Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Aleš Zeman (Dial Telecom) na Patria.cz - právě online! Nový operátor, ceny, aukce, konkurence...

Aleš Zeman (Dial Telecom) na Patria.cz - právě online! Nový operátor, ceny, aukce, konkurence...

22.10.2012 13:00
Autor: Redakce

Vstoupí ještě letos na domácí telekomunikační trh další operátor? Zájemců je dle spekulací odborných kruhů několik, vstřícnost stávajících mobilních operátorů vůči virtuálním údajně stoupá. Ringier prý jedná s Telefónikou, UPC s Vodafonem, Tesco, mající už zkušenosti v regionu například z Maďarska, s T-Mobilem a Telefónikou. Aukce frekvencí na rychlé mobilní sítě LTE přilákala vedle trojice stávajících operátorů Telefónica CR, T-Mobile a Vodafone nováčka PPF Mobile Services.

Zájemci o provoz virtuálního operátora jsou, dosud se prý ale setkávali s nezájmem mobilních operátorů umožnit jim vstup do svých sítí. Ti zase hovoří o nabídkách, které nejsou oboustranně výhodné. Bumerang se k nim vrací v podobě stížností na nekorektní jednání. ČTÚ dokončuje analýzu, na jejímž základě by mohl operátorům velkoobchodní otevření sítí nařídit. „Současnou vyšší snahu operátorů na vytvoření virtuálního operátora samozřejmě vítám. Jen podotýkám, že kdyby byla vůle se dohodnout, mohli tu fungovat již tři roky," tvrdí předseda ČTÚ Pavel Dvořák.

Kde jsou možní konkurenti stávající trojice operátorů? Je tuzemský telekomunikační trh konkurenční, nebo pevně rozdělen a neprodyšně uzavřen? Platí spotřebitelé za služby příliš mnoho? Je prostor pro brzké či alespoň dohledné zlepšení? Hrozí telekomům další propad v hospodaření? Nejen na to se ptejte předsedy představenstva VOLNÝ, místopředsedy představenstva Dial Telecom a bývalého manažera Českého Telecomu v jedné osobě. Aleš Zeman v pondělí 22. října od 13 hodin v online rozhovoru na Patria.cz. Loni v únoru koupila mateřská společnost Dial Telecomu Divenno Holdings od skupiny Penta mobilního operátora U:fon. Letos na podzim se ten ocitl v insolvenčním řízení, firma jej chce očistit od dluhů a dále provozovat. Nově Dial Telecom kupuje Star 21 Networks, zaměřenou na velkoobchodní nabídku připojení na českém trhu ostatním operátorům. Jaké má plány? Ptejte se!
Aleš Zeman, Dial Telecom/VOLNÝ
Aleš Zeman, místopředseda společnosti Dial Telecom, a.s.

Vystudoval obor podnikové hospodářství na University of New York in Prague. V letech 1995 až 1998 působil jako manažer oddělení platebních karet v bankovních domech eBanka a GE Money. V letech 1999 až 2000 pracoval jako manažer velkoprodeje ve společnosti ČESKÝ TELECOM, a.s. V současnosti působí jako předseda představenstva společnosti VOLNÝ, a.s., a místopředseda představenstva společnosti Dial Telecom, a.s.


Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (Homo, 12:59) -
    Pane Zemane, nepomohlo by situaci na telekomunikačním trhu opatření, kdy by bylo zavřeno vedení ČTÚ a ústav rozpuštěn?
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 17:40) -
    Vtipná otázka. Vyhodnoťte si prosím sám, zda ČTÚ podle Vás plní své dvě základní funkce. Zda se cítíte být pravdivě a věrně informován o situaci na českém telekomunikačním trhu (ať už jako spotřebitel, operátor, investor, podnikatel, vládní úředník, ...) a zda vnímáte nápravná opatření ČTÚ v rámci ex-ante regulace jako správná a účinná. Podle meho má každý právo dělat chyby. Důležité je, zda se z nich umí poučit. Noví členové rady ČTÚ přicházejí evidentně do rady s nějakou vizí. Věřím, že se i díky nim situace změní k lepšímu. Díky za otázky a přeji všem hezký zbytek dne. Aleš Zeman
  • ---
  • Otázka (Libor, 12:18) -
    Jako investora TelCR by mne zajímalo, zda máte predikce/očekávání/prognózy růstu českého tel. trhu, případně segmentů (pevné, mobilní, mobilní data, pevná data,..) Můžete nabídnout? Rád bych si poslechl odhady "odjinud". Předem velmi díky. L.
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 17:15) -
    Chtělo by se říci odhad růstu, nicméně váš zklamu. Sám za sebe mohu říci, že očekávám další pokles. A ani moc nejde o segmentaci na pevné či mobilní služby.

