Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Společnost KIT digital koupila Multicast Media (plné znění tiskové informace)

Společnost KIT digital koupila Multicast Media (plné znění tiskové informace)

15.03.2010 14:16
Autor: 

PRAHA a ATLANTA, Georgia, USA – 15. března 2010 – Společnost KIT digital, Inc. (NASDAQ: KITD), přední celosvětový poskytovatel zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej videoobsahu na bázi internetových digitálních technologií (IP–video), uzavřela dohodu o koupi soukromé společnosti Multicast Media Technologies, Inc., se sídlem v Atlantě, ve státě Georgia, za přibližnou cenu 18 mil. USD, která se skládá z částky 4,9 mil. USD v hotovosti, až 1 300 000 kmenových akcií KIT digital a převzetí dlouhodobých závazků ve výši 4,6 mil. USD.

Společnost Multicast je na severoamerickém trhu lídrem v poskytování živých videopřenosů, správy internetového videa a cílené multimediální komunikace. V roce 2009 využívalo hostingu společnosti Multicast téměř 1000 organizací. Firma vysílala zhruba 50 000 živých přenosů a poskytla až 250 milionů streamovaných videonahrávek.

Mezi klienty společnosti Multicast se řadí vládní, neziskové i církevní organizace a také řada významných společností zařazených do žebříčku Fortune 500. Společnost Multicast získává na pravidelných ročních licenčních poplatcích za používání softwaru ke správě IP videa částku ve výši přibližně 12 mil. USD. Na této částce se podílí i další výnosy z poskytování odborných služeb.

„Společnost Multicast doplňuje a značně rozšiřuje naši klientskou základnu v Severní Americe, ale i naše možnosti v dodávání videoobsahu na tři obrazovky – mobilní zařízení, internetové prohlížeče a internetové televize,“ uvedl Kaleil Isaza Tuzman, předseda představenstva a generální ředitel KIT digital. „Předpokládáme, že tato akvizice se projeví okamžitým růstem — jak na straně výnosů, tak ve znásobení cash flow — a bude zdrojem významné úzké spolupráce v oblasti obchodního rozvoje, geografického dopadu, technologií pro různé platformy i celkového růstového potenciálu.“

„Společnost KIT digital již dříve dosáhla v celosvětovém měřítku vedoucího podílu na trhu v oblasti správy IP videa pro firmy, akvizice společnosti Multicast z nás však činí poskytovatele číslo jedna v Severní Americe a posiluje i naši převahu na světovém trhu,“ dodal Isaza Tuzman.

Generální ředitel společnosti Multicast Lou Schwartz k tomu uvádí: „Jako ziskový a zavedený hráč v oboru platforem IP videa jsme měli více strategických možností. Jsme nadšení z toho, že můžeme spojit své síly se světovým vůdcem ve správě IP videa, a jsme si jistí, že spojení našich sil povede k vytváření výjimečných hodnot a přínosů naší společné zákaznické základně.“

Multicast obsluhuje přibližně 960 vlastních zákazníků, včetně společností FedEx, The Knot, In Touch Ministries, Move, Inc., World Changers Church International, Delta Airlines, Joyce Meyer Ministries, Cummins, Lakewood Church, Home Box Office, The Christian Science Publishing Society, EWTN Global Catholic Network, AutoTrader.com a AstraZeneca.

Online video platforma Media Suite společnosti Multicast poskytuje zákazníkům end-to-end řešení pro přípravu, řízení a vydávání živých a on-demand IP videí a multimediálních prezentací. Klíčové schopnosti Media Suite a volitelné add-on moduly jsou integrovány přes efektivní datový tok. Společnost Multicast nedávno rovněž získala první místo při volbě čtenářů časopisu Streaming Media Magazine 2009 v kategorii „Transcoding SaaS“, kde získala více než 5000 hlasů než její nejbližší konkurenti.

KIT digital bude postupně integrovat soubor nástrojů společnosti Multicast Media Suite, určený k poskytování obsahu a živých přenosů, do vlastní platformy VX-one, a předpokládá, že zákazníci společnosti Multicast začnou společnou platformu využívat do třetího čtvrtletí roku 2010.

