Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Tvrdé boje o Doněck pokračují

Tvrdé boje o Doněck pokračují

22.01.2015 12:03
Autor: Redakce, Patria.cz

Při zásahu tramvajové zastávky v Doněcku minometnou palbou zahynulo dnes ráno na jihu města 13 lidí a desítky byly zraněny. Oznámili to separatisté. Palba byla údajně vedena z minometu umístěného na korbě dodávky. Po explozi začal hořet i projíždějící trolejbus. Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk z odpovědnosti za útok obvinil Rusko.

K minometnému útoku došlo v Kuprinově ulici v Leninově obvodě jižně od městského centra. Doněcké "ministerstvo obrany" v pozdější zprávě informovalo, že minometný útok si vyžádal devět mrtvých a tři zraněné. Lékaři však trvají na 13 mrtvých a 20 zraněných. Do prostoru tramvajové zastávky dopadlo podle očitých svědků pět min, které zasáhly trolejbus a tramvaj.

Podle povstalců je útok dílem ukrajinské armády. Agentura Interfax oznámila, že údajné pachatele útoku povstalecké komando už zadrželo. Jde o příslušníky diverzní skupiny, uvedla agentura bez dalších podrobností.

Ukrajinské ministerstvo obrany v prohlášení obvinilo z odpovědnosti za tragédii separatisty. Palba byla podle Kyjeva vedena z obytných čtvrtí, které jsou v zóně ovládané vzbouřenci. Nejbližší ukrajinský voják se od těchto míst nachází patnáct kilometrů daleko, tvrdí v prohlášení ministerstvo.

Premiér Arsenij Jaceňuk obvinil z odpovědnosti za smrt třinácti lidí Rusko. "Ruští teroristé dnes znovu spáchali děsivý zločin proti lidskosti, odpovědnost za něj nese Ruská federace," řekl ukrajinský premiér. Ruská agrese podle něj skončí neúspěchem stejně, jako všechny dřívější agrese proti Ukrajině.

Nové civilní oběti si bojové operace v Doněcku vyžádaly jen několik hodin po ministerské schůzce v Berlíně, kde bylo údajně dosaženo pokroku v jednání o urovnání ukrajinského konfliktu.

Ministři zahraničí Ruska, Ukrajiny, Francie a Německa se dohodli na stažení těžké výzbroje z linie fronty a potvrdili platnost demarkační čáry, která byla dojednána už počátkem září při jednání v běloruském Minsku.

Podle dosažené dohody by z fronty měly být do vzdálenosti 15 kilometrů staženy zbraně o ráží vyšší než 100 milimetrů. V případě Doněcku by to znamenalo, že z města bude vyvedena těžká výzbroj včetně některých minometů.

Zdroj: ČTK


Čtěte více:

Ukrajina s MMF vysmlouvá barter - za finanční injekci přislíbí reformy
22.01.2015 9:15
Mezinárodní měnový fond nabídne Ukrajině výměnou za strukturální ekon...

Váš názor
  • Povánoční výprodej na Viet-tržnicích
    24.01.2015 9:15

    ...se prodává matroška ala Putin na klíček, made in Čína. Ta když se natáhne tak lže, lže a lže.
    Serjožka
  • :-)
    23.01.2015 16:42

    Me se libi, jak nekteri duchodci s pretrenovanyma neuronovyma sitema, kteri pred desitkama let uvizli v lokalnim extremu, si mysli, jak jsou chytrejsi nez mlada krev s genetickou vyhodou - tedy ochranou pred pretrenovanim a uvaznutim. Ale stejne si ze me jen delal srandu, kluk usatej, sranda musi byt.
    Mezernik
    • Re: :-)
      24.01.2015 9:24

      asi máš na mysli tu mladouu krev co stále věří, že nás Rusáci přijeli v 68. zachránit před kontrarevolucí nebo že nám sem mandelinku bramborovou naházeli Amíci. Ta mladá krev je taky vidět na všech těch TV kvízech, jak vědí hovno, porovnáno s těmi důchodci. Hlavně pak na Slovensku.
      ...
  • jesse, velka medvedica, mezernik,.., dzordzo
    22.01.2015 23:34

    Zo srdca prajem vam i celym vasim rodinam americky sen. http://www.youtube.com/watch?v=ys0OzmH_EPg
    jářku
    • Re: jesse, velka medvedica, mezernik,.., dzordzo
      24.01.2015 9:28

      No raději ten americký sen než ten ruský - mít dost chleba a zelí alespon' na dva dny.
      dreamer
    • Re: jesse, velka medvedica, mezernik,.., dzordzo
      23.01.2015 10:04

