Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Amerika měla umírněnější reakci než Evropa; Brexit změnil evropské paradigma

Amerika měla umírněnější reakci než Evropa; Brexit změnil evropské paradigma

24.06.2016 5:49, aktualizováno: 24.6. 16:33
Autor: Pavel Petr, Patria Online

Aktualizováno

Americké trhy po svém startu reagovaly obdobně, jako reagovaly ty Evropské na Brexit. Nicméně reakce byla určitě rozvážnější. Není to tak, že by Brexit neměl okamžitý vliv na rozhodování amerických investorů, ale z dlouhodobého hlediska bude dopad Brexitu určitě menší USA než v Evropě.


Americký index Dow Jones se aktuálně obchoduje cca dvě procenta v mínusu. Stejně tak činí i širší index S&P 500. Trochu více tratí technologický index Nasdaq když ztrácí 2,5 %.

sp500

Situace na měnových párech se startem americké seance nějak markantně nemění. To samé platí pro evropské akciové indexy. S výjimkou FTSE100, který se sápe pomalu vzhůru a oslabuje „pouze“ 2 %.


Je nasnadě, že všichni budou rádi, až zavře americká seance a všichni budou moci analyzovat, co se vlastně stalo a proč. Obchodníci naberou nové síly přes víkend, kdy ani trh FX neobchoduje a  tak budou moci začít v pondělí nový týden s čistým štítem.


Tímto dnes končí i nepravidelné informační updaty o situaci na trzích v době po Brexitu. Děkujeme za vaší přízeň a věříme, že zůstanete našimi čtenáři i nadále.

 


Aktualizace (24. 6. 2016 13:58):

Vstoupili jsme do druhé poloviny post-Brexitové evropské seance. Již brzy se dočkáme také startu americké seance. Tam to zatím vypadá ve formě výkonu futures kontraktů na hlavní akciové trhy následovně – DJIA ztrácí -2,97 % a S&P 500 -3,46 %. Americké akcie tak zatím podle všeho navážou na evropskou šílenou seanci.

Situace v Evropě se mírně zhoršuje proti pozdnímu dopoledni. Euro Stoxx 50 se znovu mírně potápí a aktuálně obchoduje se ztrátou -8,86 %. Překvapivě si vede FTSE100. Tento index ztrácí nejméně a to do 4,5 %. Naopak negativního vývoje jsme se dočkali na IBEX 35 v Madridu. To nepochybně souvisí s víkendovými volbami, které dozajista budou nějakým způsobem ovlivněny Brexitem. I ve Španělsku existují poměrně silné separatistické tendence, takže není divu, že na to reaguje hlavní akciový index země ztrátou -12,14 %. V Německu na DAXu je situace již, dá se říct, stabilnější. Index ztrácí -6,97 %, dno nachází kolem 9538 bodů.

Dluhopisové trhy - tak jako jiné - odrážejí výrazný nárůst averze k riziku po britském referendu. Silná poptávka tlačí dolů americké výnosy. V případě německých už vidíme pod nulou i 15Y splatnost. Výrazně se ale daří také britským Giltům, které se pro domácí investory stávají útočištěm při výprodejích akcií. Dluhopisům na hlavních trzích hraje do karet nejen úprk do bezpečí, ale také výhled mírnější měnové politiky ve srovnání s dosavadními předpoklady. Dluhopisy na periferii eurozóny se ale naopak dostávají pod prodejní tlak. Jednak jde o aktiva vnímaná obecně jako rizikovější, navíc se v nich mohou promítat obavy z dalšího drolení EU.

 

bundy

 

Na měnových párech se moc již nemění. Měny si drží nabrané zisky a ztráty. Víceméně se již mění jen hodnoty za desetinou čárkou na druhém občas na prvním místě.

