Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Na Ukrajině se opět bojuje, povstalci prý nasadili rakety Grad

Na Ukrajině se opět bojuje, povstalci prý nasadili rakety Grad

20.03.2015 14:56
Autor: Redakce, Patria.cz

Situace na východě Ukrajiny se v noci na dnešek znovu vyostřila, povstalci poprvé po měsíci zaútočili raketami Grad. Na tiskové konferenci v Kyjevě to oznámil ukrajinský armádní mluvčí Andrij Lysenko. Separatisté hlásí tři mrtvé v bojích u Mariupolu.

Bojové operace se podle Lysenka odehrávají na severním úseku fronty v Luhanské oblasti, kde separatisté na pozice armády zaútočili tanky. Nedaleko obce Sokilnyky, která leží poblíž strategické silnice spojující Luhansk s Charkovem, poprvé po měsíci povstalci nasadili raketové systémy Grad. Zraněni byli tři ukrajinští vojáci.

Ukrajina rovněž podle Lysenka zaznamenala další přísun ruské bojové techniky, kterou údajně Moskva povstalcům dodává přes nechráněné úseky hranic. Separatisté rovněž pokračují ve vzdušném průzkumu palebné linie s využitím bezpilotních aparátů.

Podle vzbouřenecké agentury DAN armáda za posledních 24 hodin porušila příměří třiatřicetkrát. Boje se údajně soustředily do okolní doněckého letiště a zejména na jih Doněcké oblasti do okolí přístavu Mariupolu.

V pondělí uplynul rok od ruské anexe Krymu a v rámci tohoto výročí prezident Putin přiznal svoji lež ohledně přítomnosti ruských sil na (dnes už ruském) poloostrově. Lídři EU současně potvrdili trvání sankcí minimálně do konce letošního roku. Jejich uvolnění je navázané na dodržování minských mírových dohod.

Ekonomiky Ruska i Ukrajiny jsou pokračujícím konfliktem silně zasaženy. Dle dnešních údajů se ukrajinský HDP minulý rok propadl o 6,8 %. Ruskou ekonomiku letos, podle prognózy tamního ministerstva finanční, čeká 3procentní pokles, podle odhadů investičních bank bude propad téměř dvojnásobný.

Zdroj: RTRS, ČTK, BBG



Čtěte více:

Rusko kráčí vstříc recesi
19.03.2015 16:27
Ruský statistický úřad dnes odpoledne zveřejnil tradiční dávku makroda...
TopFiveTech - Apple (DIP) vstupuje do klubu výjimečných DJIA
20.03.2015 13:00
Tento týden byl zase nabušený novinkami v rozžhaveném světě technologi...
Ukrajinská ekonomika loni propadla o 6,8 %
20.03.2015 13:14
Hrubý domácí produkt Ukrajiny se loni propadl o 6,8 procenta, zatímco ...

Váš názor
  • Uráááááá Jářku bol v Česku
    21.03.2015 20:05

    To co je normální pro spoustu turistů on nám musí samou radostí oznamovat. Stejně ohromující zpráva jako že slunce svítí, vítr fouká nebo voda teče. Ovšem pro něho je to událost, kterou musí vykřikovat do světa stejně jako ostatní jeho neuvěřitelné příhody. To asi bude tím vzrušením že ho tam vůbec pustili. Také se divím a navíc je mi záhadou proč tam jezdí když Čechy tak nenávidí.
    ...
  • Jářku a Kalka musí být ze stejného chlíva
    21.03.2015 19:53

    úplně stejná mentalita a velice nízká mozková kapacita. Oba se neustále serou kde je nikdo nechce a propagují politiku dvou světoznámých osobností. Našeho virozy a novodobého Hitlera z Ruska. Jako KKK nám vysvětluje co chtěl virozident říci, jako bysme neměli vlastní uši a neslyšeli co a jak to řekl. Ona ta KKK někdy předčí i toho jeho Pasáčka, který už připomíná starého alchymistu, který take stale pátrá a snaží se najít něco co neexistuje, jen proto že jeho pán měl vidinu ve svém alkoholickém oparu. Ale hlavně že je zábava. Každý circus potřebuje svoje klauny a obecenstvo po všech těch krkolomných výkonech artistů a krotitelů a chvílíh napětí se potřebuje uvolnit a zasmát. A já, abych nemluvil za jiné, jsem jim za to vděčný a děkuju.
    ...
  • bol som v česku
    21.03.2015 0:29

