Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Rozhovor s finančním ředitelem Fortuny Michalem Vepřekem (nejen) o české loterii a strategii v zahraničí

Rozhovor s finančním ředitelem Fortuny Michalem Vepřekem (nejen) o české loterii a strategii v zahraničí

16.02.2012 14:00
Autor: Redakce

Největší středoevropský provozovatel kurzových sázek a dvojka na českém trhu Fortuna v loňském roce investovala do rozjezdu nových loterií. To podle posledních informací o hospodaření Fortuny z listopadu loňského roku ovlivnilo finanční výsledek za třetí čtvrtletí. Hodnoty přijatých sázek jak za 3Q tak za prvních devět měsíců roku nicméně meziročně vzrostly o více než 9 procent, na čemž mělo největší podíl internetové sázení v ČR a na Slovensku a nově zavedená loterie na českém trhu. Podle tři měsíce starých slov finančního ředitele Fortuny Michala Vepřeka společnost naplní očekávání trhu čistým ziskem za rok 2011 na úrovni zhruba 14 milionů EUR a EBITDA 20 mil. EUR. Přesvědčení o splnění předem vytyčených cílů pro loňský rok v listopadu potvrdil i tehdejší šéf Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda, který zároveň v prosinci řekl, že společnost je na dobré cestě vykázat za letošní rok rekordní hospodářské výsledky.

Jiří Bunda na konci roku na vlastní žádost odešel z čela společnosti a novým generálním ředitelem se, minimálně do konání řádné valné hromady v květnu 2012, stal dosavadní místopředseda představenstva Fortuny Wilf Walsh. Podle člověka, který se podílel na vstupu Fortuny na pražskou a varšavskou burzu v roce 2010, bude prioritou společnosti v nejbližším období další posilování pozice Fortuny na stávajících trzích, přičemž za velkou příležitost označil rozjezd projektu kurzového sázení přes internet v Polsku a intenzivní rozvoj loterijních aktivit na českém trhu.
 

Fortuně v ČR patří zhruba třetina trhu kurzového sázení. Kromě toho začala před více než půl rokem (vedle ní ještě Tipsport) konkurovat Sazce také na trhu loterií. V červenci uvedla Fortuna po více než 50 letech monopolu Sazky novou loterii Loto. Novým generálním ředitelem Fortuna Loterie se stal od prosince Jiří Hosnedl, dříve působící ve společnosti Sazka. Na českém loterijním trhu tak působí v současnosti tři číselné loterie, což přimělo společnost Synot Tip k rozhodnutí nespustit svou připravovanou číselnou loterii Synot Lotto z důvodu přílišné konkurence na trhu.

Fortuna koncem ledna získala dlouho očekávanou licenci k provozování internetového sportovního sázení v Polsku od tamějšího ministerstva financí. Společnost krok oznámila krátce poté, co uvedla, že v rámci předregistrace uživatelů eviduje již 20 tisíc žádostí a od loňského října tak zdvojnásobila počet potenciálních sázkařů. Svou pozici největšího poskytovatele kurzových sázek na polském trhu chce Fortuna dále rozšířit – až o třetinu – akvizicí polské dceřinky Tipsport PL. 

Od letošního února Fortuna spojila oddělení marketingu kurzových sázek a marketing Loterie Fortuna do jednoho týmu s cílem dosáhnout vyšší efektivity a hlubší synergie mezi loterijní a sázkovou částí na všech trzích.  Novým ředitelem marketingu FEG se stal Zdeněk Lang. Hlavní akcionář Fortuny, skupina Penta Investments Limited, svůj 67,26% podíl nedávno převedla na svou kyperskou součást Aifelmona Holdings. Důvodem byla dle mluvčího Penty optimalizace vlastnické struktury a dle Fortuny krok nijak neovlivní fungování společnosti v ČR.

Fortuna zveřejní své výsledky hospodaření za 4Q11 dne 1. března. Lze již očekávat zmínku o prvních výsledcích nedávno spuštěného online sázení v Polsku? Budou čísla o hospodaření za konec roku negativně ovlivněna náklady na rozjezd loterního projektu v ČR? S jakým růstem sázek společnost počítá, mimo jiné vzhledem k fotbalovému mistrovství Evropy? Lze v případě úspěšného roku očekávat růst dividendy? Je prostor pro růst akcií společnosti, které se v závěru loňského roku přiblížily ke svým minimům z konce roku 2010? Nejen na tyto otázky jste se ptali finančního ředitele Fortuna Entertainment Group Michala Vepřeka v dnešním online rozhovoru na Patria.cz, který probíhal od 14:00 do 15:10.

