Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Median: Před volbami ztrácí ANO, ČSSD i KSČM na úkor SPD a Pirátů

Median: Před volbami ztrácí ANO, ČSSD i KSČM na úkor SPD a Pirátů

16.10.2017 14:02, aktualizováno: 16.10. 14:52
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Podpora ANO, ČSSD i KSČM se podle říjnového průzkumu agentury Median od září mírně snížila. Podobně klesala i podpora TOP 09 k aktuálním šesti procentům hlasů. Těžili z toho Piráti a hnutí SPD Tomia Okamury, kteří mají vyšší podporu mezi mladšími voliči. ODS a KDU-ČSL by místa ve Sněmovně uhájily. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes Median poskytl ČTK.

Vítězem voleb by i v první polovině října bylo jasně hnutí ANO, přestože by se v porovnání se zářijovým průzkumem jeho zisk snížil z 27 na 25 procent. Podobně druhou ČSSD by volilo 12,5 procenta voličů (o jeden procentní bod méně) a KSČM by získala 10,5 procenta hlasů (o dva procentní body méně).

a

Nejmenší ztrátu půl procentního bodu utrpěla ODS (aktuálně devět procent), KDU-ČSL si naopak stejnou měrou polepšila na 6,5 procenta. Občanské demokraty by díky nárůstu o tři procentní body předstihlo Okamurovo hnutí (nyní 9,5 procenta), lidovcům odskočili Piráti ze šesti na 8,5 procenta.

Podpora stran se může v posledním předvolebním týdnu velmi měnit. Zatímco TOP 09 a KDU-ČSL si vstupem do Sněmovny nemohou být jisté, poslance by mohli mít i Starostové a Zelení, pokud k volbám přimějí své voliče, uvedl Median.

Účast u voleb deklarovalo v první polovině října 64 procent dotázaných, což je v porovnání se zářijovým průzkumem o čtyři procentní body více. "Jen 46,5 procenta lidí si ale bylo účastí jisto," upozornil Median.

(Zdroj: Median, čtk)

Váš názor
  • Už ani ty volby nejsou to co bývali
    20.10.2017 10:21

    Všichni rozštěkaný každý se jen hádá a volí někoho jiného. Zlatý kominusti. To se chodilo k volbám hromadně a harmoškama a všichni volili ty samé osvědčené a potom se celé odpoledne tancovalo a zpívalo. Pak přišel Havel a skončil všechno.
    martík
    • Re: Už ani ty volby nejsou to co bývali
      20.10.2017 11:43

      Co vede cloveka psat pod cizim nickem a cekal bych ze to tu vubec nejde..,
      martík
      • Omlouvám se za toho "martíka"
        20.10.2017 20:27

        V tom vzrůšu mi ujela ruka na klávesnici. To určitě ty pochopíš. Tobě se to stává pořád, hlavně když se rozohníš. Taky jsem již o tom psal. Ale na druhé straně je hezké zjistit, i omylem, že to tady hlídáš 7/24 a nic ti neujde. A o psaní pod cizími nicky ty pomlč. Tebe tu taky znají jako monika a další. Tvůj styl je snadný rozpoznat.
        abc
    • Re: Už ani ty volby nejsou to co bývali
      20.10.2017 11:36

      Za voleb za kuminustu se nesměl podávat alkohol ani v bufetu.
      Velkamedvědice
  • PhDr. Ivan Bartoš Ph.D.
    18.10.2017 13:15

    Je proti nacismu a rasismu. To je fakt strašné.
    Velkamedvědice
    • Re: PhDr. Ivan Bartoš Ph.D.
      18.10.2017 13:28

      A kdepak něco takového Bartoš vidí? Proč nepodá trestní oznámení?
      uzbrzy
      •  
        18.10.2017 13:30

        Na Tebe? Fakt je , že rozšiřuješ nenávist pravidelně.
        Velkamedvědice
        •  
          18.10.2017 13:39