Hlavní komodity jako ropa a zlato také drží pozice. Zlato roste, aktuálně je na 1324 USD za jednu unci. Jak ropa Brent, tak ropa WTI obchodují se ztrátou okolo 4,5 % na cenách 48 – 49 USD za barel. Další drahé kovy víceméně sekundují zlatu jen s menšími zisky. Energie jako topný olej nebo zemní plyn ztrácí ale nepatrně méně než ropa. Průmyslové kovy již obchodují spíše smíšeně – například měď a hliník je v zisku, zatímco zinek a nikl v mírné ztrátě. Plodinové komodity jsou kompletně ve ztrátě 1 – 3 %.

Politici jako Mario Renzi, Hollande a Merkelová se již dohodli na schůzce v Berlíně. Pravděpodobně budou řešit to – jak dál, co dál, apod. Polská premiérka již přispěchala s prohlášením, že chce reformovat Evropu a EU. Politici cítí sílící nespokojenost napříč evropskou rodinou. Jeden z německých profesorů v Berlíně již poznamenal, že je tu jisté nebezpečí domino efektu. Toto riziko tu bylo již dříve, ale realizace Brexitu tuto pravděpodobnost zvýšila. Extrémní pravice ve Francii a Nizozemsku cítí závan příležitosti využít Brexitu jako výtahu do vysoké politiky. Použijí Brexit jako příklad.

 


Aktualizace (24. 6. 2016 11:48): Po úvodním propadu se evropské akciové indexy mírně krotí a korigují svoje silné úvodní ztráty. Trh se tak začíná mírně normalizovat. Sledujeme silné ztráty hlavních indexů, ale prvotní nervozitě, stresu a tlaku byl dán průchod. Euro Stoxx 50 ztrácí osm procent, FTSE100 nakonec patří mezi ty nejvíce výkonné, když odepisuje „jen“ cca -5 %. To souvisí s tím, že ve čtvrtek tento index nebyl tím, který vedl čtvrteční rally v očekávání příznivého výsledku. Euro Stoxx 50 oslabuje o 7,5 %, francouzský CAC40 odepisuje 7,31 % a německý DAX odevzdává skoro 6 %.

eurstox

Po Brexitu se ozvala i britská centrální banka ústy svého šéfa Carneyho. Ten ubezpečil, že BoE je připravena jednat, pokud bude potřeba. Podle banky je finanční systém dobře připravený, kapitalizovaný a má dostatek likvidity. Navíc je BoE připravena použít dalších 250 mld. liber, pokud to bude potřeba. Zátěžové testy nedávno provedené na bankovních domech byly prováděny s mnohem černějšími scénáři. ECB uvedla, že akceptuje výsledek a je připravena poskytovat dodatečnou likviditu pokud to bude situace na trhu vyžadovat.

Situace na měnách se ukazuje být stále velmi živá. Pravdou je, že se již jednotlivé měny mírně stabilizují. Už nejsme svědky velkých „poryvů“. Každopádně britská libra ztrácí pořád nejvíce a to přes šest procent na páru s dolarem. Obchoduje se teď na 1,3900. U ostatních měn vidíme ztráty a zisky do tří procent. Proti švýcarskému franku musela zasáhnout i švýcarská centrální banka, což později oznámila ve svém prohlášení.

Komodity obecně ztrácely. S určitými výjimkami v podobě zlata a stříbra. Zlato přidalo a stále je v zisku +4,85 %, stříbro obchoduje obdobně – tedy v zisku. Naproti tomu ztrácí ropa, viděli jsme ji 5,5 % ve ztrátách, nyní svoje manko stáhla na 4,5 %. Ostatní komodity byly také v mínusu. Nejvíce ztrácely průmyslové kovy a energie, méně pak plodiny.


Aktualizace (24. 6. 2016 9:25):

Otevření evropské seance provází vlna propadů. Indexy ihned po otevření začaly nabírat ztráty. DAX zatím oslabuje -9,53 %, britský index FTSE100 odevzdává -7,56 %, francouzský index CAC se topí -7,09 % a Euro Stoxx 50 ztrácí přes 7 % také. Ze sektorového pohledu jsou pod tlakem nejvíce banky, informační technologie, telekomunikace a energetický sektor. V obecné rovině nelze najít sektor, který odolává obecné vlně pesimismu a výprodejů.