      Ja som si tak uvedomil čo sú to za ľudia tí "demokrati"typu Jessy,Veľká medvedice a spol.predovšetkým treba povedať že sú to veľkí egoisti,okrem oného.Smrť milionov iných sa ich netýka,veď sú to tí "zlí"a tí si smrť zaslúžia,iná situácia nastane ,keď sa todotkne jeho.potom zrazu si začne klásť otázky typu:a prečo ja?veď ja nič ja muzikant,choďťe si zabíjať druhých!.to že vo svete sú zabíjaní ľudia deti,ženy v milionoch,to nevadí,to sú nepriatelia demokracie,teroristi,rusi......atď.ak by sa to stalo jemu,jeho rodine,hneď by vytriezvel.Preto som im želal aby sa to stalo im aby vedeli aké to je keď niekomu pod nejakou zámienkou zbombardujú dom a zahynie mu tam cela rodina.Ale oni sú tak tupí že smrť iného(nepriaťeľa,rusa,araba,aziata,juhoameričana )ich vôbec netrápi a ešte majútu drzosť sa nazývať demokratmi.Nie je medzi nimi a fašistami a komunistami rozdiel.Šíriť demokraciu puškami je to isté ako šíriť fašizmus alebo komunizmus.Preto medzi nimi nevidím rozdiel.Ak by existoval norimberský tribunál,všetci americkí prezidenti by odvisli ako vojnoví zločinci.Sú to morálni chudáci!!!!
      Čierne Krušovice 12°
      •  
        23.01.2015 11:36

        Pokud si to přl Ty, proč ses podepsal Jářku? Ty si jedna svině pod dvěma nicky? To ses napráskal niktoši. Každopádně s Tvou zvráceností soúeřit nebudu a Tvé rodině přeji vše nejkepší. Snad se Tě, co nejdříve zbaví a zbytek života prožijí bez nenávisti a nacionalusmu, který rozšiřuješ.
        Velkamedvědice
      •  
        23.01.2015 11:28

        Jsem velmi rád, že ses přihlásil dobrovolně k Jářkové ubohosti. Pořádek musí být aTvoje nenávistná popiska našich údajných vlastností zceka dokládá, že si stejná svině jako on. Dvě nenávistné hloupé ostudy slováků. Ještě, že lidé jako Miro a Paranoid dokazují, že se za Vás stydí taky.
        Velkamedvědice
      •  
        23.01.2015 10:23

        spíš v pohodě a nebo si na to něco bereš?
        Jesse
      • ... hanba Slovensku
        23.01.2015 10:18

        ... kráčí v NATO neochvějně po boku USA.
        ☺lolek☺
        • Re: ... hanba Slovensku
          23.01.2015 10:36

          Ja by som skôr povedal že naša vláda len opatrne pritakáva,v rámci povinností,na rozdiel od takých poliakov ktorí iniciatívne vedú antiruskú koaliciu.Všetko sa im raz spočíta!!!Narobili veľa zla aj nám(bývalému Československu,)aj Rusom či Ukraincom.Rusi sa im už revanšovali a teraz si Poliaci koledujú o nový cýprask.to jesse:spím dobre bez liekov,bez drog,bez alkoholu
          Čierne Krušovice 12°
          •  
            23.01.2015 11:00

            ... tak-tak, i vaše vláda je priposratá, ještě neví jak se to vyvrbí. Inu, je taková zásadová, že.
            ☺lolek☺
    • Re: jesse, velka medvedica, mezernik,.., dzordzo
      23.01.2015 8:03

      Děkuji za přání. Mě se taková starost policie o bezpečí civilizované společnosti velmi zamlouvá. Rád bych se do té země zase někdy vrátil. Tobě zjevně vyhovuje česko-slovenský justiční politicky korektní mafiánský režim, kde se zachází s kriminálníkama v rukavičkách a ve vězení se jim poskytuje péče, na kterou důchodci nedosáhnou ani ve snu, co? Tak já ti na oplátku přeji, aby se tvými sousedy stala temperamentní cikánská rodina, jejíž bezpečí bude z tvých daní zabezpečovat policie dnem i noci... to kdyby tě napadlo jim ze zoufalství něco udělat... třeba napomenout, nebo vymalovat a uklidit hovna na chodbě bez jejich souhlasu :-)))
      Jesse
    • Re: jesse, velka medvedica, mezernik,.., dzordzo
      23.01.2015 0:17

      Za prve. Tvé přání rodinám jen dokazuje bez obalu,co si zač, malá nenávistná zákeřná nicka. Já Tvé rodině nepříjemnosti přát nebudu, stačí chudákům, že mají Tebe. Za druhé. Policista musí mít respekt, neuposlechl výzvu,nechtěl ukázat ruce. Čemu se divíš?
      Velkamedvědice
  • putin je chujlo a agresor
    22.01.2015 20:15

    SLÁVA UKRAJINĚ.....SMRT RUSKÝM OKUPANTŮM
    bandera
  •  
    22.01.2015 18:05

    Ti radikalni separatiste by meli byt zaneseni na seznam teroristickych organizaci usilujicich o zniceni svobody a demokracie! Smrt krvelacnym radikalnim proruskym separatistum! Slava svobodne, demokraticke a vlastenecke Ukrajine!
    Mezernik
    •  
      22.01.2015 18:10

      jsem rad ze se pridal na spravnou cestu lol
      velkaamdvedice
      •  
        22.01.2015 18:19

        Provokatéři :-))) vy dva
        Jesse
        • Žádný provokatéři - na to nemají
          23.01.2015 7:43

          Jsou to jen dva pubert'áci blbečkové, kteří si myslí že jsou bůhvijak vtipný. Měli by si zažít ten rusácký povl na vlastní kůži a mluvili by jinak. Jsou to jen užitečný idioti, co se chtějí za každou cenu zviditelnit a zůčastnit diskuze dospělých, jako starej viroza a ani neví, že jsou jako on, těm kterým to myslí jen pro smích.
          papavlahodimitrakopaulus
Aktuální komentáře
24.04.2024
15:49Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m