    Do roku 2008 český telekomunikační trh rostl. Poslední čtyři roky klesá. Míru korelace a souvislosti s obecným poklesem v ostatním odvětvích ponechám na analyticích. Nicméně, je tu jeden trend v telekomunikačním prostředí, hovořící pro pokles a jeden pro růst. První trend je konvergence hlasových volání do dat. Hlasové služby jsou pro operátory typicky nejziskovější, ale také zaznamenávají trvalý a rychlý propad. Druhý trend je růst počtu datových služeb (např. v souvislosti s růstem počtu smart zařízení typu tablet, smartphone atd.). Nicméně pokles příjmu z hlasových služeb, které jsou typicky účtované po minutách a vteřinách, zatím růst příjmu z paušálně účtovaných datových služeb dostatečně nenahrazuje. A domnívám se, že ani nenahradí.
  • ---
  • Otázka (P.L., 12:13) -
    Dva dotazy k ČTÚ: 1) jak hodnotíte postup při aukci LTE (kritéria, neustále posunování termínů,..) 2) Ukazují noví lidé ve vedení ČTÚ na pozitivní změnu v tomto ne vždy užitečně přijímaném tělese? Již jste něco pozitivního v tomto směru zaznamenal? díky
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 16:50) -
    ad 1) Jak už jsem zde někde v diskusi zmínil, ČTÚ z mého pohledu stálo před možností upřednostnit zvýšení konkurence na trhu (tím, že by zvolil technologicky neutrální přístup k rozdělování frekvencí, rozdělil volné frekvence do většího množství bloků a dal je k dispozici více operátorům ať už s vyloučením stávajících operátorů z aukce nebo bez) nebo inovací (tím, že by označilo volné frekvence dostupné v aukci za frekvence čistě pro rychlá data a LTE sítě a donutil je i stávající operátory aktivně stavět). ČTÚ upřednostnil inovaci. Čili svázal poskytnutí frekvencí s podmínkami, že operátor, který frekvence získá, musí stavět nové sítě a frekvence aktivně využívat.

    Nicméně, důsledkem tohoto "nediskriminačního" postupu je, že se aukce mohou zúčastnit i stávající operátoři, kteří sice v současné době sítě LTE nemají, ale zato disponují silnou konkurenční výhodou. Tudíž se výrazně omezily šance pro vstup nových operátorů. Důkazem je, že jediným novým účastníkem aukce je PPF (i když zájemců bylo původně více, včetně Dial Telecom), která je jako jediná dostatečně kapitálově silná, aby mohla stávajících operátorům čelit. Všimněte si však, že ani žádní jiní kapitálově silní operátoři ze zahraničí se do aukce nepřihlásili.

    Domnívám se, že pokud se podaří PPF potřebné frekvence v aukci získat, bude to znamenat, že ČTÚ dosáhla svého cíle. Pokud je nezíská, ukáže se, že postup ČTÚ v aukci je chybný. Navíc je přinejmenším podivné, že si jako účastník aukce nejprve vysoutěžíte povinnost zaplatit za frekvence a povinnost stavět sítě a teprve poté se postupně na základě "ex ante" regulace budete postupně dozvídat, jaké náklady že to budete mít, spojené s propojováním. Náklady na originaci, terminaci, národní roaming a velkoprodej se budete dozvídat postupně během příštích let a přitom jsou podstatným vstupem pro sestavení vašeho "business case".