Fortuna - Vepřek

Michal Vepřek je finančním ředitelem (CFO) Fortuna Group od dubna 2010. Do skupiny přišel z Penta Investments, kde pracoval jako investiční analytik. Zde se podílel i na projektu investice do Fortuny. Dříve působil na pozici obchodního analytika ve společnosti Deloitte Czech Republic.


Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (Pavel, 14:51) -
    Dobrý den, předpokládám, že se bude chtít Fortuna rozvíjet i na dalších trzích resp. zemích... již je zpracován nějaký výhled, kde by bylo dobré se prosadit? Plánujete rozvoj affiliate pro svoji propagaci, jako využívají jiné společnosti se stejným zaměřením? Děkuji za odpověď
  • Odpověď (Michal Vepřek, 15:10) -
    Budeme se soustředit na domácí trhy CZ, SK a PL. Affiliate budeme používat v omezené míře. Náš business model je odlišný od nelegálních sázkových kanceláří.
  • ---
  • Otázka (Zvonař, 14:39) -
    Hezký den pane řediteli. Jak byste hodnotil výkonnost akcií Fortuna na pražské burze? Budete něco dělat pro zvýšení likvidity a zájmu o akcie Fortuny? Podle mého názoru jste mezi investorskou komunitou málo vidět, máte nějaké oddělení, které by se staralo a dodávání informací na trh? Jaké jsou vaše záměry s akciemi - ptám se proto, abychom za pár měsíců jako akcionáři třeba neřešili podobný problém jako s KITD, který již nějakou dobu avizuje stažení svých akcií z Prahy (a ponechání pouze na zahraniční burze)... děkuji. Zvonař.
  • Odpověď (Michal Vepřek, 15:08) -
    Nízká likvidita je dána strukturou akcionářů, kdy více než 67 % vlastní Penta. Pokud by byl free float vyšší, očekávám lepší trading. Co se týče výkonnosti, jsme nad trhem (PX). Informace pro investory najdete na fortunagroup.cz nebo na twitteru @feg_ir. I dnešní rozhovor je důkazem toho, že chceme být mezi investory vidět i slyšet.
  • ---
  • Otázka (Tutti, 14:33) -
    Dobrý den, poslední čísla z ledna, která jsem v médidí zachytil, byla tato: Sportka za 4 měsíce +146 %, loto -17 %. Můžete dát nějaká aktuálnější čísla o tom, jak si vede Loto? děkuji.
  • Odpověď (Michal Vepřek, 15:07) -
    Viz odpovědi výše. Sazka získává velkou část svých sázkařů zpět, my budujeme nový trh a ukrajujeme si část trhu, kde v minulosti byla dominantní Sázka. Před rokem Fortuna měla v loteriích tržby 0, dnes se počítají ve stovkách milionů korun.
  • ---
  • Otázka (sazkar, 14:31) -
    Ještě jeden dotaz. Chystá se Fortuna spolupracovat na podobném projektu jako jsou Euromillions, eurojackpot atd?
  • Odpověď (Michal Vepřek, 15:06) -
    Dnes máme jiné priority. Konkrétně Euromiliony nejsou v Čechách až tak úspěšné jako v ostatních státech Evropy
  • ---
  • Otázka (Kubo, 14:30) -
    Dovolím si ještě dva dotazy: 1) ČR je v mělké recesi. Je to vidět ve Vašem odvětví? Obáváte se poklesu tržeb a zisku, zejména od 4Q11 dále? 2) průběžně přicházející zprávy již zhruba od poloviny roku 2011 hovoří o pošokovém zotavování tržeb Sazky. Neobáváte se zpětného poklesu tržního podílu? Jaký podíl na trhu je Vaším cílem v různých časových horizontech (či co vidíte reálné)? díky
  • Odpověď (Michal Vepřek, 15:05) -
    Viz předchozí odpovědi
  • ---
  • Otázka (matrix, 14:29) -
    Zdravím pane finanční řediteli, česká ekonomika se na konci loňského roku propadla do recese a první dostupná data naznačují, že vázne spotřeba. Sledujete tento vývoj i na objemu přijatých sázek? Snižují například lidé své průměrně vsazené částky, nebo jejich četnost?
  • Odpověď (Michal Vepřek, 15:01) -
    Zatím žádné změny nepociťujeme. I v období roku 2008 po pádu Lehman Brothers byla Fortuna v růstových tendencích.
