Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Rozhovor s finančním ředitelem NWR Markem Jelínkem o uhlí, dividendě i akvizicích

Rozhovor s finančním ředitelem NWR Markem Jelínkem o uhlí, dividendě i akvizicích

09.03.2012 15:15
Autor: Redakce

Jak vypadá splnitelnost pro letošek vytyčených cílů NWR po prvních dvou měsících roku? Existují nové plány firmy v oblasti fúzí a akvizic? Upravuje společnost své strategické plány v návaznosti na pokračující pokles cen uhlí? Na tyto a další otázky jste se ptali přímo finančního ředitele NWR. Marek Jelínek, CFO New World Resources, který odpovídal na Vaše dotazy v rámci online rozhovoru na portálu www.patria.cz dnes od 14:00 do 15:15 hod.

Marek Jelínek

Marek Jelínek je členem představenstva NWR od. března 2007. Od listopadu 2007 je rovněž členem představenstva OKD. Od března 2007 vykonává funkci finančního ředitele NWR. V březnu 2009 byl jmenován nevýkonným členem představenstva Ferrexpo plc. V letech 2005–2006 byl ředitelem společnosti Bakala Crossroads Partners a. s. (dříve RPG Advisors). Do skupiny RPG přišel v prosinci 2004, kam nastoupil jako finanční ředitel zodpovědný za různé oblasti včetně financování skupiny, její restrukturalizaci a prodej majetku. Předtím Marek Jelínek pracoval v letech 1995–2004 jako analytik oddělení podnikových financí a společník v pražské investiční a bankovní společnosti Patria Finance, kde měl na starosti fúze a akvizice pro domácí a zahraniční klienty. Marek Jelínek absolvoval v roce 1995 Anglo American College v Praze s titulem bakaláře v oblasti podnikové správy.


Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (JM, 14:55) -
    Dobrý den, měl bych na Vás dvě otázky. a) Jaký předpokládáte další rozvoj projektu těžby uhlí v oblasti Frenštátu? b) Neuvažuje vaše skupina s těžbou plynu z břidlic, má-li bohaté zkušenosti z oblasti těžby a využití důlních plynů? Děkuji. JM
  • Odpověď (Marek Jelínek, 15:15) -
    Dobrý den, naší snahou je důkladný průzkum ložiska ve Frenštátu. Na to budeme potřebovat zhruba čtyři roky a teprve poté budeme moci přemýšlet o případné těžbě. Dnes ani nevíme, jestli je tam ekonomicky vytěžitelné uhlí. Mnohokrát děkuji za otázky a přeji příjemný víkend. S úctou Marek Jelínek
  • ---
  • Otázka (Vašek, 14:17) -
    Už to bude rok od doby, kdy byly akcie NWR zařazeny do indexu FTSE 250. Můžete prosím zhodnotit tento krok z dnešní perspektivy? Lze s ohledem na klesající likviditu v Praze a ohlášený odchod KIT digital do budoucna vyloučit, že by NWR odešla z pražské burzy a zůstala obchodována pouze v Londýně? Hezký víkend :)
  • Odpověď (Marek Jelínek, 15:08) -
    Dobrý den, cílem loňské reinkorporace bylo zařazení do indexů FTSE, což jsou jedny z nejsledovanějších indexů vůbec. Cíle jsme dosáhli - dnes jsme v FTSE 250 a FTSE 350 Mining. V důsledku toho se změnila akcionářská struktura a dostali jsme se do hledáčku mnohem širšího okruhu potenciálních investorů. Pražská burza je pro nás důležitá a odchod z ní neplánujeme.
  • ---
  • Otázka (Bufik, 14:08) -
    Pan Bakala a celé BXR má mnoho dalších i potenciálně růstovějších aktivit než je dolování uhlí. Je vůbec nějaká šance, že budou nwr rozvíjet a nebude to jen jakási "trafika"? IPO už bylo.
  • Odpověď (Marek Jelínek, 15:03) -
    Dobrý den, jen letos budeme do těžby uhlí investovat EUR 250m. Do roku 2017 utratíme zhruba EUR 500m na otvírku polského dolu. To mi přijde na 'trafiku' hodně peněz :-)
  • ---
  • Otázka (jon, 13:58) -
    Dobrý den, pane Jelínku. Zajímal by mne váš názor jako člověka z branže na zvažované projekty podzemního zplyňování uhlí v ČR i zahraničí. Jako laik si neumím představit přinejmenším bezpečné řízení takového procesu. děkuji
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:58) -
    Dobrý den, pokud mohu soudit, jde o technologii obtížně kontrolovatelného hoření podzemí. Také mě napadá řada bezpečnostních rizik.
  • ---
  • Otázka (Tono, 13:51) -
    Dobrý den, nakolik reálně vidíte posunutí NWR do FTSE100? Činíte nějaké konkrétní kroky směrem k tomu, aby se tak stalo? (v tomto směru média spekulovala i například o smyslupnosti akvizice...)
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:57) -
    Dobrý den, jsme plně spokojeni s FTSE 250 a FTSE 350 mining.
  • ---
  • Otázka (Honza, 13:17) -
    Dobrý den, jaký je aktuální harmonogram "squeeze outu" starých nevyměněných akcií ISIN NL0006282204 včetně cenového ohodnocení zmíněných akcií.
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:54) -
    Dobrý den, squeeze out podle holandského práva je poměrně formalizovaný proces. Nyní čekáme na rozhodnutí obchodní komory o ceně. Teoreticky by mohlo rozhodnutí padnout již tento měsíc, ale termín je zcela mimo naši kontrolu. Stanovení ceny je plně v moci obchodní komory.
  • ---
  • Otázka (J.Mal, 12:43) -
    Chtěl bych se zeptat jak daleko je spuštění dolu Morcinek. Geologickou studii pro Morcinek 1 jste už dokončili. Jaké je tam složení uhlí - energetické / koksovatelné.? Chtěl bych vědět v jakém horizontu (a zda vubec) chcete ten důl otevřít. Děkuji.
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:53) -
    Dobrý den, Morcinek je ve fázi průzkumu a plánování. Je tam především tzv. semi-soft koksovatelné uhlí.
  • ---
  • Otázka (Jesse, 11:33) -
    Dobrý den, každá fúze ve světě se praktikuje z 99 % pouze proto, aby se firmy navzájem podržely a zachránily se na trhu. Fúze JSW a NWR jen nemlich to samé. Proč tuto operaci vyzdvihujete jako slibnou pro akcionáře, když to není pravda? Můžete přiznat, že hodnota akciových podílů dramaticky klesne? Nebo to nemůžete zveřejnit, protože vám to majitel zakazuje, a to hlavně proto, aby se nerozpoutala prodejní panika... a související dopady, jako je propad cen akcií atd... ?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:52) -
    Dobrý den, jistě ne všechny fúze se podaří, ale např. koupě Pixaru společností Walt Disney je považována za velice úspěšnou. V našem sektoru např. mamutí společnost BHP Billiton vznikla velkou fúzí a je to dnes nejhodnotnější společnost v oboru.
  • ---
  • Otázka (Koutný, 11:10) -
    Před více než týdnem medii prolétly spekulace o možném propojení JSW a NWR. Nečekám, že v této fázi potvrdíte blízkost případné dohody, ale zajímalo by mě, jestli pro vás aspoň teoreticky dává toto spojení nějaký smysl. Zajímavá pro mnohé byla také spekulace ohledně toho, že BXR svůj podíl neprodá pod 800 pencí za akcii. Vy jste nedávno říkal, že současná hodnota akcií je výrazně pod tím, co byste vnímal jako fér. Je vaše vnitřní férová hodnota akcií NWR také někde nad 235 Kč?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:44) -
    Dobrý den, už jsem se bál, že se nikdo nezeptá :-). Věřím, že spojení NWR a JSW by dávalo obrovský strategický smysl. Zároveň si ale myslím, že taková transakce není v dohledné době z mnoha důvodů možná (viz. např. kategorické popření nedávného mediálního šumu ze strany vedení JSW). O případných cenových požadavcích BXR nic nevím.
  • ---
  • Otázka (Tomáš, 10:04) -
    Dobrý den ještě jednou, rád bych využil i této příležitosti a zeptal se, které jsou největší daňově neuznatelné náklady společnosti, či jiné položky, které zvyšují efektivní daňovou sazbu NWR k 30 procentům. Díky, Tomáš
