Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Rozhovor s finančním ředitelem Komerční banky Pavlem Čejkou

Rozhovor s finančním ředitelem Komerční banky Pavlem Čejkou

07.12.2009 14:00
Autor: 

Nejnovější analýza ratingové agentury Fitch tvrdí, že bankovní systémy zemí střední a východní Evropy budou v následujících letech čelit vyznaným strukturálním problémům. Mimo jiné na rozsahu dalšího zhoršování aktiv v bilancích bank závisí další růst ekonomik zemí regionu. Banky se podle Fitch budou vyrovnávat také se změnami vztahů mezi mateřskými institucemi a jejich pobočkami v regionu a rozsahem úvěrování v cizích měnách. Podíl špatných úvěrů v portfoliích bank regionu by dle pohledu Fitch měl vrcholit v příštím roce, kdy bychom se měli dočkat postupného obratu k poklesu špatných aktiv. Bankovní sektor ČR, spolu s Polskem, Slovenskem a Tureckem, je přitom nahlížen jako nejlépe kapitálově vybavený a s nejvyšší kapitálovou flexibilitou.

Česká národní banka vytrvale potvrzuje, že tuzemský bankovní sektor je v dobré kondici. Podle zprávy ČNB z tohoto týdně o hospodaření tuzemských bank za prvních devět měsíců roku zisk z finanční a provozní činnosti bankám stoupl meziročně o více než 12 procent, objem úrokových výnosů jako hlavní zdroj příjmů klesl zhruba o deset miliard a z prostředky získané z poplatků a provizí pak banky udržely na zhruba stejné úrovni jako loni. Mezi čtyřmi bankami, které se na české bankovním sektoru podílejí nejvíce, je také Komerční banka.

Za první tři čtvrtletí letošního roku dosáhl růst meziroční nákladů rizika 153 % a poměr nekvalitních úvěru vyskočil ke konci října na 6,9 % z loňských 4,2 %. Jak se bilance banky vyvíjí od té doby a jaký je výhled pro příští rok? Kdy lze očekávat snižování úrokových sazeb komerčních bank a vyšší dostupnost úvěrů? Lze již v dalších čtvrtletí očekávat obrat v klesajícím trendu ziskovosti banky? Na tyto a další otázky se budete moci zeptat přímo finančního ředitele Komerční banky Pavla Čejky, bude odpovídat na Vaše dotazy v rámci online rozhovoru na portálu www.patria.cz  od 14:00 do 15:00 hod. Otázky však můžete klást i před začátkem rozhovoru po přihlášení kliknutím na zelené tlačítko a vyplněním formuláře.

Pavel Čejka vystudoval ČVUT, je certifikovaným účetním (FCCA) a má titul MBA z University of Chicago Graduate School of Business. Kariéru začal ve společnosti Arthur Andersen, kde se specializoval na audit a poradenství finančním institucím, od roku 2000 působil v ČSOB jako ředitel pro Finanční řízení. V Komerční bance pracuje od roku 2003, nejdříve jako zástupce finančního ředitele. V současné době je členem Výboru ředitelů zodpovědným za strategii a finance a zároveň zastává pozici finančního ředitele. Je ženatý a má dvě děti.


Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (Kalka, 15:05) -
    Zdravím. Mění se nějak struktura akcionářů? SG měla asi 60%, jaký je poměr právnických a fyzických - domácích a zahraničních (odkud?). Děkuji.
  • Odpověď (Pavel Čejka, 15:25) -
    Dobrý den. Podíl majortiního akcionáře se nijak nemění, SG má stále 60 %. Fyzické osoby mají zhruba 2 %, většina jsou domácí investoři. Naprostá většina právnických osob, s výjimkou několika českých asset managerů, je ze zahraničí. Zhruba 25 % našich menšinových akcionářů sídlí ve Spojených státech, v Evropě převládá Londýn a dále ostatní finanční centra v kontinentální Evropě. S akcionáři pravidelně komunikujeme na investorských konferencích, roadshows a prezentacích výsledků.
  • ---
  • Otázka (marty, 15:01) -
    Dobrý den, právě probíhající výprask na finančních trzích může být docela zajímvá akviziční příležitost. Zabývá se vedení KB aktivně nějakou takovou příležitostí u nás či v rámci regionu?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 15:24) -
    Dobrý den, možnosti akvizic určitě neustále monitorujeme a zvažujeme, ze zřejmých důvodů ale nemohu komentovat konkrétní možnosti ani to, zda na něčem v současné době pracujeme. Děkuji za pochopení.
  • ---
  • Otázka (Josef, 14:57) -
    Dobrý den, v návaznosti na Vaši odpověď, že se KB vyhnula rizikovým produktům... Kde tedy vidíte pro banku nejrůstovější příležitosti? Děkuji
  • Odpověď (Pavel Čejka, 15:10) -
    Po zotavení české respektive evropské ekonomiky vidím stále výrazné možnosti růstu v oblasti úvěrování, zejména domácností, ale i podniků. Jen jeden příklad - poměr hypoték k HDP je v ČR zhruba 17 % ve Francii 35 %, v řadě dalších evropských zemí ještě výrazně vyšší. S postupným přibližováním výkonnosti české ekonomiky evropskému průměru pak vidím možnosti také v produktech jako podílové fondy, životní pojištění atd. Z naší exportní orientace pak KB bude těžit v oblasti exportního financování a záruk.
  • ---
  • Otázka (Koulař, 14:54) -
    Dobrý den, očekáváte v příštím roce nárůst, nebo pokles bankrotů? Má česká ekonomika to nejhorší z dopadů krize za sebou? Mohly by napřesrok výrazněji klesnou sazby úvěrování?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 15:03) -
    Dobrý den, děkuji za otázky, i když jsou trochu na věšteckou kouli :-) Vzhledem ke zpoždění mezi růstem ekonomiky a dopadem na podniky nečekám snížení počtu bankrotů v roce 2010 proti letošnímu roku. Za předpokladu růstu ekonomiky v eurozóně má zřejmě česká ekonomika to nejhorší za sebou, ale opět musím varovat před přílišným optimismem - zotavení bude pomalé a zejména v oblasti domácí poptávky a situace domácností bude příští rok velmi obtížný kvůli rostoucí nezaměstnanosti. Výrazný pokles sazeb úvěrů nečekám.
  • ---
  • Otázka (matrix, 14:40) -
    Zdravím. V minulých dvou týdnech hýbaly trhy zprávy o dubajských problémech s krytím a schopností splácet korporátní úvěry. Jaké procento z vašeho úvěrového portfolia je nyní rizikových z pohledu schopnosti splácet. Neobáváte se, že obavy z poskytování větších objemů peněž odstřihnou KB od levného zdroje prostředků pro poskytování úvěrů. Nehrozí třeba Českým drahám či jinému (polo)státnímu podniku obdobné problémy se splácením jako Dubai World?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:58) -