  • ---
  • Otázka (sazkar, 14:27) -
    Dobry den, mam ten pocit, ze fortuna koncem roku velice snizila objem reklamy. Vyvolala stagnace lotta u managmentu paniku o HV za rok 2011, cimz se snazil management snizit naklady?? Tento pristup se mi zda jako velice kratkozraky. Z pohledu trzeb Sazka vs Fortuna - povazuje management Fortuny jako velky neuspech, ze se Sazka jiz dostala na predinsolvencni cisla (aspon u sportky)?? Dekuji.
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:59) -
    Ten kdo mě zná ví, že moc nepanikařím:). Máme plán, podle kterého jedeme. Pokud vím, tak rekordní čísla Sazky před insolvencí byly 250mn tržeb týdně, dnes mají 90mn. Nesmíte věřit všemu, co slyšíte od PR Sazky. Naším cílem je mít okolo 20 % na trhu, dnes máme 10 %. Já kladně hodnotím, že celý trh roste a pravděpodobně dosáhne v roce 2012 čísel roku 2010 před bankrotem Sazky.
  • ---
  • Otázka (Koutný, 13:08) -
    Dobrý den, můžete prosím okomentovat fakt, že se hlavní akcionář Fortuny nedávno převlékl do kabátku z Kypru? Zajímalo by mě však jiné vysvětlení než pouhá "optimalizace vlastnické struktury". Co to bude znamenat z pohledu daní?
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:52) -
    Otázky hlavního akcionáře a jeho změnu vlastnické struktury bych nechal na nich. Fortuny se tato změna netýká a nemá žádný dopad na její hospodaření.
  • ---
  • Otázka (Karel00007, 12:40) -
    Dobrý den, měl bych několik otázek: - Jak se daří nově spuštěnému online sázení v Polsku? K Polsku ještě jeden dotaz - jste tam zatím jako jediní legální provozovatelé online kursového sázení nebo už i někdo jiný zde spustil online sázení (STS, Totolotek, Millenium apod.) ? - Kolik máte v současné době aktivních loterijních terminálů a na kolika místech prodáváte losy? - V jaké fázi je aktuálně projekt CZ Poker? Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den, Karel
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:51) -
    Polsku se daří výborně, je to dnes naše „Star“. Jsme jedničkou na trhu. Nějakou formu internetu měl Totolotek, STS by měl spustit v následujících několika týdnech. V Česku mámé dnes přes 1700, a losy prodáváme na 2000 místech. Projekt CZ poker je v počátku.
  • ---
  • Otázka (Angie, 11:56) -
    Zdravím Vás, zajímalo by mě, jaká je návratnost investice do polského on-line sázení, a zda zvažujete vstoupit na nějaké další zahraniční trhy, jaké konkrétně a proč? Co vidíte jako největší výzvu pro následujících pět let? Děkuji MM
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:47) -
    Již dnes je online sázení v Polsku v zisku. V současné době se chceme soustředit na domácí trhy CZ, SK a PL. Potenciál polského trhu je ohromný a chceme si vybudovat velmi silnou pozici čísla 1 na polském internetu. Největší výzvou bude udržet stejná tempa růstu jako v minulých letech.
  • ---
  • Otázka (Kubo, 11:56) -
    A ještě jedna otázka k článku, který jsem zachytil zde na Patrii - online sázení, betwin, Betfair atd., cituji: Náměstek ministra financí Tomáš Zídek. „Loterijní byznys se stal politickým tématem a přijít s liberalizací trhu by bylo politickou sebevraždou. Plně liberalizovaný trh nemůžeme dát do zákona, protože by to bylo politicky neprůchodné". Zajímalo by mne, zda se někam produktivně pohnula v tomto směru jednání mezi sázkovkami a ministerstvem(y), případně jak jsou aktuálně rozloženy "zákopy" a argumenty :-) díky
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:43) -
