Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Online rozhovor s finančním ředitelem NWR (nejen) o vizi těžaře do budoucna

Online rozhovor s finančním ředitelem NWR (nejen) o vizi těžaře do budoucna

17.05.2013 14:30
Autor: Redakce

Bolestivé úspory včetně plošného snižování mezd a propouštění, návrat k jádru podnikání a zvážení prodeje aktiv NWR. To jsou pouze některé z nových strategických kroků, které společnost včera představila jako cestu z prohlubujících se kvartálních ztrát.

Kdy se trh s uhlím dočká odrazu ode dna? Jaké finanční náklady a přínosy přinesou nová opatření pro optimalizaci chodu společnosti? Hrozí akcionářům ředění podílů v důsledku nové emise akcií? Má již NWR vytipovány konkrétní akviziční cíle?

Na vaše otázky dnes odpovídal finanční ředitel NWR Marek Jelínek v rámci online rozhovoru na portálu www.patria.cz dnes od 14:30 do 16:30 hod.


NWR - JelínekMarek Jelínek je členem představenstva NWR od března 2007. Od listopadu 2007 je rovněž členem představenstva OKD. Od března 2007 vykonává funkci finančního ředitele NWR. V březnu 2009 byl jmenován nevýkonným členem představenstva Ferrexpo plc. V letech 2005–2006 byl ředitelem společnosti Bakala Crossroads Partners a. s. (dříve RPG Advisors). Do skupiny RPG přišel v prosinci 2004, kam nastoupil jako finanční ředitel zodpovědný za různé oblasti včetně financování skupiny, její restrukturalizaci a prodej majetku. Předtím Marek Jelínek pracoval v letech 1995–2004 jako analytik oddělení podnikových financí a společník v pražské investiční a bankovní společnosti Patria Finance, kde měl na starosti fúze a akvizice pro domácí a zahraniční klienty. Marek Jelínek absolvoval v roce 1995 Anglo American College v Praze s titulem bakaláře v oblasti podnikové správy.


Čtěte více:

NWR si prodlouží splatnost dluhu. Nová emise prý přilákala i exotičtější investory
23.01.2013 15:03
Těžební společnost New World Resources (NWR) vydala nové dluhopisy sp...
NWR může vydat až 33 % nových akcií nebo spustit zpětný odkup, dostala zelenou od akcionářů
26.04.2013 16:55
Možnost emise nových akcií odpovídajících až 33% podílu dosud vydaných...
NWR (z +7 % na -4 %) po kvartální vyšší ztrátě zhoršuje celoroční cíle, představuje úspory a prodává koksovnu (+komentář)
16.05.2013 8:29
Těžební společnost NWR hospodařila v prvním čtvrtletí letošního roku s...
NWR chce uspořit 100 mil. EUR a prodat koksovnu (komentář k výsledkům)
16.05.2013 10:21
Společnost NWR (43,05 CZK, 5,00%) oznámila, že v 1Q13 utrpěla provozní...
T. Sýkora - Nová opatření NWR pro akcie krátkodobou podporou, riziko emise nových akcií však narůstá (video)
16.05.2013 12:46
Společnost NWR dnes před otevřením trhu představila podle očekávání ne...

Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (David, 9:29) -
    Pane Jelínku, vím, že NWR je pod vnějším tlakem kvůli podmínkám na trhu. Kdy se podle vás trh s uhlím dočká odrazu ode dna? Jaké finanční náklady a přínosy přinesou nová opatření pro optimalizaci chodu společnosti?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 16:28) -
    Zdravím Vás. Neumím říct, kdy k obratu dojde. Naše cílové parametry jsem uvedl v jedné z předešlých odpovědích. Pokud jich dosáhneme, v což pevně věřím, budeme z obratu na trhu s koksovatelným uhlím zcela jistě profitovat.