S akvizicí se pojí i jmenování několika představitelů společnosti Multicast do světového managementu KIT digital. Společnost KIT digital rovněž očekává, že díky této akvizici dojde k integraci úspěšných partnerství s předními společnostmi z oblasti infrastruktury, správy a doručování obsahu a také s reklamními agenturami a marketingovými společnostmi, které podporují tým přímého prodeje společnosti Multicast. Přes 90 zaměstnanců společnosti Multicast zůstane nadále v sídle firmy v Atlantě, která se tak stane významným centrem služeb pro zákazníky společnosti KIT digital v Severní i Jižní Americe.

Výkonný partner společnosti MK Capital a ředitel společnosti Multicast Mark Koulogeorge k tomu uvádí: „Společnosti KIT digital a Multicast sdílejí společnou vizi stát se poskytovatelem vyhledávaným velkými společnostmi, neziskovými, vládními a církevními organizacemi, které využívají IP video. MK Capital vítá možnost uchovat si významný většinový podíl svého kapitálu ve společném podniku — namísto hotovostního vyrovnání — a významný přínos pro své investory spatřuje v tom, jak vedení společnosti KIT digital úspěšně pokračuje ve své globální růstové strategii.“

Souběžně s akvizicí společnosti Multicast oznámila společnost KIT digital, že v prvním čtvrtletí odkoupila nebo uzavřela dohody o odkupu téměř 4 milionů vydaných warrantů. Na tyto transakce využila výnos z nedávné veřejné nabídky akcií, která přinesla firmě hrubý výnos ve výši 15 mil. USD.

Pro forma bude po poskytnutí akcií Multicastu, po zaplacení hotovosti v souvislosti s akvizicí, po nákupu vydaných warrantů a po úhradě dlouhodobých závazků společnosti Multicast existovat 17,7 milionů vydaných akcií KIT digital a společnost bude držet přibližně 15 mil. USD v čisté hotovosti a hotovostních ekvivalentech. Společnost očekává, že v souvislosti s akvizicí Multicastu vzniknou náklady na restrukturalizaci.

KIT digital předpokládá, že akvizici firmy Multicast uzavře do 31. března 2010. Jako finanční poradce pro KIT digital v souvislosti s touto transakcí vystupovala společnost Janney Montgomery Scott LLC.

Konferenční hovor pro investory

Další podrobnosti ohledně akvizice společnosti Multicast a nedávného odkupu warrantů budou uvedeny během konferenčního hovoru pro investory, pořádaného vedením společnosti KIT digital v 10:30 amerického východního času v úterý, 16. března 2010.

Žádáme účastníky konferenčního hovoru, kteří budou mít zájem položit dotazy během části vyhrazené pro otázky a odpovědi, nebo se ke konferenčnímu hovoru připojit pouze prostřednictvím telefonu, aby telefonní číslo konferenčního hovoru uvedené níže vytáčeli s předstihem alespoň 5 až 10 minut před plánovaným začátkem konferenčního hovoru:

Čas: 10:30 amerického východního času (7:30 pacifického času, 16:30 SEČ)
Účastnické číslo (Severní Amerika): +1-800-895-0198
Účastnické číslo (mimo Severní Ameriku): +1-785-424-1053
Identifikace konference: 7KITDIGITAL

Pokud byste měli s připojením ke konferenci potíže, kontaktujte, prosím, Liolios Group na čísle +1-949-574-3860.

Záznam konference bude k dispozici po 13:30 amerického východního času téhož dne, a do 16. dubna 2010:

Telefonní číslo pro přístup k záznamu zdarma (Severní Amerika): +1-800-374-0328
Telefonní číslo pro mezinárodní přístup k záznamu (mimo severní Ameriku): +1-402-220-0663
(Přihlašovací kód není zapotřebí)

Stručné informace o společnosti Multicast Media Technologies, Inc.
Soukromá společnost Multicast si drží vedoucí postavení na trhu v oblastech živého vysílání, internetového videa a cílených multimediálních komunikací, které vedou uživatele k akci. Od svého založení v roce 2001 poskytovala společnost Multicast snadné a dostupné řešení organizacím různých typů a velikostí, které mají zájem využívat video, audio a další digitální média k informování, vzdělávání, podpoře a inspiraci. Inovativní hostovaná řešení společnosti Multicast využívá téměř 1000 organizací po celém světě k vysílání přibližně 50 000 živých událostí ročně a poskytování 250 milionů streamovaných zdrojů. Další informace o společnosti Multicast jsou k dispozici na adrese www.multicastmedia.com.

