Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Výkonný ředitel Orco Aleš Vobruba v online rozhovoru na Patria.cz – právě online!

Výkonný ředitel Orco Aleš Vobruba v online rozhovoru na Patria.cz – právě online!

17.05.2012 14:00
Autor: Redakce

Akcie developera Orco Property Group tento týden na pražské burze vytvořily historické dno 66 korun za akcii od IPO v roce 2005. Na trhu se střetává očekávání dopadu ředícího efektu z již z valné většiny úspěšně dojednané směny dluhu na úrovni skupiny OPG i v rámci německé Orco Germany se vnímáním, že tato směna znamená klíčový okamžik pro budoucnost společnosti a uvolnění zdrojů pro její projekty. Trh výsledky jednání o směně dluhu za akcie a nový dluh nepochopil či podcenil? Je na místě jako číslo jedna obava z emisí nových akcií, které mají ve svém důsledku znásobit dosud emitovaný objem ze současných zhruba 17 milionů akcií na až 108 milionů akcií a budou znamenat také rozředění NAV na akcii, nebo uvědomění si, že čisté zadlužení společnost těmito jednáními při úspěšné realizaci klesne z úrovně nad 65 procenty pod 40% podíl a úrokovými nákladům příštího roku uleví o více jak polovinu? Nejen na to se ptejte ve čtvrtek od 14:00 v online rozhovoru na Patria.cz výkonného ředitele skupiny Orco Property Group, Aleše Vobruby. Ptejte se již nyní!

Významnou finanční otázkou zůstává také řešení bankovních úvěrů, vztažených k berlínskému portfoliu GSG i k dalším účelům a projektům v skupiny Orco i Orco Germany. I z prodeje aktiv v rámci stávajících projektů Orco mají být hrazeny nové sjednané dluhopisy. Hovořit můžeme o Paris Department Store, polské Zlotě 44, obchodním komplexu Váci v Budapešti či projektu Molcom? V tomto týdnu Orco oznámilo prodej centrály Rádia Svobodná Evropa v Praze, kterou je projekt Orca Hagibor, do rukou L88 s americkým kapitálem a navíc dohodu o partnerství v developmentu pro americkou vládu.

Po výsledcích za celý rok 2011, zveřejněných na konci března, označil šéf skupiny Jean Francois Ott rok 2012 za rok obratu ve výtěžnosti aktiv a celkovém hospodaření společnosti. Na jedné straně zdůraznil lepší provozní výkonnost i GSG Berlín, Sky Office v Düsseldorfu či Suncani Hvar v Chorvatsku, na druhé ale potvrdil nadále obtížný přístup k financování a konzervativní úvěrové podmínky, dopadající jak na firmu, tak na potenciální kupce jejích aktiv. Dle něj se Orco vedle swapu dluhu soustředí nyní na pokrok v růstu hodnoty a vytěžení potenciálu aktiv. Využijte příležitost  a ptejte se na vše, co Vás zajímá k realitní skupině Orco či trhu jako takovému Aleše Vobruby, výkonného ředitele OPG!

Aleš Vobruba

 

Aleš Vobruba vystudoval VŠE v Praze, obor zahraniční obchod. Za svou pracovní kariéru prošel vedoucími pozicemi PZO Artia, exportním odd. Dopravních staveb Olomouc a ve firmě TAP/ARC, zabývající se stavebnictvím a reklamou. Ve společnosti Orco Property Group působí od roku 1995. V Orco je zodpovědný za bankovní financování a rozvojovou strategii a také za každodenní činnost poboček v České republice a na Slovensku.


Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (mrkvička, 11:10) -
    Jaký máte v boardu pocit z toho že odevzdáváte firmu věřitelům ? Jaký mohou oni mít s orcem plán ? Akcie těžko kdy už přeleze 10 euro, je to vůči IPO investorům v Pl a Hu upsaným za 115 euro a vlastně všem ostatním dobře odvedená práce s klidným spaním?
  • ---
  • Otázka (mrkvička, 10:47) -
    Jakou máte dohodu s bondy o obsazení představenstva po převzetí majority do jejich rukou? Neříkejte, že tito soudem odsunutí věřitelé vám dají důvěru. Kdo bude patřit mezi hlavní akcionáře? A co na to MSREI?
  • ---
  • Otázka (mrkvička, 10:43) -
    GSG - Pokusili jste se kromě Sky Office prodat i tento projekt skoro milion metrů v žádaném Berlíně? Je ocenění 500 eur za metr OK?
  • ---
  • Otázka (Luboš, 10:43) -
    Poznámka na úvod - zdá se, že váš CEO Ott je opravdu rváč v dobrém slova smyslu a oceňuji také, že nepřestáváte přes řekněme nemalé potíže komunikovat. J.F.Ott po prvním čtvrtletí řekl, že letošek vnímá pro firmu jako bod či rok obratu, jak píše patrie u hospodaření a výtěžnosti aktiv. Jaké je konkrétní očekávání firmy? Máte výhled pro letošní tržby, provozní úroveň, čistý výsledek, NAV, pokles dluh/aktiva?
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 15:21) -
    Potvrzuji a vracím se k tomu, co jsem řekl dříve – ano, rok 2012 je pro Orco rokem obratu. Nižší obrat v roce 2011 byl způsoben hlavně absencí prodeje dokončených komerčních developmentů (prodej projektu Leipziger Platz za 119 mil. EUR nebyl dle IFRS účtován do obratu). V roce 2012 předpokládáme realizaci prodeje Sky Office v Duesseldorfu, udržení příjmů ze stávajících aktiv i přes několik prodejů (RFE) a navýšení hodnoty našich developmentů. Budeme pracovat nadále aktivně s bankami na úrovni jednotlivých projektů a optimalizovat strukturu projektového financování. Celkový dluh by měl poklesnout k úrovni 50 % LTV. O konkrétních číslech budeme pravidelně informovat, jak je naším zvykem.

    Chtěl bych Vám poděkovat za Vaše dotazy, pozornost, trpělivost a přízeň.