    ad 2) Věřím, že ano. ČTÚ se podle mého názoru dosud chová, jako by vůbec nebyl aktivním účastníkem, který ovlivňuje fungování mobilního trhu. ČTÚ často argumentuje tím, že není cenový regulátor, protože od toho je tu trh. Jenže už jaksi zapomíná, ž ejediným, kdo má klíč ke vstupu na tento trh, je ČTÚ. Jen on totiž určuje, kdo bude mít licenci a frekvence a kdo ne a za jakých podmínek. A jak se ukázalo na vývoji mobilního trhu v ČR, "neviditelná ruka trhu" nezafungovala a pouhé tři vstupenky na tento trh nestačí k tomu, aby vzniklo reálné konkurenční prostředí. Ztratili jsme tedy šest let tím, že ČTÚ v roce 2006 špatně vyhodnotil situaci na českém mobilním trhu jako konkurenční. Uvidíme, jak aktivně a rychle změní svůj přístup k regulaci trhu mobilních volání a jak bude dále postupovat. Věřím a chci věřit, že vlivem vstupu nových členů do rady ČTÚ se strategie ČTÚ v oblasti mobilního trhu vyjasní a ČTÚ bude velice aktivní.
  • ---
  • Otázka (matrix, 12:12) -
    Pane Zemane, zajímal by mě váš názor na aplikace typu Skype nebo WhtsApp umožňující volání a posílání textových zpráv mezi uživateli bez nutnosti platit operátorovi. Jedinou reálnou obranou operátorů se zdá být omezení objemu přenesených dat (a tím i uskutečněných hovorů). Domníváte se, že nás čeká doba, kdy už budeme operátorům platit jen za mobilní data v telefonu a nikoliv za hovory či zprávy? Hodně zdaru!
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 15:57) -
    Myslím, že ano. Je to věcí času. Díky konvergenci technologií je už dnes operátorům v podstatě jedno, jestli přes jejich síť „teče“ hlas nebo data. Řeší spíše problémy spojené s objemy datových toků, které sítě přetěžují. Nicméně čistě technicky vzato už neexistuje racionální důvod pro účtování volání po minutách a po vteřinách. Účtování paušálu bez ohledu na množství provolaných minut či staženého objemu dat je tedy určitě záležitostí blízké budoucnosti…
  • ---
  • Otázka (Koutný, 12:08) -
    Dobrý den, jak hodnotíte současné nastavení cenové politiky trojice hlavních českých operátorů a fakt, že po nedávném snížení propojovacích poplatků ze strany ČTÚ skoro o polovinu nedošlo k žádnému zlevnění hovorů? Díky za upřímnost
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 15:54) -
    Tedy upřímně. Podívejte se na to z pohledu investora. Mobilní operátoři jsou tu hlavně proto, aby vytvářeli zisk a odváděli svým akcionářům dividendu. Pokud mě tedy konkurence nenutí, abych snižoval cenu, tak mě sice potěší, že se sníží propojovací poplatky, ale na mou cenovou politiku to nebude mít žádný vliv. Současné nastavení cenové politiky českých mobilních operátorů v oligopolním postavení tudíž považuji za logické a směřující k udržení ziskovosti a dividendy.
  • ---
  • Otázka (Miloš, 12:07) -
    Dobrý den. Jako laik si neumím přesně představit jednak, jaká investice je potřeba, aby někdo na českém trhu rozjel plnohodnotného operátora či takzvaného virtuálního, jednak, jak dlouho technicky a byrokraticky taková příprava trvá. Můžete mě uvést do těchto čísel alespoň řádově? děkuji. Miloš
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 15:51) -
    Dobře, že jste uvedl, že se vám jedná o český trh. Tím se otázka výrazně zjednodušila. Problém je totiž v tom, že mezi čistě virtuálním mobilním operátorem a plnohodnotným mobilním operátorem existuje ještě mnoho dalších technických a provozních variant. Ale právě podmínky aukce volných kmitočtů ze strany ČTÚ jasně definovaly prostor pro případný vznik právě jenom těchto dvou „extrémních“ typů operátorů. Čili, právě jedině plnohodnotný, právě jedině virtuální.