 

ftse

 

Výprodeje se nevyhnuly ani pražské burze ta se ponořila o téměř deset procent na sedmileté minimum. Erste Bank v jednu chvíli obchodovala i na 500 Kč se ztrátou -21 %. Aktuálně ztrácí -13,06 %. ČEZ zatím odepisuje -7,08 % na 394,90 Kč.

Podle komentářů finančníků, politiků ale i podnikatelů nás čeká perioda nejistoty, která se protáhne na několik měsíců. Na straně řady politiků zavládlo nadšení. Politici, kteří teprve jen pomýšleli na britskou cestu z EU, nyní mají vítr v zádech a dá se očekávat v některých částech Evropy vzrůstající tendence k vyvolání podobných hlasování. Nespokojených je v EU více.

Na druhou stranu státníci, kteří věří v EU, se vyjadřují spíše ve smyslu smutného konstatování faktu a nutnosti přijmou novou realitu nového uspořádání sil. Faktický odchod Británie bude trvat minimálně dva roky a během té doby bude nutné nastavit jak politické, tak i obchodní a diplomatické vztahy.

Donald Tusk nejdřív vyjádřil politování nad tím, že se Británie rozhodla, jak se rozhodla. Ale pak dodal známé rčení – co tě nezabije, to tě posílí. Takže pravděpodobně věří v to, že nyní bude integrace jednodušší, protože 28tku opustí pravděpodobně jeden z nejhlasitějších „rebelů“.

Pro banky přináší Brexit ještě další rozměr. Londýn je světovým finančním centrem a bude na bankách ohodnotit dopad Brexitu na velikost finančního centra.

 


Aktualizace (24. 6. 2016 7:33): Sečteno bylo 98,1 % hlasů při volební účasti 72,2 %. Je tedy téměř jasné, že Velká Británie je na cestě z EU.

Jedná se o bezprecedentní situaci na světových trzích. Na akciovém trhu se očekávají masivní poklesy s tím, jak aktuálně obchodují evropské futures kontrakty na světové evropské indexy. Futures na FTSE100 ztrácí -7,45 %.

Asijská seance před svým koncem také masivně ztrácí. Index Nikkei 225 odepisuje přes 7,5 %. Čínské akciové indexy jsou ve ztrátě do dvou procent. Širší japonský index TOPIX odevzdává 7,48 %. A Hang Seng ztrácí téměř pět procent.

Brexit vysílá doslova vlny na finančních trzích. Americké futures na hlavní indexy, které čtvrtek skončily v plusu, odepisují mezi 4 a 5 %.

Zlato jako bezpečný přístav si připisuje solidní zisky. Aktuálně se obchoduje +5,51 % na 1324 USD za jednu unci. Na Brexit reaguje i ropa. Brent (LCOc1) ztrácí -6,11 % na 47,80 USD. WTI odepisuje obdobně cca 5,95 % na 47,13 USD.

Trh s měnami je pod masivním tlakem. Euro ztrácí proti dolaru -3,35 % na 1,1005. Yen se mírně stabilizuje proti dolaru. Viděli jsme ho těsně nad 100. Aktuálně se obchoduje na 101,89 a jen tak ztrácí -3,9 %.

Britskou libru tradeři doslova sestřelili a rozcupovali. Viděli jsme jí i 9,5 % dolu. Aktuálně mírně koriguje ztráty a tratí 8,8 % na 1,3590.

libra
Problémy se nevyhýbají ani české koruně. Ta oslabuje proti euru o 0,3 % na 27,13 Kč. Je tak na nejslabší hodnotě od října; proti dolaru koruna ztrácí 3,8 % na 24,621.