    Nebyl bych tak skeptický, první kroky již přišly. Penalizace již přišla v podobě pokuty pro plzeňský hokej, kdy mají zaplatit pokutu 13mn CZK, za to, že propagovali nelegální sázkovku. Od nového roku existují nástroje, které mohou sázení z Malty a Gibraltaru významně omezit. V této věci se bude angažovat Asociace pro kurzové sázení.
  • ---
  • Otázka (Investorka, 11:53) -
    Bývalý šéf Fortuny, pan Bunda v jednom z rozhovorů loni otevřeně přiznal, že Fortuna se rozhodla jít v určitých ohledech do „přímého střetu“ se Sazkou (např. spuštění hry Zlatých 11 vs. Šťastných 10 od Sazky) a spolupracu při tom s bývalými zaměstnanci Sazky… v čem konkrétně spatřujete konkurenční výhodu Fortuny a potenciál pro další růst na trhu? Díky
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:42) -
    Konkurenční výhodu bych viděl v tom, že nejsme Sazka:). Fortuna je firma nabízející kurzové sázky, vždy byla a bude. Loterijní produkt je pro nás doplněk, který nám má přinést nové zákazníky, tržby a zisky.
  • ---
  • Otázka (marpol2012, 11:50) -
    Kolik je registrovaných polských sázejících, kolik v ČR a SR? Uvažujete o rozjezdu loterie v Polsku, případně losy? Kdy plánujete revitalizaci svých poboček, kdy často nejsou dobře umístěné, zašlé a mají špatnou otvírací dobu?
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:37) -
    Ohledně poboček jsem již odpovídal, že plánujeme vylepšení jejich atmosféry a šíře nabízených produktů. Losy v Polsku nepřipravujeme, chceme se soustředit na online kurzové sázení. Loterii nám polská legislativa neumožňuje. Registrovaní klienti v CZ +150tis, SK +50tis, PL +35tis (počet se rychle zvyšuje)
  • ---
  • Otázka (Kubo, 11:47) -
    Dobrý den, docela vtipné, ale i "chytlavé" mi přijdou vaše sázky na rozpad eurozóny, volby prezidenta... chápu je zatím jako doplněk jádrového sportovního sázení, případně PR mixu, přesto - vidíte potenciál u rozšíření sázek v oblasti ekonomiky, politiky a dalších mimo sport? Vidíte oblast jako byznysově atraktivní? dík
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:34) -
    Co se týče náběru, tak jsou to celkem okrajové záležitosti. Takovéto sázky jsou spíše zpestřením „nudného“ světa sázek a navíc to pomáhá při oslovování nových zákazníků.
  • ---
  • Otázka (Rony M., 11:46) -
    Dobrý den, jaká část zisku je z Fortuny odváděna na charitu? Děkuji za odpověď
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:32) -
    Charita zní trochu pejorativně. Ale za minulý rok Fortuna odvedla na veřejno-prospěšné účely více než 150mn CZK.
  • ---
  • Otázka (Míla K., 11:38) -
    Dobrý den, Vaše společnost uvedla, že do jara bude možné kupovat stírací losy Loterie Fortuna celkem na 3 tisících obchodních místech, je tento cíl již splněn?
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:28) -
    Ještě ne, když se podívám ven, tak tam máme pěknou zimu. Dnes jsme zhruba na 2000 místech. Ale počátkem března bychom měli být na cca 3000.
  • ---
  • Otázka (Robin, 11:27) -
    Dobrý den, jak se daří on-line Fortuně v Polsku? Jaký máte tržní podíl v číselné loterii v ČR a jak se dle Vás bude vyvíjet? Co nového připravujete? Díky
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:24) -
    Jsme číslo jedna. Dosavadní vývoj je lepší než jsme očekávali. Největším překvapením pro mě je oblíbenost live sázek, kde i přes zdanění 12% z vkladů to hraje velká část sázkařů. Cíl 10mn EUR přijatých sázek splníme. V loterii máme 10%. Co nového připravujeme viz předchozí odpovědi.
  • ---
  • Otázka (Cernocky, 11:26) -