    K vlastní otázce. Na rozjetí plnohodnotného operátora, který by provozoval vlastní novou telekomunikační síť, potřebujete řádově jednotky či spíše jednotky desítek miliard Kč, podle toho, jak moc budete volit mezi vlastní výstavbou sítě, například leasingem či pronájmem sítí a technologií, ale i podle toho, kolik dáte za vlastní frekvence, za akvizice zákazníků, marketing apod. K přípravě potřebujete jeden až dva roky. Virtuální operátor oproti tomu nenese žádné náklady na výstavbu a provoz sítě. Pokud tedy již koncovým zákazníkům například úspěšně prodáváte elektřinu, máte vlastní CRM systém a osvědčený prodejní model, nic vám pravděpodobně nebrání uzavřít smlouvu s mobilním operátorem a obratem můžete prodávat "vlastní" mobilní služby. Tedy to je zatím představa, jak by to mělo fungovat, pokud si za vzor vezmeme jiné země. U nás zatím veškeré pokusy o dohodu na virtuálním mobilním operátorovi selhaly pro neochotu ze strany operátorů. Uvidíme, jak si ČTÚ v tomto směru povede a zda skutečně virtuální mobilní operátoři vzniknou a jak se jim v čase povede. Špatným příkladem může být deklarovaná snaha otevřít trh ADSL, kde po letech z tohoto trhu většina alternativních operátorů odešla díky cenové politice Telefóniky CR. Proto si rozhodne nejsem jist, že regulace ze strany ČTÚ zajistí dostatečný a hlavně trvalý prostor (tedy rozdíl mezi velkoprodejní a maloobchodní cenou mobilních volání) pro udržitelnou existenci virtuálních mobilních operátorů.
  • ---
  • Otázka (Malý Nevim, 12:06) -
    Vážený pane místopředsedo, Moc by mě zajímalo, jakým způsobem chcete ovlivnit ceny na trhu a jakým způsobem se chcete vyvarovat kartelovým dohodám v telekomunikačním odvětví. Tím myslím například oficiálně nabízené tarify, protože sám jsem si vyjednal takový tarif, který nikdy nebyl na českém trhu nabídnut veřejnosti, s takovou argumentací opírající se o zahraniční nabídky (např.: 20 liber = neomezený internet, neomezené volání do všech sítí + 400 SMS). Tím mířím k hlavnímu faktoru, který zásadně zvyšuje ceny v ČR a to je O2, které je hlavním vlastníkem Českých sítí, které pronajímají sítě ostatním operátorům. Děkuji za odpověď a přeji Vám mnoho úspěchů na Českém trhu. Malý Nevim
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 15:17) -
    Omlouvám se, trochu jsem se v té otázce ztratil. Nevím tedy, jestli odpovím správně na vaši otázku. Za Dial Telecom mohu říci, že ovlivnit cenu na trhu mobilních volání doposud nemůžeme, neboť v ČR zatím není jasný prostor pro vstup dalších operátorů na tento trh. Kartelové dohody jsou obecně věcí šetření Úřadem na ochranu hospodářské soutěže. Dial Telecom jako účastník trhu se jim může bránit jedině tím, že do nich sám nebude vstupovat.

    K druhé části vaší otázky musím dodat, že si nemyslím, že Telefónica CR je jediným a klíčovým faktorem, který ovlivňuje ceny telekomunikačních služeb v ČR. U některých služeb tomu tak jistě je, např. ADSL, ale u jiných služeb je vazba ostatních operátorů na TelCR buď žádná nebo minimální.
  • ---
  • Otázka (Pirimor, 11:29) -
    Co jsou podle vašeho názoru, pane Zemane, hlavní zbraně, se kterými musí přijít nový operátor, aby uspěl?
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 14:52) -
    Nižší cena a dostatečně silný kapitál na tři až pět let, aby přežil období, po které mu stávající operátoři budou "házet klacky pod nohy ".

    Za tu dobu si nový operátor bude muset vybudovat vlastní telekomunikační síť. Teprve pak se stane nezávislým na ostatních operátorech.