    Moc Vás zdravím, 
     
    Aleš Vobruba
  • ---
  • Otázka (Angie, 10:41) -
    Dobrý den, prozradíte detaily chystané spolupráce s L88 na projektu pro americkou vládu? Děkuji
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 15:03) -
    Odpověď redakce: Viz odpověď na pátý položený dotaz (10:11) zodpovězený ve 14:48
  • ---
  • Otázka (LIO, 10:31) -
    Jakou máte fallback pozici v případě krachu?
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 15:11) -
    Tato konverze bondů do akcií byla nyní odsouhlasena všemi valnými hromadami držitelů bondů. K dohodě s držiteli bondů ORCO Germany došlo už v prosinci a bylo realizovatelné také samostatně. Pokud by nedošlo k dohodě s držiteli OPG bondů, plán safe guard by pokračoval ve schváleném režimu.
  • ---
  • Otázka (Ripid, 10:29) -
    Budou po emisi nových akcií akcionáři, nynější věřitelé držící dluhopisy, nějak omezeni v možnosti okamžitého prodeje na trhu?
  • ---
  • Otázka (oh171, 10:28) -
    Dobrý den, pane řediteli, ve firmě působíte již od roku 1995 a jste tedy jistě velmi dobře informován jak o finanční situaci, tak o historii firmy. Neberte to, prosím, osobně, ale nemohu se ubránit trochu lacinému srovnání společnosti Orco a společnosti Sazka. Pan Hušák byl a dodnes je sám se sebou velmi spokojen, jak jako manažer vedl společnost Sazka. Připadá mi, že podobně spokojen je i pan Jean-Francois Ott. Akcionář společnosti Orco, kdy se cena akcie za poslední 4 roky propadla z cca 3800 Kč na dnešních 66 Kč, však asi moc důvodů ke spokojenosti nemá. Vidíte Vy osobně nějaké světlo na konci tunelu (míním právě probíhající směnu a vydání neskutečného množství nových akcií), jinými slovy nastávají pro společnost konečně "lepší" časy a hodnota akcií se časem nejen stabilizuje a začně zvyšovat? PS. Vím, že srovnávat obě uvedené společnosti nelze a také vím, že slibem nelze zarmoutit :-) Přeji Vám hodně úspěchu v práci. oh171
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 15:01) -
    Odpověď redakce: Identický dotaz s již čtvrtým 10:10 zodpovězeným 14:43
  • ---
  • Otázka (Tono, 10:28) -
    Prosím ještě následující odpověď: Z čeho je plán splácet nově vydané dluhopisy po swapu. Vedle výnosů z pronájmů také z prodeje aktiv - kterých? Jaká jsou Vaše očekávání v tomto směru? Děkuji
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 15:06) -
    Nový dluhopis ve výši 75 milionů EUR bude splatný rovnoměrně v letech 2015 - 2018, tj. 18,75 milionů EUR jistiny ročně. Tato částka odpovídá zhruba čisté hodnotě při prodeji jedné kancelářské budovy ročně, ORCO má land bank na tento development už nyní.
  • ---
  • Otázka (technolog, 10:25) -
    Dobrý den. Akcie se nachází na historicky nejnižších hodnotách i přesto, že se situace na realitním trhu v zemích, kde Orco podníká, stabilizovala a vyhlídky na rozvoj firmy jsou podstatně příznivější než v uplynulých letech.Nebyla cena akcie účelově sražena,aby se mohl vytvořit prostor pro legalizaci nízké ceny pro konverzi dluhopisů na akcie? Děkuji za odpověď.
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 15:00) -
    Ne, nebyla, není to ani možné.
  • ---
  • Otázka (Mike1, 10:22) -
    Dobrý den, pokud Orco přežije současnou těžkou dobu, zajímala by mě vaše strategie na nejbližších 5 let? Na čem chcete stavět budoucnost Orca a jakou přidanou hodnotu očekáváte pro akcionáře? Co máte v plánu udělat pro to aby se Orco opět dostalo na výsluní? Děkuji za odpověď a přeji hodně štěstí. Váš akcionář
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 14:58) -
    Pro ORCO jsou v příštích 5 letech klíčové rozvojové projekty v hlavních městech střední Evropy, tj. Prahy, Varšavy, Budapešti a Berlíně, rozšiřování základny „income-producing“ komerčních projektů, poskytování asset a project management služeb i třetím stranám.
  • ---
  • Otázka (Homo, 10:16) -
    Pane řediteli, co byste vzkázal drobnému akcionáři?
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 14:53) -
    Drobnému akcionáři bych řekl, že toto naředění je ve střednědobém horizontu v jeho zájmu, neboť firmu stabilizuje, a trh by měl reagovat v konečném fázi pozitivně a odrazit v ceně podstatné snížení rizikového diskontu NAV. Ve společnosti Orco je potenciál růstu hodnoty - jak ve stávajících projektech, tak v lidském potenciálu.
  • ---
  • Otázka (LR, 10:11) -
    Zdravím, informovali jste o prodeji RFE/Hagiboru L88 s poznámkou o dohodě na další spolupráci pro US. Zní to zajímavě, můžete k tomu dodat další podrobnosti k formě, podobě, rozsahu spolupráce?
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 14:48) -
    Budova RFE, kterou jsme dokončili v roce 2007, patří k technicky nejsložitějším budovám v Evropě. Strategickým americkým zájmem je vlastnictví této budovy americkým investorem. Nový vlastník budovy má blízko k americké administrativě a oceňuje lokální zkušenosti a developerské kvality Orca ve střední Evropě, konkrétní projekty však ještě nejsou definovány.
  • ---
  • Otázka (oh171, 10:10) -
    Dobrý den, pane řediteli, ve firmě působíte již od roku 1995 a jste tedy jistě velmi dobře informován jak o finanční situaci, tak o historii firmy. Neberte to, prosím, osobně, ale nemohu se ubránit trochu lacinému srovnání společnosti Orco a společnosti Sazka. Pan Hušák byl a dodnes je sám se sebou velmi spokojen, jak jako manažer vedl společnost Sazka. Připadá mi, že podobně spokojen je i pan Jean-Francois Ott. Akcionář společnosti Orco, kdy se cena akcie za poslední 4 roky propadla z cca 3800 Kč na dnešních 66 Kč, však asi moc důvodů ke spokojenosti nemá. Vidíte Vy osobně nějaké světlo na konci tunelu (míním právě probíhající směnu a vydání neskutečného množství nových akcií), jinými slovy nastávají pro společnost konečně "lepší" časy a hodnota akcií se časem nejen stabilizuje a začně zvyšovat? PS. Vím, že srovnávat obě uvedené společnosti nelze a také vím, že slibem nelze zarmoutit :-) Přeji Vám hodně úspěchu v práci.
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 14:43) -
    Proti tomuto srovnání bych se velmi ostře ohradil. Pan Ott, zakladatel této obchodní společnosti, je zároveň akcionářem. Je stejně postižen snížením obchodní hodnoty akcií, jako všichni ostatní akcionáři a je velmi silně osobně komitován na budoucnosti ORCO. Intenzivně pracuje nejen na právě realizovaném swapu za akcie, ale i na dalším rozvoji této společnosti. Stejně jako on tak i já věřím, že tento krok firmu Orco definitivně stabilizuje na úrovni holdingu a bude možné pracovat na úrovni projektů na tvorbě nových hodnot – i přes složitou situaci na nemovitostním trhu je to rozhodně rok zvratu pro Orco.
  • ---
  • Otázka (Investor, 9:42) -
    Dobrý den. Je již jasné, jakým způsobem bude swap dluhu zanesen do účetnictví společnosti plus otázka případného přecenění dluhopisů? Ptám se směrem k tomu, zda existuje v souvislosti swapu možnost, že Orco bude nuceno letos vykázat výraznou čistou ztrátu. Děkuji za odpověď.
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 14:33) -
    Omlouvám se, ale nejsem účetním expertem podle IFRS, ale v účetnictví budeme účtovat zásadě o 2 operacích – navýšení kapitálu v uvedené emisní výši a zároveň splacení závazků tímto novým kapitálem. Na konkrétní účetní dopady podle IFRS v tuto chvíli neumím odpovědět.
  • ---
  • Otázka (Tono, 9:34) -
    Dobrý den, pane řediteli. Můžete prosím přehledně shrnout, v jaké fázi jsou nyní jednání o směně dluhu na akcie a nové dluhopisy jak u skupiny Orco tak u Orco Germany a vyčíslit, co to znamená pro 1) snížení celkového zadlužení absolutně a poměrně 2) hodnotu NAV 3) navýšení celkového počtu emitovaných akcií z X na Y. Případně další efekty. Děkuji
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 14:28) -
    V průběhu dubna a května proběhly valné hromady všech 5 emisí obligací a všude bylo dosaženo potřebného kvóra účasti a souhlasu s touto konverzí. Nyní tyto výsledky musí potvrdit francouzský soud a následně valná hromada ORCO. Touto operací, kterou si můžeme představit jako vydání nových akcií na úrovni 7,59 EUR/akcie dochází ke splacení 90% obligačních závazků ORCO PROPERTY GROUP a ORCO Germany. Zbylých 10 % těchto závazků 75 mil. EUR buď zůstane ve stávající formě (rozložená splatnost do r. 2020), nebo bude vyměněno za novou obligaci splatnou do r. 2018. Tato individuální volba je na straně držitelů obligací.
    2) Absolutní zadlužení se sníží řádově o 600 milionů EUR.
    3) Hodnota NAV na akcii bude řádově 5,8 EUR/akcie (jak jsme informovali v naší zprávě 18/4) – přepočtená rozvaha 31/12/2011.
  • ---
  • Otázka (Lubos Jancosek, 9:32) -
    Dobrý den. Můžete mi prosím sdělit výsledný počet emitovaných akcií společnosti po uskutečněném swapu? Děkuji.
  • Odpověď (Aleš Vobruba (Orco), 14:20) -
    Dobrý den všem, chtěl bych poděkovat za příležitost odpovědět dotazy týkající se posledních kroků ve společnosti Orco. Tyto kroky, o kterých podrobně informujeme v našich tiskových informacích, ve výsledku povedou ke kapitalizaci řádově 600 mil. EUR při vydání 91 mil. nových akcií.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  • ps
    17.05.2012 15:45