Britské referendum nalévá krev do žil dalším euroskeptikům. Například Geert Wilders z krajní pravide z Nizozemska se nechal slyšet, že pokud se stane premiérem, tak také vyvolá referendum o setrvání Nizozemska v EU. Naopak Skotové volili silně pro setrvání v EU. To samozřejmě je v těžkém kontrastu s výsledkem referenda a indikuje to možnost budoucích problémů a věsí to otazník nad budoucí soudržnost Velké Británie. V tom nejhorším scénáři by Skotové mohli chtít znovu nezávislost na Anglii a začít vyjednávání o vstupu zpět do EU.

Nigele Farage (UKIP) si užívá již téměř jistého vítězství. Na otázku zda-li by měl Cameron rezignovat řekl, že samozřejmě okamžitě. To si ovšem nemyslí řada členů britského parlamentu, když ještě v noci doručila přímo Cameronovi otevřený dopis, kde 84 členů vyjádřilo přání, aby setrval jako premiér ať už dopadne volba jakkoliv.
 


 

Ještě po půlnoci bylo všechno nastaveno na variantu, kdy by měla spíše Británie setrvat v EU. I někteří politici pod tlakem dalších průzkumů připouštěli, že je možné, že tento tábor zvítězí.

Aktuální situace tomu vůbec ovšem nenasvědčuje a k vítězství míří ti, kteří chtějí, aby Velká Británie opustila EU. Podle agentury Reuters je sečteno 74,2 % hlasů při velmi solidní účasti 72,2 % oprávněných voličů. Zatím vítězí varianta „Brexit“ s tenkým náskokem 1,9 %. Stav tedy je 51,9 % pro opuštění a 48,1 % pro setrvání v EU.

Britská libra po prvních sečtených hlasech byla doslova zadupána do země. Aktuálně proti dolaru ztrácí -9,15 % a obchoduje se na 1,3544. Když jsme jí ještě mírně po půlnoci viděli atakovat roční maxima nad 1,50. I další měny byly výrazným způsobem ovlivněny.

EURUSD se aktulně obchoduje na 1,0977 a euro tak ztrácí přes 3,5 %. Japonský jen se ještě přes půlnocí obchodova těsně pod 106 jeny za jeden americk dolar. Aktuálně se obchoduje půl jenu nad stovkou a ztrácí přes 5 %. Na druhé straně spektra se zisky do dvou procent stojí bezpečné přístavy jako švýcarský frank nebo kanadský dolar v páru s americkým dolarem. CHFUSD se obchoduje na 0,9714 a CADUSD 1,3010.

Pravděpodobný výsledek již začal ovlivňovat i další trhy. Asijská seance, respektive její hlavní akciové indexy masivně ztrácí. Například japonský index Nikkei 225 se aktuálně obchoduje s výkon -8 %, činský Hang Seng odevzdává téměř pět procent a například jihokorejský KOSPI ztrátí přes 4,5 %. Ostatní asijské indexy taktéž ztrácí a jsou ovlivněny, nicméně ztráty nejsou tak markantní.

Velmi velmi zajímavý čeká start obchodování v Evropě. Aktuální indikace futures kontraktů na FTSE100 ukazuje na otevření v záporu – 8,6 %, podobně na tom je německý DAX, který na futures kontraktech ztrácí téměř 9 %.

Co dál?

Čistě technicky referendum není právně závazné. Britský premiér David Cameron jej tedy může ignorovat. Pravděpodobnost takého kroku je nicméně minimální. Daleko spíše se tak přikloní k vyslyšení tužeb nadpoloviční většiny hlasujících a odvolá se na Lisabonskou smlouvu s formálním požadavkem odchodu Velké Británie z EU. Následovat bude série vyjednávání na téma „jak oddělit“ zemi od struktur unie. Odhady na dobu, kterou takový proces zabere, se různí. Mluví se o dvou a více letech.