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:37) -
    Dobrý den, naše efektivní daňová sazba je důsledkem naši organizační struktury, kdy prakticky veškeré náklady holdingu nejsou daňově uznatelné, resp. holding netvoří zisk, od kterého by náklady šly odečíst.
  • ---
  • Otázka (martík, 10:02) -
    Dobrý den, kdy se vrátí akcie NWR na IPO ceny? Dokážete tuto otázku zodpovědět nebo si mám říct že NIKDY ? Nemyslíte si, že IPO cena byl tak trochu podvod na akcionářích nebo investorech, kteří věřili že je NWR zajímavá investice ? (jak mohli tlouštíci z Londýna naletět - to nechápu ) Co uděláte proto, aby se cena akcii zvedla ? Umíte vůbec proto něco udělat nebo jste jako pan Salzman toho času v KB generální ředitel , který se proslavil výrokem "že je jen gen. ředitel a že nemá žádné pravomoci a že o ničem neví " ? Podotýkám , že akcie NWR nemám - "Důl vám nemohou vzít to je jen prázdná díra bez uhlí :-) " Hezký den
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:35) -
    Dobrý den, nevím, kdy cena našich akcií dosáhne nějaké konkrétní hodnoty. Já, na rozdíl od Vás, akcie NWR mám - nakoupené za GBP 13.25. Ještě k 'dírám bez uhlí' - ve střední Evropě jsou v pod zemí řádově miliardy tun uhlí. Budoucnost se vždy špatně odhaduje, ale troufám si říct, že až Vy i já tu nebudeme, pořád tady budou funkční a ziskové doly.
  • ---
  • Otázka (bruno, 9:59) -
    Dobrý den, Rád bych se zeptal na 2 věci: 1) převládá názor, že je cena akcií NWR vzhledem k fundamentu a vysokým aktuálním cenám komodit podhodnocena. Čekáte i vy návrat hodnoty k úrovni cca 200 Kč? 2) cena uhlí však v posledních dnech stagnuje. Vidíte možnost odrazu ceny od stávajících cca 110 usd/tuna?
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:26) -
    Dobrý den, cena našich akcií závisí (kromě aktuálních nálad na trhu) zejména na výhledu cen uhlí. Ten je stále nejistý, i když dnes výrazně pozitivnější než např. před třemi měsíci. Vaše otázka ohledně cen uhlí zřejmě míří na energetické uhlí, kde dnes existují dva protichůdné trendy: (i) tlak na snížení cen v USA, mimo jiné v důsledků zvýšené dodávky plynu a (ii) rostoucí cenový trend ve střední Evropě související s nedostatkem uhlí v Polsku.
  • ---
  • Otázka (Tomáš, 9:52) -
    Dobrý den pane řediteli, rád by se zeptal, jakým způsobem chce vaše společnost docílit meziroční stagnace nákladů na vytěženou tunu uhlí (tak jak oznámila při výsledcích za rok 2011), navzdory vyšším očekávaným cenám energií (elektřina, ropa/nafta), růstu mezd a nižšímu plánovanému objemu produkce? Děkuju, Tomáš
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:17) -
    Dobrý den. V současném nejistém hospodářském prostředí je řízení nákladů nezbytností. K dosažení jednotkových nákladů na úrovni roku 2011 nám pomáhá nižší cena oceli v letošním roce (což snižuje náklady na materiál) a naše úsilí o zvyšování produktivity.
  • ---
  • Otázka (investor, 9:48) -
    Dobrý den. Krátký dotaz. Co se stalo s financemi, které vznikly po snížení nominálu. Např. O2 ze sníženého nominálu vyplatí dividendu. V jaké účetní položce v rozvaze se projevily? Celé to snížení je velmi záhadné.
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:14) -
    Dobrý den, snížení nominální hodnoty akcií NWR Plc byla čistě účetní operace, která souvisela s technikou vložení NWR Plc na vrchol naší organizační struktury. Žádné prostředky tím vytvořeny nebyly; pouze se tím zjednodušila výplata našich běžných dividend. Mimořádnou dividendu neplánujeme. Počítáme se zachováním obvyklé výplaty 50 % čistého zisku.
  • ---
  • Otázka (Bohdan, 9:40) -
    Pane Jelínku, před rokem jste se nechal slyšet, že po předloňském neúspěšném pokusu o převzetí polského dolu Bogdanka není vyloučeno, že NWR nabídku zopakuje. Stále máte o tuto firmu zájem? Jaké jsou obecně vaše současné potenciální akviziční plány a finanční možnosti. Díky za odpověď
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:09) -
    Dobrý den, Bogdanka je dobře řízená a zisková společnost, nicméně při současné ceně jejích akcií je zcela mimo oblast našeho zájmu. Obecně jsme stále přesvědčeni, že konsolidace středoevropských těžařů dává obrovský smysl a na našich ambicích se v té věci nic nemění. Zároveň pracujeme na 'organických' růstových projektech. V současné době jde zejména o projekt Debiensko, kde jsme v prosinci zahájili výkopové práce a těžbu zahájíme v roce 2017. Snad to jasně dokladuje naši víru v budoucnost těžby uhlí ve střední Evropě.
  • ---
  • Otázka (matrix, 9:35) -
    Dobrý den, před dvěma týdny jste po výsledcích za 4Q říkal, že prodeje uhlí se v lednu zotavily, ale lze z toho zatím jen těžko soudit, zda je to součást trendu. Jak se vybarvil celkový obrázek v únoru a na začátku března? Nejsou vaše meziročně téměř nezměněné cíle pro těžbu a prodeje příliš konzervativní? Hodně zdaru přeju!
  • Odpověď (Marek Jelínek, 14:02) -
    Dobrý den a děkuji za otázku. Jeden měsíc, ale i jedno čtvrtletí jsou pro nás příliš krátká doba na jakékoli závěry. Je ovšem fakt, že výroba oceli na našich cílových trzích v lednu stoupla o 10 % a oceláři zvyšují využití výrobních kapacit. Pro nás je velice důležitá výroba automobilů, která v roce 2011 v ČR narostla o 12 % a na Slovensku o 13 %. Také trh s energetickým uhlím je ve střední Evropě v dobré kondici v důsledku klesající těžby v Polsku a obnoveného zájmu o uhlí v Německu.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  • portfolio
    09.03.2012 15:13