    Po krachu Orca se pan Votruba vodvalí jinam , aby jinde pracoval lepěji :-) další z dlouhé řady českých managerů aneb - dojebu co mohu neb nic jiného neumím...... muheheeheh supííííš Recese bude dlouhá a nemovitosti čeká prudký pád sny o nemovitostech a hlupácích co budou kupovat 3+kk v Praze za 10 mega jsou už jen do pohádek
    martík
  • pan votruba zapomněl na nejdůležitější
    17.05.2012 15:42

    sdělit nám kdy příjde BANKROT ORCA JAKO u ECM , jinak mluvil jako otevřená kniha dlouze , krásně , ale samé nesmysly. Kdyby někde na ulici potkal někoho kdo koupil lot po 3000kč za ks asi by mu ten jeho přiblblý usměv zamrznul na tvaři :-) Pan Votruba by mohl jít prodávat na farmářské trhy to je asi tak jediné co by zvládnul :-) Čest jeho pamatce už brzo se nad Orcem zavře voda, škoda jen že to není jako v Japonsku tam by management spáchal veřejně Harakiri - škoda přišel bych se podívat.......
    martík
  •  
    17.05.2012 15:15

    dobrý den zajímalo by mě jaky bude majetek a zisk na akcii
    Honza
  • Oškubaný akcionář
    17.05.2012 14:53

