Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Zprávy o měnách a sazbách
Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají
26.04.2024 11:01
Za dnešním pozitivním startem evropského obchodování je třeba hledat hlavně velice dobré výsledky Alphabetu a Microsoftu, které snížily nervozitu investorů a naopak je ujistily, že fundament velkého techu zůstává pro trhy oporou.
Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
26.04.2024 9:07
Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže...
Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
26.04.2024 6:24
Ředitel Willett Advisors Steve Rattner podle Bloombergu už pár let hovoří o prostředí, v němž se sazby budou držet „výš po delší dobu“. Investor má také podle svých slov již nějakou dobu rezervovanější postoj vůči akciím, což ale neodpovídalo tomu, jak trhy minulý rok ...
Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty
25.04.2024 16:47
Růst americké ekonomiky v prvním letošním kvartálu nebyl tak silný jako ve 4Q loňského roku. A nebyl ani tak silný, jak se čekalo, když dosáhl 1,6 procenta (vs 2,5 pct).
Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů
25.04.2024 11:02
Makro pro trhy pozitivní inspirací není. Dnes sice nevidíme další nárůst dluhopisových výnosů, ale ani jejich podstatnou korekci směrem dolů. Uvidíme, co s tím provede odpolední report o americkém HDP za první kvartál.
Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
25.04.2024 9:02
Dnes odpoledne se opět ukáže, jak nám - tedy Evropě - americká ekonomika utíká. Bude totiž zveřejněn výsledek růstu amerického HDP za první kvartál a ten vykáže opět velmi svižný růst.