Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Výkonný ředitel Orco Property Group Aleš Vobruba v online rozhovoru na Patria.cz

Výkonný ředitel Orco Property Group Aleš Vobruba v online rozhovoru na Patria.cz

11.05.2011 14:00
Autor: Redakce

Souhlas akcionářů s oprávněním zásadním způsobem navýšit akciový kapitál, právo zpětného odkupu akcií a přesídlení do Lucemburska posvětila managementu developerské společnosti Orco Property Group (OPG) valná hromada konaná na konci dubna. Společnost může navýšit akciový kapitál během pěti let až do výše 410 milionů eur ze současných 57,6 mld. eur, získala právo nakupovat vlastní akcie. Odklepnuty byly také změny související s přesunem registrovaného sídla do Lucemburska, s hranicemi pro oznamování dosažených podílů ve společnosti, nových jménech v managementu i na pozici auditora. „Naprostou většinou hlasů udělili akcionáři společnosti silný mandát k pokračování v restrukturalizaci a obratu společnosti k růstu, právo posilovat pozici společnosti hotovostí i navýšením kapitálu,“ uvedl k výsledku valné hromady šéf Orca Jean-Francois Ott. Akcie na výsledky valné hromady reagovaly růstem až o více jak 7 procent.

Po mírném ochladnutí titulu citlivost na dobré zprávy potvrdil prodej rozsáhlého komerčního komplexu v centru Berlína s plochami přes 2200 metrů čtverečních v úvodu května nad oceněním, na kterém jej vedla na konci roku 2010. Akcie znovu rostly.

Výsledky OPG za rok 2010 známe od konce března. Zejména přecenění dluhopisů dostalo skupinu do zisku 233,4 milionu eur ve srovnání se ztrátou 250,6 mil. eur před rokem. EBITDA se zlepšil na 37 milionů eur (+23 % meziročně), provozní výsledek se dostal do zisku 51 mil. eur ze ztráty 254 mil. eur před rokem. Tržby z developmentu vzrostly meziročně o čtvrtinu (ve 4Q o třetinu) a Orco říká, prodeje nemovitostí se lepší především v Německu, ale i v celém regionu CEE.

Probouzí se trh nemovitostí ve střední a východní Evropě a v ČR? Jak se daří samotné společnosti Orco procházet procesem restrukturalizace, oživováním projektů Zlota, Suncani Hvar a dalších, generováním cash flow? Lze očekávat v nadcházejících výsledcích další zlepšování ziskovosti, hodnoty aktiv, snižování zadlužení, růst tržeb?

Na tyto a další otázky se zeptejte přímo výkonného ředitele Orco Property Group Aleše Vobruby v online rozhovoru na Patria.cz ve středu 11. května od 14. hodin! Právě online!

Aleš Vobruba vystudoval VŠE v Praze, obor zahraniční obchod. Za svou pracovní kariéru prošel vedoucími pozicemi PZO Artia, exportním odd. Dopravních staveb Olomouc a ve firmě TAP/ARC, zabývající se stavebnictvím a reklamou. Ve společnosti Orco Property Group působí od roku 1995. V Orco je zodpovědný za bankovní financování a rozvojovou strategii a také za každodenní činnost poboček v České republice a na Slovensku.


Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (Berťa, 13:58) -
    Pan Ott začátkem dubna v Záhřebu prohlásil, že očekává brzkou dohodu s bankami na restrukturalizaci úvěrů, máte nějaké informace kdy tuto dohodu můžeme očekávat?
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 15:08) -
    Dohoda s CPF (chorvatský fond národního majetku) byla podepsána a stvrzena společným hlasováním na valné hromadě 29.4 v Záhřebu. Na to čekali financující banky, abychom mohli podepsat projednané dodatky úvěrových smluv. Očekávám jejich uzavření v nejbližších dvou týdnech. Děkuji všem za pozornost i zajímavé a věcné dotazy. Vážíme si Vašeho zájmu. S přáním pěkného zbytku dne Aleš Vobruba
  • ---
  • Otázka (Berťa, 13:57) -
    Ještě jednou dobrý den, dva noví členové představenstva, Bertrand Des Pallieres a Richard Lonsdale-Hands, jsou mimo jiných pozic také manažeři investičních fondů. Jaká je jejich úloha v představenstvu? Reprezentují přímé investory, kteří už drží, případně se chystají získat nějaký podíl v ORCU? A nebo je jejich funkce čistě konzultační a zprostředkovatelská? Pan Bertrand Des Pallieres je totiž také ředitelem společnosti Euromax Capital specializující se na zajištění kapitálu pro společnosti působící na emerging markets. Jmenování těchto nových členů vnímám jako jasný signál akcionářům, že se ledy na poli restrukturalizace financování ORCA začínají hýbat. Můžete ještě prosím sdělit jaká je plánovaná POSLOUPNOST kroků v oblasti refinancování, jestli bude nejprve snaha zkonvertovat stávající dluhopisy (aspoň tedy jejich část) do akcií, pak třeba vydání nových dluhopisů, no a nakonec úpis nových akcií. Co z tohoto pohledu můžeme ještě letos čekat?
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 15:07) -
    Výše zmínění pánové zastupují největší akcionáře Orco a jejich aktivní účast v představenstvu vítáme, zvláště pro jejich erudici ve strukturování finančních produktů, která nám na výše uvedené odpovědi může být užitečná.
  • ---
  • Otázka (Lukas Glaser, 13:37) -
    Dobrý den, vzhledem ke zlepšující se situaci resp. pozitivnímu výhledu na trhu nemovitostí, uvažuje Orco o převzetí některých aktiv společnosti ECM? Děkuji
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:57) -
    Aktiva ECM jsme nestudovali a o jejich převzetí v tuto chvíli neuvažujeme.
  • ---
  • Otázka (landman, 11:41) -
    Jaký máte názor na (spekulativní, zatím ne stavební) nákupy pozemků v bezprostřední blízkosti velkých center (Prahy) jako dlouhodobé investice, která se v budoucnu zhodnotí. Zhodnotí? Jaký je Váš pohled na ceny stavebních pozemků kolem Prahy, které lokality jsou podle Vás zajímavé poměrem cena/komfort? Velmi děkuji za Váš pohled
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:56) -
    Spekulativní nákupy pozemků by měly být vždy dlouhodobou investicí vlastních prostředků s dostatečnou časovou rezervou k dosažení změn územních plánů a stavebních povolení, neboť tento proces nemá žádné lhůty. Když vidím bouřlivý rozvoj města dá se říci, že zajímavou investicí mohou být pozemky uvnitř vnějšího pražského okruhu s dobrým přístupem. Pak záleží na účelu využití.
  • ---
  • Otázka (PG, 11:05) -
    Dobrý den, jak vidíte situaci na trhu bytů v ČR, Praze? Jak se byty nyní prodávají? Lze očekávat pokles cen kvůli množství neprodaných dostavěných bytů (Praha)?
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:53) -
    Trh s byty v hlavním městě se stabilizoval a pokles cen neočekávám. Určité starší projekty se nicméně mohou potýkat s potížemi. Očekávám zvyšující se poptávku po nových projektech.
  • ---
  • Otázka (mirek, 10:53) -
    Myslíte si, že společnost ORCO začne někdy v dohledné době (do 5 let) vyplácet dividendu? A ještě by mě zajímalo, zda byste svým dobrým kamarádům a známým nyní doporučil investovat do akcií společnosti ORCO, díky za krátkou a jasnou odpověď.