          Bartoš je především vítač. Byl takto označen Okamurou a snažil se z toho vykroutit. Nakonec jej ale fotka před transparentem s nápisem "uprchlíci vítejte, nacionalisti táhněte" usvědčila ze lhaní a vítačství. Především druhá část nápisu na transparentu svědčí o nenávisti k místním obyvatelům, kterým staletí patří tato země.
          uzbrzy
          •  
            20.10.2017 11:55

            Jelikož se kampaň proti mé osobě neustále rozjíždí a nejen na internetu jsou sdíleny poměrně sprosté lži, dovolím si zopakovat svoji dřívější proklamaci. Jsem liberál a pacifista. Být proti fašismu mi přijde správný. A věřím, že tomu tak v ČR stále je. Ano, byl jsem na demonstracích v Praze - stejně jako jsem stál například u ubytoven v Krupce, kde pochodovali neonacisté a hrál jsem vystrašeným dětem na harmoniku. Stejně tak ve Varnsdorfu nebo v Ústí. GNWP je dlouhodobá kampaň hudební scény, proti nacismu. Může se to někomu nelíbit, ale je to tak. Nikdy jsem nebyl ani nejsem členem AFA ani žádné jiné ideové organizace kromě Pirátské strany. Neuznávám násilí jako řešení problémů. Mé postupy jsou didaktika a politika. V případě nutnosti nenásilný protest. V momentě, kdy se pánové Konvička, lidé z hnutí Úsvit , pan Okamura, antisemita Adam B. Bartoš a další výtečníci české rádoby národovecké vlny v Praze exhibovali do té míry, že na náměstích stavěli šibenice, cítil jsem jako svou morální povinnost, říci tomuto způsobu prezentace jasné ne. V únoru 2016 v Praze probíhaly dvě velké exhibice rozdmýchávající nenávistné nálady v české společnosti - pan Okamura opakovaně na Václavském náměstí za podpory českých nacionalistů a pan Konvička před Pražským hradem, kde byl dokonce zadržen v Konvičkově táboře muž, který střílel z pistole do vzduchu při pokřikování hesel “Blaničtí rytíři jsou připraveni”. U Bruských kasáren a na Malostranském náměstí se v té době konala dvě shromáždění vyzývající k toleranci. První pořádaný sdružením “Ne rasismu” na akce nazvané Solidarita bez hranic - pochod proti rasismu a xenofobii a druhé Shromáždění proti rasismu, které pořadatelé pojmenovali Sluníčkem a kávou proti xenofobii a kalašnikovu. Happeningů proti rasismu a xenofobii jsem se zúčastnil. Nestydím se za to.
            Velkamedvědice
            • e tu Brute - nepoužívej slovo kampan'
              20.10.2017 21:02

              To slovo není tak čerstvé a zavání zprofanovanou babišárnou. A nenech se odradit. Chápu o čem mluvíš, ale ne vždy se dokážeš udržet na uzdě a pak to vyzní jinak než to co jsi měl na mysli. Tady je to s názory jako s autem na D1. Když vjedeš do proti směru tak narazíš. Znáš české řidiče. Taky si rádi hrají na policajty a když nejedeš podle jejich podle jejich vkusu s nablýskaným Ferrari, tak tě vytlačí. Česká hádavost a zášt' je příslovečná. Dokonce o tom zpívá MK ve svoji modlitbě. Tak pozor na Geistfaehrer.
              Cezar
          •  
            18.10.2017 14:15

            No když to řekl Okamura tak to musí být pravda. Když myslíš, že někoho dojme účast v antifašistickém hnutí. O Okamurovi už nemám chuť ani mluvit, demagog typu Sládka, Neff to dnes krásně popsal. A výsostníý demokrat. Jakékoliv veskrze slušné mu nehodící dotazy na stránkách maže a rebelovi dává BAN. Vyzkoušeno. K problematice statusu vlálečného uprchlíka se nebudu vracet. Měli na ten transparent proposkou dopsat, ale jen někteří. Ofico už má 12%. Piráty sem sice dosud nevolil, ale tím tupám papouškováním tak maximálně někoho přinutíš si zjisitit, že je to celkem inteligentný vdělaný kluk. Nestaví kampaň na primitivních pudech.
            Velkamedvědice
  • Lídra Pirátů dohnala nepěkná minulost
    18.10.2017 13:10

