Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Vodafone už podruhé platí profíkům rok v neziskovce

Vodafone už podruhé platí profíkům rok v neziskovce

01.07.2009 13:03
Autor: 

Nadace Vodafone ČR letos již podruhé vyhlašuje program „Rok jinak“. Čtyři vítězové celonárodního výběrového řízení dostanou příležitost strávit jeden rok prací pro neziskovou organizaci podle svého výběru. Vodafone jim za to zaplatí jejich roční plat. Ideální šance pro ty, kteří chtějí dělat věci jinak a třeba si splnit svůj neziskový sen. Stačí se přihlásit do konce července a rok 2010 můžete věnovat práci pro druhé.

Vodafone tak chce pomáhat k řešení aktuálních celospolečenských problémů. Vítězové programu Rok jinak pomohou neziskovým organizacím svými zkušenostmi a know-how, které získali během svého působení v komerční sféře. „Rok jinak“ je českou variantou globálního programu “World of Difference”, který je vlajkovou lodí v řadě Vodafone nadací po celém světě (třeba v Austrálii, na Novém Zélandu, v Holandsku či Irsku).

První vítězové už pracují naplno
V prvním ročníku tohoto unikátního programu se do práce pustili blogger, obchodní ředitel, referentka na ministerstvu, manažer a ochranářka životního prostředí. Na rok opustili svá místa v komerční a státní sféře, aby díky podpoře Nadace Vodafone, realizovali vlastní dobročinné projekty ve spolupráci s vybranou neziskovou organizací.

“První ročník programu Rok jinak jsme spustili v květnu a obdrželi jsme celkem 122 přihlášek z celé ČR. V říjnu vybrala porota složená ze zástupců Nadace Vodafone a neziskových organizací pět odborníků s nejzajímavějšími projekty,” říká Robert Basch, ředitel Nadace Vodafone s tím, že věří, že letos bude zájem ještě větší a projekty neméně zajímavé.

Jak se do programu přidat?
Rok jinak je otevřený pro všechny uchazeče bez rozdílu pohlaví, věku či kvalifikačního profilu, s výjimkou osob, které v současné době již působí v neziskovém sektoru, a osob, které jsou nezaměstnané déle než 3 měsíce v době podání žádosti.

Rozhodovat bude motivace a nadšení pro vybranou neziskovou věc, odborné znalosti a jejich využití v rámci projektu, dlouhodobá udržitelnost projektu a přínos projektu pro danou neziskovou organizaci a veřejnost. Projekt musí být realizován v registrované nestátní neziskové organizaci se sídlem v České republice. A pak už jenom stačí u vybrané neziskové organizace nastoupit v prosinci 2009 až lednu 2010 a pracovat v ní rovných 12 měsíců.

Nadace Vodafone vítězům výběrového řízení zaplatí formou grantu měsíční mzdu do maximální výše 60 000 Kč hrubého měsíčně. A navíc ještě další náklady spojené s efektivní činností v nové roli (třeba mobilní telefon, počítač, cestovné apod.) do maximální výše 50 000 Kč za rok. Podrobné podmínky přihlášení najdete na www.rokjinak.cz.


V programu Rok jinak už působí:

Hana Hermová – bikerka a zároveň doktorka inženýrství životního prostředí. Snaží se pro terénní cyklistiku objevit a zrestaurovat zaniklé lesní stezky. V tomto úsilí spolupracuje s Českou mountainbikovou asociací. Hana v tomto projektu zužitkuje své zkušenosti jak z doktorského studia, tak z práce v Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR.

Adam Javůrek – mladý blogger, žurnalista a lektor, který se rozhodl ve spolupráci s Centrem pro online média zvýšit internetovou gramotnost českých neziskovek. Formou školení a konzultací chce neziskovkám představit internet jako nástroj, který mohou využít ve vlastní prospěch a ukázat jim levné a jednoduché nástroje, jak začít web efektivně využívat.

Roman Nenadl – využívá své dlouholeté zkušenosti s projektovým řízením a tvorbou obchodních strategií z koncernů E.ON a Pilsner Urquell k tomu, aby stabilizoval hospodaření Diecézní charity České Budějovice a pomohl jí vytvořit jednotný plán rozvoje do roku 2011.

Blanka Rejlková – referentka vzdělávání a lidských zdrojů na Ministerstvu pro místní rozvoj a zároveň studentka filosofie. V organizaci Člověk v tísni se rozhodla vytvořit nový program pro motivaci, vzdělávání a zaměstnání dlouhodobě nezaměstnaných ze sociálně slabého prostředí.

Jiří Šťastný – obchodní ředitel společnosti EVROFIN, který se pokouší pozvednout region České Švýcarsko cestou šetrného rozvoje cestovního ruchu. Výsledkem jeho práce by mělo být zapsání této výjimečné krajiny na Přírodní seznam světového dědictví UNESCO.

(Komerční prezentace)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university