    Děkuji všem diskutujícím za dotazy a přeji všem krásný víkend!
  • ---
  • Otázka (Investor 21, 9:26) -
    Dobrý den, máte vizi být největším dodavatelem koksovatelného uhlí v regionu. JSW chce také zvyšovat produkci této komodity. Znamení to výrazné zvýšení nabídky při klesající poptávce. Komu to chcete prodávat a nebude tento převis znamenat jen další tlak na cenu? Je Vaše vize prezentovaná na roční konferenci v Londýně pořád platná? Jinak Vám držím palce a též Vaše akcie.
  • Odpověď (Marek Jelínek, 16:18) -
    Děkuji za dotaz i za přání! Odkázal bych Vás na jednu z předešlých odpovědí, v které jsem popsal strukturální nedostatek koksovatelného uhlí v Evropě. Naše vize zcela jistě zůstává.
  • ---
  • Otázka (Robin, 9:25) -
    Dobrý den pane Jelínku, chtěl bych se zeptat z jakého důvodu vaše společnost změnila strukturu vykazování výnosů a proč se změnil výpočet nákladů na těžbu za jednu tunu. Tyto kroky lze vnímat negativně, že se snažíte zmanipulovat účetnictví.
  • Odpověď (Marek Jelínek, 16:15) -
    Děkuji za dotaz. Nový formát naší výsledovky nyní odpovídá více tomu, jak vykazují firmy v sektoru – jako BHP Billiton nebo Anglo American. Jednotkové náklady na tunu nyní lépe odrážejí skutečné hotovostní náklady na vytěženou tunu a odděleně jsou pak vidět administrativní a marketingové náklady. Mimochodem, všechny informace, které jsme vykazovali doposud jsou i nadále v našem reportingu k nalezení.
  • ---
  • Otázka (Jana, 9:25) -
    Dobrý den, s ohledem vaše dalekosáhlé strategické cíle do dalších let kontrastující se současnými výsledky se mi zdá nevyhnutelná emise nových akcií pro získání dalšího kapitálu. Vidíte to stejně?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 16:07) -
    Děkuji za otázku. Jak jsem popsal v předchozích odpovědích, náš fokus je nyní plně na stabilizaci a optimalizaci stávajících provozů. Emisi nových akcií nechystáme.
  • ---
  • Otázka (Koutný, 9:23) -
    Dobrý den, považujete i přes pokračující ztrátovost NWR a snahy o restrukturalizaci za stále aktuální možnost nákupu dalších uhelných dolů v Evropě či USA?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 16:00) -
    Ano. Koksovatelné uhlí je v Evropě strukturálně nedostatková komodita, která se dováží v obrovském množství bez ohledu na to, v jaké části cyklu se svět nachází.
  • ---
  • Otázka (ZUZKA, 9:22) -
    Zajímalo by mě, kdyby (vám nejbližší člověk), zainvestoval do akcií NWR(před několika měsíci) značnou částku rodinných úspor za cenu 320 korun. Co byste mu dnes poradil? Prodat a realizovat několika milionovou ztrátu, anebo čekat na lepší časy, které nemusí vůbec přijít. Mějte krásné dny a děkuji za odpověď
  • Odpověď (Marek Jelínek, 15:52) -
    S dovolením odpovím trochu oklikou. I když se v současnosti nacházíme v těžkém období a špatné části cyklu, budeme pokračovat v naplňování naší strategie stát se evropským lídrem v těžbě a prodeji koksovatelného uhlí do roku 2017. Myslíme, že je v současných nelehkých podmínkách důležité neztratit dlouhodobou vizi.

    Současné podmínky na trhu pouze urychlily tu část naší strategie zaměřenou na optimalizaci našich stávajících provozů. Věříme tomu, že situace na trhu s koksovatelným uhlím se nakonec obrátí, a my musíme učinit vše, aby až k tomu dojde, NWR z tohoto obratu co nejvíce profitovalo.
  • ---
  • Otázka (investor, 9:19) -
    Dobrý den. Je mi zřejmé, že Vám určitě není příjemné po každých HV odpovídat na dotazy naštvaných investorů do akcií NWR. Mě osobně NWR připadá jako firma s uměle vytvořeným obřím EGEM o investičním příběhu od samého počátku. Lidé ,kteří pracovali v OKD před rokem 2000 se divili, kolik zásob uhlí firma prezentuje. A považují je za 50% nadnesené proti reálným možnostem. Velké finanční prostředky mizí z NWR do různých nadací, kde zmizí jako pára nad hrncem. A investory zajímá návratnost kapitálu. V poslední době to vypadá z pohledu investora tak, že firma rozprodá majetek a zisk z něj se vyvede mimo NWR pro použití v jiných oblastech většinovým majitelem NWR. Panem Bakalou. Co mi na to odpovíte. Mají se investoři bát? Pokud ceny uhlí klesnou ještě níže na úrovně před léty 2005 je osud NWR zpečetěn. Máte jiný názor? Děkuji
  • Odpověď (Marek Jelínek, 15:29) -
    Dobrý den. Svět v roce 2008 a svět v roce 2013 představují dva naprosto odlišné obrazy. Cenový vývoj našich produktů jsem popsal v předešlé odpovědi.