    Dobrý den, mám jednu osobnější. Zmínil jste, že máte akcie NWR. Jaké jsou vaše další preferované tituly? Snad nám společná sázka vyjde ;-)
    zvědavec
  •  
    09.03.2012 15:07

    Jako dodavatel nemalého podílu z vaší produkce do ocelárenského odvětví jistě sledujete jeho perspektivu. Jaký je podle Vás aktuálně očekávaný vývoj ocelárenského odvětví a poptávky po vašich dodávkách v ČR, případně v rámci celé Evropy? Děkuji
    JoN
  • Debiensko
    09.03.2012 14:59

    Dobrý den, uvádíte, že do projektu Debiensko hodláte investovat celkem asi 12 miliard korun a hotovo má být v roce 2017. Můžete nastínit časový rámec návratnosti této investice? Děkuji
    Investorka
  •  
    09.03.2012 14:55

    Dobrý den, měl bych na Vás dvě otázky. a) Jaký předpokládáte další rozvoj projektu těžby uhlí v oblasti Frenštátu ?b) Neuvažuje vaše skupina s těžbou plynu z břidlic, má-li bohaté zkušenosti z oblasti těžby a využití důlních plynů ? Děkuji. JM
    JM
  • stávka
    09.03.2012 14:42

    Dobrý den, jak pokračující vyjednávání s odbory OKD o letošních mzdách? Můžete odhadnout dopad případné stávky, kterou odbory hrozí při nedohodě do konce března, na těžbu a ziskovost? Zdraví
    P3tra
  •  
    09.03.2012 14:17