Stručné informace o KIT digital, Inc.
Společnost KIT digital (NASDAQ: KITD) je přední světový poskytovatel řešení správy internetového videoobsahu na vyžádání. KIT VX, koncová softwarová platforma společnosti, umožňuje obchodním klientům pořízení, správu a distribuci videoobsahu napříč třemi obrazovkami: internetový prohlížeč, mobilní přístroj a televize se systémem IPTV. Využití technologie VX počíná komerční distribucí videoobsahu a končí interním využitím ve firmách, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, počítačového zabezpečení a firemního dozoru. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, mezi něž patří společnosti The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, General Motors, Google, Hewlett-Packard, IMG Worldwide, Intel, McDonald's, News Corp, Telefonica, Ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu. Více informací naleznete na www.kitd.com nebo můžete společnost sledovat na síti Twitter na adrese twitter.com/KITDigital.
Na českém a slovenském trhu je KIT digital hlavním dodavatelem zařízení a systémů pro výrobu a odbavení audiovizuálního vysílání. Tým KIT digital Czech, a. s., má dlouholeté rozsáhlé zkušenosti v oblasti projektování, dodávky a integrace systémů profesionální výroby, digitalizace, zpracování, distribuce a archivace audiovizuálních materiálů v mnoha odvětvích. Systémy navržené a implementované společností KIT digital úspěšně fungují zejména v televizních a rozhlasových stanicích, studiích zaměřených na obrazovou a zvukovou produkci, postprodukci a grafiku, ve veřejných institucích, státní správě, školách a zdravotnictví. Společnost také poskytuje služby streamingu, webcastingu a encodingu. Mezi největší klienty společnosti na českém a slovenském trhu patří Česká televize, TV Nova, Prima TV, zpravodajské televize Z1, TV Markíza, Óčko, Slovenská televízia, Magistrát hl. m Prahy, Český rozhlas, společnost UPP a další.

Informace o veřejném obchodování akcií KIT digital
Prospekt cenných papírů týkající se akcií společnosti KIT digital, Inc. by schválen Českou národní bankou dne 20. ledna 2010 a tento prospekt by uveřejněn dne 22. ledna 2010. Akcie společnosti KIT digital, Inc. jsou připuštěny k obchodování na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s. a prospekt cenných papírů je k dispozici na jejích internetových stránkách a na stránkách Patria Finance, a.s..
Toto tiskové prohlášení nelze považovat za nabídku prodeje nebo výzvu k nabídce odkupu jakýchkoli cenných papírů. Každou takovou nabídku lze učinit pouze v souladu s finálním prospektem společnosti platným pro emisi nebo emise cenných papírů. Nabízené cenné papíry jsou spekulativní povahy a jsou spojeny se značnou mírou rizika. Investoři by neměli nabývat cenné papíry uvedené v tomto dokumentu bez předchozího seznámení se s informacemi uvedenými v prospektu.

Prohlášení o výhledu společnosti KIT digital do budoucnosti
Tato tisková zpráva společnosti KIT digital obsahuje určité výhledy do budoucna ohledně obchodní činnosti a výsledků společnosti KIT digital, Inc., které lze rozeznat podle výrazů souvisejících s budoucností, jako „předpokládá“, „věří“, „odhaduje“, „očekává“ a podobně. Takovéto výhledy v sobě zahrnují známá a neznámá rizika a nejistoty, včetně těch, jež souvisejí s vývojem a komerčním využitím produktů, schopností získávat a udržovat patentovou a jinou ochranu duševních práv, přijetí na trhu, budoucí kapitálové potřeby, činnosti nebo zásahy regulačních orgánů, konkurenci obecně a další faktory, které mohou způsobit, že skutečné výsledky se budou lišit od zde uvedených očekávání, předpokladů či odhadů. Některá z těchto rizik a nejistot budou podrobněji popsána v dokumentech předkládaných americké Komisi pro cenné papíry (SEC). Společnost KIT digital není povinna (a výslovně se takové povinnosti zříká) aktualizovat či měnit své výhledy do budoucnosti, ať již v důsledku nově zjištěných informací, budoucích událostí, nebo z jiných důvodů.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data