Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Kauza Čapí hnízdo a Babišův syn: Opoziční strany žádají nedůvěru vládě, ČSSD výměnu premiéra?

Kauza Čapí hnízdo a Babišův syn: Opoziční strany žádají nedůvěru vládě, ČSSD výměnu premiéra?

13.11.2018 13:25, aktualizováno: 13.11. 17:13
Autor: ČTK

Aktualizováno

Šest opozičních stran, jež sdružují 92 poslanců, podalo návrh na vyslovení nedůvěry Babišově vládě kvůli novému vývoji kolem kauzy Čapí hnízdo. Pro vyslovení nedůvěry je třeba 101 poslanců. Premiér Andrej Babiš (ANO) uvedl, že jeho syn je psychicky nemocný, bere léky a musí být pod dohledem. Reagoval tak na výroky Andreje Babiše mladšího o tom, že ho premiérovi spolupracovníci drželi kvůli kauze Čapí hnízdo na Krymu. Premiér také uvedl, že jeho syn nebyl unesen, že z Česka odjel dobrovolně. Záležitost označil za hon na svou rodinu. Kvůli výrokům svého syna nevidí důvod k rezignaci, řekl Radiožurnálu. Premiér Babiš v minulosti uváděl, že v době, kdy farma Čapí hnízdo získala padesátimilionovou dotaci, vlastnili farmu jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky a nynější manželky Moniky Babišové. Premiér i část jeho rodiny jsou v souvislosti se získáním dotace stíháni kvůli podezření z dotačního podvodu.

Předsedové senátorských klubů ODS, STAN, KDU-ČSL a nezávislí a Klubu pro liberální demokracii SENÁTOR 21 podpořily dnešní prohlášení šesti opozičních stran, které navrhly vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše, a navrhnou projednání situace na nejbližší řádné schůzi Senátu. Konat by se zřejmě měla ve čtvrtek.

"Má reakce na reportáž Seznam Zprávy není snadná. Jde o mou rodinu, moje děti. Fakta jsou ale jasná. Můj syn je psychicky nemocný. Bere léky, musí být pod dohledem a žije s matkou ve Švýcarsku. Moje dcera trpí bipolární chorobou. Mého syna nikdo neunesl, z České republiky odjel dobrovolně. Tuto věc prošetřovala policie a sama došla k závěru, že se únos nikdy nestal," napsal Babiš starší na facebooku. "Odmítám tuto manipulaci a nehorázný tlak novinářů na orgány činné v trestním řízení. Je mi líto, že se tady pořádá hon na moji rodinu, který jsem jim svým vstupem do politiky způsobil a která tím teď nejvíc trpí," uvedl.

Později Premiér Babiš označil skryté natáčení svého syna, který je podle něj psychicky nemocný, za odporné, hnusné a vrchol hyenismu. Řekl, že mu novináři kladli sugestivní otázky, aby dostali správné odpovědi. Zveřejnění informací o údajném únosu jeho syna bylo podle Babiše načasováno na dobu, kdy je v zahraničí a kdy se blíží oslavy 17. listopadu. Podle prohlášení Seznam Zprávy abiš mladší i jeho matka věděli, že mluví s novináři. "Reportéři se představili a výslovně řekli, že jsou novináři. Následně s Andrejem Babišem ml. komunikovali i po mailu a předem mu dali vědět, že z rozhovoru vznikne reportáž," stojí na twitterovém účtu média.

Předseda ČSSD Jan Hamáček se ve středu sejde na koaličním jednání s Babišem, chce slyšet jasné vyjádření v případu Babišova syna. Nevyloučil žádný další scénář. Babiš by měl podle TOP 09 odstoupit. Pokud tak neučiní, vyzval předseda strany Pospíšil ČSSD, aby opustila vládu. Nevyloučil hlasování o nedůvěře.

Reportáž o synovi premiéra podle STAN nastolila řadu legitimních otázek. Měly by je zodpovědět vnitro, státní zastupitelství či policie, řekl Rakušan. Podle komunistů by se kauzou měl primárně zabývat bezpečnostní výbor, protože jde o živý případ. Chtějí slyšet vysvětlení od premiéra. SPD je připravena podpořit zařazení projednání případu Babišova syna na jednání Sněmovny. Pokud bude hlasování o nedůvěře vládě, bude pro nedůvěru.

Babišův syn serveru Seznam Zprávy řekl, že jeho otec chtěl, aby kvůli kauze Čapí hnízdo zmizel z Česka. Uvedl také, že k farmě, kvůli níž čelí jak on, tak premiér obvinění z dotačního podvodu, podepisoval nějaké dokumenty, ale prý nevěděl, co podepisuje.