    Dobrý den, akcie Orco jsem nakupoval už za 3.000 Kč za kus. V podstatě jsem ztratil celou investici, tím že jsem je dál držel. Nyní vidím, že se jmění Orco dále naředí a že prodeje jsou uskutečňovány pouze za DZ value (odhad). Dle mého názoru jde nejen o krizi (nemovitostní), ale také o totální selhání managementu společnosti. Měl byste pro mě i nějakou potěšující zprávu - např. Zlota, aj.
    PetrP
    • Re: Oškubaný akcionář
      17.05.2012 15:54

      To je důvod proč akcie nikdy nedržím déle než měsíc. Většinou čekám a koupím a ještě ten den prodám.
      Jezdec.
  • Bubny
    17.05.2012 14:13

    A poslední věc, Bubny. Jako poslední zprávu, kterou jsem k tomuto projektu v médiích zaregistroval byl plán vytvořit JV s Unibail-Rodamco na stavbu nějakého obchodního centra, jaká je současná situace, je nějaký posun v tomto projektu? Děkuji a přeji hodně úspěchů
    Berťa
  • Loajalita nových akcionářů
    17.05.2012 14:12

    Dále by mě zajímalo jestli se současný management neobává o svůj mandát při hlasováních na příští VH. Přece jen, v poslední době se ORCU vždy podařilo smluvně zajistit loajalitu nových akcionářů (MSREI, emise v dubnu 2010), jak je tomu nyní při té gigantické konverzi dluhopisů, může současný management počítat s podporou? Jak byste vůbec jako insider zhodnotil/odhadnul motivaci bondholderů poté, co se stanou akcionáři? Dá se předpokládat, že budou mít s akciemi ORCA dlouhodobější záměry nebo se je budou snažit při vhodné příležitosti okamžitě "sypat" na trh?
    Berťa
  • Refinancování GSG
    17.05.2012 14:04

    Dobrý den, pane řediteli. Vidím, že všechno na co se chci zeptat už kolegové níže nakousli, ale přesto, předně by mě zajímala situace kolem refinancování úvěru GSG. Na konferenčním hovoru při výsledcích za 1H2011 zaznělo, že se v žádném případě nepodaří refinancovat celých 300m eur úvěru na GSG, odhad byl na získání 225-275m úvěru od jedné nebo několika bank a pro zbytek ORCO musí sáhnout do své vlastní kapsy. Jak to tedy vypadá nyní, zatím došlo pouze k dohodě s RBS o odsunutí splatnosti na 15.červen, byly důvodem jen formality (schválení účetní závěrky auditorem, schválení konverze dluhopisů soudem apod.) a nebo ORCU prostě schází hotovost a čekalo na prodej RFE? Při pohledu do poslední konsolidované rozvahy vidím hotovost pouze 37m eur, mohl byste se tedy vyjádřit k refinancování úvěru GSG z pohledu cash flow?
    Berťa
  • Pane řediteli
    17.05.2012 13:56

    dobrý den.Mě zajímá váš názor na investory, kteří ORCU věřili a nakoupili akcie, když byla cena jedné na dvoutisících a drží je dodnes.
    ZUZKA
  •  
    17.05.2012 13:53

    Dobrý den, pane řediteli, chci se zeptat, co bude dál, po realizaci swapu dluhu na akcie - v blízké budoucnosti? Který z právě probíhajících projektů vnímáte jako nejvíce pozitivní? A dá se již někam na časové ose zařadit realizace projektu v Bubnech? Děkuji.
    Berounskej
  •  
    17.05.2012 13:51