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:47) -
    Orco nikdy nebylo dividendovou akcií a do konečného vyřešení dluhopisového dluhu se ji nestane. Vidím však velký potenciál růstu NAV na akcii a proto bych nákup doporučil.
  • ---
  • Otázka (Peterka, 10:52) -
    Dobrý den pane řediteli, jak se díváte na ocenění nájemních aktiv Orca? Např. Europolis je velmi podoben Orcu asset management části (1100 tis m2, 95 mil výběr nájemného, většina kanceláře, něco logistika) a byl prodán za 1300 tis eur CAImmo. Ocenění pro Orco asset mng od DTZ říká cca 841 mil. eur při stejné metráži a příjmech.
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:45) -
    Jak jsem již zmiňoval, v poslední valuaci v prosinci 2010 jsme zaznamenali již v průměru revaluaci portfolia. Ve srovnání s Europolis musíme vzít v úvahu, že součástí portfolia Orco je berlínské GSG, kde na 820 tis. metrech čtverečních komerčních a průmyslových ploch dosahujeme nájmu 5 až 8 euro. V tom také vidíme potenciál růstu.
  • ---
  • Otázka (Livorno, 10:45) -
    Dobrý den, pane Vobrubo. Dle projektů, které nejen v rámci Orca oživují se zdá, že trh realit v Evropě a CEE se zlepšuje zejména v klíčových velkých městech a u řekněme přestižních objektů. Můžete prosím poskytnout Váš pohled na aktuální situaci na trhu nemovitostí v ČR a v rámci SVE či celé Evropy a zejména pak na jeho očekávaný vývoj? díky!
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:41) -
    Obecně Německo vykazuje stále dobrou kondici, u trhů v České republice a Polsku vidíme positivní trend. Slovensko a Maďarsko zůstává problematické.
  • ---
  • Otázka (Homo, 10:20) -
    Budete v budoucnu rozjíždět některé nové dosud neznámé projekty.
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:39) -
    V tuto chvíli neuvažujeme o koupi dalších pozemků, ale samozřejmě jakmile dosáhneme na stavební povolení stávajících našich vlastních pozemků a budeme mít dostatečný předpronájem či předprodeje bytů u residenčních projektů, stavět začneme.
  • ---
  • Otázka (VáclavPodzimek, 9:57) -
    Mám ještě jeden dotaz k ORCO Germany. Všiml jsem si, že pan Ott skrze jím ovládanou firmu v nedávné době nakupoval akcie ORCO Germany. Spatřuji v tom potencionální konflikt zájmů. Proč kupuje pan Ott a nikoliv OPG? Má OPG v úmyslu navýšit svůj podíl v OPG, zejména pak získat balík akcií vlastněný Morgan Stanley? Vedete nějaká jednání v této věci? Václav Podzimek
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:33) -
    OPG má akcionářskou smlouvu s Morgan Stanley a drží akcie podle ní. Mimo tyto dva hlavní akcionáře existuje volně obchodovaných akcií v řádu 10 %. Stejně jako pan Ott může kupovat akcie OPG a deklarovat tyto translakce na burze a regulátorům, může totéž činit pro OG.
  • ---
  • Otázka (Václav Podzimek, 9:49) -
    Dobrý den, ORCO Germany má €100 mil. dluhopisů splatných v roce 2012. Současně musí splatit €300 mil. úvěr na GSG. Jako akcionář ORCa vnímám refinancování těchto závazků jako poslední vážné riziko na cestě z krize. Můžete se prosím vyjádřit k aktuální situaci v řešení těchto závazků a konkrétně popsat nejpravděpodobnější způsob řešení? Prosím o konkrétní vyjádření, alternativy které se nabízejí v obecné rovině jsou mi známé. Předem děkuji, Václav Podzimek Liberec
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:31) -
    Vidíme toto potencionální riziko stejně jako vy, proto jsme angažovali poradce Rotschild v Paříži, který nám pomáhá strukturovat a implementovat řešení těchto dvou závazků.
  • ---
  • Otázka (JoN, 9:43) -
    Dobrý den, pane Vobrubo, můžete vydefinovat současné priority jednotlivých projektů Orco (CZ i CEE) a jejich současná očekávaná dokončení? Děkuji.
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:28) -