Babišův syn, který se podle serveru zdržuje ve Švýcarsku, řekl, že se v minulosti kvůli konfliktu s policií dostal do Národního ústavu duševního zdraví, kde se setkal s psychiatričkou Ditou Protopopovou. Ta letos kandidovala v komunálních volbách za hnutí ANO. Po vypuknutí kauzy Čapí hnízdo manžel Protopopové Petr údajně odvezl Babišova syna na ukrajinský poloostrov Krym, který anektovalo Rusko.

Výroky syna premiéra Babiše o jeho údajném nedobrovolném držení na Krymu kvůli kauze Čapí hnízdo vyvolaly ostrou reakci opozice. ODS pozvala zástupce ostatních pěti opozičních stran na schůzku, na které projednají další postup. Konat se bude po poledni ve Sněmovně. Organizátoři nepozvali KSČM. Předseda Pirátů Ivan Bartoš by přitom jejich účast uvítal, protože bez nich opozice nedisponuje většinou potřebnou pro vyslovení nedůvěry vládě.

Národní ústav duševního zdraví dnes na facebooku napsal, že Protopopová v něm pracuje na malý úvazek a že vedení ústavu informace serveru prověří. "Vedení ústavu tyto informace důkladně prověří, neboť jeho prvotním posláním je hájit zájmy pacienta a respektovat lékařské tajemství. Do ukončení tohoto prověřování se k dané věci tedy nebudeme vyjadřovat," uvedl ústav.

Zprávy kolem údajného únosu syna premiéra Babiše zaznamenávají mimo jiné média v Německu či Rusku. Informace serveru Seznam Zprávy bez komentářů převzaly například německá agentura DPA, ruská agentura RIA Novosti a server listu Gazeta.ru nebo ukrajinská agentura Unian a list Ukrajinska pravda.

Média zatím pouze přebírají informace, které uvedl český server, a citují z výpovědi Andreje Babiše mladšího. DPA rovněž informuje, že česká policie a státní zastupitelství ohlásily důkladné vyšetření případu a že "v parlamentu Babišovi hrozí vyslovení nedůvěry".

Německá agentura rovněž připomíná podrobnosti z aféry kolem Čapího hnízda, které se i nejnovější kauza týká.

Rakouská agentura APA už také přinesla reakci opoziční strany TOP 09, z níž zazněly výzvy k Babišovu odstoupení a prohlášení předsedy Jiřího Pospíšila, že jde o jednu z nejzávažnějších afér v zemi od roku 1989. APA rovněž zaznamenala ohlášené úsilí KDU-ČSL vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě.

Také agentury RIA Novosti i Unian se materiálu věnují podrobněji. Kromě rozhovoru s Babišem mladším vyzdvihly také skandál kolem Čapího hnízda a roli dětí českého premiéra v celé aféře.

Ukrajinská i ruská média píšou, že české vládě hrozí kvůli reportáži vyslovení nedůvěry vzhledem k tomu, že opozice už vyzvala k odstoupení premiéra. Ukrajinská média zároveň upozorňují, že kromě reportáže českých novinářů neexistují žádné důkazy o únosu Babiše mladšího.

 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Babiš: Odchod Česka z EU by ohrozil budoucnost země
27.08.2018 12:16
Odchod Česka z Evropské unie by ohrozil budoucnost země, řekl dnes na ...
EK začala prověřovat možný střet zájmů Babiše kvůli Agrofertu
01.10.2018 16:44
Evropská komise (EK) začala prověřovat možný střet zájmů českého premi...
Forbes: Nejbohatším Čechem zůstává Kellner, Babiš zchudl o 13 mld
04.10.2018 11:27
Nejbohatším Čechem zůstává majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner...
Novým členem bankovní rady ČNB bude Babišův poradce Michl
05.10.2018 8:07
Novým členem bankovní rady České národní banky (ČNB) jmenuje prezident...
Piráti vyzvou Babiše, aby stát prověřil počínání ČEZ na Balkáně
11.10.2018 13:49
Česká pirátská strana vyzve premiéra Andreje Babiše (ANO), aby stát pr...
Babiš: Životnost jaderné elektrárny Dukovany by se mohla prodloužit o deset let
30.10.2018 8:52
Životnost jaderné elektrárny Dukovany by se mohla prodloužit o deset l...
Ministr Ťok chce dát část ČD Cargo na burzu. Nic takového, vzkázal opětovně Babiš
31.10.2018 9:50
Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) chce prosadit prodej minoritního podí...
Babiš: Česko bude aktualizovat energetickou koncepci
01.11.2018 16:37
Premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že Česko bude aktualizovat svou energ...