    Další zbraní může být volba způsobů prodeje služeb. Například prostřednictvích virtuálních operátorů nebo v kombinaci s jinými netelekomunikačními službami.
  • ---
  • Otázka (Op, 11:21) -
    Myslíte, že virtuální operátor může mít na českém trhu ekonomický úspěch, není lokální trh příliš malý aby pro ně byl prostor? Víte o nějakém virtuálním operátorovi v zahraničí, který je skutečně úspěšný?
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 14:49) -
    Český trh není zase tak malý, aby na něm virtuální operátoři nemohli působit. Například Rakouskou s podobným počtem obyvatel eviduje myslím devět virtuálních operátorů. Srovnatelných příkladů v Evropě se ale najde samozřejmě více.

    Domnívám se, že minimálně pro čtvrtého mobilního operátora v ČR může být spolupráce s virtuálními operátory zajímavá cesta k získání potřebného počtu zákazníků. Jediný problém virtuálních operátorů je ten, ze z definice nevlastní telekomunikační síť. K vytvoření zajímavé obchodní marže se tak nemohou opřít o kontrolu fixních síťových nákladů. Jejich úspěch je tedy spojen primárně se schopností dlouhodobé kontroly provozních a osobních nákladů a schopnosti udržet si zákazníka např. prodejem typických "balíčků" telekomunikačních služeb se službami z jiných odvětví, například s prodejem elektřiny, plynu, pojištění a podobně.
  • ---
  • Otázka (Láďa, 11:20) -
    Prosil bych vás o názor k následujícímu: Domácí operátoři mají nějaké tarify a ceníky. Díky nim jsme hodnoceni jako drahý trh, nad průměrem okolních. Je asi veřejným tajemstvím, že zákazník, který není líný a opakovaně prodlužuje své smlouvy, se dostává díky konkurenčnímu boji o něj zcela jinam (řekněme až na 50 % paušálu a to fyzická osoba). Je jasné, že operátor chce, aby mu zákazník, než aby odešel, vydělal alespoň něco. Ještě horší je dle mého pozice například kabelovek, kde železo v domě/bytě vydělá alespoň něco, nebo nic... Mění se podle Vás síla mezi zákazníkem a poskytovatelem služby od diktátu k tržnímu vyjednávání o ceně? Jak touto optikou hodnotíte konkurenci na domácím retailovém telekomunikačním trhu? Jsou tyto diskonty a tento způsob cenové politiky udržitelné?
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 14:35) -
    Podívejte se na to takhle: Co vám ať již mobilní nebo fixní operátor vlastně dodává za "službu". Z pohledu koncového spotřebitele se většinou jedná o možnost si zatelefonovat a "zabrouzdat" si na internetu. Díky technologické evoluci se tak z telekomunikačních služeb stala obyčejná komodita. Jistě, můžete chtít "kvalitnější a rychlejší službu", ale v zásadě se rozdíly mezi operátory po stránce kvality stírají. Takže na konci dne rozhoduje hlavně cena. A ano, s větší dostupnosti alternativních nabídek od většího počtu operátorů se tak zákazníkovi otevírá velký prostor k vyjednávání o ceně. Na českém telekomunikačním trhu už jsme viděli mnoho příkladů, že jak získávání zákazníka za "každou cenu", tak rigidní cenová politika nevedou dlouhodobě k udržení operátora na trhu. Každopádně je však cenová politika každého operátora věcí individuální a stejně tak i její udržitelnost.
  • ---
  • Otázka (ToNo, 10:55) -
    Dobrý den, od kamarádů, kteří pracují u operátorů, slyším na adresu českého ČTÚ jedno jediné: Zbytečná, nefunkční instituce. Zrušit. Jaký je Váš názor? Jak by efektivně měla fungovat regulace telco trhu? Je nějaká země příkladem? Díky.
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 14:16) -
    Sám za sebe mohu říci, že obecně nejsem příznivcem regulace. Nicméně respektuji názor jiných na její potřebu. Troufám si však tvrdit, ze ČTÚ je v porovnání s regulátory v ostatních zemích EU daleko méně aktivním hráčem a ovlivňovatelem trhu. Někdy to může být ku prospěchu, jindy ke škodě fungování konkurence na trhu. Důkazem nechť je právě propastný rozdíl mezi stavem konkurence mezi operátory pevných sítí a mezi operátory mobilních sítí. ČTÚ se obecně pouští do daleko méně sporů s operátory, než třeba britský regulátor. Britský trh je zrovna příkladem, kde regulátor je aktivní. Jestli jej je však možné vzít za pozitivní vzor, si netroufám tvrdit.
  • ---
  • Otázka (Investorka, 10:31) -
    Zdravím Vás. Dokážete pro pochopení laika porovnat konkurenci na českém trhu v porovnání s evropskými zeměmi a hlavní důvody, proč tomu tak je? Platí podle Vás stále, že je český zákazník konzervativní, nebo se poptávka stává elastičtější? Díky a přeji hodně úspěchu
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 14:00) -
    Opět ve vztahu k trhu mobilních volání mohu říci, že konkurence je v porovnání s ostatními zeměmi EU nižší. Na trhu pevných telekomunikačních služeb to však neplatí. Ten je v porovnání s ostatními zeměmi EU velice konkurenční. Otevření trhu mobilních volání je plně v rukou regulátora, tedy Českého telekomunikačního úřadu, který spravuje vzácný statek, jakým jsou frekvence, nezbytné pro provozování mobilních sítí. Kolika operátorům je rozdělí, je na ČTÚ. Současně je na ČTÚ, jaké nástroje ex ante regulace využije k nastoleni větší konkurence na trhu a zda například umožní vstup virtuálních mobilních operátorů na trh, kteří do jisté míry fungují jako nástroj ke snižování cen na trhu.
  • ---
  • Otázka (JosefNovak, 9:54) -
    Dobrý den pane Zemane, Dial Telecom koupil od Penty ufona. Nelitujete toho kroku, udělali byste to znovu?
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 13:52) -
    Ufona, respektive MobilKom, koupila mateřská společnost Dial Telecomu. Důvodem bylo očekávané otevření mobilního trhu. Tohoto kroku nelitujeme, byla to zkušenost. Kdybychom měli stejný krok zopakovat, věřím, že bychom předem lépe vyhodnotili vlastní podmínky pro podnikání v mobilních telekomunikacích v ČR.

