Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Zentiva - Výsledky dnešní mimořádné valné hromady

Zentiva - Výsledky dnešní mimořádné valné hromady

02.04.2009 15:14
Autor: 

Následuje plné znění tiskové zprávy spolenčosti Zentiva

Praha, Londýn, 2. dubna 2009 - Zentiva N.V. (“Zentiva” nebo “Společnost”) s potěšením oznamuje, že se dnes v Amsterdamu uskutečnila její mimořádná valná hromada. Počet akcií zaregistrovaných na tuto mimořádnou valnou hromadu a na ní přítomných činil 9 486 663 akcií.

Na této mimořádné valné hromadě byla řádně přijata většinou přítomných hlasů následující rozhodnutí:

- Zprostit odpovědnosti pana Brada Wilsona, člena představenstva kategorie B, ve vztahu k výkonu jeho povinností do data jeho rezignace (tj. dne 2. dubna 2009).


- Zprostit odpovědnosti pana Johannese Scholtse, člena představenstva kategorie B, ve vztahu k výkonu jeho povinností do data jeho rezignace (tj. dne 2. dubna 2009).


- Zprostit odpovědnosti pana Jean-Michela Levyho, člena představenstva kategorie B, ve vztahu k výkonu jeho povinností do data jeho rezignace (tj. dne 2. dubna 2009).


- Jmenovat paní Laurence Debroux členkou představenstva kategorie B, a to pro období počínající 3. dubna 2009 a končící uplynutím dne, v němž se bude konat řádná valná hromada v roce 2013.


- Jmenovat pana Barta Filiuse členem představenstva kategorie B, a to pro období počínající 3. dubna 2009 a končící uplynutím dne, v němž se bude konat řádná valná hromada v roce 2013.


- Jmenovat paní Belén Garijo členkou představenstva kategorie B, a to pro období počínající 3. dubna 2009 a končící uplynutím dne, v němž se bude konat řádná valná hromada v roce 2013.


- Jmenovat pana Philippe Luscana členem představenstva kategorie B, a to pro období počínající 3. dubna 2009 a končící uplynutím dne, v němž se bude konat řádná valná hromada v roce 2013.


- Schválit kompenzaci pro paní Laurence Debroux, pana Barta Filiuse, paní Belén Garijo a pana Philippe Luscan, a to tak, jak doporučilo představenstvo na této mimořádné valné hromadě.


- Udělit představenstvu oprávnění rozhodovat o vydání akcií a/nebo udělení práv o upsání akcií, jejichž počet v současnosti nebo kdykoli v budoucnosti nepřevýší počet akcií tvořících autorizovaný základní kapitál Společnosti, a to po dobu pěti let od 21. května 2009.


- Udělit představenstvu oprávnění omezit nebo vyloučit jakákoli přednostní práva, na něž mají akcionáři nárok, v souvislosti s vydáním akcií či s udělením práva na upsání akcií, avšak pouze ve vztahu k akciím vydávaným na základě rozhodnutí představenstva, a to po dobu pěti let od 21. května 2009.


-Udělit představenstvu oprávnění nabýt vlastní akcie Společnosti (a) kdykoliv po dobu 18 měsíců od data této mimořádné valné hromady nebo do okamžiku ukončení obchodování akcií Společnosti na Burze cenných papírů Praha, jak je zmíněno dále v bodě (b), pokud tento nastane dříve, na akciových trzích nebo jiným způsobem za cenu pohybující se mezi nominální hodnotou akcie a nejvyšší cenou na trhu, která však nepřesáhne 1 150 , tj. cenu, kterou zaplatila společnost Sanofi-Aventis Europe v rámci své nabídky převzetí, a to až v počtu akcií tvořících akciový kapitál Společnosti, vždy však v souladu s příslušnými právními předpisy a stanovami Společnosti, a (b) kdykoliv po dobu 5 let od data ukončení obchodování akcií Společnosti na Burze cenných papírů Praha nabývat vlastní akcie Společnosti za cenu pohybující se mezi nominální hodnotou akcie a nejvyšší cenou na trhu, která však nepřesáhne 1 150 , tj. cenu, kterou zaplatila společnost Sanofi-Aventis Europe v rámci své nabídky převzetí, sníženou o dividendy, které Společnost do té doby vyplatila akcionářům od okamžiku dokončení nabídky převzetí, a dále o jakékoli částky z navrácení kapitálu, které akcionáři získali, a to až v počtu akcií tvořících akciový kapitál Společnosti, vždy však v souladu s příslušnými právními předpisy a stanovami Společnosti.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data