    Dobrý den. Z celkového objemu úvěrů KB je nesplácených více než 6 %, opět ale musím zdůraznit, že to nic nemění na stabilitě banky, která za prvních devět měsíců vykázala čistý zisk 8, 5 mld. Kč a kapitálovou přiměřenost téměř 14 %. Díky naší silné likviditě (poměr úvěrů k depozitům 70 %) to také nic nemění na naší schopnosti nadále poskytovat úvěry - úvěrové portfolio KB nadále roste a očekáváme mírný růst i v roce 2010. Dubai World je myslím poměrně specifický případ a není možné jej srovnávat s českými korporátními klienty.
  • ---
  • Otázka (Radek Přeslička, 14:35) -
    Dobrý den, jak byste zhodnotil podíl špatných úvěrů u tuzemských (v tuzemsku působících) bank a celkově zdraví a stabilitu českého bankovního sektoru? Dá se nějak ohraničit doba, ze které pochází nejvýraznější vlna v rámci špatných úvěrů (KB či tuzemský bankovní trh celkově)?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:51) -
    Dobrý den. Podíl nesplácených úvěrů u tuzemských bank v roce 2009 výrazně narostl k úrovni 5 % celkového úvěrového portfolia, ale tato úroveň nijak neohrožuje stabilitu českého bankovního sektoru. Zhoršování kvality portfolií a tvorba opravných položek je pod původním očekáváním analytiků, ratingových agentur i bank samotných a ukazuje to, že české banky se s recesí vypořádávají poměrně dobře. Celkově má bankovní sektor dostatek kapitálu i likvidity a nemusel přijmout žádnou státní pomoc, na rozdíl od celé řady jiných zemí. Většina nesplácených úvěrů pochází z období rychlého růstu české ekonomiky posledních několika let.
  • ---
  • Otázka (jendánek, 14:16) -
    Pěkný den. Jak je to se zajištěním vkladů do podílových fondů KB ale i SGAM. Děkuji.
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:47) -
    Dobrý den, nejsem si jistý, zda přesně rozumím vaší otázce – pokud máte na mysli tzv. zajištěné respektive garantované fondy, jde o standardní produkt, kde je garantována návratnost vložených prostředků (většinou 100 %, někdy i méně), výše garance je vždy známa předem, což platí pro všechny garantované podílové fondy.
  • ---
  • Otázka (Koutný, 14:14) -
    Jaké jsou podle Vás vyhlídky české ekonomiky pro příští rok? Přicházejí za Vámi aktuálně firmy spíše s žádostmi o úvěry na nové projekty, nebo si spíš zajišťují své provozní finance. Hezký den
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:40) -
    Dobrý den, jak už jsem uvedl v jedné z odpovědí, čekáme mírné oživení české ekonomiky, růst HDP někde mezi 1% a 1.5%, nízké úrokové sazby s možností růstu ve druhé polovině roku a bohužel také růst nezaměstnanosti nad 10%. Pokud jde o úvěrování firem, je to jako vždy kombinace - úvěrů na nové projekty je nyní samozřejmě méně než v období konjunktury, ale přesto jsme jich v letošním roce poskytli celou řadu. Z již publikovaných mohu například uvést projekty fotovoltaických elektráren nebo řadu investičních úvěrů pro města a obce.
  • ---
  • Otázka (Michal, 14:12) -
    Dobrý den, BIS (banka pro mezinárodní platby) dnes vydala zprávu, podle které politika udržování nízkých úrokových sazeb nutí banky vstupovat do rizikovějších poduktů. Můžete to nějak okomentovat z pohledu Komerční banky? Děkuji. M.
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:35) -
    Dobrý den. Komerční banka se vyhnula rizikovým produktům (CDO, Islandské banky, exozice vůči Lehman Brothers, …) v minulých letech a naši strategii jsme nijak nezměnili a menit nebudeme. Naším hlavním cílem je dlouhodobý a pro obě strany výhodný vztah s klienty. Nepouštíme se do spekulativních obchodů ani do investic do produktů nebo oblastí, které se netýkají našich klientů. Naším hlavním rizikem zůstává tedy kreditní riziko domácích korporátních a retailových klientů.