    Internetem se šíří fotografie Ivana Bartoše s vlajkou organizace Antifa. Tato levicová bojůvka se proslavila nejen útoky na německou AfD, ale například také zapalováním aut a házením dlažebních kostek při summitu G20 v Hamburku. V USA se Antifa proslavila například při krvavých protestech v Charlottesville. A právě s vlajkou této organizace předseda České pirátské strany nejen pózoval, ale dokonce v ní zabalen chodil po ulici během demonstrací. Jedna z fotografií dokumentuje Bartoše, kterak stojí v čele průvodu sympatizantů Antify u transparentu „Uprchlíci vítejte, nacionalisti táhněte“. Občan Jan Čížek Bartošovi přes sociální síť zaslal článek, že Okamurova strana SPD se zbavila svého člena, podezřelého z extremistické minulosti. A zajímalo jej, zda Bartoš kvůli své extremistické minulosti odejde od Pirátů také. „Jste blbej, nebo navedenej,“ odepsal Bartoš, potenciální poslanec, o kterém se na sociálních sítích dokonce objevily spekulace, že by měl být ministrem kultury. „Koukám, že některý lidi jsou fakt mimo.“ Pokračování zde: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Hovado-Ivanku-Ivanku-Dalsi-zajimavosti-o-lidrovi-Piratu-Bartosovi-508583
    uzbrzy
  • Okamura versus Bartoš, aneb kdo je vítač
    18.10.2017 13:09

    Lídr Pirátů Bartoš se odkopal. Vyfocen ve zvláštní společnosti lidí vedle transparentu hlásící se k politice vítačů a vyhánění vlastenců. A nejen to: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/FOTO-ktere-muze-zasadne-ovlivnit-kampan-Sef-Piratu-Bartos-tam-stoji-v-hodne-zvlastni-spolecnosti-508511
    uzbrzy
    • Re: Okamura versus Bartoš, aneb kdo je vítač
      20.10.2017 11:44

      Jelikož se kampaň proti mé osobě neustále rozjíždí a nejen na internetu jsou sdíleny poměrně sprosté lži, dovolím si zopakovat svoji dřívější proklamaci. Jsem liberál a pacifista. Být proti fašismu mi přijde správný. A věřím, že tomu tak v ČR stále je. Ano, byl jsem na demonstracích v Praze - stejně jako jsem stál například u ubytoven v Krupce, kde pochodovali neonacisté a hrál jsem vystrašeným dětem na harmoniku. Stejně tak ve Varnsdorfu nebo v Ústí. GNWP je dlouhodobá kampaň hudební scény, proti nacismu. Může se to někomu nelíbit, ale je to tak. Nikdy jsem nebyl ani nejsem členem AFA ani žádné jiné ideové organizace kromě Pirátské strany. Neuznávám násilí jako řešení problémů. Mé postupy jsou didaktika a politika. V případě nutnosti nenásilný protest. V momentě, kdy se pánové Konvička, lidé z hnutí Úsvit , pan Okamura, antisemita Adam B. Bartoš a další výtečníci české rádoby národovecké vlny v Praze exhibovali do té míry, že na náměstích stavěli šibenice, cítil jsem jako svou morální povinnost, říci tomuto způsobu prezentace jasné ne. V únoru 2016 v Praze probíhaly dvě velké exhibice rozdmýchávající nenávistné nálady v české společnosti - pan Okamura opakovaně na Václavském náměstí za podpory českých nacionalistů a pan Konvička před Pražským hradem, kde byl dokonce zadržen v Konvičkově táboře muž, který střílel z pistole do vzduchu při pokřikování hesel “Blaničtí rytíři jsou připraveni”. U Bruských kasáren a na Malostranském náměstí se v té době konala dvě shromáždění vyzývající k toleranci. První pořádaný sdružením “Ne rasismu” na akce nazvané Solidarita bez hranic - pochod proti rasismu a xenofobii a druhé Shromáždění proti rasismu, které pořadatelé pojmenovali Sluníčkem a kávou proti xenofobii a kalašnikovu. Happeningů proti rasismu a xenofobii jsem se zúčastnil. Nestydím se za to.
      Velkamedvědice
    • Re: Okamura versus Bartoš, aneb kdo je vítač
      20.10.2017 11:38