    Abychom maximalizovali akcionářskou hodnotu NWR, ve vztahu k současným provozům plánujeme pro nadcházející roky následující parametry: těžba uhlí v objemu 8 - 9 mil. t., více než 60 procent externích prodejů v koksovatelném uhlí, hotovostní jednotkové náklady ve výši 60 EUR/t., a roční investice do údržby nepřesahující 100 milionů EUR.
  • ---
  • Otázka (sid_cz, 9:18) -
    Můžete uvést důvody plánovaného prodeje OKK,a.s. a jakým způsobem ten prodej proběhne? Mě to nepřijde vůbec logické a výhodné, mám v našem prostředí obavy z tunelu a znehodnocení hodnoty NWR.
  • Odpověď (Marek Jelínek, 15:17) -
    Prodej OKK je součástí optimalizace našeho portfolia a je v souladu s naším zaměřením se na koksovatelné uhlí. O důležitých krocích v procesu prodeje budeme trh náležitě informovat.
  • ---
  • Otázka (Jirka, 9:17) -
    Dobrý den, asi před rokem a půl jste v rozhovoru prohlásil, že akcie NWR jsou hluboce přeprodané. Tehdy se pohybovaly okolo 150 korun za akcii. Naštěstí jsem tomu nevěřil. Dnes jsou akcie NWR na necelých 40 Kč. Myslíte si stále, že jsou akcie přeprodané?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 15:07) -
    Určitě víte že, cena akcie odráží celou řadu faktorů, z nichž jen část je pod naší kontrolou. Neovlivníme například to, že světové ceny koksovatelného uhlí klesly za poslední dva roky na méně než polovinu. To zda v takovém cenovém prostředí přežijeme a zda připravíme společnost na lepší časy, to na druhou stranu v našich rukách je.
  • ---
  • Otázka (matrix, 9:13) -
    Jakým způsobem se do čtyř let chcete stát lídrem na trhu koksovatelného uhlí v Evropě, když nyní snižujete celoroční prognózu produkce a těžby a máte nejdražší těžbu ze sektoru?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:56) -
    Děkuji za otázku. Na naší strategii stát se do roku 2017 evropským lídrem v těžbě a prodeji koksovatelného uhlí se nic nezměnilo. Optimalizace stávajících provozů je jedním ze tří pilířů této strategie. OKD se musí stát mnohem efektivnější a štíhlejší firmou, a tím se obloukem vracím k opatřením, která jsem zmínil v odpovědi na první dotaz, a která jsou podrobněji popsaná ve včerejší tiskové zprávě.
  • ---
  • Otázka (Petr Tuček, 9:10) -
    Dobrý den, jako akcionáře mě včera příliš nepotěšila rekordní ztráta a následný další pokles - již nyní přeprodaných - akcií NWR. Potěšíte mě v aktuálním kvartále více? S pozdravem
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:42) -
    Dobrý den pane Tučku Vám i všem diskutujícím. Pokusím se na první dotaz odpovědět trochu obšírněji a tím pokrýt i některé další obdobné dotazy.

    Včera jsme kromě finančních výsledků za první čtvrtletí oznámili rovněž řadu razantních úspor a opatření, které mají za úkol zvrátit negativní trend z posledních měsíců, a které bych pro jednoduchost rozdělil do dvou skupin.