    Zdravím, měl bych pár dotazů. 1. Plánujete prodávat losy na pobočkách pošty? 2. Plánujete investovat do marketingu v Polsku pro podporu kurz. sázení? 3. Plánujete investovat do marketingu v Česku pro podporu kurz. sázení? 4. Neplánujete nějaké výraznější změny v eshopu za body pro aktivní sázející, např. trošku bohatější nabídku, změny cen (myslíte to vážně s těmi bodovými cenami, nebo se Vám to opravdu zdá přiměřené to bodové ohodnocení)? Přeji pěkný zbytek dne! Michal
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:20) -
    1. Rádi bychom. 2. Ano, už se tak děje. Pravidla jsou však přísná, takže to co bychom udělali v Čechách nebo na Slovensku nám polská legislativa neumožňuje. 3. Ano, budeme se více soustředit na distribuční kanál internetu, což jsme moc v minulosti nedělali. 4. Co se týče eshopu a klubu – do budoucna chceme aby byl zajímavější, nejen cenami a nabídkou ale celkově způsobem získávání bodu, etc.
  • ---
  • Otázka (Pavel, 11:17) -
    Dobrý den, očekával jsem razantní vzestup vašich aktivit během krize Sazky a s tím spojený růst ceny akcii Forutny, zdá se mi, že se vše nějak vytratilo. Není to chyba managementu Forutny, že Fortuna Sazku včas "nepřeválcovala"?
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:16) -
    Pokud někdo očekával, že Fortuna převálcuje Sazku, tak se pletl. Ani my jsme to neočekávali a nikdy netvrdili. Dnes máme na trhu cca 10% podíl, což po půl roce není špatný výsledek. Samozřejmě chceme více.
  • ---
  • Otázka (edy, 10:55) -
    Chcel by som sa opýtať prečo šetríte na takej dôležitej veci ako je hudba vo vašich pobočkách, nevydrzim v tom tichu dlhšie ako vyplnim zopar tipov a utekam prec....a casto sa mi tam uz ani vobec nechce chodit kvoli tej atmosfere.
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:12) -
    Velmi dobrá otázka, pro naše sázkaře chystáme spoustu změn. První z nich bylo spuštění pobočkového rádia, kde můžete slyšet spoustu tipů na zápasy, „bohužel“ velká část z nich už vyšla, takže spousta sázkařů se těšila z výhry. No, pobočky chceme obecně více oživit, k dnešnímu dni máme několik desítek poboček v novém kabátě a testujeme, jak se vám budou líbit.
  • ---
  • Otázka (JP, 9:48) -
    Zdravím Vás, jak se daří čerstvému loterijnímu projektu v Česku, mimo jiné ve srovnání s konkurenčními loteriemi? Kdy očekáváte, že bude projekt Loto samostatně ziskový? Děkuji, Podaný
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:07) -
    Loterijní projekt je v běhu asi půl roku. Pokud bych měl hodnotit první půlrok, pak se nám podařilo spustit loterii v rekordním čase, dnes máme přes 1700 prodejních míst, vydali jsme 3 emise losů a spustili dvě číselné hry. Kde musíme v letošním roce přidat, je rozvoj a péče o distribuční síť. Break even záleží na nás jakého tržního tržního podílu chceme dosáhnout. Ale během dvou let od spuštění bychom chtěli, aby byl projekt ziskový.
  • ---
  • Otázka (Ljuba, 9:32) -
    Dobrý den, nedá mi to se nezeptat. Jiří Bunda, když opouštěl pozici šéfa Fortuny, řekl, že společnost je "na dobré cestě" vykázat za rok 2011 rekordní hospodářské výsledky. Prozradíte, zda mohou investoři skutečně čekat pozitivní zprávy?
  • Odpověď (Michal Vepřek, 14:06) -
    Dobrý den, bohužel nemohu nyní komentovat výkonnost firmy v minulém roce. V současné době probíhá audit výsledků a 1.3. budeme mít oficiální prezentaci výsledků za minulý rok. Ale za management vám mohu říct, že jsme s výsledky spokojeni.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  •  
    16.02.2012 14:51

