Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Investiční hra je v polovině, počet hráčů dnes překročil 10 000!

Investiční hra je v polovině, počet hráčů dnes překročil 10 000!

06.12.2004 15:06
Autor: 

Investiční hra Patria provozovaná na hra.idnes.cz společností Patria Online a zpravodajským portálem iDnes vstoupila do druhé poloviny. Za prvních 6 měsíců se do hry přihlásilo 10 000 hráčů, kteří se snaží zhodnocovat fiktivní vklad na trzích v ČR, západní Evropě a USA. Kromě spekulací na akciových trzích lze využít konzervativnější způsob investování prostřednictvím nákupu podílových fondů ČSOB.

Vedoucí hráč zhodnotil svůj vklad za prvních 6 měsíců hry o více než 200 %. Zajímavé je, že i přes významný růst pražské burzy úspěšní soutěžící investují především na zahraničních trzích. Kromě akciového rizika tak, kvůli neustále posilující koruně, podstupují také devizové riziko. Akciový výnos na volatilních zahraničních trzích se jim však vyplácí i po přepočtu do korun. Soutěž je velmi vyrovnaná a vyhrát stále může kdokoliv. Pokud máte zájem, můžete se registrovat ZDE a účastnit se tak soutěže o Investora roku, kde se hraje o velmi hodnotné ceny v čele se Škodou Octavia z autosalonu Auto Adámek.

Při zhodnocení první poloviny hry se také musíme zmínit o jistých „organizačních“ problémech. V průběhu hry se opakovaly případy nečestného jednání hráčů, kteří se snažili obejít systém hry a realizovat tak zisky, které by v reálném obchodování zrealizovat nedokázali. Základním principem HRY je sledování kursů a dalších trendů na reálných trzích s investičními instrumenty, predikce jejich budoucího vývoje a následná realizace fiktivních obchodů s nimi ve virtuálním obchodním systému HRY tak, aby došlo k maximálnímu zhodnocení fiktivních aktiv během období trvání hry. To tito hráči nerespektovali. Kromě toho se v některých případech pravděpodobně jednalo o porušení obecně závazných právních předpisů regulujících kapitálový trh.


Váš názor
  • Vysoké zhodnocení???
    07.12.2004 13:45

    Hraju taky hru a vždycky jsem si říkal jak jsou dobrý ti co maj zhodnocení 100 - 200%, proč takhle nezhodnocují peníze makléři, ty maj určitě ještě lepší info. Myslím že by se našlo dost lidí co by dali pár tisíc s tím že buď o ně přijdou nebo hodně vydělaj. Anebo to velké zhodnocení dosahují profesionálové co chtějí nové auto? Když ne tak by se jimi mohli určitě stát, když tak dobře investují.Nebo je v tom ještě něco jiného? Vždyť prý informace která je teď uveřejněná je už stará.
    Koudy
  • Google a akcie
    06.12.2004 23:42

    Staci napsat do vyhledavaciho okenka 5ti mistne oznaceni akcie a Google ho najde i s grafy a dostatecne podrobnymi udaji. Z NASDAQu trega FDGRX (Rustovy index) nebo muj FRESX (Real Estate).Nebo (YHOO)..a pod.
    Thyronx
  • Hra je hra
    06.12.2004 23:36

    Je to asi zajimava hra, nikdy jsem to nehral. Ja investuji ve skutecnosti a asi rok mam ulozeno neco malo ve vysokem riziku a cely zbytek v Real Estate (FRESX) Fidelity Real Estate Investments.. Ten maka spolehlive a tak tam prihazuju 15% meho platu (z asi 2800 USD/tydne). Pravda jednou az to vyberu tak mi to zdani (15,5%). Davam to z hrubeho platu - to proto. Take investuji do nakupu pozemku v mistech kde za 3-4 roky lze vydelat snadno a spolehlive i 100% navic z nakupni ceny. Investicni hra je dobry start k tomu investovat naostro a v dnesni dobe kdy Banky a Sporitelny plati na urocich jen o chlup vic nez nulu....se da na investicich vydelat pekny peniz. V CR by se tomu mel dat ohlas v "Mediich". Uz jen ruzne ty nestoudne poplatky co si pocitaji financni domy by k tomu mely vest. Zdar od Thyronxe.
    Thyronx
  • závazné právní předpisy regulujicí kapitálový trh
    06.12.2004 20:54

    A jaké to jsou???
    • petko
      07.12.2004 8:22

      Jsou zákony, které se týkají kapitálového trhu, ale asi narážite na to, co mohli porušit některí hráči. Vím si představit následujíci: najdu si akcie, kterých kurs je nízky, dejme tomu 0,1 USD a nic-moc se s nimi neobchoduje tyto akcie si nakoupím ve hře pak v reálnem obchodování koupím pár těchto akcií (tak 10 kusů po 0,5 USD), takže moje náklady budou reálne 5 USD plus poplatky toto způsobí, že svůj vklad ve hře se mi zvýši o 400%, takže za pár dolarů mohu vyhrát auto musíte sám uznat, že to není fair play vůči ostatním hráčum
      petko
      • Jáká je to hra?
        13.12.2004 16:16

        Název této soutěže je "Investční hra". Proto se zde hraje. Když někdo koupí akci za 0,01, za prvé je musí nají, resp. musí být na trhu, za druhé se ty akci musí zvednou jejméně na 0,02, ale také nemusí. Takže může mít zisk, ale také nemusí. Kdo bude určovat, které akci lze koupit???????. Orgánizátor!!!!!!!! Jiný příklad když koupím akci za 0,05 USD a klesnou na 0,01, tak to nebude vadit nikomu, ale když ty samé akcie prodám za 0,09 USD za kus, tak se chovám nečestně. CO PAK TO JE ZA HRU, kdo na ni dohlíží, která moudrá hlava?
        lojza
  • Negativní zkušenost
    06.12.2004 16:51

    Zaregistroval jse se do hry, že budu obchodovat. problém mám ale s nákupem akcií. Z mnou vybraných asi 10 akcií obchodovanýchna NASDAQ mi bylo umožněno nakoupit pouze 2, u ostatních mi to hlásilo, že CP nebyl nalezen.
    Honza22
    • Investiční hra není reálné obchodování
      06.12.2004 17:50

      Dobrý den, investiční hra je proti realitě zjednodušena. Omezený počet cenných papírů je záměr - nezkušení investoři se v menším výběru CP lépe orientují a obchodování s nelikvidní tituly nechceme podporovat.
      Patria Online
Aktuální komentáře
29.03.2024
11:43Perly týdne: Snižovat váhu technologií? Síla americké ekonomiky a sazby. Japonský trh mimořádný?
8:40Čínská realitní krize se šíří do největších bank. Zatím je 'ještě zvládnutelná'
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
13:30USA - Jádrový deflátor PCE, y/y
13:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m