    V první skupině jsou okamžité úspory na straně provozních a investičních nákladů, které společnosti uleví v následujících měsících. Jedním z okamžitých opatření je například desetiprocentní snížení platů v celé společnosti. To ale nestačí.
     
    Ve druhé skupině jsou opatření, která jdou hlouběji a změní strukturu a velikost společnosti do budoucna. Sem spadá například zamýšlený prodej koksoven, centralizace managementu OKD a jednotlivých dolů a v neposlední řadě i důsledná revize všech důlních provozů, s cílem uzavření neprofitabilních částí.
     
    Cílem těchto opatření je dostat jednotkové náklady těžby na takovou úroveň, aby NWR bylo ziskové i v současném cenovém prostředí. K Vašemu dotazu – věříme, že těmito opatřeními zvrátím negativní trend v našem hospodaření během následujících měsíců.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  • financni rizeni ?!
    17.05.2013 15:35

    Dobry den, rad se bych se zeptal primo, zda jste spokojen s kvaluitou financniho rizeni NWR. Reportovana ztrata je velmi vysoka a tak se nabizi otazka, zda v danych podminkach nepristupujete k uspornym zasahum prilis pozde a zda jste jako firma dostatecne kompetentni uspet v dalsich ozdravnych krocich. Zda vlastne vnejsi podminky, jimiz prikladate vyznamny vliv na vykonnost NWR, nejsou jen zastupnym duvodem spatneho rizeni NWR, nedostatecne kontroly, spatnych odhadu prodeje i realizovatelnych cen na trhu. Zda v nastale situaci je rozumne se domnivat, ze stavajici management je schopen vyvest podnik z teto nepriznive situace. Dekuji.
  •  
    17.05.2013 15:02

    Dobrý den, chystá se společnost na daných cenách vykupovat své vlastní akcie?
    Marek
  •  
    17.05.2013 14:50

    Dobrý den, Dobrý den, Není soucasna cena akcii zajimava propadá Bakala, který by mohl spolecnost koupit a opět dat na trh až se sentiment zlepší? Dekuji
    Pavel
  •  
    17.05.2013 14:48

    Dobrý den, Zajímalo by mne jak by uspokojování nároky věřitelů v případe bankrotu společnosti souviseji s různými třásněmi akcii. Dekuji
    Pavel
  •  
    17.05.2013 14:38

    Co říkáte na brutální pokles akcií Nwr? Je ospravedlnitelný? Nebude vaše společnost akcie zpětně odkupovat?
    lavi
  •  
    17.05.2013 13:12

    Dobrý den, V případě, že cena uhlí bude v následujících 2-3 letech stagnovat nebo dojde k dalšímu poklesu cen, dokážete udržet společnost s dostatečným cash flow, aby si nadále dokázala plnit běžné finanční závazky. Beru v úvahu, že pro NWR by po této době již byla nedosažitelná další emise dluhopisů či bankovních úvěrů. Děkuji za odpověď
    Petr
  •  
    17.05.2013 12:44

    Dobrý den, s jakým výnosem počitáte za prodej OKK Koksovny ?
    Pavel
  •  
    17.05.2013 11:24

    NWR vlastní 100% v OKD.Za rok 2011 vykázala OKD čistý zisk cca 6 mld Kč.NWR pouza 3 mldKč.Kde jsou ty 3 mld? V 1.čtvrtletí 2013 vykázala NWR ztrátu cca 80 mil EUR, přitom z provozní činnosti pouze 22 mil eur.To znamená, že finanční náklady , případně mimořádné byly cca 60mil EUR.Můžete nám sdělit o jaké finanční náklady se jednalo? Zdá se mi , že finanční náklady ve výši cca 25% z tržeb( 240 mil EUR) je příliž.Můžete to nějak vysvětlit.Děkuji
    putila
  •  
    17.05.2013 11:23

    Dobrý den pane Jelínku, myslíte, že je komunikace NWR ohledně projektu Debiensko stále důvěryhodná pro investory? vzhledem ke všem posunům v harmonogramech a plánech, které se s tímto projektem pojili, to nyní vypadá, že ho naopak odprodáte. Tím tedy to hlavní gró, na které jste nalákaly investory před v roce 2008 bude úplně pryč.
    Petr Hájek
  •  
    17.05.2013 11:12