  • ---
  • Otázka (Muller, 10:29) -
    Dobrý den, dividendový poměr k zisku předpokládáte v příštím roce 55-60 %. Jaký předpokládáte vývoj Dividendového poměru k zisku v horizontu 5 let? Bude se tento poměr zvyšovat díky dostatečně vysoké kapitálové přiměřenosti banky? Jaká je dlouhodobá strategie co se týče vyplácení dividend akcionářům? děkuji za odpovědi.
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:27) -
    Dobrý den. Dividendový poměr se bude i v budoucnu odvíjet od výše kapitálové přiměřenosti se zohledněním toho, kolik kapitálu bude třeba k podpoře růstu úvěrového portfolia banky, k případným akvizicím a podobně. Předpovědět výplatní poměr na 5 let dopředu je při současných nejistotách ohledně vývoje ekonomiky nemožné. Mohu nicméně potvrdit, že současný výplatní poměr budeme schopni minimálně udržet v horizontu příštích tří let, samozřejmě pokud nedojde k výrazné změně vnějších podmínek.
  • ---
  • Otázka (josef k., 9:24) -
    Dobrý den , jaký očekáváte vývoj úrokových sazeb příští rok u hypotéčních úvěrů?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:29) -
    Dobrý den, čekal bych postupné mírné zvyšování tržních úrokových sazeb s dopadem na úrokové sazby hypoték. Bude také záležet na vývoji kvality hypotečních úvěrů respektive jejich rizikových nákladů, které se promítají do zvyšování sazeb hypotečních úvěrů. Oproti těmto dvěma faktorům bude působit zvýšená konkurence mezi bankami.
  • ---
  • Otázka (David, 9:22) -
    Myslíte si, že lze předpokládat poté, co se česká ekonomika dostane do konjunktury, růst čistého zisku KB dvouciferným tempem?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:22) -
    Dobrý den. Pokud konjunkturu definujete podobně jako roky 2006 – 2007, tedy růst HDP mezi 6 % a 7 %, pak to vidím jako možné, zejména z důvodu výrazně menších nákladů na tvorbu opravných položek než například v letošním roce. Výrazný růstový potenciál také stále dává relativně nízká zadluženost domácností (ve srovnání s vyspělejšími ekonomikami) nebo nízká penetrace prodejů ostatních finančních produktů. Otázkou ale je zda a kdy se podobného růstu dočkáme – v našich makroekonomických očekáváních na roky 2010 – 2012 jsme daleko opatrnější s očekávaným růstem do 3 – 4 % v roce 2012.
  • ---
  • Otázka (nováček, 9:22) -
    Dobrý den, chystáte do budoucna tzv. bilanční mechanismus jako existuje v M bance?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:19) -
    Dobrý den - ne, podobný mechanismus nechystáme. Tento produkt se týká pouze hypoték s variabilní úrokovou sazbou, což je riziko, které naprostá většina našich klientů nechce podstoupit. KB nabízí tzv. flexibilní hypotéku, která umožňuje zvyšování, snižování nebo odklad splátek podle možností klienta, ale zároveň garantuje úrokovou sazbu na celé období fixace. A mimochodem – hypotéky s variabilní úrokovou sazbou, zdánlivě velmi výhodné v období nízkých úrokových sazeb, přispěly k americké hypoteční krizi.
  • ---
  • Otázka (Martin, 9:20) -
    Dobrý den, podle obchodního zákoníku - pojmenovaná smlouva o úvěru - odměnou za úvěr je úrok.... Proč si KB nechává zaplatit tučné peníze za zpracování úvěru? Další poplatky jsou za vedení hypotéčního úvěru... Nezdá se vám to protiprávní? Hodláte to nějak změnit? Díky za odpověď
