Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Formuje se „elitní“ světová dvojka: Putin & Trump

Formuje se „elitní“ světová dvojka: Putin & Trump

28.12.2015 10:30
Autor: Redakce, Patria.cz

Donaldu Trumpovi se před několika dny dostalo podpory od velmi významného politika. Ruský prezident Vladimir Putin totiž uvedl, že ho velmi těší Trumpova ochota posunout vztahy mezi Spojenými státy a Ruskem na vyšší úroveň. Putin na samém konci své pravidelné tiskové konference také uvedl: „Je to velice výrazný člověk, velmi talentovaný. O tom není pochyb. Podle nás jde také nyní o předního kandidáta na amerického prezidenta. A když říká, že chce naše vztahy posunout na vyšší úroveň, je to pro nás potěšující.“

Putinovo rozhodnutí vychvalovat Trumpa přišlo jen několik dní poté, co premiér nejbližšího spojence Spojených států Trumpa naopak kritizoval. Britský ministerský předseda David Cameron nazval Trumpovy názory na muslimy „hloupými a pomýlenými“. Trump totiž navrhuje, aby byl do Spojených států zakázán vstup všem muslimům. Cameron v této souvislosti uvedl i to, že pokud by Trump zavítal do jeho země, „všechny by to tu spojilo proti němu“.

Není tak úplně jasné, co bylo konkrétním důvodem pro Putinova slova chvály. Trump několikrát uvedl, že nemá problém s ruskými intervencemi v Sýrii. Moskva tvrdí, že ruské bombardéry se zaměřují na ISIS, ale většina útoků ve skutečnosti směřovala proti skupinám, které bojují se syrským diktátorem Assadem. Ten je totiž jedním s mála spojenců Moskvy v tomto regionu. Trump několikrát prohlásil, že on a Putin by mohli mít velmi silný vztah. Poukazuje například na to, že Putin „nemá rád Obamu a nechová k němu žádný respekt“. Podle miliardáře by tak pod jeho vedením neměly Spojené státy takové problémy s Ruskem, jako mají nyní.

Trump dokonce tvrdí, že s Putinem jsou dobrými přáteli zejména díky televizní show „60 minut“. Oba v ní totiž vystupovali, ale problém je v tom, že obě vystoupení byla předtočena, a to na rozdílných kontinentech. Pokud tedy Trump tvrdí, že Putina díky vystoupení v tomto pořadu „zná velmi dobře“, evidentně to není pravda.

Autorem je Rob Garver.

Zdroj: The Fiscal Times


Čtěte více:

Technická analýza - Formace double-top na hodinovém grafu může intradenně pomoci americkému dolaru
28.12.2015 9:13
EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje nad hladinou denního pivotu na 1,...
Firmy i spotřebitelé české ekonomice věří
28.12.2015 9:28
Jak už naznačily silné předvánoční nákupy spotřebitelů, rostoucí zakáz...

Váš názor
  • Milí Parťáci,
    29.12.2015 11:12

    nechtěli byste se startem nového roku ukončit Vaši letitou komedii kolem dvojího autorství článků? Pod nadpisem převzatého článku vždy čtenáři nabídnete cennou informaci, že autorem je redakce Patrie (opravdu si myslíte, že to zvedá Vaši prestiž?), a člověk musí zarolovat až na úplný konec textu, aby se dověděl, kdo článek skutečně napsal. Ano, je to pokrok, protože pamatuji období, kdy skutečný autor zůstával utajen docela, ale přesto mi tato autorská schizofrenie přijde směšná. Pokud jste článek přeložili, tak tam prostě napište "Překlad: Redakce". Tak se to obvykle dělá. Jinak za nabídku kompetentních ekonomických textů děkuji, čtu si je se zájmem. Přeji Vám i Vašim klientům úspěšný rok 2016.
    Jiří Tomčík
  • Jáj, toto je peknučká správička, len čo je právda
    29.12.2015 8:06

