Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Telefónica zaútočila tarify: Neomezené volání i SMS za 749 Kč, v síti za 249 Kč

Telefónica zaútočila tarify: Neomezené volání i SMS za 749 Kč, v síti za 249 Kč

11.04.2013 9:10, aktualizováno: 12.4. 17:08
Autor: Josef Němeček, Patria Finance

Aktualizováno

Tuzemská Telefónica nabídne od 15. dubna zcela nové tarify, které znamenají revoluci jak vůči dosavadní vlastní nabídce, tak si s nejvyšší pravděpodobností vynutí rychlou reakci konkurence. Neomezené volání i SMS napříč sítěmi včetně datového balíčku nabídne za 749 , na druhé straně budou zrušeny dotované telefony a nabídnuty splátky. Akcie firmy na pražské burze posílily ve čtvrtek v blízkosti 2 % na 279 Kč, pátek zahájily o procento výše u úrovně 282 Kč za akcii.

Telefónica CR dosavadní nabídku tarifů ukončuje a nové nabídne pouze tři s velmi jednoduchou skladbou. Nová skupina tarifů se jmenujeFree. Základní tarif Free O2 Telefónica CR nabídne za 249 měsíčně korun. Obsahuje neomezené volání a posílání SMS v rámci sítě a to bez časového omezení. Za minutu volání mimo sít si operátor bude účtovat 3,50 , za SMS pak 1,50 . Internet bude třeba přikoupit.

Středový tarif Free O2 Plus bude měsíčně stát 499 . K neomezenému volání i SMS ve vlastní síti přidává 120 minut pro volání kamkoli. Další minuta opět stojí 3,50 a SMS 1,50 . V ceně tarifu je navíc také 150MB dat.

Nejvyšší tarif za 749 se jmenuje Tarif Free CZ. Obsahuje neomezené volání a posílání SMS kamkoliv v ČR bez omezení. Tarif obsahuje i 1GB dat.

"Nové tarify mají za cíl ztížit vstup PPF nebo jiného operátora na trh, ale na druhou stranu je to známka cenové soutěže (která dosud na českém trhu nebyla viditelná). Tento krok by mohl vést ke snížení marží a zisku EBITDA, s tím jak snížení cen bude pravděpodobně následovat i u ostatních operátorů," uvedl analytik Patria Direct Tomáš Tomčány k očekávanému dopadu do hospodaření.

001_Free

"Jako první přicházíme s revoluční nabídkou, která nyní umožní našim zákazníkům osvobodit se a užívat svůj mobilní telefon opravdu naplno. Přinášíme zcela neomezený tarif za 749 korun. Navíc celou naši nabídku výrazně zjednodušujeme," komentuje uvedení nových tarifů, které proti stávajícímu stavu skutečně jsou významným posunem, Luis Malvido, generální ředitel společnosti. "Jako první jsme v minulosti představili neomezené volání v rámci tarifů O2 NEON, poradce O2 Guru na prodejnách, mobilní datové sítě 3G a LTE i prvního virtuálního operátora ve vlastní síti. Teď přicházíme s bezkonkurenční nabídkou mobilních služeb," dodal.

Nynější neomezený tarif bylo (ještě je) možné pořídit od 1900  . I zde ale již byly postupně například na prodejních místech vlastní sítě i partnerů nabízeny akční nabídky. S těmi se dalo dostat například na 1400 . To je ale stále bezmála dvojnásobek proti nové nabídce Telefóniky CR.

Zásadní změnou v nových tarifech je také konec dotovaných zařízení a výměna dotace ceny telefonu za závazek. Samotné ceny Free tarifů nicméně platí nadále se závazkem. Bez něj si zákazník připlatí o 150 Kč víc.

Při koupi nového mobilu či tabletu si budou moci zákazníci rozložit platby v čase. Dotace výměnou za minimální měsíční útratu skončí. Zákazníci, kteří se rozhodnou využít služby O2 Mobil, tak nebudou muset ani již moci volit mezi dotovaným vlastnictvím mobilního telefonu a výhodnějším oláním. Při využití služby O2 Mobil si zákazníci vyberou výši jednorázové platby, kterou uhradí po uzavření smlouvy. Zbylá část pořizovací ceny bude rozložena do následujících 24 měsíců a to bez navýšení. Služba O2 Mobil bude dostupná pro všechny zákazníky soukromé osoby i podnikatele.

Nové tarify má podpořit od 15. dubna masivní reklamní kampaň. Podle marketingového ředitele Jiřího Dvorjančanského firma do největší kampaně za posledních pět let investuje více než 70 milionů Kč.

Brzkou reakci na nové tarify Telefóniky CR potvrdila pro Patria.cz za tuzemský Vodafone Adéla Konopková. "Obdobné tarify už představily, nebo se chystají představit i naše pobočky v jiných zemích. V České republice přineseme takovou nabídku v následujících týdnech," uvedla nejprve ve čtvrtek. V pátek ale Vodafone přispěchal s konkrétní konkurenční nabídkou. Od soboty nabídne neomezený paušální tarif s cenou 691 Kč měsíčně (bez závazku 24 měsíců 901 Kč) a 600 MB dat. Vedle toho nabídne Vodafone tarif pro neomezené volání a SMS v rámci své sítě a 50 volných minut do ostatních sítí za 399 Kč. Ten bude konkurovat nabídce O2 za 499 Kč, která obsahuje 120 volných minut. Oba tarify shodně obsahují 150 MB přenesených dat. Vodafone bude dál zákazníkům nabízet dotované telefony. V květnu Vodafone na nabídku naváže představením neomezených tarifů RED, které již uvedl v některých zemích.

"T-Mobile nabízí tarify S Námi se stejnou logikou – tedy kombinací neomezeného volání do vlastní, resp. všech sítí již více než rok. Jak už jsme uvedli, o dalším zvýhodnění cen neomezených tarifů jsme již delší dobu uvažovali a během několika dnů oznámíme konkrétní podobu nejvyššího tarifu, který bude minimálně srovnatelný s nabídkou konkurence. Zároveň chystáme v dohledné době uvedení splátkového prodeje telefonů," reagovala pro Patria.cz mluvčí českého T-Mobile Martina Kemrová.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
27.04.2024
8:31Víkendář: Podle Morgan Stanley je ekonomika stále v pozdní fázi cyklu s odpovídajícími důsledky pro akciový trh
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data