Váš názor
  • shrnuti
    21.11.2018 10:45

    abych to shrnul ohledne te lzi, pan babis byl a je uspesny podnikatel, ale jako nas pan premier (nejen podle nekterych rozboru psychologu a marketingovych specialistu na komunikaci ale i ted i podle sveho syna ktery, ktery je udajne nemocny ale i pres tuto nemoc se dobrovolne pred otcem skryl ve swiss!) ostentativne lze - a zaroven osocuje ze lzi, spiknuti (nejen ted v tomto clanku) a zlodejin bez vedomi odpovednosti za takove vyroky kde koho - krome sebe - vse v zajmu opicanu pro jejich i vyssi dobro naroda ke kteremu on casem prilnul jako k vlastnimu. muj nazor je ze posun moralky v cesku je asi jiz v oblasti kdy je prumerny volic a jedinec schopen identifikace s takovym jednanim naseho predstavitele na uzemi cr i v zahranici a dokonce se mu to i libi nebo danou osobu i obhajuje nebo ji podporuje. (pozn. kdyz bych byl zena v cesku mozna by mi to prislo i sexy - ale nejsem ani jedno) tedy - tato forma postdemokracie zda se mi ponekud nestastna :(
    eple
    • Re: shrnuti
      21.11.2018 10:51

      Jj, určítě máš přesné informace - z lampárny...
      Kalka.
  •  
    20.11.2018 13:28

    Já se jen divím, že Švýcaři ještě nevydali zatykače na ty naše super novinářské hvězdy.
    Homo
  • Lime
    20.11.2018 11:53

    Čau! Ty píšeš, že nedodělal pilotní zkoušky?? To je teda, od Travel Service docela husté, že ho nechali pilotovat Boeing 737...
    Velkamedvědice
    • Re: Lime
      20.11.2018 12:05

      jen tam seděl jako druhý pilot, kdo ví jak to bylo. ještě že jsem neletěl,takový mentál
      achilles
    • VM
      20.11.2018 12:04

      Lime evidentně nemá dostatek informací. Přitom by podle mě stačilo, kdyby se podíval na to videjko co jsi sem včera pásnul. Myslím to o ČP od milionu chvilek. Je to velmi dobře zpracované, fakta jsou pěkně přehledně zařazená dle časové osy.
      Lišák
  • Bělobrádek
    20.11.2018 11:41

    "Předčasné volby nikdo nechce. A už vůbec ne komunisté a soc. demokraté. Hypoteticky je to varianta, ale prakticky tam přijdeme a zase odejdeme a žádný bombastický a neočekávaný závěr nelze předpokládat." To je jasný, ANO by posílilo a pijavice by byly bez koryta
    achilles
  • Myslím, že
    20.11.2018 10:06

    jsme všichni velcí pokrytci. Haníme tady pana Babiše o sto šest, ale být Holding Agrofert na burze, tvoří jeho akcie drtivou většinu našich portfolií... Je mi z nás smutno. :-/
    .
    • Re: Myslím, že
      20.11.2018 11:03

      Asi by bylo nejlepší, kdybyste hovořil výhradně za sebe. Fake-ových profilů na netu se vyskytuje vcelku hodně. Pokud jste na diskuzi služebně, tak hovořte pouze za sebe. A je-li Vám špatně, potom jistě z něčeho (někoho) jiného - ale nikoliv z nás.
      Muff
      •  
        20.11.2018 11:23

        Je to náš vtipálek ČEZman. Ne vždy se mu jeho vtípky vydaří. Viz. právě ten na který jsi reagoval. Naopak např. příspěvky Kalky působí velmi často jako vtip, ale přitom jsou myšleny naprosto vážně. Někdy je těžké se tady zorientovat. :o)
        Lišák
  • lime
    20.11.2018 9:55

    hele a fakt Ti nepřijde divné, že hlavní příjmy čapáku byly z cca 80% za marketingové služby a od firem z holdingu takové malá whirpoolka a ještě se zkusilo něco vymáčknout ze státního, ale jinak je to jen kampaň, ještě bych dodal že nějaký p.Dalík když si řekl o 0,5mld tak šel na "prázdniny" ale že jiný pán si sám schvaluje 0,5 mld ročně na dotacích to prý není ani střet zájmů ? no tak jo a ted tu o červené karlulce
    Mike -Green D. is killing Europe
  • fuj!
    20.11.2018 9:37