    Dobrý den, předpokládám, že se bude chtít Fortuna rozvíjet i na dalších trzích resp. zemích..již je zpracován nějaký výhled kde by bylo dobré se prosadit? Plánujete rozvoj affiliate pro svoji propagaci jako využívají jiné společnosti se stejným zaměřením? Děkuji za odpověď
  • akcie
    16.02.2012 14:39

    Hezký den pane řediteli. Jak byste hodnotil výkonnost akcií Fortuna na pražské burze? Budete něco dělat na zvýšení likvidity a zájmu o akcie Fortuny? Podle mého názoru jste mezi investorskou komunitou málo vidět, máte nějaké oddělení, které by se staralo a dodávání informací na trh? Jaké jsou vaše záměry s akciemi - ptám se proto, abychom za pár měsíců jako akcionáři třeba neřešili podobný problém jako s KITD, který již nějakou dobu avizuje stažení svých akcií z Prahy (a ponechání pouze na zahraniční burze)... děkuji. Zvonař.
    zvonař
  • Loto
    16.02.2012 14:33

    Dobrý den, poslední čísla z ledna, která jsem v médidí zachytil byla tato: Sportka za 4 měsíce +146 %, loto -17 %. Můžete dát nějaká aktuálnější čísla o tom jak si vede Loto? děkuji.
    zvonař
  •  
    16.02.2012 14:31

    Jeste jeden dotaz. Chysta se Fortuna spolupracovat na podobnem projektu jako jsou Euromillions, eurojackpot atd?
    sazkar
  •  
    16.02.2012 14:30

    Dovolím si ještě dva dotazy: 1) ČR je v mělké recesi. Je to vidět ve Vašem odvětví? Obáváte se poklesu tržeb a zisku, zejména od 4Q11 dále? 2) průběžně přicházející zprávy již zhruba od poloviny roku 2011 hovoří o pošokovém zotavování tržeb Sazky. Neobáváte se zpětného poklesu tržního podílu? Jaký podíl na trhu je Vaším cílem v různých časových horizontech (či co vidíte reálné)? díky
    JoN
  • přijaté sázky
    16.02.2012 14:29

    Zdravím pane finanční řediteli, česká ekonomika se na konci loňského roku propadla do recese a první dostupná data naznačují, že vázne spotřeba. Sledujete tento vývoj i na objemu přijatých sázek? Snižují například lidé své průměrně vsazené částky, nebo jejich četnost?
    matrix
  •  
    16.02.2012 14:27

    Dobry den, mam ten pocit, ze fortuna koncem roku velice snizila objem reklamy. Vyvolala stagnace lotta u managmentu paniku o HV za rok 2011, cimz se snazil management snizit naklady?? Tento pristup se mi zda jako velice kratkozraky. Z pohledu trzeb sazka vs fortuna povazuje management fortuny jako velky neuspech, ze se sazka jiz dostala na predinsolvencni cisla (aspon u sportky)?? Dekuji.
    sazkar
  • Útěk do daňového ráje
    16.02.2012 13:08

    Dobrý den, můžete prosím okomentovat fakt, že se hlavní akcionář Fortuny nedávno převlékl do kabátku z Kypru? Zajímalo by mě však jiné vysvětlení než pouhá "optimalizace vlastnické struktury". Co to bude znamenat z pohledu daní?
    Koutný
  •  
    16.02.2012 12:40

    Dobrý den, měl bych několik otázek: - Jak se daří nově spuštěnému online sázení v Polsku? K Polsku ještě jeden dota - jste tam zatím jako jediní legální provozovatelé online kursového sázení nebo už i někdo jiný zde spustil online sázení (STS, Totolotek, Millenium apod.) ? - Kolik máte v současné době aktivních loterijních terminálů a na kolika místech prodáváte losy? - V jaké fázi je aktuálně projekt CZ Poker? Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den, Karel
    Karel00007
  • zahraniční investice
    16.02.2012 11:56

    Zdravím Vás, zajímalo by mě, jaká je návratnost investice do polského on-line sázení, a zda zvažujete vstoupit na nějaké další zahraniční trhy, jaké konkrétně a proč? Co vidíte jako největší výzvu pro následujících pět let? Děkuji MM
    Angie
  • liberalizace online sázení
    16.02.2012 11:56

    A ještě jedna otázka k článku, který jsem zachytil zde na Patrii - online sázení, betwin, Betfair atd., cituji: Náměstek ministra financí Tomáš Zídek. „Loterijní byznys se stal politickým tématem a přijít s liberalizací trhu by bylo politickou sebevraždou. Plně liberalizovaný trh nemůžeme dát do zákona, protože by to bylo politicky neprůchodné". Zajímalo by mne, zda se někam produktivně pohnula v tomto směru jednání mezi sázkovkami a ministerstvem(y), případně jak jsou aktuálně rozloženy "zákopy" a argumenty :-) díky
    JoN
  • konkurence
    16.02.2012 11:53

