Hledání v detailu akcií
Moje portfolio
Nastavit Oblíbené, nastavit Portfolio
Oblíbené tituly
select
NázevNejlepší
nákup
Nejlepší
prodej
Změna
(%)
ČEZ0,00
KB0,00
PKN66,6966,71-2,47
Msft1,44
Nokia3,38053,4495-1,09
IBM-1,06
Mercedes-Benz Group AG70,6470,66-5,15
PFE6,09
02.05.2024 8:00:01
Indexy online
AD Index online
select
AD Index online
 

  • 30.04.2024 16:20:45
ČEZ (CEZPbl.PR, Praha)
Poslední obchod Změna (%) Změna (CZK) Objem obchodů (CZK)
870,00 0,00 0,00 158 760 252
R - Real-Time data z pražské burzy ZDARMA pro registrované uživatele Přihlásit.
Z - Zavřená fáze, O - Otevřená fáze, A - Aukce, V - Volatility break, P - Pozastaveno

 
Názory
  • Klasika
    01.05.2024 19:51

    Do teď se psalo, že CEZ nebude mít na stavbu,/ už před několika měsící sem psal opici, že půjčí z EU. Pak se psalo, že je to hazard a oholí akcionáře, pokud stát negarantuje výkupní cenu. A když ji garantuje, začne Šnobr rostleskávat, že jde o šikanu dańových poplatníků. o)) Páč vyvolává tlak na stát, aby mu to odkoupil.
    Velkamedvědice
    • Re: Klasika
      02.05.2024 8:06

      Tenhle výsledek by byl pro akcionáře dobrej, možná až moc a pak dává smysl, že to stát chtěl jen pro sebe, když to zaplatí daňový poplatník mělo by to tak dokonce správně i být, jen to provedení se prostě nepovedlo. Já bych v těhlech případech byl pro, aby i na tyhle věci bylo možné získat dotatace, a stát jasně řekl, že je dostane jen pokud nebude mít firma soukromé vlastníky,a, že je v zájmu státu to vykoupit a pak to prostě férově vykoupit. Když to jde v zemědělsví a na kdejakej nesmysl rozhleden a golfových hřišť, a to jsou všechno soukromé firmy. To zemědělství je oproti energetice naprosto marginální věc přitom, ona soběstačnost už tolik nedává smysl, člověk si chce koupit co nejkvalitnější z té země kde to umí, tzn. třeba prasata od nás, ovoce ze Španělska, atd., stačilo by, aby byla Evropa soběstačná, co se týká jídla a energií a na to není potřeba superstát, sic ta provázanost bude veliká. Šnobr má pravdu v tom, že skončila úloha státu jít po minoritách, ale zároveň skončila i jeho úloha tlačit dál na výkup, já ho v tomhle chápu má svoje zvířata, Amenity resort a dělá to dobře, a odsud chce vyfičet za co nejvíc, ale na druhou stranu on se toho zbavit chce a mohl, nakupoval už někde od 50 Kč, a jeho průměrka bude asi úžasná (odhadl bych tak 300,-). Většina z nás se toho zbavit nechtěla a nechce, a to, že stát poškodil důvěru v trh je bohužel pravda, ono to převzetí mělo na 99% postraní úmysly, dost možná i vyšly a ti co měli držet akcii ji drží za rozumnou cenu a pojede se dál, občan to zaplatí. Myslím, že pro budoucí zisky "zainteresovaných" je daleko výhodnější, aby to stát nedržel, takhle se s tím dá zase dál pracovat co se týká výdělků na burze, kdyby to stát držel ze 100% tak jim hra skončila.
      Bloody fox
      • Bloody
        02.05.2024 8:22

        Tak já kupoval od 40 a první držel až do 666. Nevím, jestli s ním i obchodoval, myslíš že rží čtvrt století?? Ta cena byla někdy 2000 až 2001, to sem běhal do budov RMS systému...o))
        Velkamedvědice
    • Re: Klasika
      01.05.2024 20:19

