Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Poslední zprávy z vyšetřování naznačují, že boeing nad Ukrajinou sestřelila raketa

Poslední zprávy z vyšetřování naznačují, že boeing nad Ukrajinou sestřelila raketa

09.09.2014 11:02
Autor: Redakce, Patria.cz

Příčinou červencového pádu malajsijského boeingu na východní Ukrajině nejspíš bylo zasažení letadla "množstvím vnějších objektů s vysokou energií". Uvádí se to v předběžné zprávě nizozemských úřadů o vyšetřování tragédie, kterou nepřežil nikdo z 298 lidí na palubě letounu.

Nizozemci podle agentury AP neříkají přímo, že Boeing 777 sestřelila protiletadlová raketa odpálená ze země, nicméně jejich zjištění zřejmě vedou k tomuto závěru. Podle agentury AFP ze zprávy vyplývá, že trup letounu proděravělo velké množství rychle letících projektilů.

"Nic nenaznačuje, že by katastrofu způsobila technická závada či chyba posádky," praví se ve zprávě podle agentury ITAR-TASS. Definitivní stanovení příčin si podle vyšetřovatelů vyžádá ještě další zkoumání, avšak trosky letounu svědčí o tom, že se stroj rozpadl ještě ve vzduchu.

Z odpovědnosti za tragédii se navzájem obviňují Moskva, Kyjev a proruští separatisté. Podle Kyjeva a Washingtonu letoun nejspíš sestřelili omylem separatisté raketou Buk, dodanou z Ruska, možná i s obsluhou vycvičenou v Rusku. O použití rakety Buk podle expertů svědčí i proděravění letounu množstvím střepin či projektilů. Rusko ale popírá, že by zásobovalo povstalce zbraněmi, a argumentuje, že rakety Buk má ve výzbroji i ukrajinská armáda.

Letadlo společnosti Malaysian Airlines se zřítilo na východní Ukrajině 17. července. Většina cestujících byli Nizozemci.

Zdroj: ČTK, RTRS


Váš názor
  •  
    11.09.2014 19:07

    Tak konečně se otevřeně potvrdilo o co jde,nahradit plyn z Ruska, zkapalněným sice dražším plynem amerických firem.Nemůžou se na cenu Ruského plynu dostat,tak se napadne integrita Ruska a Putina,a přesvědčit evropského zakazníka at na to přistoupí a ještě tomu zatleská.Co je proti tomu utrpení obyč lidí na ukrajině,cíl bude dosažen. V oranžové revoluci r.2004 šlo o to samé,akorat to nevyšlo.Problem s dodavkami plynu do evropy byl na ukrajinské straně,ale tady se strašilo co by kdyby Rusko zastavilo dodavky, L.Pitínský
    L.Pitínský
  • Rusko zase popírá - kdy co přiznali?
    11.09.2014 17:00

    Pro všechny, kteří se diví a tvrdí,že utichá aféra se sestřeleným letadlem. Ono to neutichá, jen se to vyšetřuje a ne jen prohlásit jako Lavrov že to udělali Ukrajinci a basta. Oficielní zpráva říká......."......nejspíš sestřelili omylem separatisté raketou Buk, dodanou z Ruska, možná i s obsluhou vycvičenou v Rusku. O použití rakety Buk podle expertů svědčí i proděravění letounu množstvím střepin či projektilů. Rusko ale popírá, že by zásobovalo povstalce zbraněmi...."
    MN
  • Jáj, Jasejkov prerusácký Okamurko
    10.09.2014 18:20

    bol dnes v Snemovni riadne preputlerovský: Za cestu do pekel pro Česko označil sankce šéf Úsvitu Tomio Okamura. Podle něj není moudré opustit ruské trhy jen kvůli "podpoře pučistů z Majdanu, kteří vraždí své spoluobčany."
    Šaňo
    • Jáj, Šaňko, ty trdélko
      11.09.2014 7:07