Čtěte více:

Brexit je globální téma; ovlivnil asijskou seanci, investoři makrodata ignorovali
20.06.2016 8:46
I asijská seance byla v pondělí ovlivněna Brexitem. Přes víkend vyšly ...
Brexit, vystoupení šéfky Fedu, objednávky zboží dlouhodobé spotřeby USA… týdenní výhled
20.06.2016 11:01
Tento týden máme v kalendáři s obavami vyhlížené britské referendum. P...
Návod na brexitový čtvrtek
20.06.2016 16:01
Existuje rčení, podle kterého se nemá hasit to, co nepálí. A je pravda...
Týdenní výhled - nebýt Brexitu, tak událostí číslo jedna jsou projevy Yellenové (Video)
20.06.2016 14:17
Podle makroanalytika Patria Finance stojí ve stínu Brexitu prakticky v...
Euforické vzplanutí na trzích odhalilo možnou reakci na scénář zavržení Brexitu
21.06.2016 9:10
Včerejší B-rally, neboli posílení rizikových aktiv vyprovokované reduk...
Kostky jsou vrženy - čekáme na výsledek; americké trhy si užívaly pozitivní náladu
23.06.2016 11:28
Aktualizace (23. 6. 2016 23:41): Evropské akciové indexy ve čtvrtek so...
Americké firmy věří, že nebudou muset stěhovat své londýnské centrály. Brexit prý nebude
23.06.2016 14:12
Americké firmy nemají velké obavy z toho, že Velká Británie možná opus...
Roman Pospíšil pro Patrii Online: Emoce by měly Brexit spíš odmítnout. Ale Británie je specifická
22.06.2016 15:17
Voliči se zpravidla rozhodují emotivně. Mezi nejsilnější touhy lidí př...
Brexit nebo ne, končí zlatá horečka?
22.06.2016 12:59
Minulý týden zlato těžilo z nejistoty před referendem o Brexitu a sou...
Ranní káva s Janem Burešem - Brexit a Britská ekonomika
23.06.2016 10:00
Jan Bureš, analytik Poštovní Spořitelny ČSOB, si těsně před Brexitem z...
Martin Novotný k Brexitu: Pozor na silné roztažení spreadů, může docházet k neobvyklým situacím na trhu (Video)
22.06.2016 16:52
Před blížícím se Brexitem se musí mít na pozoru hlavně obchodníci na m...
Jak (ne)jsou trhy připravené na Brexit: Co čekat v den D
23.06.2016 9:10
Den D je tu a Britové řeknou Unii své Ano nebo Ne. I když poslední prů...
Brexit? Zdaleka ne jediná politická hrozba pro evropské trhy
23.06.2016 12:00
Britové dnes rozhodují v referendu o tom, zda zůstat v Evropské unii n...
Londýnská City se připravuje na případnou páteční post-brexit volatilitu zejména na forexu
23.06.2016 13:10
Obchodníci londýnské City se připravují na pernou noc. Jejich zaměstna...
Amerika měla umírněnější reakci než Evropa; Brexit změnil evropské paradigma
24.06.2016 5:49
Americké trhy po svém startu reagovaly obdobně, jako reagovaly ty Evro...
Co Brexit udělá s finančním centrem světa?
24.06.2016 7:24
Britské historické rozhodnutí vzbuzuje řadu hlubokých obav. Jednou z n...
Brexit spláchl komodity: Ropa -5 %, vítězem zlato!
24.06.2016 8:20
Noční průzkumy sice ukazovaly na mírnou převahu tábora pro setrvání v ...