    A viem, že vy tomu nemozete rozumiet, ze v rusku ziju rusi. preto ze v cesku ziju ukrajinci a nie cesi... Tí tam robia bordel, kriminalitu, ciernu pracu, zneuzivaju Vas soc, system, zavadzaju otroctvo... Ale Vy "vzdelanci" si myslite, ze so tu rusi, lebo ste tak blby, ze nerozoznate ukrajincinu od rustiny. Tento clanok pisal rozumovo malomocny clovek. ak je takato cela patria a vlastne aj cely stat, tak je to obrazom ceska Dolaer je za 25,30.- CZK oproti 19 az 21 CZK. a to od casu zavedenia " protirruskych sankcii " alebo to boli proticeske? ... ked pozrem vase programy, tak co tam hlasia, plati pravy opak. Presne ako ti deprivanti na ukrajine. A najvecsi idiot je ten vas karas ci jak sa vola ten puk. ten trepe take pi... asi si mysli, ako je stale ozraty ze ide o prispevok do humoristickej relacie... Bol som aji vo vasich obchodoch, teda slovaci piju, ale tak pre vas to nieje konkurencia stale. V obchodoch pri prichode k pokladniam, je vsade alkohol. to ako ze po nakupe si supne do kosiku alkohol, ktory vecer vychlasce. no nieke sa comu divit, ked sa pozrem na vase televizne noviny, musite sa nejak dostat zo stresu. no hrorne to je fakt "u vas stredovek trva". potom sa niet comu divit ze autor patria vyplodi taketo dementne informacie.
    jářku
    • Re: bol som v česku
      21.03.2015 10:02

      ... no, a na Slovensku žijí Maďaři a ovcomrdi. Jen nechápu tu vaši zálibu v ovčím pozadí, když Slovenky jsou tak krásné.
      ☺lolek☺
      • Podle Jářku a jeho názorů se dá soudit
        22.03.2015 4:16

        že Slováci nejsou na tom s logikou moc zadobře. Ti seřídí jako zvířata pouze instiktem. Proto lezli už před lety Hitlerovi do prdele a pak když to prohrál, tak se rychle začali vydávat za Čechy, aby si zachránili kůži.
        ...
    • Re: bol som v česku
      21.03.2015 0:38

      Ještě pícháš babičku?
      VM
      •  
        21.03.2015 12:15

        A ty děděčka?blbečku
        velka-m-edvedice
  • Lži
    20.03.2015 21:32

    Když končila Varšavská smlouva, tak Havel hulákal, že konečně ČR už nebude členem žádného vojenského paktu. Lhal. Věděl, že se NATO nevyhneme ! Putin = Havel. Putina si vážím víc.
    xiluodu
    • Re: Lži
      22.03.2015 11:49

      Havel nikdy nehulákal. To dělal Kléma když hřímal z tribuny jak se jezdí učit do Moskvy kroutit krky kapitalistům a pak si to taky vyzkoušel na vlastních spolukomošich. No a nakonec mu krkem zakroutil jeho vlastní velký bát'uška, když splnil svoje poslání. No aspon' ho nechal za jeho zásluhy zadara nabalzámovat. Nejvic ale lhal soudruh Zápotocký, když v roce 53 ještě v sobotu nabádal občany aby nevěřili západním válečným štváčům a nepanikařili, a sliboval že žádná měna nebude, zatimco už byly natištěné nové peníze. To byli lháři a podvodníci co okradli celý národ o celoživotní úspry. A co když Klema sliboval Slánskému aby se přiznal a že se mu nic nestane a pojede na Krym psát dějiny KSČ. Havel byl jen naivka který věřil v lidi ale nevěděl co jsou Češi zač. Proto jeho heslo "nebudeme jako oni" byla velká chyba a přivedla nás do dnešního marastu a bordelu. Dnes je v parlamentu vetšina bývalých komunistů. Jako by v Německu vládli zase nacisti.
      ...
    • Re: Lži
      20.03.2015 22:05

      Srovnávat humanistického naivistu Havla s pragmatickým vrahem Putinem může jen bolševické vylízané pako.
      VM
      •  
        21.03.2015 12:07

        Jediny komunista vylizane pako jsi široko daleko tady ty
        velka-m-edvedice
      •  
        21.03.2015 6:25