    WOW mám stejný názor! Třeba to, jak se tu po letech stále pranýřuje komunizmus, nebo nacizmu, byť tu po nich společně zůstaly desítky milionu mrtvých je také malicherné. Navíc je to dávno! SARKASMUS (pro méně chápavé). Sorry že tak tvrdě, ale buď máš místo mozku koblihu, nebo jsi ztratila rozum. Každá z těch věcí, které uvádíš stačí na to, aby nebyl tam, kde je. Každá samostatné a to zdaleka nezmiňuješ všechny! Právo je poslední hranice morálky. Pokud už to musí řešit soudy, tak to za hranicí morálky je. A mě stačí, že nechci mít amorálního premiéra. Jako premiér tam s takovými kauzami nemá co dělat. Jako občan ať se hájí u soudu, jak uzná za vhodné. A ještě něco hodně důležitého, z kauzy jasně (i AB to sám říká), vyplývá, že je orientován na Rusko. Tedy, když potřebuje krýt svoje aktivity, dělá to přes Rusko. Ale když chce, aby jeho rodina žila v klidu a tichu, tak je pošle na západ. Bojím se, že výsledkem jeho aktivit bude, že naše země bude více směřována k Rusku a AB si svoji rodinu přestěhuje někam daleko k SF.
    Malý Mik
    • Re: fuj!
      20.11.2018 9:38

      omluva, patřilo Kalce!
      Malý Mik
      • Malý Mik
        20.11.2018 9:41

        Těší mne, že máš stejný názor... Má ho tady v republice ostatně většina.
        Kalka.
        • Re: Malý Mik
          20.11.2018 11:46

          ...Navíc je to dávno! SARKASMUS (pro méně chápavé). Sorry že tak tvrdě, ale buď máš místo mozku koblihu, nebo jsi ztratila rozum....malý Mik
          Velkamedvědice
          • VM
            20.11.2018 11:55

            Mrkni co včera napsala do námětů a uděláš si obrázek o jejím duševním zdraví docela snadno.
            Lišák
            • Re: VM
              20.11.2018 12:56

              To nemusím ani mrkat do námětů
              Velkamedvědice
              •  
                20.11.2018 13:20

                No já jen, že je to o něco horší než jsem si původně myslel.
                Lišák
  •  
    20.11.2018 9:01

    Skutečnost, že na Babiše jeho "oponenti" nemají nic jiného, než "defraudaci" 50 miliónů z doby dávno před jeho ministrováním a "únos" syna (a la únos Kováčova syna) načasovaný na možnost organizace protestů 17.11. - tedy žádný kriminální čin z doby jeho ministrování - mne přesvědčuje o Babišově kvalitě ještě víc než dvojí setkání s ním. Příště ho budu volit. Jsem s prací MF i vlády pod jeho vedením spokojena.
    Kalka.
    •  
      20.11.2018 9:46

      no jo to je jasné když máš šortky v Čechách ale nepřijde Ti trochu hloupé kvůli pár shortům nechat zemi v takovém marastu ?
      Mike -Green D. is killing Europe
      • Mike
        20.11.2018 9:49

        Ideální doba na šortkování. Musíme se otužovat. Posléze jako když najdeš... ;-)
        Kalka.
        • Re: Mike
          20.11.2018 9:54

          Ještě přitlač! Na 905,2 se mi to hloupě nedostatečně spárovalo...
          Kalka.
  • Nový hit
    20.11.2018 2:23

    cestovek. Dovolená na Krymu. Je tam teplo, přítelkyně a svobodná zona
    Velkamedvědice
  • Pana Babiše
    20.11.2018 0:39

    znám osobně již několik let a je to čestný a poctivý muž.
    .
    • Re: Pana Babiše
      20.11.2018 1:27