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:13) -
    Dobrý den. Asi Vás nepřekvapí, že poplatky za zpracování úvěru respektive vedení úvěrového účtu nejsou podle (nejen) mého názoru protiprávní. Úrok zahrnuje náklady na financování, riziko a kapitál banky, nicméně s poskytnutím úvěru i s vedením úvěrového účtu mají banky nepochybně další nemalé provozní a investiční náklady, jejichž výše se promítá do poplatků. Naše provozní náklady snižujeme (v letošním roce o 3 %) a roste nám efektivita (měřeno poměrem nákladů k výnosům jsme na 41 %, což je úroveň nejlepších bank v regionu) a výrazně jsme také snížili například poplatek za zpracování hypotéky z min 9000 Kč na 2500 Kč pro všechny klienty. Není ale možné tyto náklady respektive poplatky eliminovat úplně.
  • ---
  • Otázka (Robin, 9:19) -
    Lze očekávát, že se Komerční bance zvýší objem depozit a úvěrů příští rok?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:07) -
    Pro příští rok počítáme s mírným růstem úvěrového portfolia, zejména v oblasti úvěrů na bydlení, a s víceméně stabilní úrovní depozit. Je to dáno zejména tím, že nečekáme výrazné oživení české ekonomiky. V oblasti retailu naopak bude mít negativní vliv rostoucí nezaměstnanost, v oblasti korporátních úvěrů a depozit se pak bude oživení projevovat jen velmi postupně.
  • ---
  • Otázka (viktor, 9:17) -
    Dobrý den, proč uváděné úrokové sazby KB pro hypotéční úvěry neodpovídají realitě? V praxi všichni dostávají úroky mnohem vyšší.
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:05) -
    Dobrý den, dovolím si ne úplně souhlasit. V letošním roce jsme měli několik prodejních akcí, trvajících celkově několik měsíců, kde jsme garantovali všem klientům jednotnou sazbu. Pokud banky uváději „sazbu od X%“ a tedy ne garantovanou pro všechny klienty, nemůže být pro všechny stejná, protože zahrnuje různé úrovně rizika. Pokud například klient financuje 60 % ve srovnání s 90 % ceny nemovitosti nebo je jeho příjem na úrovni průměrného platu versus dvojnásobku průměrného platu, jeho rizikovost a tím i úroková sazba se musí nutně lišit.
  • ---
  • Otázka (jkorb, 9:16) -
    Předpokládáte, že se zvýší KB čistý zisk příští rok a zhruba o kolik procent?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:03) -
    Dobrý den. Bohužel musím odpovědět stejně jako v předešlé otázce. Naší politikou není poskytovat tzv. „earnings guidance“ a odhad zisku pro příští rok tedy z regulatorních důvodů nemohu komentovat.
  • ---
  • Otázka (jkorb, 9:14) -
    Chci se zeptat, zda očekáváte, že opravné položky ke špatným úvěrům dosáhnou příští rok nižšího objemu a zhruba o kolik?
  • Odpověď (Pavel Čejka, 14:00) -
    Dobrý den, konkrétní čísla očekávaného zisku nebo jeho jednotlivých složek nemohu komentovat. Jak víte KB je obchodována na BCPP a podléhá tedy regulatorním pravidlům pro zveřejňování cenotvorných informací. Mohu nicméně komentovat trendy – pokud se potvrdí mírné oživení české ekonomiky v příštím roce, čekáme mírný pokles tvorby opravných položek ke korporátním úvěrům, zároveň ale porostou opravné položky k retailovým portfoliím. To zda skutečně dojde k poklesu celkové tvorby opravných položek bude do značné míry záležet na celkovém vývoji ekonomiky.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  •  
    07.12.2009 15:05