      To zásadně ovlivní jen Ivany, protest proti fašismu a nacionalismu.
      Velkamedvědice
    • Re: Okamura versus Bartoš, aneb kdo je vítač
      20.10.2017 9:32

      Okamura... kterej to jenom je? Jo aha. To je ten co ho vyhodili z vlastní strany, protože své spolutraníky okrádal. Tak ten chlapec, ten se vyzná. Ten má určitě kvalitní budoucnost :-D
      David Kovář
  • Bude hodně veselo
    17.10.2017 8:50

    Ted' když Babiš bude potřebovat levnou pracovní sílu do svých otrokovic. Možná i pan prezident otočí a požádá EU o zvýšení kvot na přidělování migrantů.
    abc
  • Volby dopadnou uplne jinak
    16.10.2017 18:33

    nez jsou volebni pruzkumy v nekterych stranickach a partajich se budou divit a nekteri budou chtit opet prevleknout kabat a dostat teple mistecko ....
    martík
    • Re: Volby dopadnou uplne jinak
      17.10.2017 9:36

      Prospěcháři, kolaboranti a podržtašky existovali před rokem 89 a nyní jich určitě méně není. Když ona ta moc a mamon tak chutná.....ach jo.
      volby
  • Okamura (SPD) versus Bartoš (Piráti)
    16.10.2017 14:50

    Okamura: "Předseda Pirátů Ivan Bartoš chce legalizovat heroin! Tak to je už opravdu síla! Takže nejenom že otevřeně podporuje migraci a islám (a nosí proto mikinu „jsem sluníčkář“) ale ještě navíc podporuje tvrdé drogy. Chcete takovou stranu v Parlamentu, aby Vaše děti měly přístup k tvrdým drogám? Pro nás v SPD je to absolutně nepřijatelné. Prosím SDÍLEJTE!" Bartoš: "Já jsem minimálně v té rétorice radikál. A já jsem říkal, a zní to fakt ostře, že jestli je alkohol společensky nebezpečnější než herák, což podle statistik je, tak buďto legalizujte herák, nebo zakažte chlast. To je podle mě velmi racionální přístup. Dokážu si představit, že by si člověk pod nějakým systémem státní kontroly mohl v lékárně ten čistý heroin za určitých podmínek koupit. Samozřejmě je to zatím utopie. Třicet let se bojuje za legalizaci konopí, a teď teprve americké represivní složky říkají, že ta represe možná není ta správná cesta, což jiní lidi říkají už třicet let. Tak se to v té Americe pohnulo po těch x letech v řadě států směrem k legalizaci. Takže lepší je to nastřelit až do toho extrému, že budeme prodávat heroin, a pak se teda můžeme aspoň domluvit na tom, že klasifikace omamných a psychotropních látek je zkrátka nesmysl a že by o tom měli rozhodovat odborníci, a ne politici"
    volby
    • Re: Okamura (SPD) versus Bartoš (Piráti)
      16.10.2017 15:06

      Opět snůžka lží a překroucin. Bartoš mu jasně řekl, že lže ve věci imigrantů a upřesnil toliko na evidované válečné uprchlíky. Děti nakupují v lékarnách bez receptů?? Kolik zabil a yničil životů chlats a kolik heroin? Kdo potřebuje, sežene a ilegální výroba tlařá cenu na černém trhu, což zvyšuji kriminalitu narkomanů. Plust daně z kontrolovaných drog..Minimálně téma k hovoru.
      Velkamedvědice
      •  
        16.10.2017 16:33

