Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
ČTK: Paroubek chce mluvit s šéfy Novy a Primy - nelíbí se mu výsledky diváckých debat

ČTK: Paroubek chce mluvit s šéfy Novy a Primy - nelíbí se mu výsledky diváckých debat

25.10.2005 16:25
Autor: ČTK

komentář doplněn o názor Novy a Primy
PRAHA 25. října (ČTK) - Premiér a volební lídr ČSSD Jiří Paroubek chce hovořit s řediteli televize Nova a Prima o telefonickém hlasování diváků v jejich nedělních politických debatách. Výsledky hlasování, v němž na Nově prohrál s předsedou ODS Mirkem Topolánkem v poměru 36 ku 64 procentům, dnes označil Paroubek za "skandální pokus o manipulaci s veřejným míněním".

Obě soukromé televize manipulaci s hlasováním odmítají. Nova podle své mluvčí Veroniky Šmítkové nemá nejmenší zájem poškodit premiéra či jakéhokoli politika ČSSD. Paroubkova výtka je prý první, kterou ke hlasování dostali. Způsob hlasování podle mluvčí popsala Nova i v dopise šéfovi úřadu vlády Ivanu Přikrylovi. "Nepovažujeme proto za nutné se dále k uvedené věci vyjadřovat a pokládáme za nepřípustné, aby politici zasahovali takovýmto způsobem do médií," uvedl generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Pokud premiér projeví zájem diskutovat na toto téma, generální ředitel Primy Martin Dvořák si jeho názory vyposlechne, sdělila ČTK mluvčí této televize Jana Malíková. I ona vyloučila jakoukoli manipulaci s hlasováním diváků.

Na dotaz, zda kvůli hlasování diváků přestane on či další politici ČSSD do diskusních pořadů chodit, Paroubek odpověděl: "Uvažujeme o tom, že by nám to mohlo vadit. Budu o tom hovořit s pány řediteli".

ČSSD si nechala zpracovat u agentury STEM vlastní průzkum, podle něhož z diskuse Sedmička na Nově lépe vyšel premiér. "Z průzkumu vyplynulo, že 53 procent lidí si myslí, že vítězem té debaty jsem byl já, a 47 procent, že pan Topolánek," řekl dnes Paroubek novinářům. Výhrady má i k výsledkům hlasování na Primě, kde diváci odpovídali na otázku, zda by prezident Václav Klaus měl jmenovat Davida Ratha ministrem zdravotnictví. Zatímco v průzkumu STEM se pro vyslovilo 53 procent dotázaných, na Primě podpořilo Paroubkův postup jen 15 procent volajících.

Sociální demokracie podle premiéra hodlá kontrolovat vlastními průzkumy výsledky televizních anket i v budoucnu, zvláště když v debatách budou volební lídři.

Paroubek prý sice chápe rozdíl mezi průzkumem veřejného mínění a telefonickou debatou, ale mnozí lidé, kteří chtěli telefonicky vyjádřit svůj názor, se podle něj nemohli dovolat. S řediteli sourkomých televizí chce proto mluvit o tom, zda je problém v technice, či v něčem jiném. "Takovéto počítání údajně odeslaných hlasů v obou televizích nepovažuji za příliš šťastné řešení," uvedl. Telefonické hlasování pro Primu i Novu zajišťuje společnost Erika.

"Nemůžeme souhlasit s názorem pana premiéra, který hovoří o manipulaci hlasování na anketní otázky v našem pořadu. Hlasování v Nedělní partii probíhá naprosto standardně a jeho výsledky nelze srovnávat s výsledky sociologického průzkumu," uvedla Malíková. U hlasování v televizním pořadu podle ní záleží pouze na libovůli televizních diváků, zda se do něj zapojí.