Váš názor
  •  
    26.06.2016 18:30

    no ,na alternative pisou,ze brexit pomuze zahojit usa a dolar pujde nahoru,cina a rusko budou muset prehodnotit strategii,tedy jestli brexit bude coz neni zavazne!!!
    velkaamdvedice
    • Takže i ty ten funus dolaru odkládáš ?
      27.06.2016 15:23

      Je to ale otrava co ? Hrob vykopán, parte vyvěšená, věnce objednány pohřební kapela a hosté v černém na cestě a furt nic. No možná příště.Upřímnou soustrast.
      mn
    •  
      26.06.2016 18:37

      Pokud půjde nahoru dolar, budou akcie a USa bude méně konkurence schopné.
      Velkamedvědice
  • Aktualizace (24. 6. 2016 21:24):
    24.06.2016 21:25

    ... USA umírněně násobí ztráty, aktuálně na -4%.
    ☺lolek☺
  • O braxitu rozhodli duchodci a venkov.
    24.06.2016 21:17

    75% mladych Britu do 30 let a vetsina lidi s vyssim vtdelanim hlasovali pro NeBrexit. Pak nech rozhodnout narod. Jeden muj znamy podnikatel z Nemecka vystihl situaci presne: Britove jsou neco jako Osis (vychodni Nnemci = nic moc neumej a stale si stezuji) a ted si jeste podrezou pod sebou vetev.
    hm
    • Re: O braxitu rozhodli duchodci a venkov.
      25.06.2016 17:43

      Na IDnes : Milion Britů chce nové referendum . Hahahaha - přeloženo : Milion muslimů z Británie chce nové referendum - již požádali nového starostu Londýna Sadiqa Khana .... to úplně mluví za vše :-D Musulmani tuší, že v GB je patrně s islamizací šlus a tlučou kolem sebe jak raněný kůň. A teď vážně : EU je výborná myšlenka a odchod Británie je škoda , ale jak jinak udeřit na Brusel , aby nastala změna , když na diskusi neslyšel , na nesouhlas s arabskou přistěhovaleckou neslyšel. Němci- takový puntičkáři a byrokrati, najednou pustí do EU milion přivandrovalců, valně analfabetů z naprosto odlišného civilizačního okruhu a BEZ DOKLADŮ, nebo s falešnými papíry. To co Brusel vyváděl poslední 1-2 roky, to je vážně na pár facek a to několikrát za sebou. A tan mizera Junker , dneska jěště řekne , že URČITĚ nebude rezignovat. Toho budou evidentně muset vynést v zubech, nebo nohama napřed. O Merkelové ani nemluvím !!! To co udělali Britové je škoda- bojí se, že Merkel se bude roztahovat jěště víc - ubyl jí jeden rebel , GB.
      občan
      • Bacha, obcane, co Brit to muslim:
        26.06.2016 8:45

        https://petition.parliament.uk/petitions/131215
        hm
      • pokračování.:
        25.06.2016 17:48

        Dnešní svět - to jsou buď velmoci, nebo bloky menších států, malé státy nikdo nebere vážně. Ale současná EU je zvrhlost bez demokracie . Němec si pozve Araby , a když zjistí, že to přehnal , že je jich milion a po sloučení rodin možná i 5mil musulmanů, co se nechtěj integrovat, všichni mají nataženou ruku na soc. dávky, německy ani nežbleptnou a fůra z nich je negramotná- tedy zcela neupotřebytelných - tak hnedle Merkel vymyslí přerozdělení - tedy Vy ostatní členové EU vemte si část toho průseru a užíte si je :-D A když nechceme - tak Vás přehlasujeme a dodáme , ať chcete nebo ne ! TOHLE JE DEMOKRACIE ???? nA TAKOKOVOU EU JÁ Z VYSOKA ..... Co Vy ???? A proto Britové odešli..... :-(
        občan
        • Re: pokračování.:
          26.06.2016 7:26