    Zdravím. Mění se nějak struktura akcionářů? SG měla asi 60%, jaký je poměr právnických a fyzických - domácích a zahraničních (odkud?). Děkuji.
    Kalka.
  •  
    07.12.2009 15:01

    Dobrý den, právě probíhající výprask na finančních trzích může být docela zajímvá akviziční příležitost. Zabývá se vedení KB aktivně nějakou takovou příležitostí u nás či v rámci regionu?
    marty
  •  
    07.12.2009 14:57

    Dobrý den, v návaznosti na Vaši odpověď, že se KB vyhnula rizikovým produktům... Kde tedy vidíte pro banku nejrůstovější příležitosti? Děkuji
    JoN
  •  
    07.12.2009 14:54

    Dobrý den, očekáváte v příštím roce nárůst, nebo pokles bankrotů? Má česká ekonomika to nejhorší z dopadů krize za sebou? Mohly by napřesrok výrazněji klesnou sazby úvěrování?
    Koulař
  •  
    07.12.2009 14:40

    Zdravím. V minulých dvou týdnech hýbaly trhy zprávy o dubajských problémech s krytím a schopností splácet korporátní úvěry. Jaké procento z vašeho úvěrového portfolia je nyní v rizikových z pohledu schopnosti splácet. Neobáváte se, že obavy z poskytování větších objemů peněž odstřihnou KB od levného zdroje prostředků pro poskytování úvěrů. Nehrozí podobná třeba Českým drahám či jinému (polo)státnímu podniku obdobné problémy se splácením jako Dubai World?
    matrix
  •  
    07.12.2009 14:35

    Dobrý den, jak byste zhodnotil podíl špatných úvěrů u tuzemských (v tuzemsku působících) bank a celkově zdraví a stabilitu českého bankovního sektoru? Dá se nějak ohraničit doba, ze které pochází nejvýraznější vlna v rámci špatných úvěrů (KB či tuzemský bankovní trh celkově)?
    JoN
  •  
    07.12.2009 14:16

    Pěkný den. Jak je to se zajištěním vkladů do podílívých fondů KB ale i SGAM. Děkuji.
    jendánek
  •  
    07.12.2009 14:14

    Jaké jsou podle Vás vyhlídky české ekonomiky pro příští rok? Přicházejí za Vámi aktuálně firmy spíše s žádostmi o úvěry na nové projekty, nebo si spíš zajišťují své provozní finance. Hezký den
    Koutný
  •  
    07.12.2009 14:12

    Dobrý den, BIS (banka pro mezinárodní platby) dnes vydala zprávu, podle které politika udržování nízkých úrokových sazeb nutí banky vstupovat do rizikovějších poduktů. Můžete to nějak okomentovat z pohledu Komerční banky? Děkuji. M.
    JoN
  • Dividendy
    07.12.2009 10:29

    Dobrý den, Dividendový poměr k zisku předpokládáte v příštím roce 55-60%. Jaký předpokládáte vývoj Dividendového poměru k zisku v horizontu 5 let? Bude se tento poměr zvyšovat díky dostatečně vysoké kapitálové přiměřenosti banky? Jaká je dlouhodobá strategie co se týče vyplácení dividend akcionářům? děkuji za odpovědi. Muller
  •  
    07.12.2009 9:24

    Dobrý den , jaké očekáváte vývoj úrokových sazeb příští rok u hypotéčních úvěrů?
    josef k.
  •  
    07.12.2009 9:22

    Myslíte si, že lze předpokládat poté, co se česká ekonomika dostane do konjunktury růst čistého zisku KB dvouciferným tempem?
    David
  •  
    07.12.2009 9:22

    Dobrý den, chystáte do budoucna tzv. bilanční mechanismus jako existuje v M bance?
    nováček
  •  
    07.12.2009 9:20

    Dobrý den, podle obchodního zákoníku - pojmenovaná smlouva o úvěru - odměnou za úvěr je úrok.... Proč si KB nechává zaplatit tučné peníze za zpracování úvěru? Další poplatky jsou za vedení hypotéčního úvěru... Nezdá se vám to protiprávní? Hodláte to nějak změnit? Díky za odpověď
    martin
  •  
    07.12.2009 9:19

    Lze očekávát, že se Komerční bance zvýší objem depozit a úvěrů příští rok?
    Robin
  •  
    07.12.2009 9:17

    Dobrý den, proč uváděné úrokové sazby KB pro hypotéční úvěry neodpovídají realitě? V praxi všichni dostávají úroky mnohem vyšší.
    viktor
  •  
    07.12.2009 9:16

    Předpokládáte, že se zvýší KB čistý zisk příští rok a zhruba o kolik procent?
    jkorb
  •  
    07.12.2009 9:14

    Chci se zeptat, zda očekáváte, že opravné položky ke špatným úvěrům dosáhnou příští rok nižšího objemu a zhruba o kolik?
    jkorb

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Investoři zažili nejlepší začátek roku za posledních 5 let
02.04.2024 8:03
Index S&P 500 si za 1. čtvrtletí 2024 připsal 10,11 pro...více

    Analýzy online