        "evidovaní váleční uprchlíci"....Bartoš zřejmě seznam evidovaných viděl. Škoda, že nedal odkaz k nahlédnutí. Co se alkoholu, drog, prostituce apod. týče, jedná se jednoznačně o morální a hodnotový úpadek společnosti.
        volby
        •  
          16.10.2017 17:44

          No tak, jestli myslíš, že staré kultury nebrali drogy a že tenhle názor nějak zastaví uživatele, pak se mýlíš. Taktop se jen zvyšuje kriminalita astát přichází o zisky jako z většinové drogy, alkoholu, která zničila životů nejváce. Jinak nebuď jako Tomio a nepřekrucuj. PhDr. Ivan Bartoš Ph.Dprávě poukazoval bna nepodchycenou evidenci jako na nedostatek.
          Velkamedvědice
          •  
            17.10.2017 9:08

            Dokud neuvidím evidenci uprchlíků přímo na schengenských hranicích, považuji takové řeči za pouhé bláboly o ničem. Navíc je nutné na hranicích muslimy roztřídit. Na umírněné ve vztahu ke Koránu, s nimiž je možno diskutovat a radikální, které je třeba posílat bez diskusí zpět. Pěkná utopie, že? Množství užívání alkoholu, drog a počet prostitutek není nic, čím by se kdokoli mohl chlubit.
            volby
            •  
              20.10.2017 11:46

              Pak se konzervativním pravým muslimem. Ten alkohol a drogy neužívá
              Velkamedvědice
      •  
        16.10.2017 15:09

        A zakazovat islam jako takový může jen b.b nebo populista honící hlasy.
        Velkamedvědice
        •  
          16.10.2017 16:52

          Četl jsi Korán? Co se ti líbí? Prosím súra:verš. Děkuji.
          volby
          •  
            16.10.2017 18:06

            Především je několik výkladů. nebudu teď řešit, že wahabisté vychází spíše y ze Stesky světla nebo jak se to jmenuje. Sice nevěřím, že bys Korán četl, ale zkus zvěrstva ze starého zákonu a pomni jak se dlouho vyvíjek islám a jak křesťanství. Rozhodně nejsem obhájce všech muslimů, než zase dostanu kapky. Co se mi třeba líbili v islámských zemích byla pohostinost k hostům a jak se rodina starala o své důchodce...Na salafistu jsem prakticky nenarazil, což nijak nezpochybňuje jejich zvěrstva. On každý magor si může taky dodatečně přihlásit k ISIS. Nicméně poslední americký střelec ani norský nebyli muslimové, ale také slušní magoři..Valeční uprchlíci ale nemůžou za to, že je křižáci bombardovali.. A ISIS nejcíce podporuje SA, ostatně finacovali i dvojčata, což jsou kámoši USA, kteří je potřebují proti Iránu atd.. A že ISIS prodával ropu přes člena NATO Turecko, taky nikoho nepřekvapuje. A zakázat víru jako takovou?? Vyhladíme židy??
            Velkamedvědice
            •  
              17.10.2017 9:13

              Co se Koránu týče, těžko odhadnout jaký výklad každý jednotlivý muslim preferuje. Navíc i umírněný muslim se může časem zradikalizovat a o jeho potomcích ani nemluvím. ČR žádnou muslimskou zemi nebombardovala a nemá k ní žádné povinnosti, ba ani morální.
              volby
              • Monika
                18.10.2017 12:13

                ČR je součástí NATO a je fuk, co přesně vykonávalo při válce.// Chemici A v čr taky imigranti nejsou. Sám Zeman řekl, že imigranti jsou v ČR něco jako yetti a přesto jsou hlavním nábojem některých pol. stran.
                Velkamedvědice
Aktuální komentáře
19.03.2024
10:05Unilever oddělí podnikání se zmrzlinou do samostatného podniku a zruší 7500 míst
9:10Rozbřesk: Tuzemská inflace hluboko pod průměrem EU, nervózní koruna vyhlíží zasedání ČNB
8:43Japonsko opustilo režim záporných sazeb, Nvidia představila nové čipy a futures jsou v červeném  
8:05Japonská centrální banka po 17 letech zvedla základní sazbu
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení