Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
IPO Watch - datové úložiště formou SSD disků nebo výrobce platebních karet jdou na burzu

IPO Watch - datové úložiště formou SSD disků nebo výrobce platebních karet jdou na burzu

05.10.2015 14:33
Autor: Pavel Petr, Patria Online

V prvním celém týdnu měsíce října se aktivita na trzích IPO již dostává opravdu do normálu. A na trzích v Severní Americe by se mělo představit hned pět společností. Jaké to jsou? Pojďme si je již v tradičním článku IPO Watch představit.

Allegiance Bancshares Inc. (ABTX US) je holdingová společnost, která prostřednictvím své dceřiné společnosti Allegiance Bank poskytuje komerční bankovní služby ve státě Texas. Společnost jako taková má svoje sídlo v Houstonu. Banka se specializuje na hlavně malé společnosti a individuální zákazníky. Společnost provozuje celkově 16 poboček z toho jich je 14 přímo metropolitní oblasti Houstonu.

Společnost chce získat v rámci IPO 62,4 mil. USD nabídkou 2,6 mil. kusů akcií. Průměrná nabídková cena by se měla pohybovat mezi 22 a 24 USD. Greenshoe je 390 tisíc akcií a obchodovat by se mělo začít již 7. října.

Další společností, která by se měla vydat tento týden na burzu je společnost Aclaris Therapeutics Inc. (ACRS US) Tato společnost je z bohatě zastoupeného sektoru farmaceutického průmyslu. Firma se soustředí na dermatologii a dosud nevyřešené problémy kůže. Nejnadějnějším preparátem společnosti je výrobek A-101, který se zabývá léčením keratózy kůže. Společnost již dospěla do druhé úrovně testů, kde provedla hned tři řady testování. Podle studie trpí podobným onemocněním jen v USA přes 86 milionů lidí. Proto by společnost chtěla přinést svůj preparát na trh již v roce 2016 a ulehčit život řadě pacientů.

Společnost chce na trhu získat 80 mil. USD nabídkou 5 mil. kusů akcií za cenu mezi 14 - 16 USD za jeden kus. Akcie by měla být listovaná na burze Nasdaq . V případě velkého zájmu je firma připravena prodat dalších dodatečných 750 tisíc kusů akcií.

ipo_tab510

CytomX Therapeutics Inc. (CTMX US) je třetí největší IPO týdne. Je to společnost, která se chce profilovat jako specialista v oblasti farmacie na léčiva využívaná hlavně v onkologické léčbě pacientů bez specifického zaměření na konkrétní typ rakoviny. CTMX spolupracuje i s dalšími společnostmi jako je například BMS, Pfizer nebo ImmunoGen, Inc.

CTMX chce na burze získat přes 106 milionů dolarů. CytomX chce nabídnout k veřejnému obchodování 6,66 mil. kusů akcií. V případě velkého zájmu má manažer emise k dispozici dodatečný milion kusů akcií. Datum očekávaného startu obchodování je 7. října.

CPI Card Group Inc. (PMTS US) je velmi zajímavá společnost. Poskytuje služby finančním institucím a to přesně formou výroby platebních karet, předplacených karet a k tomu se vztahujících služeb jako branding, vložení čipu do karty, vypořádání nebo správa mobilních plateb. Firma má více jak 20 let zkušeností v oboru a operuje hlavně v anglicky mluvících zemích jako USA, Kanada, Británie kde vyrábí karty pro přední značky jako Visa, MasterCard, American Express, Discover nebo kanadský Interac. V roce 2014 společnost vyrobila 360 milionů platebních karet pro 3200 bankovních domů a poskytovatelů předplacených jednorázových karet.

PMTS chce získat na burze okolo 320 mil. USD nabídkou akcií v počtu 17,64 mil. kusů. Očekává se, že akcie se začne obchodovat 10. října. Manažer emise má k dispozici dodatečný počet akcií ve formě greenshoe v objemu 2,64 mil. kusů.

Největším IPO týdne bude společnost Pure Storage Inc (PSTG US). Ta chce získat 450 mil. USD na burze v New Yorku. Nabídne 25 milionů akcií za cenu někde mezi 16 a 18 USD. Obchodovat by se mělo začít již zítra. Manažerovi emise je povoleno prodat v případě potřeba o 3,75 mil. kusů akcií navíc.

Společnost pochází z IT prostředí. Je poskytovatelem digitálních úložišť pro firemní data. Rozdílem proti ostatním je, že úložiště jsou kompletně řešeny formou SSD disků - tedy takových velkých flash disků, na kterých uživatelé přenáší data například z práce do domu apod. Výhody? Ohromná rychlost přístupu k datům kvůli své podstatě, kdy klasické disky musí svou čtecí hlavou fyzicky vyhledat sektor, kde jsou data zapsaná a teprve až tehdy dodat uživateli. Tok dat je rychlejší minimálně v řádu násobků desítek než u běžných zařízení.

Zdroj: Bloomberg, Nasdaq , firemní data

 


Čtěte více:

V USA se prudce utahuje. Trhy se bojí, že Fed to nevnímá
05.10.2015 13:00
Když Janet Yellenová po posledním zasedání FOMC oznámila, že zatím ke ...
Akciová horská dráha Glencore: V Hongkongu dnes až +72 %, v Londýně až +20 %
05.10.2015 11:12
Akcie Glencore se v minulém týdnu projely doslova po horské dráze. Po ...
Prodej nových aut do září vzrostl o 21 procent na 171.010 vozů
05.10.2015 13:18
Prodej nových osobních aut vzrostl v Česku od ledna do září meziročně ...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university