          Nejak mate problem s chapanim pojmu hlasovani, obcane.
          hm
          • Hm
            26.06.2016 19:29

            ty máš obecně více problémů...jedna z perel je to že migranti nám zajistí důchody...to jsem si vytesal na hajzlu...
            el mrcoch
            • Re: Ele,
              26.06.2016 20:08

              ty mas jeden problem: neslouzi ti uz pamet. Ale nedelej si s tim starosti, tu pri tesani na hajzlu nepotrebujes.
              hm
              • Pameť
                26.06.2016 20:45

                mám vynikající...ještě jo, jenom tenkrát to byl hm bez zámečku...tudíž nevím jestli je to stejný hm....další perly vypíchávat nebudu, není to nutné...
                el mrcoch
  • Tak Anglie je z cesty.
    24.06.2016 12:05

    A kdo je ted' na řadě ? Německo, Francie, my. Nakonec v EU zbyde Řecko, Mad'arsko a Albanie. To už nebude taková síla a s těmi si už někdo snadno poradí. Ted' už bude stát v cestě k socialismu jen NATO a na tom se taky už pracuje. Necháme to na třídě dělníků a rolníků. Jak těm to myslí a co jim naslibovat take víme. Nakonec těch pomalumyslících, podle našeho všemi vyvoleného, je daleko víc. Těch mnogo, stejně jako tady na Patrii nebo na novinkách. Kupujte ruble. Sen proletariatu se konečně napln'uje. Západ jde do kytek.
    xxx
    • Re: Tak Anglie je z cesty.
      24.06.2016 19:29

      Jedna věc je jistá . PANIKA CLOUMÁ TRHY. Kdo dneska nakupuje akcie dělá nákupy destiletí - tyhle ceny dlouho nevydrží, logika je logika a GB se ekonomicky neodtrhne- to by musel být odchod ideologický , jako např. zislámštění země, přechod na šaríu a hlavně islámské bankovnictví. To by znamenalo konec Británie a úprk firem mimo GB. Jen tak mimochodem na Focus.de jsem včera četl něco o úvahách vzniku immigrantské lotické strany - tedy islámské politické strany - četli Houellenbeqa , nepřipomíná Vám to něco ???
      občan
    • Re: Tak Anglie je z cesty.
      24.06.2016 14:19

      Super je, jak právě vy, lidi s extrémně levičáckým smýšlením, kteří věříte, že cestou k prosperitě jsou dotace, kvóty na produkce, směrnice na všechno a obří dávky pro miliony nepracujících vyžírků, obviňujete ostatní ze snění o proletariátu :))))
      MrBurnes
    • Re: Tak Anglie je z cesty.
      24.06.2016 12:30

      Na čem od rána jedeš? Něco legálního?
      tk69
    • Re: Tak Anglie je z cesty.
      24.06.2016 12:25

      Já myslím, že až tolik se nestane a vše bude fungovat jako dosud , Norsko taky není členem EU a trávu tam jíst nemusí. Bude to bez potíží, pokud se EU nerozhodne Británii mstím , šikanovat ji a házet klacky pod nohy, Potom by to bylo nepříjemné...
      občan
    • Re: Tak Anglie je z cesty.
      24.06.2016 12:23

      Anglani zapominaji ze jim cinkani klicky nepomuze. Tobude tvrde probuzeni az se z kanape na vysluni Evropy probudi nekde na okraji na hnoji.
      Je to tak
      •  
        24.06.2016 14:20

        To víš že jo, každý kdo nebude v pevném svazku s frau Merkel, skončí na hnoji! :))) A nezapomeň ještě na ty slinty o tom jak bude válka!
        MrBurnes
        •  
          24.06.2016 14:32

          Mno, Hitler to řešil sebevraždou. To sem zvědav, čím nás překvapí máma islámských inženýrů:-)))
          Jesse
          •  
            24.06.2016 15:10

            Ta nepřekvapí ničím. Řekne že to chce víc Evropy a hlavně zamezit tomu, aby nějaká další země směla uspořádat referendum o odchodu... :(
            MrBurnes
  •  
    24.06.2016 11:01

    Na čt24 zrovna mluví Kalousek. Nenechte si ujít zasvěcený komentář tohoto geniálního ekonoma.
    Homo
    •  
      24.06.2016 14:21