    Hezký den, pane Vobrubo! Zajímalo by mne, v jakém poměru by podle vás měla být cena akcie vůči NAV. Pokud se zadlužení firmy podstatně snížilo, velmi se zmenšilo i riziko "krachu".... to vše za cenu několikanásobného "ředění". Může podle vás nastat v dohledné době situace, kdy se cena akcie přiblíží hodnotě NAV? Druhá otázka: při velmi optimistickém výhledu do budoucna: budete uvažovat i o zpětném odkupu vlastních akcií? A třetí, poslední otázka: vznikající "fasáda" ZLOTA 44 vypadá krásně, jaká ja aktuální předprodanost nebo rezervace bytů v tomto komplexu? Je zajištěno financování i kompletního "vnitřku"? Díky za stručné a jasné odpovědi!
    mirek
  • reality čr
    17.05.2012 12:21

    Jak nahlížíte na situaci na tuzemském trhu rezidenčních realit - domů a bytů, v rámci ČR a samostatně Praha. Jaký je posun u vašich tuzemských rezidenč. projektů a u zásadního projektu Bubny?
    JoN
  •  
    17.05.2012 11:59

    pane Aleši...trochu mi připomínáte fotbalového trenéra Straku. Doufám, že poslední výkop ORCA nebude do vlastní branky. 3.800 metrů dlouhý tunel a na posledních 80 metrů nedohlédnu světélko na konci...
    traktor
  • realitní trh v evropě
    17.05.2012 11:43

    Dobrý den, pane řediteli. Rád bych se zeptal na váš komplexní obrázek nyní o realitním trhu v Evropě a možný výhled. Kde stagnace, kde již oživení, případně lokality či typy projektů. Je už posun k lepšímu? Jak je to na vašich trzích? díky
    JoN
  • Refinancování bankovního úvěru GSG
    17.05.2012 11:31

    Dobrý den, refinancování bankovního úvěru v Německu vnímám jako poslední otazník na cestě ORCa k lepším zítřkům. V jakém stadiu jsou jednání? Existuje stále ještě možnost, že by se úvěr nepodařilo refinancovat? Vidíte vy osobně nějaké další významnější překážky ve stabilizaci finanční situace společnosti skupiny ORCO? Václav Podzimek
  •  
    17.05.2012 11:10

    Jaký máte v boardu pocit z toho že odevzdáváte firmu věřitelům ? Jaký mohou oni mít s orcem plán ? Akcie těžko kdy už přeleze 10 euro, je to vůči IPO investorům v Pl a Hu upsaným za 115 euro a vlastně všem ostatním dobře odvedená práce s klidným spaním ?
    mrkvička
  • bondy
    17.05.2012 10:47

    Jakou máte dohodu s bondy o obsazení představenstva po převzetí majority do jejich rukou? Neříkejte že tito soudem odsunutí věřitelé vám dají důvěru .. Kdo bude patřit mezi hlavní akcionáře ?? A co na to MSREI..???
    mrkvička
  • GSG
    17.05.2012 10:43

    Pokusili jste se kromě Sky prodat i tento skoro milion metru v žádaném Berlíně ? Je ocenění 500 eur za metr OK?
    mrkvička
  • Rok 2012
    17.05.2012 10:43

    Poznámka na úvod - zdá se, že váš CEO Ott je opravdu rváč v dobrém slova smyslu a oceňuji také, že nepřestáváte přes řekněme nemalé potíže komunikovat. J.F.Ott po prvním čtvrtletí řekl, že letošek vnímá pro firmu jako bod či rok obratu, jak píše patrie u hospodaření a výtěžnosti aktiv. Jaké je konkrétní očekávání firmy? Máte výhled pro letošní tržby, provozní úroveň, čistý výsledek, NAV, pokles dluh/aktiva?
    JoN
  •  
    17.05.2012 10:41

    Dobrý den, prozradíte detaily chystané spolupráce s L88 na projektu pro americkou vládu? děkuji
    Angie
  •  
    17.05.2012 10:31

    jakou mate fallback posici v pripade krachu?
    eple
  • Omezení prodeje nových akcií?
    17.05.2012 10:29

    Budou po emisi nových akcií akcionáři, nynější věřitelé držící dluhopisy, nějak omezeni v možnosti okamžitého prodeje na trhu?
    JoN
  • Srovnání (otázku jsem původně chybně vložil jen do diskuze)
    17.05.2012 10:28