    Bude se ještě někdy obchodovat akcie NWR na pražské burze aspoň za 50 Kč?
    sanin
  •  
    17.05.2013 10:32

    Vážený pane Jelínku. Dokážete prosím vyloučit, že by NWR jako celek mohlo být prodáno, třeba polskému zájemci, za směšně nízkou cenu? S tím jak tržní kapitalizace NWR klesla již pod 9 mld. Kč, se společnost stává jistě velmi zranitelnou. Vezmu-li v potaz, že na IPO jste v roce 2008 vyinkasovali 35 mld. Kč a v letech 2008-2012 vaše EPS v součtu činilo 60Kč, tedy dalších 16 mld. Kč, považuji současný stav hotovosti kolem 5 mld. Kč za žalostně nízký, jakkoli je jasné, že s vědomím dnešního stavu věcí by se vše jevilo jinak. I přes navržená úsporná opatření však NWR behěm 2 let dojde hotovost, nedojde-li k významnému zlepšení situace na trhu s uhlím. Prosím rozveďte střednědobý plán, aby toto nenastalo. Můžete sdělit, na kolik si NWR cení projekt Debienska a jestli nebude uvažovat o jeho úplném odprodání pro vylepšení finanční pozice? Děkuji za Vaši odpověď.
    Iokepa
  • Bakalovo kouzlo
    17.05.2013 10:12

    Dobrý den, pane řediteli, vysvětlete prosím, kde se vlastně vzala ta vysoká hodnota (70 mld kč plus 20 mld čistý dluh) NWR při IPO? Počítejte se mnou: za státní podíl bylo zaplaceno cca. 4 mld.Kč což implikuje celkovou hodnotu privatizované OKD cca 8,5 mld. Kč. Pak byly z původní OKD vyjmuty OKD byty a OKD doprava a takto oškubaná OKD šla na burzu za 90 miliard. Mám za to, že k obalamucení investorů při IPO sehráli velkou roli Potěmkinovy vesnice jakou bylo a je např. Debiensko.
    big brother
  •  
    17.05.2013 10:00

    Pane Jelínku, v Česku se víc než těžit a vyrábět vyplatí tunelovat. Jak jste připraveni orientovat se na tento druh činností, kdyby vám uhlí nevyšlo.Jakým způsobem uvažujete o zapojení drobných investorrů. Nebudete se jich zbavovat?
    Homo
    •  
      17.05.2013 10:05

      Dobrý den, zajímalo by mě, zda jste ochoten říci kolik vlastních akcii v % jste prodal začátkem roku, když máte informace k tomu co je dnes. Děkuji za upřímnou odpověď.
      Johenk78
  •  
    17.05.2013 9:59

    Dobrý den - rád bych se zeptal jak se budete bránit levnému uhlí z USA.Děkuji za odpověď.
    vlapol
  •  
    17.05.2013 9:57

    Budou se akcie NWR obchodovat na pražské burze ještě někdy za 50 Kč za kus?
    sanin
  • 17.05.2013 9:56

    Dobry den pane Jelínku, včerejší avizované snížení platů o 10 % plošně dává kvartální úsporu asi 160 milionů korun. Když se v brzké době nezvednou ceny uhlí, jste schopni do budoucna tvořit zisk při těchto cenách uhlí, při kterých má polská Bogdanka i JSW pěkné zisky? Děkuji a přeji mnoho úspěchů.
    Vata
  •  
    17.05.2013 9:51

    Vážený pane Jelinku, souvisí chystaný prodej OKK Koksovny s nějakou akvizicí, kterou máte v plánu? Děkuji.
    Pavel
  •  
    17.05.2013 9:46

    Dobrý den, jaká je pravděpodobnost, že v nejbližších měsících se budou upisovat nové kmenové akcie ?
    Pavel
  • uhlí
    17.05.2013 9:29