    Už to bude rok od doby, kdy byly akcie NWR zařazeny do indexu FTSE 250. Můžete prosím zhodnotit tento krok z dnešní perspektivy? Lze s ohledem na klesající likviditu v Praze a ohlášený odchod KIT digital do budoucna vyloučit, že by NWR odešla z pražské burzy a zůstala obchodována pouze v Londýně? Hezký víkend :)
    Vašek
  • Ambice?
    09.03.2012 14:08

    Pan Bakala a celé BXR má mnoho dalších i potenciálně růstovějších aktivit než je dolování uhlí. Je vůbec nějaká šance, že budou nwr rozvíjet a nebude to jen jakási "trafika"? IPO už bylo.
    db
  • zplyňování?
    09.03.2012 13:58

    Dobrý den, pane Jelínku. Zajímal by mne váš názor jako člověka z branže na zvažované projekty podzemního zplyňování uhlí v ČR i zahraničí. Jako laik si neumím představit přinejmenším bezpečné řízení takového procesu. děkuji
    JoN
  • FTSE
    09.03.2012 13:51

    Dobrý den, nakolik reálně vidíte posunutí NWR do FTSE100? Činíte nějaké konkrétní kroky směrem k tomu, aby se tak stalo? (v tomto směru média spekulovala i například o smyslupnosti akvizice...)
    JoN
  • Akcie ISIN NL0006282204
    09.03.2012 13:17

    Dobrý den, jaký je aktuální harmonogram "squeeze outu" starých nevyměněných akcií ISIN NL0006282204 včetně cenového ohodnocení zmíněných akcií.
    Honza
  • Morcinek
    09.03.2012 12:43

    Chtěl bych se zeptat jak daleko je spuštění dolu Morcinek. Geologickou studii pro Morcinek 1 jste už dokončili. Jaké je tam složení uhlí - energetické / koksovatelné.? Chtěl bych vědět v jakém horizontu (a zda vubec) chcete ten důl otevřít. Děkuji.
    J.Mal
  • fuze je indikator
    09.03.2012 11:33

    Dobry den, kazda fuze ve svete se praktikuje z 99% pouze proto, aby se firmy navzajem podrzely a zachranily se na trhu. Fuze JSW a NWR je nemlich to same. Proc tuto operaci vyzdvihujete jako slibnou pro akcionare, kdyz to neni pravda? Muzete priznat, ze hodnota akciovych podilu dramaticky klesne? Nebo to nemuzete zverejnit, protoze vam to majitel zakazuje a to hlavne proto, aby se nerozpoutala prodejni panika... a souvisejici dopady, jako je propad ceny akcii atd...?
    Jesse
  • JSW a NWR
    09.03.2012 11:10

    Před více než týdnem medii prolétly spekulace o možném projení JSW a NWR. Nečekám, že v této fázi potvrdíte blízkost případné dohody, ale zajímalo by mě, jestli pro vás aspoň teoreticky dává toto spojení nějaký smysl. Zajímavá pro mnohé byla také spekulace ohledně toho, že BXR svůj podíl neprodá pod 800 pencí za akcii. Vy jste nedávno říkal, že současná hodnota akcií je výrazně pod tím, co byste vnímal jako fér. Je vaše vnitřní férová hodnota akcií NWR také někde nad 235 Kč?
    Koutný
  • efektivní daň
    09.03.2012 10:04

    Dobrý den ještě jednou, rád bych využil i této příležitosti a zeptal se, které jsou největší daňově neuznatelné náklady společnosti, či jiné položky, které zvyšují efektivní daňovou sazbu NWR k 30 procentům. Díky, Tomáš
    Tomáš
  • Kdy bude akcie NWR na IPO cenách
    09.03.2012 10:02

    Dobrý den, kdy se vrátí akcie NWR na IPO ceny? Dokažete tuto otázku zodpovědět nebo si mám říct že NIKDY ? Nemyslíte si, že IPO cena byl tak trochu podvod na akcionářích nebo investorech, kteří věřili že je NWR zajímavá investice ? (jak mohli tlouštíci z Londýna naletět - to nechápu ) Co uděláte proto, aby se cena akcii zvedla ? Umíte vůbec proto něco udělat nebo jste jako pan Salzman toho času v KB generální ředitel , který se proslavil výrokem "že je jen gen. ředitel a že nemá žadné pravomoce a že o ničem neví " ? Podotýkám , že akcie NWR nemám - "Důl vám nemohou vzít to je jen prázdná díra bez uhlí :-) " Hezký den
    martík
    • Re: Kdy bude akcie NWR na IPO cenách
      09.03.2012 14:41