    Dobrý den, pane řediteli, ve firmě působíte již od roku 1995 a jste tedy jistě velmi dobře informován jak o finanční situaci, tak o historii firmy. Neberte to, prosím, osobně, ale nemohu se ubránit trochu lacinému srovnání společnosti Orco a společnosti Sazka. Pan Hušák byl a dodnes je sám se sebou velmi spokojen, jak jako manažer vedl společnost Sazka. Připadá mi, že podobně spokojen je i pan Jean-Francois Ott. Akcionář společnosti Orco, kdy se cena akcie za poslední 4 roky propadla z cca 3800 Kč na dnešních 66 Kč, však asi moc důvodů ke spokojenosti nemá. Vidíte Vy osobně nějaké světlo na konci tunelu (míním právě probíhající směnu a vydání neskutečného množství nových akcií), jinými slovy nastávají pro společnost konečně "lepší" časy a hodnota akcií se časem nejen stabilizuje a začně zvyšovat? PS. Vím, že srovnávat obě uvedené společnosti nelze a také vím, že slibem nelze zarmoutit :-) Přeji Vám hodně úspěchu v práci. oh171
    oh171
  • financování splátek nových dluhopisů
    17.05.2012 10:28

    Prosím ještě následující odpověď: Z čeho je plán splácet nově vydané dluhopisy po swapu. Vedle výnosů z pronájmů také z prodeje aktiv - kterých? Jaká jsou Vaše očekávání v tomto směru? Děkuji
    JoN
  •  
    17.05.2012 10:25

    Dobrý den.Akcie se nachází na historicky nejnižších hodnotách i přes to,že se situace na realitním trhu ve zemích,kde Orco podníká , stabilizovala a vyhlídky na rozvoj firmy jsou podstatně příznivější než v uplynulých letech.Nebyla cena akcie účelově sražena,aby se mohl vytvořit prostor pro legalizaci nízké ceny pro konverzi dluhopisů na akcie.Děkuji za odpověď.
    technolog
  •  
    17.05.2012 10:22

    Dobrý den, pokud Orco přežije současnou těžkou dobu, zajímala by mě vaše strategie na nejbližších 5 let? Na čemchcete stavět budoucnost Orca a jakou přidanou hodnotu očekáváte pro akcionáře? Co máte v plánu udělat pro to aby se Orco opět dostalo na výsluní? Děkuji za odpověď a přeji hodně štěstí. Váš akcionář
    Mike1
  •  
    17.05.2012 10:16

    Pane řediteli co by jste vzkázal drobnému akcionáři.
    Homo
  • RFE a US
    17.05.2012 10:11

    Zdravím, informovali jste o prodeji RFE/Hagiboru L88 s poznámkou o dohodě na další spolupráci pro US. Zní to zajímavě, můžete k tomu dodat další podrobnosti k formě, podobě, rozsahu spolupráce?
    JoN
  • Srovnání
    17.05.2012 10:10

    Dobrý den, pane řediteli, ve firmě působíte již od roku 1995 a jste tedy jistě velmi dobře informován jak o finanční situaci, tak o historii firmy. Neberte to, prosím, osobně, ale nemohu se ubránit trochu lacinému srovnání společnosti Orco a společnosti Sazka. Pan Hušák byl a dodnes je sám se sebou velmi spokojen, jak jako manažer vedl společnost Sazka. Připadá mi, že podobně spokojen je i pan Jean-Francois Ott. Akcionář společnosti Orco, kdy se cena akcie za poslední 4 roky propadla z cca 3800 Kč na dnešních 66 Kč, však asi moc důvodů ke spokojenosti nemá. Vidíte Vy osobně nějaké světlo na konci tunelu (míním právě probíhající směnu a vydání neskutečného množství nových akcií), jinými slovy nastávají pro společnost konečně "lepší" časy a hodnota akcií se časem nejen stabilizuje a začně zvyšovat? PS. Vím, že srovnávat obě uvedené společnosti nelze a také vím, že slibem nelze zarmoutit :-) Přeji Vám hodně úspěchu v práci.
    oh171
  •  
    17.05.2012 9:42

    Dobrý den. Je již jasné, jakým způsobem bude swap dluhu zanesen do účetnictví společnosti plus otázka případného přecenění dluhopisů? Ptám se směrem k tomu, zda existuje v souvislosti swapu možnost, že Orco bude nuceno letos vykázat výraznou čistou ztrátu. Děkuji za odpověď.
    JoN

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Investoři zažili nejlepší začátek roku za posledních 5 let
02.04.2024 8:03
Index S&P 500 si za 1. čtvrtletí 2024 připsal 10,11 pro...více

    Analýzy online