    Pane Jelínku, vím, že NWR je pod vnějším tlakem kvůli podmínkám na trhu. Kdy se podle vás trh s uhlím dočká odrazu ode dna? Jaké finanční náklady a přínosy přinesou nová opatření pro optimalizaci chodu společnosti?
    David
    • Re: uhlí
      17.05.2013 9:34

      Dobrý den, chtěl bych se zeptat jako akcionář, pokud prodáte koksovnu za xy Kč a dodržíte těžební cíle uhlí při stávajících cenách, zda budete v hospodaření firmy v kladných číslech, nebo stále bude ztráta, ale menší. Děkuji.
      johnek78
      •  
        17.05.2013 9:47

        Poradím zdarma jak může NWR vydělat.Uhelné sklady nabízí černé UHLÍ z OKD za více než 5000 Kč tunu.A to se jedná o energetické uhlí. Když máte tak velké skladové zásoby neuvažujete o prodeji konečným spotřebitelům,jenž topí uhlím? Uhelné sklady radějíiprodávají uhlí z PL. Kdyby jste prodávali za 3800 tunu černého uhlí tak realizujete prodej tuny za skoro 150! euro.A zákazníků na toto uhlí přímo z vašich skladů by se našlo desetitisíce.
        ?
  •  
    17.05.2013 9:26

    Dobrý den, máte vizi být největším dodavatelem koksovatelného uhlí v regionu. JSW chce také zvyšovat produkci této komodity. Znamení to výrazné zvýšení nabídky při klesající poptávce. Komu to chcete prodávat a nebude tento převis znamenat jen další tlak na cenu? Je Vaše vize prezentovaná na roční konferenci v Londýně pořád platná? Jinak Vám držím palce a též Vaše akcie.
    Investor 21
  • Proč NWR změnila vykazování nákladů na tunu
    17.05.2013 9:25

    Dobrý den pane Jelínku, chtěl bych se zeptat z jakého důvodu vaše společnost změnila strukturu vykazování výnosů a proč se změnil výpočet nákladů na těžbu za jednu tunu. Tyto kroky lze vnímat negativně, že se snažíte zmanipulovat účetnictví.
    Robin
    • Re: Proč NWR změnila vykazování nákladů na tunu
      17.05.2013 9:29

      Rád bych se pana Jelínka zastal.On za to vše nemůže,jen plní nařízení svého šéfa.A tomu je odpovědný.Věřím,že je velmi schopný finanční ředitel.Je to jen zaměstnanec NWR.Bývalého OKD.
      ?
  •  
    17.05.2013 9:25

    Dobrý den, s ohledem vaše dalekosáhlé strategické cíle do dalších let kontrastující se současnými výsledky se mi zdá nevyhnutelná emise nových akcií pro získání dalšího kapitálu. Vidíte to stejně?
    Jana
  • akvizice
    17.05.2013 9:23

    Dobrý den, považujete i přes pokračující ztrátovost NWR a snahy o restrukturalizaci za stále aktuální možnost nákupu dalších uhelných dolů v Evropě či USA?
    Koutný
  •  
    17.05.2013 9:23

    Dobrý den pane řediteli. Jak se cítíte v pozici CFO firmy, která obrala akcionáře o všechno, co mohla a drze se je chystá obrat znovu? Co hodláte dělat pro akcionáře? Myslím opravdu dělat, ne to, co se v managementu vymyslelo včera brzy ráno před výsledkama.. Proč například management nenakupuje vlastní akcie?
    Hanz
  • Dobrý den
    17.05.2013 9:22

    Zajímalo by mě, kdyby (vám nejbližší člověk), zainvestoval do akcií NWR(před několika měsíci) značnou částku rodinných úspor za cenu 320 korun.Co by jste mu dnes poradil?Prodat a realizovat několika milionovou ztrátu anebo čekat na lepší časy, které nemusí vůbec přijít.Mějte krásné dny a děkuji za odpověď
    ZUZKA
  •  
    17.05.2013 9:20

    Dobrý den. Mohl byste na začátek celého rozhovoru uvést, nakolik se v rámci celé skupiny NWR považujete za věrohodnou osobu?
    Hanz

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu
24.04.2024 11:09
Kvartální výsledky společnosti Tesla (TSLA) vypadají na prvn...více