      o)) Do roku 2000 podle auditu vydělal zhruba osm milionů korun, v téže době koupil balík 45 procent akcií firmy. Tržní cena Agrofertu se přitom už o tři roky dříve pohybovala řádově výše, podle znalců dosahovala 900 milionů korun. Subjekty, které podíly prodávaly, o okolnostech prodeje mlčí, sám Babiš mluví o kampani. V kase osm milionů. Babišova koupě 45 procent Agrofertu budí pochyby Další pátrání vedlo Reportéry ČT ještě hlouběji do minulosti, konkrétně do doby, kdy Andrej Babiš, tehdejší ředitel firmy, ovládl Agrofert navzdory původnímu vlastníkovi, kterým byl podnik zahraničního obchodu Petrimex. Psala se polovina devadesátých let, když došlo k operaci, během které se slovenský Petrimex ocitl na vedlejší koleji. Záhadná společnost O.F.I. Původní stoprocentní akcionář přestal být většinovým vlastníkem Agrofertu. „Víme, že došlo k navýšení základního jmění, ale paradoxně se navyšování základního jmění neúčastnila matka, to znamená Petrimex, ale dodnes záhadná švýcarská společnost O.F.I. a v menším měřítku také Spolana Neratovice,“ popisuje Babišův životopisec Tomáš Pergler. Do Agrofertu tak vstoupili dva noví hráči, Spolana investovala 400 tisíc korun, většinový podíl pak ovládla švýcarská společnost, která nakoupila akcie za 2,6 milionu korun. O klíčové firmě O.F.I. přitom nejsou známy žádné bližší informace. „Ta firma nikdy nepostupovala samostatně. Na valných hromadách ji zastupovali právníci Agrofertu. Takže je víceméně zjevné, že jde pouze formálně o nějakého jiného vlastníka,“ tvrdí Pergler. I tato otázka zajímala premiéra Bohuslava Sobotku, když žádal po ministru financí vysvětlení. Podle Babiše za firmou stáli jeho spolužáci. „Jednalo se o moje švýcarské spolužáky a přátele z doby, kdy jsem ve Švýcarsku studoval. Je s podivem, že si tuto informaci, která byla na internetu v různýc Identita údajných švýcarských spolužáků však zůstává neznámá. Investor O.F.I. se přitom stal majoritním vlastníkem Agrofertu. „V podstatě to odstartovalo proces převzetí Agrofertu od Petrimexu,“ komentuje to děkan Fakulty financí a účetnictví na pražské VŠE Ladislav Mejzlík. „Nový vlastník za 75 procent akcií Agrofertu zaplatil pouhé tři miliony korun. Nevidím důvod, proč by to Petrimex dělal,“ upozorňuje právník Petr Plavec. Babiš zastupoval Agrofert i Petrimex Ve Slovenském národním archivu jsou uloženy veškeré zápisy z porad vedení Petrimexu, které naznačují, jak firma o nadvládu nad Agrofertem přišla. Z nich je patrné, že první zmínka o tom, co se stalo, padla až na poradě vedení více než dva měsíce po změně majitele. Jinými slovy, o změně majitele Agrofertu se v Petrimexu nejprve nevědělo. Představenstvo Petrimexu následně podalo na firmu Agrofert žalobu. Na základě dostupných informací lze zrekonstruovat, že 13. února 1995 se sešli členové představenstva Petrimexu. Měli schválit navýšení základního jmění Agrofertu a zároveň se tak vzdát předkupního práva na akcie. Tímto krokem přišel Petrimex o stoprocentní podíl v Agrofertu. Několik dní nato již sám Andrej Babiš došel k notářce, aby nechal udělat oficiálně potvrzený záznam o této změně. Babiš mohl využít situace, že byl ve dvojjediné roli. Zastupoval totiž později vlastní Agrofert i mateřský Petrimex. Když se o nevýhodné operaci dozvěděla dozorčí rada Petrimexu, odvolala Babiše z představenstva firmy. Petrimex podal žalobu a chtěl Agrofert zpět. Jenže soud v zásadě nikdy neproběhl. „Soud v první fázi zkoumal vůbec podmínky řízení a v podstatě, když to řeknu úplně laicky, tak žalobce propásl lhůtu k podání žaloby o tři dny,“ uvedla k tomu mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Jednání, nebo Anglie? Důležité je, kolik lidí o transakci rozhodovalo. Podle právníků to museli být minimálně 3 z 5 členů představenstva. „Pokud by byli přítomni pouze dva z pěti, pak by představenstvo Petrimexu nebylo usnášeníschopné. Nemohlo by nikdy přijmout rozhodnutí o tom, že se Agrofertu zvýší základní kapitál, ani o dalších krocích,“ vysvětluje Petr Plavec. Na jednání měli být přítomni tři členové představenstva, Andrej Babiš, Anton Rakický a Elena Trenčianská. Pak by jednání bylo v pořádku. Jenže Elena Trenčianská na jednání Agrofertu zřejmě nebyla. V té době totiž odjela na služební cestu do Anglie. Po letech ji Reportéři ČT zastihli alespoň po telefonu. Uvedla, že zkusí protichůdné informace vysvětlit: „Já bych se na to podívala, jak to bylo, protože vím, že v této věci o tom čase byly nějaké nesrovnalosti, takže bych se vám případně ozvala.“ Více se Reportéři ČT od Eleny Trenčianské nedozvěděli. „Byl to takový oblbovák“ Reportéři ČT proto oslovili dalšího bývalého člena představenstva Petrimexu, který si však nepřál zveřejnit své jméno. „Jak to bylo? To bylo jednoduché. Byla na služební cestě. To byl doklad v pase, kde by bylo razítko,“ uvedl pro Českou televizi. „Ona potom dala prohlášení, že se jednání nezúčastnila, ale nedala prohlášení, že to nepodepsala. To znamená, že to byl takový, jak tomu Češi říkají, oblbovák. Všechno bylo jedno s druhým. Byl to takový komplot,“ pokračuje bývalý člen představenstva Petrimexu.
      Velkamedvědice
      •  
        20.11.2018 9:21