    V Praze jsme dokončili první fázi residenčního projektu Mostecká 21, Praha 1. Druhá fáze bude dokončena ve 3. čtvrtletí. Klíčovým projektem pro Budapešt je obchodní centrum na Vaci 1 s termínem dokončení a plánovaného otevření na podzim letošního roku. V Polsku je to residenční věž Zlota 44, která je v intenzivní výstavbě, a stavba bude dokončena v roce 2012.
  • ---
  • Otázka (mrkvička, 9:35) -
    Jaký je současný plán na zástavbu? Platí Vaše původní projekty ve smyslu kolik rezi, office, retail, public a jejich poměry? Ten Golf plac už zůstane nebo je dočasný? Děkuji a ať se daří!!
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:23) -
    Děkuji za přání. Bubny zůstávají i nadále našim klíčovým multifunkčním developerským projektem. Rozhodně v něm budou mít zastoupení obchody, kanceláře, byty i hotely, stejně jako další kulturní či zdravotní funkce. Jejich poměr není v tuto chvíli závazný. Golfový driving range je využití plochy před započetím developmentu. Stávající haly jsme nabídli taktéž k využití mladým studujícím umělcům. Naším záměrem je toto „mrtvé“ území oživit ještě před samotnou realizací naších plánů.
  • ---
  • Otázka (mrkvička, 9:31) -
    Pane řediteli, kdyby Vám hypoteticky někdo nabídl 700 mil. eur za GSG, prodali byste?
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:18) -
    Všechna aktiva jsou na prodej za atraktivní cenu :-)
  • ---
  • Otázka (mrkvička, 9:27) -
    Dobrý den pane Vobrubo, připouští představenstvo naředění NAV na akcii při jednáních s držiteli obligací o konverzi bondů za akcie? Připadají v úvahu i jiná řešení bondů (odkup, žádná akce), jak daleko jsou jednání? Děkuji Mrkvička
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:16) -
    Řešení obligačních závazků bude určitě komplexní. Snahou managementu je zvýšit hodnotu firmy pro akcionáře.
  • ---
  • Otázka (Berťa, 9:24) -
    Dobrý den, na základě informací z blogu JFO předpokládám, že právě probíhají jednání s držiteli dluhopisů o jejich další restrukturalizaci. Můžete sdělit více podrobností k tomuto procesu? Jak velké části/objemu dluhopisů by se týkala případná konverze do akcií? Jaký by byl plánovaný konverzní poměr? Kdy můžeme čekat nějaký výsledek v této oblasti? Děkuji
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:14) -
    Jednání s majiteli dluhopisů probíhají průběžně, o výsledcích však nemůžeme referovat. Děkuji za pochopení.
  • ---
  • Otázka (Kvítek, 9:23) -
    Dobrý den! 1. Zajímalo by mě jaké zastoupení máte v portfoliu nemovitostí. Čistě komerční objekty vs. projekty k rezidenčnímu bydlení. 2. Bude se při přeceňování portfolia nemovitostí v krátké budoucnosti zvedat hodnota menovitostí? 3. Neztratilo ORCO pro své obchodní partnery důverhodnost vlivem nedávných finančních obtíží a ještě stále probíhající restruktualizací??? Děkuji za Vaše odpovědi! Kvítek
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:11) -
    Celková aktiva 1,74 mld. EUR obsahují 841 mil. EUR komerčních nemovitostí s příjmy z nájmu. 191 mil. EUR jsou hotely a zbytek tvoří development. Revaluační profit za rok 2010 byl 129 mil. EUR, takže věřím, že je to začátek positivního trendu. Po vystoupení z procesu Safeguard Orco získalo zpět důvěru svých partnerů.
  • ---
  • Otázka (Radek, 9:15) -
    Dobrý den, pane řediteli, znamená oprávnění k navýšení kapitálu až na 410 mil. EUR během pěti let v tuto chvíli jen rámec, nebo se již rýsují první kroky, na základě kterých k částečnému/celému využití mandátu dojde? K čemu budou prostředky z navýšení kapitálu využity? S jako formou navyšování počítáte? Jak to je s uplatněním případného diskontu vůči tržní ceně? Děkuji
  • Odpověď (Aleš Vobruba, 14:06) -
    410 mil. eur je rámec navýšení na příštích 5 let. Tyto prostředky jsou prioritně zvažovány na reorganizaci dluhu z obligací, ale i potencionálních jiných možných závazků skupiny. Dalším využitím jsou akvizice. Ve všech případech by měl být dopad na NAV positivní.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  • archa
    11.05.2011 15:08

