Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Akciové zprávy
Wall Street se odpoledne připojuje k akciové jízdě
19.09.2024 16:58
Už ráno bylo celkem jasné, že včerejší reakci na Fed je třeba brát s rezervou, načež si investoři nové informace znovu přebrali a shodli se na jejich pozitivním charakteru.
Akcie se vezou na vlně optimismu. Fed posílil důvěru v příznivý výhled ekonomiky a měnové politiky
19.09.2024 11:19
Včerejší zasedání americké centrální banky dopadlo pro akcie dobře. Je třeba přiznat, že jsme čekali snížení sazeb menšího rozsahu a že jsme příliš nevěřili v razantní začátek uvolňovacího cyklu.
Fed snížil sazby o 50 bps, evropské futures zelenají. Investoři očekávají tzv. měkké přistání
19.09.2024 8:37
Předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell vedl své kolegy k výraznému snížení úrokových sazeb, které má zachovat sílu americké ekonomiky v době, kdy se zvyšují rizika na trhu práce, a ukončil tak jejich cílevědomé úsilí o potlačení inflace.
Prostor pro české firmy? ČEZ naváže strategické partnerství s firmou Rolls-Royce pro modulární reaktory
18.09.2024 20:27
Polostátní energetická společnost ČEZ naváže strategickou spolupráci s firmou Rolls-Royce SMR při vývoji malých modulárních reaktorů. Novinářům to řekl premiér Petr Fiala (ODS), podle kterého vzala dnes vláda na svém jednání informaci od ČEZ na vědomí.
Dluhopisy krátce před Fedem ztrácejí, zatímco Wall Street jen vyčkává
18.09.2024 17:14
Evropské akcie budou mít možnost zareagovat na večerní rozhodnutí až zítra. Možná proto v průběhu dne korigují včerejší zisky a na klíčových indexech většinou ztrácejí.
Tak o kolik? Fed rozhoduje o sazbách a velké tržní sázky slibují volatilní reakci
18.09.2024 11:33
Dnes ve 20 hodin se dozvíme rozhodnutí americké centrální banky o nastavení úrokových sazeb. Data z realitního trhu či zprávy z Bank of England během dne budou pouze malý předkrm, investoři se zaměří na večer a na amerických trzích ještě budou mít dvě hodiny, aby zare...