Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
HN: Šéf Novy Dvořák končí ve funkci, nahradit by ho měla Nováková

HN: Šéf Novy Dvořák končí ve funkci, nahradit by ho měla Nováková

21.05.2010 8:28
Autor: ČTK

(ČTK) - Generální ředitel Novy Petr Dvořák (45) podle informací dnešních Hospodářských novin (HN) po sedmi letech skončí ve vedení televize. Měl by se naplno věnovat už jen funkci viceprezidenta pro televizní vysílání v mateřské společnosti Central European Media Enterprises (CME), pod niž Nova spadá. Na jeho místo by se měla posunout dosavadní ředitelka marketingu Miloslava Nováková. Termín Dvořákova odchodu zatím nebyl přesně stanoven, uvedl deník.

K chystaným změnám ve vedení TV Nova se Dvořák odmítl vyjádřit. "To nemohu komentovat," řekl deníku Dvořák. "Personální změny v managementu televize jsme už komunikovali. Další případné změny budeme komentovat, až se stanou," sdělila deníku mluvčí Novy Michaela Fričová v textové zprávě.

List uvedl, že Dvořák počátkem května podepsal novou "viceprezidentskou" pracovní smlouvu, která mu zajišťuje příjem převyšující 14 milionů korun ročně. Dalších zhruba deset milionů korun si může vydělat na bonusech.

Nova již počátkem týdne potvrdila, že z vedení podniku odcházejí personální ředitel Jan Doleček a dosavadní druhý muž Novy Milan Cimirot, jenž bude výkonným ředitelem už jen do konce června.

Podle listu v posledních týdnech v televizi probíhá masivní reorganizace, za kterou však nejsou klíčoví manažeři Novy, ale především spolupracovníci prezidenta CME Adriana Sarbua. "Všechny změny řídí Rumuni, lidé jsou vystresovaní a všichni se bojí mluvit," řekl HN zdroj pod podmínkou anonymity.

Podle již dříve zveřejněných informací přišel o místo šéfredaktor publicistiky Stanislav Brunclík i šéfredaktor zpravodajství Petr Mrzena. Oficiálním důvodem je reorganizace zpravodajství, do něhož Nova začleňuje ztrátovou tiskovou agenturu Mediafax, kterou loni od jejího majitele Sarbua koupila za jedno euro, píšou HN.

Nova se stejně jako celý televizní trh potýká s propadem reklamy. Loni objem reklamy ve srovnání s rokem 2008 klesl zhruba o pětinu. Letos se přitom podle očekávání Sarbua situace zlepší jen nepatrně. Na českém televizním trhu si Nova stále udržuje solidní sledovanost.

Za celý loňský rok TV Nova vykázala provozní zisk ve výši 99,8 milionu dolarů (asi dvě miliardy korun). To je pětkrát tolik, než vykázala druhá nejúspěšnější země, kde působí CME - Rumunsko. Meziročně však provozní zisk Novy klesl o 40 procent, když v roce 2008 dosáhl výše 167,5 milionu dolarů, napsaly dnešní HN.

Profil současného šéfa Novy Petra Dvořáka:

Datum narození: 7. září 1964
Vzdělání: absolvoval technickou kybernetiku na elektrotechnické fakultě ČVUT, v roce 1999 získal titul MBA na Chicagské univerzitě (USA)
Kariéra: začátkem 90. let spoluzakládal P.R. agenturu B.I.G., v jejímž vedení je dodnes; od roku 1993 spolupracoval se skupinou PPF, kterou také zastupoval v orgánech řady firem - byl například předsedou dozorčí rady eBanky (dnes součást Raiffeisen Bank), působil v České pojišťovně, zasedal i v představenstvu fotbalové Slavie před jejím prodejem britské skupině Enic; do Novy přišel spolu se vstupem PPF v roce 2002, kdy se stal jednatelem firmy; do křesla generálního ředitele usedl v květnu 2003 po odvolání Vladimíra Železného a zůstal v něm i poté, co Novu koncem roku 2004 koupila americká mediální společnost CME
Rodina: rozvedený, z manželství má dvě dospívající dcery, další dvě dcery má se současnou partnerkou
Ostatní:
- Před příchodem na Novu byl znám jako tvrdý vyjednávač a pravá ruka majitele PPF Kellnera.
- Během jeho působení Nova spustila několik nových kanálů, které vybudovala jak na zelené louce (Nova Cinema, česká mutace MTV) nebo je koupila (Nova Sport).
- Za Dvořákova vedení televize posílila vlastní výrobu, zejména hranou tvorbu, angažovala se také jako koproducent řady českých filmů.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data