      Těžko věřit, že akcie nemáte. Zejména dotaz č 1). Proč mluvit 3 roky po úpisu o IPO ceně? tržní cena po IPO vyrostla jestli se nepletu téměř o 50 %
      ferda
    • Re: Kdy bude akcie NWR na IPO cenách
      09.03.2012 11:40

      Tak to jsem zvědavý, zda Ti na něco z toho odpoví :-) Můj odhad, jak bude odpovídat: 1) IPO - cena byla adekvátní situaci a věřím, že se tam jednou vrátí 2) cena akcie: není přímo v moci firmy ji ovlivnit, jedině přes dobré hospodářské výsledky a o to se snažíme a výsledek za 1Q bude pro investory jistě zajímavý, + možné akvizice 3) část o "podvodu" při IPO a o GŘ KB je docela soda a tu tiše pomine :-)
      oh171
      •  
        09.03.2012 14:41

        Těžko věřit, že akcie nemáte. Zejména dotaz č 1). Proč mluvit 3 roky po úpisu o IPO ceně? tržní cena po IPO vyrostla jestli se nepletu téměř o 50 %
        ferda
      •  
        09.03.2012 11:48

        :-)) ...co nas politici stacili v zivote naucit, co?:-)) Ale uz jsem si na ty bezobsazne floskule zvykl... jinak to prezit nelze :-)
        Jesse
  • uhlí
    09.03.2012 9:59

    Dobrý den, Rád bych se zeptal na 2 věci: 1) převládá názor, že je cena akcií NWR vzhledem k fundamentu a vysokým aktuálním cenám komodit podhodnocena.Čekáte i vy návrat hodnoty k úrovni cca 200Kč?2) cena uhlí však v posledních dnech stagnuje. Vidíte možnost odrazu ceny od stávajících cca 110usd/tuna?
    bruno
  • náklady na těžbu
    09.03.2012 9:52

    Dobrý den pane řediteli, rád by se zeptal, jakým způsobem chce vaše společnost docílit meziroční stagnace nákladů na vytěženou tunu uhlí (tak jak oznámila při výsledcích za rok 2011), navzdory vyšším očekávaným cenám energií (elektřina, ropa/nafta), růstu mezd a nižšímu plánovanému objemu produkce? Děkuju, Tomáš.
    Tomáš
  • Bogdanka
    09.03.2012 9:40

    Pane Jelínku, před rokem jste se nechal slyšet, že po předloňském neúspěšném pokusu o převzetí polského dolu Bogdanka není vyloučeno, že NWR nabídku zopakuje. Stále máte o tuto firmu zájem? Jaké jsou obecně vaše současné potenciální akviziční plány a finanční možnosti. Díky za odpověď
    Bohdan
  • uhlí
    09.03.2012 9:35

    Dobrý den, před dvěma týdny jste po výsledcích za 4Q říkal, že prodeje uhlí se v lednu zotavily, ale lze z toho zatím jen těžko soudit, zda je to součást trendu. Jak se vybarvil celkový obrázek v únoru a na začátku března? Nejsou vaše meziročně téměř nezměněné cíle pro těžbu a prodeje příliš konzervativní? Hodně zdaru přeju!
    matrix
    • Re: uhlí
      09.03.2012 9:48

      Dobrý den.Krátký dotaz.Co se stalo s financemi,které vznikly po snížení nominálu.Např.O2 ze sníženého nominálu vyplatí dividendu.V jaké účetní položce v rozvaze se projevily?Celé to snížení je velmi záhadné.
      ?

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Investoři zažili nejlepší začátek roku za posledních 5 let
02.04.2024 8:03
Index S&P 500 si za 1. čtvrtletí 2024 připsal 10,11 pro...více

    Analýzy online