    Prosím ještě info o jednotkových a celkových nájmech paláce archa, jaká je obsayenost a roční příjem (čistý a hrubý) děkuji
    mrkvička
  • Leroi
    11.05.2011 14:33

    Dobrý den, monitorujete aktivity pana bývalého finančního ředitele Leroie? Domníváte se, že někdy v letošním roce budou svolány a že se nakonec uskuteční valné hromady držitelů dluhopisů? Děkuji, zvonař.
    zvonař
  • Prodeje bytů v ČR
    11.05.2011 14:32

    Dost se píše o tom, že se staré zásoby bytů prodávají s výraznými slevami, proto by mě zajímalo jak je na tom ORCO s rentabilitou prodeje těchto předkrizových projektů; generují tyto prodeje ještě nějaký zisk nebo jde jen o minimalizaci ztrát? Zároveň se poměrně výrazně zlepšuje situace na trhu hypoték, pozoruje ORCO nějaký pozitivní dopad tohoto trendu na prodeje bytů? Poslední věc, požadavky klientů se po krizi určitě změnily, jaké musí být podle Vás nyní parametry úspěšného bytového projektu? Děkuji za odpovědi a přeji mnoho úspěchů.
    Berťa
  •  
    11.05.2011 14:24

    Dobrý den pane Votrubo,jak je možné se dočíst,pozivní trend již nastal..proto bych měl konkrétní dotaz,myslíte,že hodnota akcií by se mohla reálně mohla dostat alespoň na polovinu hodnoty před krizí??cca do 1 roku.Děkuji.P
    Mamut
  • Sunčani Hvar
    11.05.2011 13:58

    Pan Ott začátkem dubna v Záhřebu prohlásil, že očekává brzkou dohodu s bankami na restrukturalizaci úvěrů, máte nějaké informace kdy tuto dohodu můžeme očekávat?
    Berťa
  • Noví členové představenstva
    11.05.2011 13:57

    Ještě jednou dobrý den, dva noví členové představenstva, Bertrand Des Pallieres a Richard Lonsdale-Hands, jsou mimo jiných pozic také manažeři investičních fondů. Jaká je jejich úloha v představenstvu? Reprezentují přímé investory, kteří už drží, případně se chystají získat nějaký podíl v ORCU? A nebo je jejich funkce čistě konzultační a zprostředkovatelská? Pan Bertrand Des Pallieres je totiž také ředitelem společnosti Euromax Capital specializující se na zajištění kapitálu pro společnosti působící na emerging markets. Jmenování těchto nových členů vnímám jako jasný signál akcionářům, že se ledy na poli restrukturalizace financování ORCA začínají hýbat. Můžete ještě prosím sdělit jaká je plánovaná POSLOUPNOST kroků v oblasti refinancování, jestli bude nejprve snaha zkonvertovat stávající dluhopisy (aspoň tedy jejich část) do akcií, pak třeba vydání nových dluhopisů, no a nakonec úpis nových akcií. Co z tohoto pohledu můžeme ještě letos čekat?
    Berťa
  • prevzeti aktiv ECM
    11.05.2011 13:37

    dobry den, vzhledem ke zlepsujici se situaci, resp. pozitivnim vyhledu na trhu nemovitosti, uvazuje orco o prevzeti nekterych aktiv spolecnosti ECM? dekuji
    Lukas Glaser
  • pozemky?
    11.05.2011 11:41

    Jaký máte názor na (spekulativní, zatím ne stavební) nákupy pozemků v bezprostřední blízkosti velkých center (Prahy) jako dlouhodobé investice, která se v budoucnu zhodnotí. Zhodnotí? Jaký je Váš pohled na ceny stavebních pozemků kolem Prahy, které lokality jsou podle Vás zajímavé poměrem cena/komfort? Velmi děkuji za Váš pohled
    JoN
  • byty
    11.05.2011 11:05

    Dobrý den, jak vidíte situaci na trhu bytů v ČR, Praze? Jak se byty nyní prodávají? Lze očekávat pokles cen kvůli množství neprodaných dostavěných bytů (Praha)?
    JoN
  • dva dotazy
    11.05.2011 10:53

    Myslíte si, že společnost ORCO začne někdy v dohledné době (do 5 let) vyplácet dividendu? A ještě my mě zajímalo, zda byste svým dobrým kamarádům a známým nyní doporučil investovat do akcií společnosti ORCO, díky za krátkou a jasnou odpověď.
    mirek
  • Europolis vs Orco
    11.05.2011 10:52

    Dobrý den pane řediteli, jak se díváte na ocenění nájemních aktiv orca ? Např. Europolis je velmi podoben Orcu asset management části (1100 tis m2, 95 mil výběr nájemného, většina kanceláře , něco logistika) a byl prodán za 1300tis eur CAImmo. Ocenění pro Orco asset mng od DTZ říká cca 841mil eur při stejné metráži a příjmech.
    Peterka
  • trh realit
    11.05.2011 10:45

    Dobrý den, pane Vobrubo. Dle projektů, které nejen v rámci Orca oživují se zdá, že trh realit v Evropě a CEE se zlepšuje zejména v klíčových velkých městech a u řekněme přestižních objektů. Můžete prosím poskytnout Váš pohled na aktuální situaci na trhu nemovitostí v ČR a v rámci SVE či celé Evropy a zejména pak na jeho očekávaný vývoj? díky!
    JoN
  • Dotaz
    11.05.2011 10:20