      Tak za prvé. Zatím se nic nestaví. A za druhé. Půjčka na stavbu obvyklé znamená, že na stavbu investor nemá finanční prostředky.
      kat
      • kolaborant
        02.05.2024 4:22

        A co jako šmejde? Proč zas obtěžuješ? Tomu se říká investice. Už kupuješ akcie, nebo jen vyvoláváš hádky ve službách Kremlu?
        Velkamedvědice
        • VM
          02.05.2024 6:49

          Jako vždy. Kýbl sr-cek, ale podpora vlastního názoru výše nulová.
          kat
          • Re: VM
            02.05.2024 7:29

            Komunikace s v.lem je z principu nulová. Zkoušel sem to několik let. Marně. Totální ztráta času. Fakt ještě nestaví? A někdo tvrdil, že ano? A že bude investovat s půjčkou? On to někdy někdo popíral??Ono by šlo stavět jádro jinak?? Seš normální? Nejsi. Jen kýbl sr.ček co chodí prudit akcionáře. Tvůj termín. Lžeš kradeš a podvádíš. Zcizil si nejen můj nick. Psal si nejen mým jménem lži a k.kotiny. Přísahal křivě na smrt vlastních dětí a někdo tě má brát vážně? Přestaň otravovat . Je to tak jednoduché. Na tvé hloupé nesmyslné žvásty nemám čas. Akcie nekupuješ. Běž na píseček nebo provokuj soukmenovce. Tobě pátek nestačil? Ne. To je tvým úkolem popichovat a co nejvíce to tu roz.ebat. Jinak hlupáku. To, na co si reagoval, byl právě vlastní názor. Což ty neznáš. Ty jen kopíruješ rozumy jiných. že se se na rozvoj firmy půjčuje, chápe každý podnikatel. Ovšem tys vymyslel, že bys zákonem zakázal podnikatelům krachovat. To myslím vypovídá o marnosti s tebou diskutovat. Kromě faktu, že pokaždé uhneš , otočíš a změníš téma.
            Velkamedvědice
    • Re: Klasika
      01.05.2024 20:02

      Pokud by to proloboval mimochodem, bude to rána z milosti pro PX, je to nejobchodovanější emise s pravidelnou divi.
      Velkamedvědice
  • souhlas Evropské komise
    01.05.2024 2:55

    ... do výstavby nového bloku se může vložit stát. Sežene peníze, aby úrok byl levnější, a zaručí elektrárně pevnou výkupní cenu. Výpomoc závisela na souhlasu Evropské komise, na který vláda čekala skoro dva roky. (www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-statni-pomoc-pro-dukovany-prosla-v-eu-cez-dostane-pujcku-a-vykupni-garanci-250927)
    Kočičák
    • Re: souhlas Evropské komise
      01.05.2024 2:57

      ... prosím, když se tu tak jásá, zamyslel se někdo nad tím, co Evropská komise schválila za plán podpory dostavby 1 bloku JEDU? Faktem je, že ČEZ by bez toho nepodepsal ani 1 blok, ale je potřeba si přiznat, že tímto plánem připustili čeští politici "šikanu" daňových poplatníků 30 procenty soukromých investorů v ČEZ. Bianco šek, jaký svět ještě neviděl. Ještěže se daňový poplatník neumí bránit a jádru mává... 1. veškerá regulatorní, politická a další rizika převezme stát 2. stát si půjčí kolik bude potřeba (žádný limit) na celou investici a přepůjčí je ČEZ. Po dobu výstavby to bude bezúročná půjčka (stát bude úrok platit). Pak o 100 až 200 bodů výše nad úrok, který bude platit stát. ČEZ bude půjčku splácet, ale až po spuštění bloku a 30 let. Rostoucí riziková půjčka samozřejmě státu zdraží všechny půjčky hned od počátku. 3. Aby měl ČEZ jistotu, že bude schopen půjčku vrátit a zároveň mu byla zachována rentabilita investice celé investice (půjčky + úrok) + přiměřená návratnost, tak bude stanovena cena, za jakou od něj v případě nízkých cen na trhu bude stát elektřinu vykupovat. Rozdíl půjde na vrub rozpočtu. Riziko nižších cen bude v té době veliké. Pokud se vůbec postaví, tak blok nebude stát před 2040. Tedy dávno po té, co proběhne OZE a plynová ofenzíva (s dotacemi tj. podporou jejich CAPEX, dotace CAPEX jádra nebude). Bude tedy vysoce pravděpodobné, že cena garantovaná ČEZu státem bude vyšší než tržní v té době... Vše vystihuje věta: "Stát se zaváže, že bude od ČEZ vykupovat elektřinu z Dukovan po dobu 40 let za takovou cenu, která umožní elektrárnu postavit, splatit půjčku a zdroj pak s přiměřeným ziskem provozovat".... ZÁVÉR: 100% státní ČEZ se dříve či později stává nevyhnutelným řešením. Tohle je nešťastná přihrávka státu na ještě vyšší hodnotu. Náklady státu, která zprostředkovaně v tomto modelu zaplatí v mezičase daňový poplatník 30% menšinových akcionářů ČEZ násobně převýší jakoukoli hodnotu 30% podílu ČEZ, který si dnes dovedeme představit... (https://x.com/michalsnobr/status/1785300290989601118)
      Kočičák
      • Jsem rád
        01.05.2024 20:18