        hrozně rád bych si přečetl historii pana Vondry Promopro, paní Parkanové Casy, Topolánka, Nečase, Kalouskův Diag a padáky a něco z MF, to jsou miliardy. nemáš detaily? když umíš tak slohy?
        achilles
      • Lovochemie
        20.11.2018 9:01

        čus kámo, uplně stejně "převzal" Lovochemii a německý akcionář na to čučel jako puk a minority o pár měsíců později také bo na základě "znaleckých" posudků "znalců" (co pak určitě čistě náhodou pracovali pro inflačního Andyho) byli vytěsněni za absolutně neodpovídající cenu ale kdo má v palici marmeládu ten si stále bude myslet že je vše křišťálově čisté, v téhle zemi holt vládnou už 70 let komouši a zatím to na lepší časy nevypadá
        Mike -Green D. is killing Europe
  • jako vážně
    19.11.2018 22:16

    tomu někdo ještě věří ??? bud je ta lepší varianta že inflační andy úmyslně nemluví pravdu, vodí si svoje ovce na provázku a jeho syn je naštěstí zdráv nebo ta horší, že mluví pravdu a jeho syn je bohužel vážně nemocný ale pak se obávám i o zdravý seniora bo copak je normální na tak nemocného člověka převádět firmu s obratem desítek milionů ??? no ani nechci vědět koho pak dosazuje do vedení státu
    Mike -Green D. is killing Europe
Aktuální komentáře
30.04.2024
22:01První den zasedání FEDu zámořské trhy poklesly  
21:35SALUTEM FUND SICAV, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
21:25J&T ARCH INVESTMENTS SICAV, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
21:05AMISTA investiční společnost, a.s.: FOCUS INVEST, investiční fond s proměnným zákl. kapitálem, a.s. - Výroční zpráva 2023
21:00AMISTA investiční společnost, a.s.: Maloja Investment SICAV a.s. - Výroční zpráva za rok 2023
20:52AMISTA investiční společnost, a.s.: Outulný investiční fond s proměnným základním kapitálem, a. s - Výroční zpráva 2023
20:44J&T ARCH CONVERTIBLE SICAV, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
20:42AMISTA investiční společnost, a.s.: COMES invest, invest. fond s proměn. zákl. kapitálem, a.s. - Výroční zpráva za rok 2023
17:55Kdy se konečně dostaví napřimování výnosové křivky?
17:27Pale Fire Financing a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
17:25Japonsko bojuje za silnější jen, ale trhy mu to nevěří  
17:13Akciové trhy zmítané výsledkovou sezónou  
16:55WOOD & Company, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
16:53Česká exportní banka, a.s.: Informace o vyplacení úrokových výnosů
16:50Výsledky PayPal: Akcie rostou poté, co společnost zvýšila celoroční výhled zisku  
16:42SALUTEM FUND SICAV, a.s.: Pozvánka na mimořádnou valnou hromadu
16:30AMISTA investiční společnost, a.s.: STING investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. - Výroční finanční zpráva 2023
15:52Vláda schválila reformu penzí se zvyšováním věku nad 65 let
15:28HPM: Monetizace umělé inteligence s velkým otazníkem
15:26Coca-Cola v prvním čtvrtletí mírně zvýšila tržby i zisk, zlepšila výhled

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:15USA - Změna zaměstnanosti (ADP)
16:00USA - Index ISM v průmyslu
16:00USA - Nově otevřená prac. místa
20:00USA - Jednání Fedu, základní sazba