    Budete v budoucnu rozjíždět některé nové dosud neznámé projekty.
    Homo
  • Ještě k ORCO Germany
    11.05.2011 9:57

    Mám ještě jeden dotaz k ORCO Germany. Všiml jsem si, že pan Ott skrze jím ovládanou firmu v nedávné době nakupoval akcie ORCO Germany. Spatřuji v tom potencionální konflikt zájmů. Proč kupuje pan Ott a nikoliv OPG? Má OPG v úmyslu navýšit svůj podíl v OPG, zejména pak získat balík akcií vlastněný Morgan Stanley? Vedete nějaká jednání v této věci? Václav Podzimek
  • Refinancování dluhu Německo 2012
    11.05.2011 9:49

    Dobrý den, ORCO Germany má €100 mil. dluhopisů splatných v roce 2012. Současně musí splatit €300 mil. úvěr na GSG. Jako akcionář ORCa vnímám refinancování těchto závazků jako poslední vážné riziko na cestě z krize. Můžete se prosím vyjádřit k aktuální situaci v řešení těchto závazků a konkrétně popsat nejpravděpodobnější způsob řešení? Prosím o konkrétní vyjádření, alternativy které se nabízejí v obecné rovině jsou mi známé. Předem děkuji, Václav Podzimek Liberec
  •  
    11.05.2011 9:43

    Dobrý den, pane Vobrubo, můžete vydefinovat současné priority jednotlivých projektů Orco (CZ i CEE) a jejich současná očekávaná dokončení? Děkuji.
    JoN
  • Bubny
    11.05.2011 9:35

    Jaký je současný plán na zástavbu ? Platí Vaše původní projekty ve smyslu kolik rezi, office, retail, public a jejich poměry ? Ten Golf plac už zůstane nebo je dočasný ? Děkuji a ať se daří !!
    mrkvička
  • ocenění
    11.05.2011 9:31

    Pane řediteli, kdyby Vám hypoteticky někdo nabídl 700mil eur za GSG, prodali byste ?
    mrkvička
  • bondy
    11.05.2011 9:27

    Dobrý den pane Vobrubo, připouští představenstvo naředění NAV na akcii při jednáních s držiteli obligací o konverzi bondů za akcie ? Připadají v úvahu i jiná řešení bondů (odkup, žádná akce), jak daleko jsou jednání ? Děkuji Mrkvička
    mrkvička
  • Restrukturalizace dluhopisů
    11.05.2011 9:24

    Dobrý den, na základě informací z blogu JFO předpokládám, že právě probíhají jednání s držiteli dluhopisů o jejich další restrukturalizaci. Můžete sdělit více podrobností k tomuto procesu? Jak velké části/objemu dluhopisů by se týkala případná konverze do akcií? Jaký by byl plánovaný konverzní poměr? Kdy můžeme čekat nějaký výsledek v této oblasti? Děkuji
    Berťa
  •  
    11.05.2011 9:23

    Dobrý den! 1. Zajíma lo by mě jaké zastoupení máte v portfoliu nemovitostí. Čistě komerční objekty vs. projekty k rezidenčnímu bydlení. 2. Bude se při přeceňování portfolia nemovitostí v krátké budoucnosti zvedat hodnota menovitostí? 3. Nestratilo ORCO pro své obchodní partnery důverhodnost vlivem nedávných finančních obtíží a ještě stále probíhající restruktualizací??? Děkuji za Vaše odpovědi! Kvítek
    Kvítek
  • Navýšení kapitálu
    11.05.2011 9:15

    Dobrý den, pane řediteli, znamená oprávnění k navýšení kapitálu až na 410 mil. EUR během pěti let v tuto chvíli jen rámec, nebo se již rýsují první kroky, na základě kterých k částečnému/celému využití mandátu dojde? K čemu budou prostředky z navýšení kapitálu využity? S jako formou navyšování počítáte? Jak to je s uplatněním případného diskontu vůči tržní ceně? Děkuji
    JoN

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu
24.04.2024 11:09
Kvartální výsledky společnosti Tesla (TSLA) vypadají na prvn...více

    Analýzy online