        Že už nebudu muset ty garantované ceny státu platit. Jednoduše řečeno máme drahou energii dnes, budeme ji mít drahou i zítra, protože půjčka a za třicet let bude u nás elektřina nejdražší na světě, protože oze bude vyrábět asi stokrát levněji oproti tomuto fialovému pomníku.
        štíreček
      •  
        01.05.2024 5:48

        A tak je to se vším, kdy hrstka politiků rozhoduje bez odpovědnosti a vůle občanů (dostali politici na takovou zásadní a dlouhodobou věc mandát od voličů ve volbách, když podmínky se rýsuji až 2,5 roku po nich a proč tedy není referendum?). Tohle vše je navíc podmíněno souhlasem jakési nikým nevolene komise, která zastupuje nikoli státní entitu (EU není stát s Ústavou, nýbrž pouhá smluvní entita). Toto se snad nedělo ani v temných dobách RVHP, kdy se rozhodovalo o stavbě Dukovan. Nebo dělo?
        kat
        • Dříve jsem byl zastáncem
          01.05.2024 8:45

          švýcarského modelu demokracie pomocí referend. Bohužel společnosti celosvětově hloupou a s AI to lepší nebude. Takže do budoucna to není cesta. A efektivní už vůbec ne. Právní stát a tržní ekonomika se dá provozovat i bez referend.
          Ticino
          • Re: Dříve jsem byl zastáncem
            01.05.2024 19:45

            i bez voleb.., s "diktaturou" se to asi nevylucuje :D
            Ai-kun
            • To: Ai-kun
              02.05.2024 7:00

              Pane kuno s umělou inteligencí, některé svině si o tu diktaturu už říkají. Tak pokud si ji jednou zase vykoleduji, snad bude alespoň osvícená... https://medium.seznam.cz/clanek/paolo-na-nemocne-dite-penize-nebyly-a-museli-se-skladat-lide-reditel-vzp-ale-rekordni-odmenu-dostane-60294
              Ticino
          • Re: Dříve jsem byl zastáncem
            01.05.2024 19:40

            A jak tu tržní ekonomiku zařídit?
            kat
            • Jak zařídit tržní ekonomiku:
              02.05.2024 7:26

              Pro tržní ekonomiku je typický trh nasycený, otevřený a konkurenční. Je to systém, ve kterém jsou vztahy mezi jednotlivými subjekty zprostředkovány trhem a kde impulsy změn vycházejí od kupujících. Rozhodování je založeno na svobodné volbě suverénního subjektu trhu.
              Ticino
          • Re: Dříve jsem byl zastáncem
            01.05.2024 8:47

            Oprava : hloupnou
            Ticino
            •  
              01.05.2024 9:39