    "Německé spolkové země dají na uprchlíky nejméně 17 miliard eur." Jáj, čiže takmer polmiliónik korunáčik na jedného ubehlíka. No, ako dobre ja hovorím, peknučko sa nám multikulturalizácia rozbieha, veru hej. Mama Merkelková je terazky politicky najsilnejšia počas svojej doterajšej kariéry a to je veľmi dobré znamenie.
    Šaňo
    •  
      29.12.2015 10:15

      ... já přeji Německu, aby ten galymatyáš, který si navařilo, zvládlo, ale ono ho nezvládne, a transformuje se v něco dost ošklivého. A tutti-fruti-mutti Merkel má pozici, kterou jí není co závidět či přát, ale do voleb vydrží. Ty jí následně smetou.
      ☺lolek☺
      •  
        29.12.2015 12:23

        Jáj, mama ubehlíkov, Merkelková, prehrá voľby asi tak, ako Sobotko vetoval kvóty, veru hej.
        Šaňo
        •  
          29.12.2015 12:58

          ... proč klesá mezi Němci v průzkumech popularita Merkelové?
          ☺lolek☺
          •  
            29.12.2015 13:22

            Iba vlnka. Treba si uvedomiť, že k Merkelkovej nie je alternatíva. Alebo jestvuje, no dopadne ako Lepenková v posledných voľbách. Citujem správu starú štrnásť dní: Analytik rakouského listu Der Standard má pro německou političku jen slova uznání: „Merkelové se na stranickém sjezdu podařil malý umělecký kousek. Postavila své kritiky do latě. Kancléřčin projev byl nejen vášnivý a bojovný, ale byl také plný chytrých srovnání.“ „Budování Německa po druhé světové válce a čekání na znovusjednocení země trvaly dlouhá desetiletí. Nemůžeme proto předpokládat, že uprchlickou krizi vyřešíme za čtyři měsíce.“ „A najednou, před tímto historickým horizontem, vypadali kritici německé kancléřky opravdu malí. O to překvapivější bylo její vystoupení na sněmu křesťanských demokratů. Merkelové se podařilo představit svou uprchlickou politiku tak vášnivě, že jí vestoje aplaudovala i velká část jejích kritiků. Byl to triumf, jaký Merkelová jen tak nezažívá. A to si na nedostatek úspěchů rozhodně stěžovat nemůže,“ čteme na stránkách Süddeutsche Zeitung. „Odpůrci Merkelové, kteří prosazovali tvrdou linii vůči migrantům a omezení jejich počtu, museli přijmout porážku,“ zní hodnocení italského listu La Repubblica. „V krizi své popularity, kterou vyvolal strach z milionů uprchlíků, Merkelová jednala a vyhrála. Den po porážce Marine Le Penové ve Francii, německá kancléřka obhájila utečence a myšlenku Evropy. Hezky tak uzavřela desátý rok své vlády.“ Tolik italská La Repubblica.
            Šaňo
            •  
              29.12.2015 23:31

              ... schvaluješ vcelku logické sexuální násilí v uprchlických německých ubytovnách, páchaných na dětech, ženách a mužích?
              ☺lolek☺
    • Re: Jáj, toto je peknučká správička, len čo je právda
      29.12.2015 9:37

      Každý parazit, který se raduje z množení jiných druhů parazitů (na stejném hostiteli) je z evolučního hlediska odsouzen k zániku.
      ..
  • Jáj, nijaká dvojka Putinko & Trumpko
    29.12.2015 7:24

    Už je to hotové, vybavené, teta Clintonka bude prezidentkou USA. Jasné. Clintonka s mamou Merkelkovou zaistí plynulú multikulturalizáciu Európy a bude pokoj, veru hej. Američania vedia, čo je pre svet dobré, lebo sú v multikulturalizačnom procese ďaleko pred zbytkom sveta. Šak sú republikáni na smiech ešte dneska, ako dopadli s Tea Párty, jáj, aký to bol humbuk, že vraj vyrovnaný štátny rozpočet Spojených štátov amerických. Nič, ideme ďalej, svetový proces multikulturalizácie nadobudne za prezidentky Clintonkovej na sile. Ešte ja popremýšlam, či nenapíšem dopis Clintonkovej aj Merkelkovej, aby zaistili kandidatúrku a víťazstvo Aničky Šabatkovej v čecháčikovských prezidentských voľbách, veru tak, dobre ja hovorím.
    Šaňo
    •  
      29.12.2015 10:21

