Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
IPO Watch - Sunrun - ve stopách SolarCity?

IPO Watch - Sunrun - ve stopách SolarCity?

03.08.2015 17:10
Autor: Pavel Petr, Patria Online

Třicátý druhý týden se na obchodování připravuje hned několik titulů z rozličných oborů.

Nejmenším IPO týdne bude Zynerba Pharmaceuticals (ZYNE US). Jedná se o malou farmaceutickou společnost ovšem její předmět podnikání je opravdu zajímavý. Chce vyvinout další generaci syntetických kanabinoidních přeparátů, které by měly pomoci pacientům s onemocněními jako je epilepsie, osteartrózou nebo fibromyalgií, což je chronická bolest různých částí lidského těla. Společnost chce nabídnout k obchodování 3 miliony akcií jejichž prodejem chce získat přes 57 milionů dolarů pro další rozvoj. Obchodovat se bude na burze Nasdaq.

Benitec Biopharma Ltd (BTEBY US) je biotechnologickou firmou menších rozměrů, která vyvijí novou proprietální technologii kombinace genové terapie a dalších technologíí pracujících s lidským genomem. Výzkum je zaměřen na potírání těch nejpalčivějších chorob ohrožující život člověka jako HIV/AIDS, rakovina nebo další neurodegenerativní choroby. Společnost bude emitovat 5 milonů ADR v hodnotě přes 70 mil. USD.

Další malou firmou, která vstupuje na burzu je GC Aesthetics plc (GCAA US). Společnost se zabývá výrobou před a pooperačních pomůcek po operaci prsních implantátů a také samotných implantátů. Společnost vlastní dva brandy, které dohromady jsou přítomny trhu s implantáty po dobu 60 let - Eurosilicone a Nagor. Firma chce expandovat do nových trhů a hledá zdroje financování v objemu 80 mil. USD. Počet akcií k prodeji dosahuje 5,3 mil. kusů s možností dodatečného prodeje dalších 800 tisíc kusů.

ipo_tab

Aimmune Therapeutics (AIMT US) je malá biofarmaceutická společnost, která se zabývá výzkumem látky, která by byla účinná proti potravinovým alergiím. Konkrétně by pomohla hlavně lidem alergickým na oříšky a další podobné potraviny, kteří nevědomky pozřeli daný alergen. Společnost chce prodat 5,35 mil. kusů akcie za 80,25 mil. USD. Firma je původem z Irska a obchodovat se bude na Nasdaq.

Planet Fitness Inc. (PLNT US) - třetí největší IPO tohoto týdne. Jedná se o rychle rostoucí franšízu a operátora fitness center po celých USA. Firma v roce 2014 předvedla 279 mil. USD v tržbách, od 7,1 mil. členů, kteří navštěvují síť 976 posiloven za standardní měsíční poplatek 10 USD. V červnu tohoto roku firma otevřela fitness centrum s pořadovým číslem 1000. Firma věří, podle externí analýzy, že by mohla vyrůst do velikosti 4 000 poboček po celých USA, Kanadě a Portoriku, kdy většina z nich by byla provozována formou franšízy. PLNT chce na trhu získat 216 mil. USD nabídkou 13,5 mil. EUR. V záloze pro velký zájem má dodatečných 2 miliony akcií. Akcie se bude obchodovat na trhu v New Yorku.

Amplify Snack Brands (BETR US) je firma z potravinářského průmyslu, která se soustředí na přípravu rychlých snacků, které zároveň nejsou nebezpečné pro zdraví strávníka. Nepoužívají GMO ingredience, ani cokoliv s různými známými alergeny. Sami majitelé to nazývají mlsáním bez kompromisů. Firma chce získat v IPO na newyorské burze celkem téměř čtvrt miliardy dolarů na svůj další rozvoj. Nabídne 15 milionů akcií k prodeji.

Posledním a největším IPO na amerických trzích dnes bude Sunrun Inc. s tickerem RUN US. Je v podstatě podobnou společností jako známější společnost SolarCity Elona Muska, která také nabízí prodej a montáž solárních panelů na rodinné domy. Společnost byla založena v roce 2007 a využívá obrovského nenasyceného trhu, kterému nabízí možnost ušetřit na nákladech za elektrickou energii prostřednictvím solárních panelů umístěných na střeše domu. Sunrun chce v IPO získat 268 mil. USD nabídkou téměř 100 milionů akcií. Akcie bude kótována na burze v New Yorku.

Zdroj :Bloomberg, Nasdaq, firemní data


Čtěte více:

Ropa dál klesá, klesající americká těžba a zásoby pomohly jen krátce
03.08.2015 16:49
Ceny ropy se koncem července pouze na čas stabilizovaly, aby ale násl...
Prázdninová nuda v Praze; Erste bank ale +2,2 % a Komerční banka +1,4 %
03.08.2015 16:56
Pražská burza v první obchodní seanci nového měsíce rostla, index PX ...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
24.04.2024
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m