              Aby s nástupem AI nenastoupila i ta referenda, souboj umělých inteligencí o hlupáky, to by bylo lepši jak kino a popcorn :)
              Bloody fox
              • Bloody,
                01.05.2024 10:05

                o srandu jistě nebude nouze...
                Ticino
  • nabídky EDF a KHNP
    01.05.2024 2:46

    https://oenergetice.cz/rychle-zpravy/vyber-udalosti-kolem-planovane-dostavby-jadernych-elektraren
    Kočičák
    • Re: nabídky EDF a KHNP
      01.05.2024 2:49

      https://x.com/daniel_benes/status/1785313427885260923
      Kočičák
    • Re: nabídky EDF a KHNP
      01.05.2024 2:47

      https://oenergetice.cz/rychle-zpravy/spolecnosti-edf-i-khnp-predaly-sve-nabidky-na-stavbu-az-ctyr-jadernych-bloku
      Kočičák
  • financování jaderných bloků
    01.05.2024 2:42

    ... cena za reaktory výrazně vyšší, než jsou dosavadní odhady (https://oenergetice.cz/elektrarny-cr/analytici-je-treba-vyjasnit-financovani-jadernych-bloku-v-cr-cena-bude-vyssi)
    Kočičák
    • Ve hře jsou až biliony korun
      01.05.2024 3:02

      https://archiv.hn.cz/c1-67318890-finale-jaderneho-tendru-korejci-boduji-ceskou-turbinou-francouzi-macronem-rozhodujici-bude-cena
      Kočičák
    • Re: financování jaderných bloků
      01.05.2024 2:51

      ... Bruselem schválená podpora investice do jaderné elektrárny, jak ji dojednali politici, není nic jiného než otevření gigantického "bianco šeku" na účet daňového poplatníka České republiky. Tam není nic objevného. Fakticky vládní kapitulace. Velkým výhercem v dlouhodobém horizontu je 30% menšinových akcionářů #ČEZ. Postup státu vůči menšinovým akcionářů přestal dávat dneškem jakýkoli racionální smysl, 100% ovládnutí ČEZ mělo být dávno hotové... (https://x.com/michalsnobr/status/1785311133714264071)
      Kočičák
      •  
        01.05.2024 9:47

        Ono to docela smysl dává, zacvaká to občan, kdo bude držet akcie tak to nevypadá nijak zle, naopak. Chtěli vůbec ten ČEZ a nebo udělali jen co se dalo pro přesun co největšího počtu akcií k sobě/někomu za rozumnou cenu ? Komise za tu dobu mezitím rozhodla a jede se patrně dál postaru. Ovšem bez naprosté důvěry v hlavního akcionáře.
        Bloody fox
  • NET4GAS
    01.05.2024 2:39

    ... , který loni koupil stát, se v loňském roce propadl do ztráty 1,7 mld Kč. Hlavní příčinou propadu je výpadek dodávek ruského plynu (https://oenergetice.cz/plyn/net4gas-ktery-loni-koupil-stat-se-v-lonskem-roce-propadl-do-ztraty-17-mld-kc)
    Kočičák
Diskuse
Vaše přezdívka do diskuse
UPOZORNĚNÍ: Přezdívka používaná v internetových diskuzích, někdy označovaná jako nick, je na Patria.cz označena žlutým symbolem (zámečkem). Uživatelé s takto označenou přezdívkou mohou diskutovat bez obav ze zneužití zvoleného "nicku" (je jedinečný). Používání přezdívky dává Vašim příspěvkům větší váhu a důvěryhodnost, přispívá k vytváření kvalitnější diskuse, tedy i celkovému obsahu Patria.cz.

Obecná diskuze

Chcete se na něco zeptat? Svou otázku položte ZDE
Právě diskutujete
Vaše anketa
Vývoj odhadované cílové ceny a skutečné ceny titulu
Vývoj odhadované cílové ceny a skutečné ceny titulu
 Průměrný odhadVáš tip
31.03.20241 041,32
30.04.20241 015,65
31.05.20241 000,16
30.06.2024993,50
31.07.2024973,17
31.08.20241 010,20
30.09.20241 027,08
31.10.2024-
Vaše doporučení
Vaše doporučení
Vaše doporučení pro titul do 30.6.2024