    Mobilní trh oproti fixnímu trhu zatím není reálně otevřený.
  • ---
  • Otázka (...., 9:52) -
    Dobrý den. Jaký by byl dle Vašeho názoru možný pokles cen hovorného a marží stávajících operátorů na trhu v případě nástupu nového operátora na trh. Jak by jste hodnotil možný pokles ziskovosti současných operátorů.
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 13:42) -
    Na otázku dopadu vstupu čtvrtého mobilního operátora na ceny hovorného, marži a zisk stávajících operátorů není jednoduchá odpověď. Nejprve si musíme uvědomit, že v České republice čelíme minimálně dvěma fenoménům:

    Míra investic do mobilních sítí v posledních letech v ČR zaostává za pokročilejšími zeměmi EU. Jak v případě O2, tak T-Mobile je vidět, že míra investic v poměru k obratu i k provoznímu zisku je nižší, než u jejich mateřských společností.

    Druhým fenoménem je obecně nižší úroveň konkurence, která způsobuje, že za stejné peníze si v ČR zavoláme daleko méně, než v sousedních zemích. Vzhledem k tomu, ze ČTÚ v minulosti vyhodnotila trh jako konkurenčni a čas ukázal, že to není pravda, tak v současné době musime v ČR dohnat "dva zajíce" najednou.

    V souběhu je tedy kapitálově náročný požadavek na investice do moderních LTE sítí a současně požadavek na zvýšení konkurenceschopnosti a pokles cen. Tyto zájmy jsou do jisté míry protichůdne.

    ČTÚ způsobem nastavení podmínek aukce volných frekvencí jasně řekl, ze přednost má zajištění investic do nových rychlých datových sítí. Paralelně s tím však připravuje analýzu relevantního trhu s tím, že se pokusí přinést nová nápravná opatření pro mobilní trh, která snad umožní další snižování cen mobilních voláni.