      ... v ČR to tak nebude, v SR tuplem ne. V PR pak dvojitým tuplem. V MR trojitým, a v UR to vyčistí dočista.
      ☺lolek☺
  • Jáj, náš Domino, dobre dnes dal tým Slováčikom
    28.12.2015 16:43

    Podľa mňa jednoznačne najlepší hráč v českej reprezentácii, veru hej. https://www.google.cz/search?q=dominik+Lakato%C5%A1&biw=864&bih=615&tbm=isch&imgil=FrVD9fwVdm7eOM%253A%253BQ2ug-_CZuDaqPM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.hokej.cz%25252Fhrac%25252F15669&source=iu&pf=m&fir=FrVD9fwVdm7eOM%253A%252CQ2ug-_CZuDaqPM%252C_&usg=__HlGzn3CpbbQRNFJOg4FI_ag3J6g%3D&ved=0ahUKEwjdtaGO8v7JAhUCRg8KHcpEBgcQyjcIJg&ei=DFiBVt3_LIKMPcqJmTg#imgrc=FrVD9fwVdm7eOM%3A&usg=__HlGzn3CpbbQRNFJOg4FI_ag3J6g%3D
    Šaňo
    • Re: Jáj, náš Domino, dobre dnes dal tým Slováčikom
      28.12.2015 16:49

      https://www.youtube.com/watch?v=SiUz_akTmcY
      ☺lolek☺
    • Re: Jáj, náš Domino, dobre dnes dal tým Slováčikom
      28.12.2015 16:47

      Dobrej fotbalista kopl du puku mimo bránu a ten slovák si kopl do brány sám..o) Ses nedíval? o)
      Velkamedvědice
      •  
        28.12.2015 16:50

        Videl som, chytro to Domino zahral, veru hej.
        Šaňo
        •  
          28.12.2015 17:14

          Ale jo, více takových Lakatošů, respekt
          Velkamedvědice
          •  
            28.12.2015 17:29

            Je to indický tygerko tento Domino Lakatoško. Verím, že bude majsterko ligy 15/16. Šak nastupuje v 1. formácii, veru tak. Postupne budú všetky športové, reprezentačné tímy čecháčikov multikultúrne, robíme na tom, veru hej.
            Šaňo
            •  
              28.12.2015 17:35

              ... vždyť to je úplně normální. Když někdo něco umí, tak to dělá, o nějakou kulturu ale nejde.
              ☺lolek☺
              •  
                28.12.2015 17:46

                http://www.tyden.cz/rubriky/sport/fotbal/reprezentace/cesi-v-boji-o-finale-potkaji-multikulturni-svycarske-kosovo_205138.html
                Šaňo
                •  
                  28.12.2015 17:49

                  ... tak já Ti to vysvětlím. To, že někdo umí dobře kopat do balónu, to není žádná kultura. To je sport.
                  ☺lolek☺
                  •  
                    28.12.2015 18:07

                    "Švýcarsko je baštou a novým životním cílem utečenců z bývalé Jugoslávie, především právě z míst kolem Kosova, Albánie. Fotbalová reprezentace z toho těží. Podobně jako Shaqiri na tom byl i Granit Xkhaka, jenž rovněž pochází z Kosova. Admir Mehmedi má kořeny v Albánii. Innocent Emeghrara je zase původem Nigerijec. I další jména napovídají o multikulturních faktorech, které pozvedávají švýcarský fotbal do výšin: Nassim Ben Khalífa, Mario Gavranovič, Amir Abraši, Daniel Pavlovič... Švýcaři, kteří vlastně ani tak moc nejsou Švýcary, zatím všechny tři zápasy na mistrovství Evropy vyhráli." --- A tento multikulturný, švajčiarský futbalový tím s najväčšiou hviezdou, Xherdanom Shaqirim, si zahral na tom ME 2011 finále, veru hej. Aj čecháčikovia, ktorí už nebudú čecháčikovia, budú mať v budúcnosti dobrý multikultúrny tím, veru hej, dobre ja hovorím.
                    Šaňo
                    •  
                      28.12.2015 18:18