    Bývalý šéf Fortuny, pan Bunda v jednom z rozhovorů loni otevřeně přiznal, že Fortuna se rozhodla jít v určitých ohledech do „přímého střetu“ se Sazkou (např. spuštění hry Zlatých 11 vs. Šťastných 10 od Sazky) a spolupracu při tom s bývalými zaměstnanci Sazky… v čem konkrétně spatřujete konkurenční výhodu Fortuny a potenciál pro další růst na trhu? Díky
    Investorka
  •  
    16.02.2012 11:50

    Kolik je registrovaných polských sázejících, kolik v ČR a SR? Uvažujete o rozjezdu loterie v Polsku, případně losy? Kdy plánujete revitalizaci svých poboček, kdy často nejsou dobře umístěné, zašlé a mají špatnou otvírací dobu?
    marpol2012
  • sázky mimo sport
    16.02.2012 11:47

    Dobrý den, docela vtipné, ale i "chytlavé" mi přijdou vaše sázky na rozpad eurozóny, volby prezidenta... chápu je zatím jako doplněk jádrového sportovního sázení, případně PR mixu, přesto - vidíte potenciál u rozšíření sázek v oblasti ekonomiky, politiky a dalších mimo sport? Vidíte oblast jako byznysově atraktivní? dík
    JoN
  • charita
    16.02.2012 11:46

    Dobrý den, jaká část zisku je z Fortuny odváděna na charitu? Děkuji za odpověď
    Rony M.
  •  
    16.02.2012 11:38

    Dobrý den, Vaše společnost uvedla, že do jara bude možné kupovat stírací losy Loterie Fortuna celkem na 3 tisících obchodních místech, je tento cíl již splněn?
    Míla K.
  •  
    16.02.2012 11:27

    Dobrý den, jak se daří on-line Fortuně v Polsku? Jaký máte tržní podíl v číselné loterii v ČR a jak se dle Vás bude vyvíjet. Co nového připravujete? Díky
    Robin
  •  
    16.02.2012 11:26

    Zdravím, měl bych pár dotazů. 1. Plánujete prodávat losy na pobočkách pošty? 2. Plánujete investovat do marketingu v Polsku pro podporu kurz. sázení? 3. Plánujete investovat do marketingu v Česku pro podporu kurz. sázení? 4. Neplánujete nějaké výraznější změny v eshopu za body pro aktivní sázející, např. trošku bohatější nabídku, změny cen (myslíte to vážně s těmi bodovými cenami, nebo se Vám to opravdu zdá přiměřené to bodové ohodnocení)? Přeji pěkný zbytek dne! Michal
    Cernocky
  •  
    16.02.2012 11:17

    Dobrý den, očekával jsem razantní vzestup vašich aktivit během krize Sazky a s tím spojený růst ceny akcii Forutny, zdá se mi, že se vše nějak vytratilo. Není to chyba managementu Forutny, že Fortuna Sazku včas "nepřeválcovala"?
    Pavel
  •  
    16.02.2012 10:55

    Chcel by som sa opýtať prečo šetríte na takej dôležitej veci ako je hudba vo vašich pobočkách, nevydrzim v tom tichu dlhšie ako vyplnim zopar tipov a utekam prec....a casto sa mi tam uz ani vobec nechce chodit kvoli tej atmosfere.
    edy
  • Gorily
    16.02.2012 9:51

    Dobrý den jak probíhá vzdělávání lidoopů pod vwedením pana Haščáka ?
    db
  • Loto
    16.02.2012 9:48

    Zdravím Vás, jak se daří čerstvému loterijnímu projektu v Česku, mimo jiné ve srovnání s konkurenčními loteriemi? Kdy očekáváte, že bude projekt Loto samostatně ziskový? Děkuji, Podaný
    JP
  •  
    16.02.2012 9:32

    Dobrý den, nedá mi to se nezeptat. Jiří Bunda, když opouštěl pozici šéfa Fortuny, řekl, že společnost je "na dobré cestě" vykázat za rok 2011 rekordní hospodářské výsledky. Prozradíte, zda mohou investoři skutečně čekat pozitivní zprávy?
    Ljuba

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu
24.04.2024 11:09
Kvartální výsledky společnosti Tesla (TSLA) vypadají na prvn...více

    Analýzy online