Váš názor
  • Není průzkum jako průzkum
    28.10.2005 15:11

    Kdo nevěří, ať si spočítá poměr fandů Paroubka a Topolánka v této diskusi. By eye bych to odhadoval na pěkných 9:1 pro Mirka. Že by Patria neměla co na práci a vymýšlela kidy pro ovlivnění veřejného mínění? Nebo zcela záměrně změnila popisky na anglické, aby prostý občan nevěděl, kam má kliknout, aby to těm škůdcům vlády natřel? Vždycky tady bylo Přidat názor a najednou Add opinion. :-))
    Jirka
  • Nejde o legraci
    27.10.2005 15:35

    Vlády socanů vždycky končily katasrofou, někdy mi připadá vedoucí Paroubek s patkou do čela a muškou pod nosem
    XYZ
  • Rudý Paroubek
    26.10.2005 9:27

    Soudruh Paroubek nesklamal, kamarádíčkování s Filipem již nese konkrétní ovoce. Soudruzi zaveďme cenzuru a ty co s Vámi nesouhlasí zažeňte do "gulagů". Vždyť váš velký vzor soudruh J.V.Stalin byl ten, kdo zavedl koncentráky. Milovníci hororů: "Těšmě se na vládu rudé růže a třešniček".
    PaPaja
    • Ať žije Mirek Topolánek!!
      26.10.2005 18:26

      Konečně se projevila tvoje nesmírná inteligence, přirozená dobrota, vrozená skromnost, vysoké odborné znalosti, schopnost fundovaně reagovat na ekonomická témata a pochopení pro občany naší vlasti. Děkujeme Ti Mirku za tvoje vystoupení,které nám konečně otevřelo oči a všichni vidí, kde je síla ODS!! Paroubek je bez šance!!
      mazel
      • Tentokrat jsem rekl pravdu!
        26.10.2005 21:02

        Cituji z debaty v Nedělní partii: ..."(Jirka) teď vás musím přerušit, pane předsedo, to co říkáte je lež... (Mira) "myslím že ne, myslím že tentokrát jsem mluvil pravdu" Klobouk dolu pred tim kdo nalezl viteze debaty, ja to zkousel a nepovedlo se... zeby se vytratil uz pred natacenim?
        Pegas
    • nejsem ani ODS ani ČSSD
      26.10.2005 17:52

      každýmu by mělo být celkem jasný, že pokud 1 sms stojí na nově nehorázných 9 Kč, tak levičáci jsou prostě větší skrblíci a chudčí než pravičáci, mimochodem ta debata připomínala hádku dvou buranů u piva, vybrat si příští rok ve volbách bude fakt těžký:)
      kuk
  • Přidejte do televize jistě velicwe zajíávý orogram o vedoucí úloze strany
    26.10.2005 9:19

    Přidejte do televize pořad o vedoucí úloze strany a Ú ČSSD ve společnosti.A jsme opět doma.
    občan
  • Primitiv
    26.10.2005 7:34

    Soudruh Paroubek je namyšlený populistický blb a ekonomický primitiv, který se neštítí ničeho. Teď to vypadá, že by zřejmě rád zavedl cenzuru sdělovacích prostředků - jako by nestačilo, že nedávno uvedl, že při svém jmenování do funkce ministra podal nepravdivé čestné prohlášení o střetu zájmů, ... a ještě se tím chlubí! Doufám, že se to u voleb takovýmto komunistofilům pěkně spočítá.
    Honza
  • fan klub: jirka's fudge packers gang
    25.10.2005 22:01

    ano vsichni jsou proti tobe jirko, novinari, tv, opozice, prezident, ted i provoozovatel erika.... pokud budes potrebovat nejake hlasy k vylepseni vysledku hlasovani tvych tv vystoupeni nebo k uspokojeni tveho ega poslu ti jednu svoji esemesku, snad te to uklidni a nebudes pak vymyslet podobne plany - nesmysly a takhle strasit s komancema, ovlivnovanim medii a hlavne financnich trhu, i kdyz nevim zda zitrejsi obchody budou nasledek dnesnch us markets a $ nebo tvych intelektualnich vykvetu , a jinak na ten prujem zkus hořky caj - me to pomaha
    petr99
    • to je Bambúúúča
      25.10.2005 22:18

      A necháte nám večerníčky pane premiére, nebo se moje děti mají těšit na nedělní chvilky poezie s panem Jiřím
      Karel
  • Pravda je prostě taková, že lídr ČSSD ten duel u diváků prohrál.
    25.10.2005 21:45

    http://pravo.novinky.cz/p250a14a.php
    trouba
  • Je to vul jak andel
    25.10.2005 19:46

    a nebezpecnej idiot... neni vic co dodat
    Plantaznik
  • ke komentarum
    25.10.2005 19:17

    je mi vas lito. vase nazory jsou dost primitivni a dle toho bych rekl,ze moc inteligence jste nepobrali.
    Patrik
    • to: Patrik
      25.10.2005 22:20

