Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

V Leo Burnett mají své nápady dobře spočítané

11.02.2003 10:00
Autor: 

Díky Oracle Financials může Leo Burnett přesně a rychle vyčíslit náklady na jednotlivé kampaně a ocenit nápady svých kreativců.

Určit přesné náklady na běžný výrobek není s většinou ekonomických softwarů příliš obtížný úkol. Lze zjistit, kolik pracovních hodin zabrala jeho výroba, kolik bylo spotřebováno materiálu i jaké jsou další přímé a nepřímé náklady. Co ale dělat v případě, že je potřeba účtovat tak neuchopitelnou položku, jako je nápad? Před podobným problémem stojí nejen reklamní agentury, ale i personální agentury či třeba právní firmy – zkrátka všichni, kteří vytvářejí produkt, který nelze exaktně měřit. Většina klasických systémů podobné účtování nezvládá, přitom schopnost přesně určit cenu za kampaň je velice důležitá. Každý zákazník se totiž rozhoduje nejen podle výsledků kampaně, ale samozřejmě i podle ceny, za kterou je mu reklamní agentura schopna zakázku připravit.

Více informací

Rychlost rozhoduje
Leo Burnett patří k celosvětově největším a nejrenomovanějším reklamních agenturám. Před dvěma lety se zaměřila na důsledné sledování produktivity jednotlivých zakázek a vyhodnocování jejich úspěšnosti. Tento záměr si vyžádal výměnu softwaru, jelikož dosud používaný nestačil novým nárokům. Vzhledem k požadovanému termínu ukončení projektu byl důležitým aspektem při výběru informačního systému i čas. Za této situace se v plné míře projevily možnosti koncepce Fast Forward společnosti Oracle. Díky této propracované koncepci, která zahrnuje přesný postup od analýzy potřeb zákazníka až po samotnou implementaci, se podařilo nasadit celý systém Oracle Financials ze sady aplikací Oracle E-Business Suite během pouhých tří měsíců. Společnost Leo Burnett byla schopna přesně vyčíslit své náklady a poskytovat údaje své mateřské firmě.

Více informací

Informace o efektivitě
Pro řešení Oracle E-Business Suite se Leo Burnett nerozhodla samozřejmě jen kvůli rychlému nasazení. Mnohem důležitější byla schopnost systému přesně zvládnout všechna specifika reklamní branže a pochopit potřeby klienta. Samozřejmě bylo nezbytné některé moduly upravit na míru, podle potřeb firmy. Proto bylo důležité, aby systém byl natolik flexibilní, aby podobné zásahy umožňoval. Díky reportovacímu nástroji Oracle Financial Analyzer, který je integrován se systémem personalistiky třetí strany (People Soft), má společnost přehled o všech detailech spojených s projekty. Oracle Financial Analyzer je schopen poskytnout informace o tom, jak je z finančního hlediska produktivní konkrétní pracovník a může zobrazit informace o profitabilitě jednotlivých zakázek.

Více informací

Úspěch dokladem dobré volby
O úspěchu reklamní agentury samozřejmě nerozhodují jen ceny, za které kampaně nabízí, ale také kreativita. Leo Burnett patří k největším světovým reklamním agenturám a podílela se na projektech pro největší a nejznámější světové společnosti. Na českém trhu je dobře známá svými kampaněmi pro ČMSS, Eurotel, Fiat, GE, Kooperativu, Philip Morris, Procter & Gamble, SAB, Vitanu a ostatní. Díky tomu, že je schopna pomocí Oracle Financial a Financial Analyzer přesně vyčíslit profitabilitu zakázky, může těmto významným společnostem, nabídnout nejen skvělé a neotřelé nápady, ale také dobré ceny.

Více informací

(komerční prezentace)

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
25.04.2024
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.