                      ... podívej, Šaňo, já chápu, že máš jazykové problémy, když jsi Slovák, cikán k tom. Ale kultura je třebas pěkný obraz s jelenem, nebo je kultura třeba heavymetal, eventuálně film (může jít i o porno), taky Bethoven je kultura. Ale fotbal prostě není kultura. Fotbal je sport, jako třeba šachy. ... jinak se zájmem sleduji, že z Tebe mluví špatné svědomí Tvého rasismu. Ty opravdu rozlišuješ, je-li někdo Nigerijec či Švýcar? To je velmi smutné, takhle škatulkovat lidi.
                      ☺lolek☺
        •  
          28.12.2015 16:51

          ... on bude mít za manželku asi nějakou Dominu.
          ☺lolek☺
  • Trumpovi fandím
    28.12.2015 16:08

    konečně vymete z Bílého domu ty natvrdlé multikultrní demokraty. To je děs, ten Obama !!! Do čeho rýpl, to smrdí deseti lety neřešitelných problémů.
    Jesse
    • Re: Trumpovi fandím
      28.12.2015 23:52

      Trump je naopak jediný člověk, který může zajistit, aby i v dalším období po Obamově hrůzovládě vládli demokrati. Je to mluvka, co dokáže oslovit tak maximálně třetinu těch nejhloupějších voličů. Ve finále budou volit demokraty i zapřisáhlí republikáni nebo raději vůbec nepůjdou k volbám.
      ..
    • Re: Trumpovi fandím
      28.12.2015 16:11

      ... Trump a Putin, to bude duoboys.
      ☺lolek☺
      •  
        28.12.2015 16:15

        Mě Putna nezajímá. Zajímá mě, že se v USA přestane lhát a islámu odzvoní.
        Jesse
        •  
          28.12.2015 16:18

          ... v USA jsou 2 milióny muslimů. Ty v tom vidíš nějaký problém? Tolik jich je jen v Moskvě.
          ☺lolek☺
Aktuální komentáře
11.05.2024
14:26Evropští obchodníci s plynem nakupují opce kvůli obavám z dodávek v zimě
8:29Víkendář: Kde budou akcie na konci letošního roku?
10.05.2024
22:05Warren Buffett výrazněji promluvil do obchodování s Applem  
17:36Likvidita a akcie v letošním roce – jiný a přitom stále stejný příběh
16:58Spotřebitelé čekají vyšší inflaci a kazí tím investorům závěr týdne  
15:15Japonská automobilka Honda zvýšila celoroční zisk o 70 procent na rekord
15:01Počet vážně ohrožených hypoték v USA roste?
13:22Akcie Novavax dramaticky rostou na dohodě se Sanofi na kombinaci vakcíny proti covid-19 a chřipce
12:51Perly týdne: Tři hlavní investiční příběhy současnosti
11:35Výsledky Groupon: Tržby se konečně po 8 letech vrátily k růstu  
10:42Růstový sentiment se drží, přispívá i Čína  
10:12Gen očekává pro fiskální rok 2025 příjmy u 4 miliard dolarů. Roli prezidenta opouští Ondřej Vlček
9:25Nezaměstnanost v ČR v dubnu klesla na 3,7 procenta, volných míst ubylo
9:07Britská ekonomika se ve čtvrtletí vymanila z recese, vzrostla o 0,6 procenta
8:52Evropa míří k pozitivnímu zahájení, podle Spurného je i v Česku ve hře slovenský model sektorové daně  
8:51Rozbřesk: Spotřebitelé začínají (konečně!) utrácet. Korunu povzbudil silný maloobchod, vyhlíží zápis ze zasedání ČNB
8:19USA chystají cla na dovoz elektromobilů z Číny, píše Bloomberg
09.05.2024
22:01Slabý trh práce pomohl trhům  
18:03Zlato a akcie – cykly a trend
16:54Snížení sazeb se blíží, naznačuje BoE. Také data vyzněla příznivě  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data