        Zjistěte si retardi, kolik vojáků mohla mít dle smlouvy Ruská federace na Krymu a proč je pro ně Krym otázkou národní strategické bezpečnosti. Všechno, co se na Krymu dělo, bylo reakcí na něco. Je potřeba nezapomínat na předchozí fašistický protiústavní puč v Kyjevě. To vaše demagogické zaměňování příčiny a následku vám už nikdo nežere.
        Peté13
        • bastard Peté
          21.03.2015 10:56

          Klausomrde! Tvůj obdiv k bolševikovi nic nemění na zelených neoznačených mužících provádějících na Krymu válečné operace. Sám seš jeden z hajzlů, co to popíral. Už se tvůj vzor Putin přiznal, že opět lhal. Příčinou je ruské velikášství a parchanti, co bolševikům fandí. A pak evropská slušnost, která opici Putinovi ustupuje, aby nevyvolala válku s ruskou bezohlednou bestií. Jářku, Cetv, Kalka a Ty. Samí hlupáci.
          VM
          • Re: bastard Peté
            21.03.2015 12:10

            Ty hlupáku máš vymyty mozek propagandou.Už nevíš čemu věrit,tak tady píšeš blaboly.Komouš co převlekl kabat zustane vždy komoušem.
            velka-m-edvedice
            •  
              21.03.2015 12:39

              Přesně. Ty to musíš vědět nejlíp.
              VM
        •  
          21.03.2015 10:07

          ... retarde Peté, vojáci na Krymu být směli, ale pěkně ve vymezené ohradě.
          ☺lolek☺
  • krátká paměť?
    20.03.2015 15:21

    V dubnu 2014 Putin řekl, že tam ruské jednotky byly. To už všichni zapomněli? tady: http://www.washingtonpost.com/world/transcript-vladimir-putins-april-17-qanda/2014/04/17/ff77b4a2-c635-11e3-8b9a-8e0977a24aeb_story.html nebo tady: http://uk.reuters.com/article/2014/04/17/russia-putin-crimea-idUKL6N0N921H20140417
    tlustý hrabě
    • Re: krátká paměť?
      20.03.2015 22:03

      Lhal a popíral ruské jednotky dost dlouho. Hajz.
      VM
      •  
        21.03.2015 12:11

        Hajzle kdy přiznaš kmížku stb.Bonzák a donašeč bude kázat.
        velka-m-edvedice
    • Re: krátká paměť?
      20.03.2015 17:10

      No hlavně aby si pamatovali ,že všechno co přichází z Ruska stálo,stojí a zřejmě bude stát za hovno.A ta tupá a přihlouplá rétorika Putina může přesvědčit zase jenom ty samé lidi. A že jich tady není málo!
      ???
      •  
        21.03.2015 6:25

        Zjistěte si retardi, kolik vojáků mohla mít dle smlouvy Ruská federace na Krymu a proč je pro ně Krym otázkou národní strategické bezpečnosti. Všechno, co se na Krymu dělo, bylo reakcí na něco. Je potřeba nezapomínat na předchozí fašistický protiústavní puč v Kyjevě. To vaše demagogické zaměňování příčiny a následku vám už nikdo nežere.
        Peté13
        •  
          22.03.2015 16:41

          No začíná se to tu hemžit pěknýma volama, co se i styděj podepsat. Mě zaujal jiný článek tady o Bělorusku, že je lokajem Ruska. Nejsem ani jsem nikdy nebyl rusofil, ale to ubohý napadání Putina od některých vlezdoprdelků Obamovi mě zvedá žaludek. Vskutku lokajové jsme my a většina EU a to Ameriky, to je víc než zřejmé. USA se rozhodne podporovat jasně fašistický režim jako už několikrát, a všichni stáhnou vocas mezi nohy a poslušně přikyvují. A rychle ubožáci zapomenou na to, že na Krymu byla vždycky ruská posádka.
          ricochet
          •  
            22.03.2015 17:58

            Putin byl a bude svině. Mluv za sebe. Komunisti tě naučili jednomu správnému názoru? Pokud lezeš do prdele ruským okupantům, neznamená to, že ostatní tam lezou američanům. Stačí, když ruskou okupci zažili. Ty si mával mávátkem v průvodu.
            VM
Aktuální komentáře
19.04.2024
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data