Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Zisk Bank of America nad odhady, rekordní výnosy, ale i rezervy

Zisk Bank of America nad odhady, rekordní výnosy, ale i rezervy

20.04.2009 13:28
Autor: Redakce, Patria.cz

Článek byl doplněn:

Americká investiční banka Bank of America, která je největším bankovním domem v zemi dle aktiv, vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku růst čistého zisku 4,24 miliardy dolarů oproti třetinovém výsledku 1,21 miliardy dolarů za stejné období předchozího roku. Stalo se tak především díky ziskům z refinancování úvěrů na bydlení a díky obchodování banky, píše agentura Bloomberg.

Bank of America dosáhla za první tři měsíce roku 2009 zisku na akci 44 centů. Výsledek hospodaření však podle zprávy banky zahrnuje jednorázový zisk ve výši 2,2 mld. USD před zdaněním, tedy asi 22 centů na akcii. I přes to byl výsledek vysoko nad odhady analytiků oslovených agenturou Bloomberg, kteří čekali zisk 4 centů na jednu akcii společnosti.

Čtvrtletní výnosy banky dosáhly rekordních 36 miliard dolarů. Banka však i v tomto období ukázala, že není imunní vůči zhoršující se kvalitě úvěrového portfolia a rostoucí nezaměstnanosti, když rezervy na krytí špatných úvěrů vzrostly na 13,4 miliardy dolarů z 8,54 miliardy v posledním čtvrtletí loňského roku, a dosáhly nejvyšší úrovně v historii banky.

"Vypadá to, že Bank of America se očišťuje a že pokračuje v dobrém fungování," uvedl analytik Tim Ghriskey z investiční firmy Solaris Asset Management.

Akcie Bank of America zakončily páteční obchodní seanci na Wall Street při ceně 10,60 USD. Okamžitou reakcí akcií na dnešní výsledky hospodaření v 1Q09 byl pokles v předobchodní fázi o 1,2 % na 10,47 USD, následuje však propad až o 10 %.

(Zdroj: Bloomberg, AP, ČTK)


Váš názor
  • Hodnota akcii
    20.04.2009 14:38

    Ahojte. Som z vývaja ceny akcii trochu zmatený. Ocakavany zisk na 1 akciu bol 4 centy, skutocny bude 44 centov a jej akcie aj tak klesajú. Vie mi to niekto vysvetlit, alebo je to sposobene inymi vplyvmi o ktorych sa clanok nezmienuje? Vďaka
    MP
    • to je jednoduche
      20.04.2009 14:49

      .....Jenže jak už to na kapitálových trzích bývá, investoři neinvestují do minulosti, ale chtějí vidět předpoklad pokračujícího růstu zisku a s tím spojeného růstu ceny akcií. To je ovšem dle banky prozatím nejisté. Již v průběhu prvního kvartálu totiž začala banka pozorovat horšící se solventnost klientů debetních platebních karet, což v souvislosti s rostoucí nezaměstnaností nepodává zrovna nejlepší výhled hospodaření. Zřejmě i proto investoři prozatím ignorují dobré výsledky hospodaření a místo toho posílají akcie Bank of America v premarketu o cca 9 % níže....from:Karel Chod CAPITAL PARTNERS a.s.
      martin
      • Re: to tak jednoduche nebude
        20.04.2009 15:07

        BoA není retailovou bankou, ale investiční.Pochybuji, že by masově pracovala s debetními kartami. Spíše to ukazuje, že ty výsledky jsou dobré pro aktuálně nižší cenu akcie - tipuji 6-8 USD. V zásadě jde však spíše o vybírání zisků a za chvíli opět otočí.
        lime
        •  
          20.04.2009 15:47

          Bank of America Corporation, a financial holding company, provides a range of banking and nonbanking financial services and products in the United States and internationally. Its Global Consumer and Small Business Banking segment offers savings accounts, money market savings accounts, certificate of deposits, individual retirement accounts, and checking accounts; U.S. Consumer and Business Card, unsecured lending, and international card; consumer real estate products, including mortgage products for home purchase and refinancing, reverse mortgage products, and home equity products; and insurance services.
          smrrtka
Aktuální komentáře
19.04.2024
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data