Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
10 nejžhavějších start-upů roku 2014

10 nejžhavějších start-upů roku 2014

19.11.2014 17:45
Autor: Pavel Petr, Patria Online

Jak se nám ten rok 2014 blíží ke konci, dostáváme obvykle v tomto čase už prostor pro hodnocení a sumarizování. Dnes si představíme 10 nejžhavějších start-upů na scéně v roce 2014.

AgeSafe
AgeSafe se zaměřuje na systém přivolání pomoci pro seniory. S rychlostí s jakou přibývá lidí v seniorním věku, je to jedna z nejperspektivnějších věkových skupin na trhu vůbec. Společnost se tak soustředí na vylepšování svých asistenčních zařízení a jejich schopnosti monitorovat seniorovo bezpečí.

AgeSafe je automatický hlásič nehod seniorů a asistenční systém v jednom. Senior nemusí dělat vůbec nic, systém sám bez přičinění ostatních detekuje nehody a nemobilitu klienta. Dokonce automaticky kontaktuje dispečink.

Na druhou stranu systém postrádá kameru, proto zachovává nejvyšší možný stupeň soukromí klienta.

Airstoc
Jedná se o tržiště pro profesionály z oboru filmování za pomoci dronů. Tržiště podporuje rozvoj už tak nejrychleji rostoucího odvětví na světě.

Zákazník si může vybrat z různých typů kvality záznamu od klasického HD až po 6K. Všechny záznamy mohou dobře posloužit v marketingu, filmu, televizi či na webových stránkách. Protože je to tržiště, šance najít vhodného partnera, který bude schopen vyrobit daný projekt s nastaveným rozpočtem je poměrně vysoká.

Součástí je i sekce pro vyhledávání zaměstnání ve zmíněné oblasti natáčení filmů.

Atikus Insurance
Atikus se snaží podpořit komerční úvěry malým a středním firmám poskytnutím komplexního pojištění úvěru žadatelům.

Cílem je pomoci bankám zmírnit riziko tak, aby byly ochotny rozšířit okruh firem, kterým poskytnou úvěr. Hlavně podnikatelům v rozvíjejícím se světě. Odhaduje se, že velikost trhu pro podobné úvěry je více jak 2 biliony dolarů.

BreezoMeter
BreezoMeter mění způsob, jakým jsou lidé v interakci se světem díky poskytování zdrojů dat, aby lidé mohli zjistit v jakém životním prostředí žijí, pohybují se a jí.

BreezoMeter je velká analytická platforma pro „Big Data“, kde se zaznamenávají informace z tisíců sensorů monitorující kvalitu vzduchu a dále zobrazují ji na interaktivní real-time mapě o stupních znečistění vzduchu v dané oblasti.

Colorblind Design
Colorblind Design je společnost, která se zabývá designem a speciálními konstrukcemi pro lidi s jakýmkoliv typem postižení. Firma nabízí jak konzultace, dozor, školení ale i samotné plánování s postiženými. Společnost se tak snaží prorazit na poli svého niche marketu s neotřelými způsoby řešení prostoru, který bude funkční i pro postižené osoby.

Driven Analytics
Driven Analytics používá online technologii k lepšímu zacílení majitelů aut tak, aby snížil neznalost řidičů s běžnou rutinní údržbou vozů. Firma používá získaná data ze zařízení instalovaného přímo na voze dealerem. Driven Analytics tak poskytuje marketingovou platformu schopnou zacílit a nabídnout servisní služby zákazníkům přesně když je potřebují.

Jakmile je auto prodáno, uživatel dostává pomocí emailu, SMS nebo mobilní aplikace informace potřebné k údržbě vozu. Informace obsahují jak popis potřebné opravy, tak i slevy a kupony na základě dané potřeby.

Firma si vytýčila cíl pomocí kuponů zvýšit retenci a zvýšit objem služeb prodaných majitelům vozů.

Efiester
Efiester je sociální networkingová webová platforma sloužící k zajištění nebo organizaci slavností nebo jakýchkoliv jiných událostí. Efiester zjednodušuje celkově proces organizace.

FasTouch
FasTouch je fixační systém pro fixaci protetických materiálů k měkkým tkáním v různých minimálně invazivních a otevřených operatérských procedurách jako operace kýly.

FasTouch byl vyvinut poskytnout operatérovi nástroj, který asistuje standardním léčebným metodám k maximalizaci užitku pro pacienta.

Genios en Linea
Genios en Linea je online platforma sloužící jako online pomocník pro děti, který jim bude asistovat s plněním domácích úkolů, obecnou pomocí při doučování a přípravou na určité druhy zkoušek. Mezi tutory budou certifikovaní školitelé a výuka bude probíhat online v reálném čase. Rodiče tak mají plnou kontrolu nad tím, s kým jejich dítě prochází domácí úkoly.

Každá lekce je typu jeden-na-jednoho formou videokonference. Rodiče navíc dostávají notifikace na své smartphony o výkonu svých dětí.

Guardian
Indický tech start-up Leaf vytvořil zařízení zvané Guardian pro ženy, které se ve své zemi necítí bezpečně. Guardian je zařízení pracující v koordinaci s mobilní aplikací, která trackuje pohyb uživatele.

V případě nebezpečí senzor odešle automaticky signál rodině, přátelům a kontrolní místnosti společnosti, že je žena v nebezpečí a také její polohu. Ve vteřině se data o poloze přepošlou i na policii.

Zdroj: CNBC


Čtěte více:

Rebalance Buffettova portfolia – investuj jako „Věštec z Omahy“
18.11.2014 15:15
Warren Buffett neotálí a kromě vyhledávání nových investičních příleži...
IPO Watch – 89letý miliardář chce se svou společností najít klíč na slepotu
18.11.2014 13:30
Týden se s týdnem sešel a nás čeká další napínavý týden na trhu akcií....
Chiméra tržního timingu
18.11.2014 17:45
Pokud v investičním horizontu 30 roků (téměř 11 000 dní) budete mimo t...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data