      víš o tom, že výhodou demokracie je také to, že si každý může přehodnotit svůj názor na politika, vabrat si jiného a také jiného zvolit, když se třeba něčemu zpronevěří, změní svou politiku, názory, zradí voliče a pod...? Demokracie není soplácké lození do zadku jen jednomu zmrdovi celý život, tak jak to mají v sobě geneticky zaané socani a komouši. To platí i o voličích ODS a TOP. Tyto strany mají své zahnilé základny ovcí natrvalo. Mě mezi ně nepočítej. Myslím, tedy volím, vybírám, přehodnocuji. To je moje demokratické právo... i kdybych byl na to sám, každýmu je do toho hovno. Ty o výhodách demokracie asi moc nevíš, co? Veru tak šaňko, dobre ti ja hovorím :-)))
      Jesse
      • Re: Jáj, Jasejko, ty komanč kovaný,
        11.09.2014 17:18

        dobre si ja pamätám, ako si písal, ako skvelo Gottwaldova vláda naštartovala v povojnových rokoch 45-47 ekonomický rast Československa. Jáj, dobre si sa prekabátil, len čo je právda, veru hej, dobre ja hovorím.
        Šaňo
  • Kontext
    10.09.2014 14:11

    Kdo vládne dnes Ukrajině. Co jsou to za lidi? http://akovac.blog.pravda.sk/2014/09/10/cierna-buducnost-ukrajinskych-politikov/
    josef
    • Re: Kontext
      11.09.2014 16:50

      Na Ukrajině ted' vládne Putin za kterého vraždí a dělají jeho špinavou práci jeho žoldáci, protože se ten srab sám schovává a netroufne si tam veřejně vpadnout. Proto ti "na dovolené" dobrovolníci i s tanky a raketomety. Pro každého logicky myslícího člověka je trapný a směšný. Jen pár rusovíků tady z nepochopitelných důvodu fandí Rusákovi s napoleonským komplexem a jeho národu, který nás napadl uprostřed noci a bezdůvodně okupoval po 20 let. Ti by měli být souzeni za zradu a odsunuti kam patří, jako kolaboranti, kteří napomáhali německým fašistům za německé okupace. Kdo neskáče(jak píská Putin) není Čech ?
      Vícenick
    • Re: Kontext
      10.09.2014 14:49

      Taky bys zbavil Petru Kvitovou českého občanství?
      ..
      •  
        10.09.2014 16:35

        Rozhodně ne, ale co to má společného s obsahem článku na uvedené adrese ?
        josef
        • co to má co společného ?
          11.09.2014 17:15

          Tobě nedochází, krome spoustě dalších věci, že to navrhnul typický závistivý komouš Huml, kterého tam zvolili takový týdýtové jako jseš ty a kterým naopak nevadí, že nás v Brusselu representuje a dělá ostudu další vámi tam poslaný nějaký komouš Randsdorf, který si tam chodí jen potvrdit účast a pak tam chrápe za naše peníze. Už ti to dochází nebo zase proč proč proč. Jsi polomozek co umí jen provokovat a sem házet kraviny placené kdoví kým.
          Lidé bdětě neblbněte
    • Re: Kontext
      10.09.2014 14:44

      Čteš výmysly a sračky zapšklého komunisty. Vůbec toho autora neznáš, ale rychle mu věříš. Každý řádek je nějaký blud. To jen dokladuje tvou vizitku - co ty seš zač?
      Jesse
      •  
        10.09.2014 15:53

        Zato ty čteš jen samé moudrosti a všechny autory máš přelustrovaný. Di se vycpat. Kdyby tady byli ještě komunisti tak je taky velebíš do nebes. Takový doprdelevlezisty jako ty mám ze všech nejradši.
        josef
        •  
          10.09.2014 17:19

          Mě komunisti za propagaci západní kultury vyhnali ze země, ty imbecile. Příště važ, s kým se bavíš.
          Jesse
          •  
            10.09.2014 17:21

            proc jsi tam nezustal??
            velkaamdvedice
            • cetv
              10.09.2014 17:49