    Čtvrtý mobilní operátor však bude mít relativně těžkou pozici. Bude muset postavit zcela novou telekomunikační síť, "přetáhnout" zákazníky stávajících operátorů a navíc bude čelit podmínkám regulace ze strany ČTÚ. Není doposud zřejmé, jaké budou ceny např. národního roamingu, zda bude novy operátor nějak zvýhodněn při vstupu na trh např. asymetrickými propojovacími poplatky, zda se zpružní podmínky pro přenositelnost čísel, atd.

    Zajisté ale předpokládám, ze čtvrtý operátor se bude snažit získat zákazníky hlavně nižší cenou. Neznamená to ovšem, že se tím dá očekávat zvýšená ochota stávajících operátorů ke snižování cen. Spíše lze očekávat, že za "stejné peníze" budeme u stávajících operátorů moci provolat více minut. Na ziskovost stávajících operátorů tak dopad nemusí být příliš velký.
  • ---
  • Otázka (Babočka1, 9:45) -
    Dobrý den, myslíte si že může být něco pravdy na tom, že by některý čínský operátor chtěl vstoupit na český trh, když už se Huawei stará o provoz sítí zdejších operátorů?
  • Odpověď (Aleš Zeman (Dial Telecom), 13:08) -
    Dobrý den, zdravím čtenáře Patria Online. Vzhledem k tomu, že do aktuální aukce volných frekvencí, pořádané Českým telekomunikačním úřadem, již další účastník vstoupit nemůže, předpokládám, že případný čínský zájemce se může ucházet pouze o převzetí jednoho ze stávajících operátorů nebo počkat, až ČTÚ uvolní další frekvence a vyhlásí další výběrové řízení. Uvažuje se myslím o frekvencích v pásmu 700 MHz.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  •  
    22.10.2012 12:59

    Pane Zemane, nepomohlo by situaci na telekomunikačním trhu optření,kdy by bylo zavřeno vedení ČTÚ a ústav rozpuštěn.
    Homo
  •  
    22.10.2012 12:18

    Jako investora TelCR by mne zajímalo, zda máte predikce/očekávání/prognózy růstu českého tel. trhu, případně segmentů (pevné, mobilní, mobilní data, pevná data,..) Můžete nabídnout? Rád bych si poslechl odhady "odjinud". Předem velmi díky. L.
    JoN
  • ČTÚ
    22.10.2012 12:13

    Dva dotazy k ČTÚ: 1) jak hodnotíte postup při aukci LTE (kritéria, neustále posunování termínů,..) 2) Ukazují noví lidé ve vedení ČTÚ na pozitivní změnu v tomto ne vždy užitečně přijímaném tělese? Již jste něco pozitivního v tomto směru zaznamenal? díky
    JoN
  • Nové technologie
    22.10.2012 12:12

    Pane Zemane, zajímal by mě váš názor na aplikace typu Skype nebo WhtsApp umožňující volání a posílání textových zpráv mezi uživateli bez nutnosti platit operátorovi. Jedinou reálnou obranou operátorů se zdá být omezení objemu přenesených dat (a tím i uskutečněných hovorů). Domníváte se, že nás čeká doba, kdy už budeme operátorům platit jen za mobilní data v telefonu a nikoliv za hovory či zprávy? Hodně zdaru!
    matrix
  • Ceny hovorů
    22.10.2012 12:08

    Dobrý den, jak hodnotíte současné nastavení cenové politiky trojice hlavních českých operátorů a fakt, že po nedávném snížení propojovacích poplatků ze strany ČTÚ skoro o polovinu nedošlo k žádnému zlevnění hovorů? Díky za upřímnost
    Koutný
  • investice vstupu
    22.10.2012 12:07

    Dobrý den. Jako laik si neumím přesně představit jednak, jaká investice je potřeba, aby někdo na českém trhu rozjel plnohodnotného operátora či takzvaného virtuálního, jednak, jak dlouho technicky a byrokraticky taková příprava trvá. Můžete mě uvést do těchto čísel alespoň řádově? děkuji. Miloš
    JoN
  •  
    22.10.2012 12:06