      :))) Škoda že se teď nepodívám, ovšem těším se večer na záznam! ;)
      MrBurnes
  • A je po všem
    24.06.2016 10:33

    Hm, tak ta panika na trzích, co měla nastat, trvala 11 minut. Od té doby všechno roste zpátky. Finanční tituly měly trpět jak zvířata, a přitom Moneta - 2, KB - 3. ČEZ a PM, který jsem chtěl taky nabrat jsou na tom ještě líp. Sakra dyk psali že bez GB nastane pomalu konec světa, tak proč lidi neprodávaj!
    MrBurnes
    • Re: A je po všem
      25.06.2016 19:07

      A ty sis myslel, že se všechno odehraje za jeden den?? Těžko ti věřit. Ty si tady psal, že tajná služba odvrátila brexit. Ty budeš nebo zaujatý.
      Velkamedvědice
    • Re: A je po všem
      24.06.2016 12:14

      A slyšel si o tom chlapíkovi co vypad ze 150. patra a v každém patře vedle kterého padal ho slyšeli křičet že to zatím tak špatné není ?
      xilofouin
      •  
        24.06.2016 14:26

        No právě, tak když věříš tomu, že jsme se právě utrhli a padáme na zem, tak proč sakriš neprodáváš? Já to od tebe rád nakoupím, ale rozhodně nehodlám nakupovat za ceny co tu byly minulý úterý...
        MrBurnes
    • Re: A je po všem
      24.06.2016 10:41

      Taky to ani trochu nechápu... Ty akcie snad kromě Erste (ta je na tom tak stejně...) jsou na tom výrazně lépe, než byly ještě někdy zhruba před týdnem. Tohle prostě nepochopíš.
      MarekVach
Aktuální komentáře
02.05.2024
18:48Návrat hodnotových akcií a důležitost definic
17:32Wall Street se před Applem a daty zvedá, koruně pomáhá ČNB  
17:14Technická analýza S&P 500: Čekání na signály, které naznačí konec konsolidační fáze  
16:50Jan Bureš: ČNB snižuje sazby na 5,25 %, ale jejich trajektorii reviduje prudce vzhůru
16:13Výsledky AMD (-2 %): Sice rychlý progres, ale přemrštěná očekávání  
14:40ČNB podle očekávání snížila sazby o 50 bazických bodů na 5,25 %
14:19Než otevře Wall Street: Carvana, DoorDash  
12:53Aktuální výsledková sezóna značí, že konec hospodářské recese v Evropě je na dohled
12:50Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled
11:49OECD zlepšila výhled růstu globální ekonomiky na letošní rok na 3,1 procenta
11:39Námořní dopravce Maersk má nižší čtvrtletní zisk, zlepšil ale celoroční výhled
11:34Energetické firmě Shell klesl čtvrtletní zisk o pětinu, překonal však očekávání
10:56Co si bereme z mixu dat, výsledků a jednání Fedu?  
9:45Setkání s analytikem a makléřem Patria Finance v Olomouci v pondělí 6.5.
9:08Rozbřesk: ČNB představí novou prognózu a “prověrku” přirozené úrokové míry
8:55ČNB dnes nejspíše opět sníží sazby, Fed signalizoval obavy z inflace a futures jsou v zeleném  
01.05.2024
22:02Tisková konference předsedy Powella přinesla na trh volatilitu  
20:25Fed není spokojen se směřováním inflace k cíli. Nezměnil sazby, ubral z tempa redukce bilance a dolar po váhání ztrácí
17:21Dolar, euro a koruna v příštím roce. A svět s pestřejšími inflačními vzorci?
13:45Jakub Blaha k Amazonu (+2 %) po 1Q24: Tržby cloudové divize letos přesáhnou 100 miliard dolarů  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Průměrná hodinová mzda, y/y
14:30USA - Změna počtu prac. míst
16:00USA - Index ISM ve službách