              Na Tvuj typicky hloupy dotaz ti odpovim za Jesseho, protoze vim, na rozdil od Tebe, co to znamena, kdyz nekdo nekoho od nekud vyzene, debile. Takze kdyz nekdo nekoho od nekud vyzene, znamena to, ze vyhnany nechtel, ale musel opustit zem, kde byl doma. Chapes, debile, ten vyznam spojeni "nechtel ale musel"? Pokud Ti svitlo, o cemz pochybuji, tak by Ti melo byt jasne, ze Jesse tam zustat nechtel a vratil se, kdyz to bylo mozne zpet. Tak a ted se te zeptam ja: co tady vlaste jeste delas s tobe podobnymi kreteny, co obhajuji aroganci, drzost a chamtivost Ruska, rusaku v cele s KGB-zmetkem Putinem? Nemeli byste si koupit tricka s Putinem a vypadnout odsud? To si tady v teple jen hrajete na uzvanene hrdiny, zatimco vasi soudruzi osvobozuji svet?
              hm
              • Re: cetv
                10.09.2014 18:06

                no pániček ma nervičky co tak prašeček?!!!slabomyslny jedinec by měl příspivat na novinkach ne tady,takže se rozluč a pa pa
                velkaamdvedice
                • cetv
                  10.09.2014 18:11

                  pochop, že pro všechny jste slabomyslná zmdí parta ty, josef, jářku, katka a možná jsem na někoho zapomněl. Trapně a neoriginálně používáš moji poznámku o novinkářích, kteří se sem nasrali a zamrdovávají to tady. Jseš ubožáček malej ptáček. Tak se dohodni se svou partu o návratu na novinky a neobtěžuj normální diskutující.
                  sean
                  • Re: cetv
                    10.09.2014 18:17

                    ja chapu ze musis pouzivat invektivy jinak diskutovat neumis.mas vylizany mozek,co taky cekat od hloupeho clloveka,ktery neustale papouskuje propagandu ,kterou nekde slysel a neumel si udelat nazor tak ho prijal za svuj a ted obhajuje neco co cemu vubec nerozumi
                    velkaamdvedice
    • Re: Kontext
      10.09.2014 14:20

      vse to vyleze na povrch za nejakou dobu,do te doby budou ti bezverci neustale pajdat na pravou stranu
      velkaamdvedice
  • asi tak za 80 let se Rusáci přiznají
    09.09.2014 21:00

    jako dnes ke Katyni, že boeing nad svým územim sestřelili separatisti zbraněma dodaných Putinem. Zároven' ale budou důrazně prohlašovat, že to už nejsou oni, protože se mezitím již po páté přejmenovali a mají jiné jméno a hymnu. Hrdě to bude prohlašovat jejich prezident jménem Putin vnuk dnešního Vladimíra a zdejší toho času noví vládni představitelé, Grebeniček spolu s ministrem vnitra Humlem, Fišerem a Rusnokem budou prohlašovat že Nová KSČMSK je dnes jiná a odsuzuje politiku roku 2014. A Zase se najdou ti samí Jářku, Josefové, Pete a cetv, kteří jim budou tleskat a dlouze popisovat jak za to všechno může USA.
    nic nového pod sluncem
    • Re: asi tak za 80 let se Rusáci přiznají
      10.09.2014 7:47

      Kdesi jsem od bolševiků několikrát četl, že obsazení Zimního paláce a výstřel z Aurory zinscenovali němci s američany, aby tak prý rozvrátili CCCP. Jsem se málem posral smíchy.:-))) A toho Lenina že prý do Ruska vyslala CIA, což je dnes už jasně prokázáno :-))))))
      Jesse
    • udatny Miroslav Karas (ČT)
      09.09.2014 21:08

      se dnes bezproblémově procházel mezi Důkazy...a vyšetřovatelé nemohou?
      mša
      • Re: udatny Miroslav Karas (ČT)
        10.09.2014 14:41

        Máš info, že mohou, ale nechtějí? Podle mě tam mohli Karase pustit jako užitečného idiota, aby to po jeho reportáži vypadalo, že vyšetřování nic a nikdo nebrání, i když skutečnost je jiná.
        ..
  • Předběžná zpráva
    09.09.2014 15:42

    o počasí: pokud nebude zataženo, bude jasno až polojasno.
    Josef
    • Re: Předběžná zpráva
      09.09.2014 15:44