      Jsou na úrovni slizkého prasete, aby to bylo schopno pochopit alespoň podstatu komentáře :-)
      prima primitiv
  • Umaštěný a upocený ohřívač párků
    25.10.2005 19:00

    Debilovi z RAjE se nelíbí chválospěvy jako za komoušů?Kdo asi může chválit a psát ódy na politického turistu,hlupáka a arogantního a namyšléného kteréna ????????
    magistrrát
  • Skandál
    25.10.2005 18:32

    Paroubek je nechutný hulvát, nic než dobytek, který bez jakýchkoliv argumentů dupe kolem sebe.
    Radši beze jména nebo mě zavřou
  • Soudruzi, takle by to dál nešlo
    25.10.2005 18:24

    Uděláme nový tiskový zákon a výsledky telefonního hlasování nepůjde zveřejnit, dokud to neschválí Paroubek :o)
    Dušan
    • dobrej komentář
      25.10.2005 22:21

      Za to dostaneš důtkama od toho, co má bití rád
      Jirka
  • Zatím je to dobré...
    25.10.2005 17:58

    Z článku pro mne vyplývá, že je to zatím (ještě) dobré. A to proto, protože Paroubkovi by ke spokojenosti stačilo ušmudlaných 53%, které momentálně nabízí jako svůj pracovní výsledek hlasování. Zatím nepřikročil k tomu, že dá nepohodlné soukromé televize vypnout, znárodnit, a spustit až po kádrovém vyčištění, a po dosazení kvalitního ředitele - člena ÚV ČSSD, podřízenému straně a vládě. Pokud by proběhla taková debata a hlasování, tak by pak mohl dát zveřejnit už jen ten výsledek hlasování podle rozhodnutí ÚV, jak strana rozhodla. Zak by nemusel troškařit, a vyšlo by třeba pěkných 99.8% (ty 0.2% aby bylo vidět, že je pluralita). Tak je to spravne, tak to ma byt, soudruzi.....
    Inspector Clouseau
  • Profesionál by řekl
    25.10.2005 17:24

    Profesionál by řekl, že zástupci ČSSD lezou obyvatelstvu tak krkem, že jsou ochotni hlasovat proti nim... Zatímto pasivní podporovatelé ČSSD se nenamáhají zvednout telefon... To není chyba či manipulace v hlasování, to je chyba u politiků ČSSD !!!! ČSSD se chystá regulovat další oblast, je smutné, že nic jiného neznají, než manipulaci s pravdou !!!
    QEntity
  • Paroubkovi tečou nervy
    25.10.2005 17:03

    Z článku vyplývá několik věcí: 1) Veřejné mínění se konečně začíná obracet. Myslel jsem, že lidem dojde později, co je Paroubek zač. Aź těsně před volbami. Přece jen nejsou Češi tak tupí. 2) Paroubek neumí prohrávat. Prohraje-li, hledá chyby všude možně, jen ne tam, kde by měl. U sebe. 3) Paroubkovi stoupla moc do hlavy až příliš. Toto se nedá považovat za nic jiného než za zatím jemné vyhrožování cenzurou. Má-li Paroubek pocit, že bylo s hlasováním manipulováno, ať podá trestní oznámení pro podvod. 4) Zloděj křičí: chyťte zloděje. Tvrdí-li bez důkazů, že šlo o "skandální pokus o manipulaci s veřejným míněním", pak jde z jeho strany o "skandální pokus o manipulaci s veřejným míněním".
    Jakub V.
    • máme řešení vašich problémů
      25.10.2005 22:25

      Pane Jiří obraťte se na naše detašované pracoviště www.apollon-gay-club.sk/sauna.htm , kde vám již snad pomohou vyřešit vaše problémy. S úctou Dr. Enterorrhoea
      Dr. Diarrhoea
      • a pro ostatni voliče paroubkovy strany..
        25.10.2005 22:39

        jsou tyto služby placené, pouze vip klienti mají přístup grátis, to víte; káží vodu pijí víno
        Dr. Diarrhoea
Aktuální komentáře
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data