jeden popasaný případ, jak se takový byznys v Rusku dělá a co to obnáší. Inteligentní člověk by se zamyslel nad tím než začně adorovat carskou diktaturu KGB a jednoho PSupermana a blít na místní poměry, zejména když si předtím přečte takovouto analýzu. Inteligentní člověk.
        mte
Aktuální komentáře
30.04.2024
22:01První den zasedání FEDu zámořské trhy poklesly  
17:55Kdy se konečně dostaví napřimování výnosové křivky?
17:27Pale Fire Financing a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
17:25Japonsko bojuje za silnější jen, ale trhy mu to nevěří  
17:13Akciové trhy zmítané výsledkovou sezónou  
16:55WOOD & Company, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
16:53Česká exportní banka, a.s.: Informace o vyplacení úrokových výnosů
16:50Výsledky PayPal: Akcie rostou poté, co společnost zvýšila celoroční výhled zisku  
16:42SALUTEM FUND SICAV, a.s.: Pozvánka na mimořádnou valnou hromadu
16:30AMISTA investiční společnost, a.s.: STING investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. - Výroční finanční zpráva 2023
15:52Vláda schválila reformu penzí se zvyšováním věku nad 65 let
15:28HPM: Monetizace umělé inteligence s velkým otazníkem
15:26Coca-Cola v prvním čtvrtletí mírně zvýšila tržby i zisk, zlepšila výhled
14:58Hlad po hubnutí trvá, Eli Lilly díky tomu vylepšila výhled
14:40Tržby řetězce restaurací McDonald's zaostaly za odhady, zákazníci šetří
14:36AMISTA investiční společnost, a.s.: INFOND investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. - Výroční finanční zpráva 2023
14:34AMISTA investiční společnost, a.s.: IFIS investiční fond a.s. - Výroční zpráva za rok 2023
14:32ČEZ, a.s.: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2023
14:29AMISTA investiční společnost, a.s.: ASOLERO SICAV a.s. Výroční zpráva za rok 2023
14:04Volkswagen po 1Q24: Značka Audi stáhla provozní marži celé skupiny pod konsensus analytiků  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
3:30Čína - PMI v průmyslu
3:45Čína - PMI v průmyslu Caixin
9:00CZ - HDP, q/q
10:00DE - HDP, q/q
11:00EMU - HDP, q/q
11:00EMU - Inflace, předběžný odhad, y/y
15:45USA - Index aktivity ISM Chicago
16:00USA - Index spotř. důvěry Conference Board