      Josef to není vtipný. Abych to shrnul : jsi prorusáckej komouš, nemáš smysl pro humor a pravděpodobně jseš i chudej. Holky se ti tedy asi spíš vyhýbaj, tak chápu, že se nejlíp cejtíš tady v podobný partě chudáků /jářku atd/
      sean
  • Zeman
    09.09.2014 11:56

    Už aj zeman vie ako to bolo ale k ČTK sa to nedostalo . to je fak(t) agentura ... hmmm
    jářku
    • Re: Zeman
      09.09.2014 12:12

      Proboha !!! Kdo má mozek, ten už musel pochopit hned ten den, že letadlo sestřelili kremloidi. Zdravý rozum nepřipouští propagandistické lži. Už fakt, že 5 dní uzavřeli prostor a raboval z trosek letadla. To už jsou místní rusofilové tak padlí na hlavu?
      Jesse
      • jesse
        09.09.2014 14:20

        ..další seznam: Josef, Pété, cetv, jářku...doplňuj, ty půjdou taky :-)
        sean
        • Re: jesse
          09.09.2014 14:24

          ...no tak "katka" je jasnej taky...:-)
          sean
      •  
        09.09.2014 14:09

        Proboha !!! Kdo má mozek, ten už musel pochopit hned ten den, že letadlo sestřelili Ukrajinci. Zdravý rozum nepřipouští propagandistické lži. Už fakt, že 5 dní Ukrajinci nepřerušili boje aby v prostoru pádu letadla znemožnili vyšetřování. To už jsou místní amarikanofilové tak padlí na hlavu?
        josef
Aktuální komentáře
16.04.2024
12:08Důvěra investorů v německou ekonomiku se zlepšila více, než se čekalo
12:06Akcie, které jsou tento týden po výsledcích připravené na divokou jízdu  
11:23Dnešní trhy: Čína nedokáže vyvážit zklamání z amerických sazeb  
9:34Microsoft investuje do AI firmy G42 ze Spojených arabských emirátů
9:05Rozbřesk: Geopolitika opět v centru pozornosti, koruna odolává vyšším sazbám v zahraničí
8:46Avast nesouhlasí s pokutou za neanonymizované údaje, čínská data přinesla smíšený obrázek o ekonomice a evropské futures jsou temně rudé  
8:32Čínská ekonomika ve čtvrtletí meziročně stoupla o 5,3 pct, předčila očekávání
6:35Siegel: Momentum může stále nahrávat velkým technologiím, nakonec se ale projeví valuační diskonty jiných firem
15.04.2024
22:02Wall Street zahájila týden obdobně jako zakončila ten minulý  
17:10Funguje to, ale s použitelností je to horší…
17:05Investoři se začínají víc bát Fedu než Íránu  
16:20Strážce internetového bezpečí Avast dostal pokutu za neoprávněné předávání osobních údajů
15:40Týdenní výhled: Boje na Blízkém východě zatím dál neeskalují, čínská data naznačí, jak je to s plněním plánu  
15:03Sreality.cz: V Praze se nejrychleji vrátí investice do malých bytů
13:52Přesvědčivé výsledky Goldman Sachs (+4 %) posílají akcie vzhůru
12:49Než otevře Wall Street: Astera Labs, Reddit, Salesforce  
12:05Začátek týdne na trzích vylepšuje pokles strachu z války  
11:57Průmyslová výroba v EU se v únoru zvýšila o 0,7 procenta, meziročně však klesla
11:12I po 30% rally jsou evropské automobilky stále levnější, než kdy dřív
11:09ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
4:00Čína - HDP, y/y
4:00Čína - Maloobchodní tržby, y/y
4:00Čína - Průmyslová výroba, y/y
11:00DE - Index očekávání ZEW
14:30USA - Počet nově zahájených staveb
15:15USA - Průmyslová výroba, m/m