    Vážený pane místopředsedo, Moc by mě zajímalo, jakým způsobem chcete ovlivnit ceny na trhu a jakým způsobem se chcete vyvarovat kartelovým dohodám v telekomunikačním odvětví. Tím myslím například oficiálně nabízené tarify, protože sám jsem si vyjednal takový tarif, který nikdy nebyl na českém trhu nabídnut veřejnosti, s takovou argumentací opírající se o zahraniční nabídky (např.: 20 liber = neomezený internet, neomezené volání do všech sítí + 400 SMS). Tím mířím k hlavnímu faktoru, který zásadně zvyšuje ceny v ČR a to je O2, které je hlavním vlastníkem Českých sítí, které pronajímají sítě ostatním operátorům. Děkuji za odpověď a přeji Vám mnoho úspěchů na Českém trhu. Malý Nevim
    Malý Nevim
  • Nový operátor
    22.10.2012 11:29

    Co jsou podle vašeho názoru, pane Zemane, hlavní zbraně, se kterými musí přijít nový operátor, aby uspěl?
    JoN
  •  
    22.10.2012 11:21

    Myslíte, že virtuální operátor může mít na českém trhu ekonomický úspěch, není lokální trh příliš malý aby pro ně byl prostor? Víte o nějakém virtuálním operátorovi v zahraničí, který je skutečně úspěšný?
    JoN
  • ceníky a realita
    22.10.2012 11:20

    Prosil bych vás o názor k následujícímu: Domácí operátoři mají nějaké tarify a ceníky. Díky nim jsme hodnoceni jako drahý trh, nad průměrem okolních. Je asi veřejným tajemstvím, že zákazník, který není líný a opakovaně prodlužuje své smlouvy, se dostává díky konkurenčnímu boji o něj zcela jinam (řekněme až na 50 % paušálu a to fyzická osoba). Je jasné, že operátor chce, aby mu zákazník, než aby odešel, vydělal alespoň něco. Ještě horší je dle mého pozice například kabelovek, kde železo v domě/bytě vydělá alespoň něco, nebo nic... Mění se podle Vás síla mezi zákazníkem a poskytovatelem služby od diktátu k tržnímu vyjednávání o ceně? Jak touto optikou hodnotíte konkurenci na domácím retailovém telekomunikačním trhu? Jsou tyto diskonty a tento způsob cenové politiky udržitelné?
    JoN
  •  
    22.10.2012 10:55

    Dobrý den, od kamarádů, kteří pracují u operátorů, slyším na adresu českého ČTÚ jedno jediné: Zbytečná, nefunkční instituce. Zrušit. Jaký je Váš názor? Jak by efektivně měla fungovat regulace telco trhu? Je nějaká země příkladem? Díky.
    JoN
  •  
    22.10.2012 10:31

    Zdravím Vás. Dokážete pro pochopení laika porovnat konkurenci na českém trhu v porovnání s evropskými zeměmi a hlavní důvody, proč tomu tak je? Platí podle Vás stále, že je český zákazník konzervativní, nebo se poptávka stává elastičtější? Díky a přeji hodně úspěchu
    Investorka
  •  
    22.10.2012 9:54

    Dobrý den pane Zemane, Dial Telecom koupil od Penty ufona. Nelitujete toho kroku, udělali byste to znovu?
    JoN
  •  
    22.10.2012 9:52

    Dobrý den.Jaký by byl dle Vašeho názoru možný pokles cen hovorného a marží stávajících operátorů na trhu v případě nástupu nového operátora na trh. Jak by jste hodnotil možný pokles ziskovosti současných operátorů.
    JoN
  •  
    22.10.2012 9:45

    Dobrý den, myslíte si že může být něco pravdy na tom, že by některý čínský operátor chtěl vstoupit na český trh, když už se Huawei stará o provoz sítí zdejších operátorů?
    JoN

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Analytik k ČEZ: Čistý zisk zasáhla daň z nadzisků, výhled nezohledňuje GasNet. Zopakuje se požadavek na 100% dividendu?
21.03.2024 12:37, aktualizováno: 22.3. 9:59
ČEZ dnes ráno před otevřením trhu reportoval smíšené výsledk...více
    Analýzy online