Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Vítkova CPI Group vydává druhou tranši dluhopisů

Vítkova CPI Group vydává druhou tranši dluhopisů

26.05.2014 9:23
Autor: Redakce, Patria.cz

Realitní skupina CPI Group vydává druhou tranší projektových dluhopisů CPI Retail Portfolio, tentokrát v objemu 459 140 000 . Naváže tak na úspěšně vyprodanou první část emise těchto cenných papírů ve výši 665 860 000 , která byla vydána 25. dubna. Pětileté bondy se splatností v roce 2019 jsou zajištěné nemovitostmi v hodnotě 1,7 miliardy korun ze sedmi společností retailového portfolia a vynesou 5% roční úrokový výnos splatný pololetně. Celá emise činí 1,125 miliardy korun, mandát k přípravě emise získala Československá obchodní banka, a.s. a právními poradci této transakce jsou advokátní kanceláře PRK Partners a White & Case.

„Druhou tranší navazujeme na mimořádný úspěch té první. Značný zájem o dluhopisy považuji za úspěšné završení několikaměsíčních příprav zkušeným týmem našich manažerů a především pak administrátorem a aranžérem této emise, kterým je banka ČSOB,“ řekl Zdeněk Havelka, generální ředitel CPI Group.

Realitní skupina CPI Group dle vyjádření v tiskové zprávě výrazně roste a bankovní trh na financování nových akvizic je příliš úzký. Alternativním financováním navazuje na předchozí výrazně úspěšné dluhopisy a uvádí na trh další emisi za velice atraktivních podmínek. Opět tak posiluje diverzifikaci zdrojů a optimalizuje kapitálovou strukturu celé skupiny. Dosud CPI Group vydala několik emisí veřejně obchodovatelných korporátních dluhopisů mateřské společnosti Czech Property Investments za více než pět a půl miliardy korun, dále zajištěné projektové dluhopisy CPI Byty a CPI Alfa.

CPI Group navýšila za uplynulý rok hodnotu svého majetku na 86 miliard korun především díky akvizicím maďarského developera Ablon či nemovitostního portfolia fondů Endurance. Realitní skupina je největším vlastníkem maloobchodních ploch v České republice, kde vlastní kolem 600 tisíc metrů čtverečních, což je desetina celkové rozlohy tuzemských retailových ploch. CPI Group má významný podíl také v oblasti bytů, kde s více než 12 600 bytovými jednotkami zaujímá post druhého největšího pronajímatele v tuzemsku. Vlajkovým projektem ve výstavbě je multifunkční komplex Quadrio v samém srdci Prahy, propojující nabídku špičkových kanceláří, luxusních bytů a nákupní galerie se zázemím pro odpočinek a volný čas. Unikátní projekt zážitkové expozice skla vzniká v historické budově bývalé Živnobanky na pražských Příkopech. Zahraniční hvězdou CPI Group je rezidenční projekt luxusního bydlení Palais Maeterlinck na útesu v přímořském letovisku Nice (FRA).

Vlastníkem CPI Group je Radovan Vítek, který je také dominantním akcionářem ztrátové developerské skupiny Orco a intenzivně usiluje o její plné ovládnutí. Zacíleno má hlavně na výnosnou německou divizi Orco Germany.

Zdroje: CPI Group


Váš názor
  • kdo si je koupí
    26.05.2014 11:40

    bude pak za pár měsíců či let skuhrat na investorských fórech ..." že jsem to neviděl" ... " že mě nikdo neochránil" apod. Přitom stačí zdravý rozum a trochu paměti
    Bob
Aktuální komentáře
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data