Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
KIT digital mění představenstvo, doplní jej nový šéf auditu a člen akvizic. Tuzman nabídl návrat?

KIT digital mění představenstvo, doplní jej nový šéf auditu a člen akvizic. Tuzman nabídl návrat?

29.06.2012 15:28, aktualizováno: 29.6. 16:10
Autor: Josef Němeček, Patria Finance

Aktualizováno

Technologická společnost KIT digital oznámila, že do představenstva přichází dlouholetý IT profesionál William V. Russell a šéf výborů pro audit a strategické transakce (M&A) Greg B. Petersen. Představestvo chce o doplňovat i do budoucna a jedná s akcionáři JEC II Associates, Costa Brava Partnership III a dalšími, uvedla firma. Akcie KITD na Nasdaqu aktuálně rostou o 2,6 % k 4,3 USD.

William V. Russell, nyní v roli neexekutivního předsedy, je dle KITD veteránem s 23letou zkušeností v sektoru, zejména ve společnosti Hewlett-Packard, kde zodpovídal za softwarová řešení a systémy, včetně PROS Holdings Inc., Saba Software Inc., webMethods či Cognos.

Greg B. Petersen vstupuje do představenstva jako jeden z ředitelů a zároveň v roli šéfa výboru představenstva pro audit a člena výboru pro strategické transakce. „Má rozsáhlé zkušenosti v roli finančního ředitele technologické společnosti, včetně oblasti M&A a auditního výboru,“ uvedla KIT digital ve zprávě.

„Jde o významný milník v procesu, který jsme započali před několika měsíci. Oba působili ve vedení jak privátních tak veřejných firem a ve vysoké exekutivě jiných technologických či softwarových společností menší až střední velikosti,“ uvedl CEO KIT digital Barak Bar-Cohen.

Představenstvo KIT digital opouštějí členové Daniel W. Hart and Lars Kroijer, kteří v něm působili od roku 2008. "Jejich rezignace nevyplývá z nesouhlasu se společností a jejími operacemi, politikou či postupy," uvedla KIT digital. Firma chce i do bodoucna doplňovat představenstvo o vhodné zástupce oblastí, které "přinesou růst a budou v zájmu akcionářů".

Podle zdrojů z KIT digital citovaných Bloomberg dostala firma v tomto týdnu neformální a ze strany jejího nynějšího vedení nevyžádanou nabídku od bývalého CEO Kaleil Isaza-Tuzmana, že by se vrátil do managementu společnosti v roli některého z ředitelů. Podložena údajně byla "posílením hodnoty pro akcionáře" v mezidobí. Isaza Tuzman odešel z postu CEO v dubnu. "Své obavy ohledně toho, jak se trh za poslední roky stavěl vůči společnosti, jsem s některými z vás separátně probíral. Částečně i na základě těchto obav jsem učinil čistě osobní rozhodnutí vzdát se formální role v rámci společnosti. Jak víte, ne vždy jsem se shodl s ostatními členy představenstva nebo, abych byl konkrétnější, se všemi rozhodnutími nebo postupy uplatňovanými Strategickou transakční komisí představenstva spojenými s nyní probíhajícím procesem strategického prodeje," směřoval vzkaz kolegům po svém odchodu Isaza Tuzman. "I když už nebudu členem představenstva, hodlám zůstat aktivní jako akcionář společnosti a budu mít také větší prostor pro nezávislé posouzení jiných strategických alternativ, které se společnosti nabízí. Také se domnívám, že můj odchod z formální funkce dá společnosti více pružnosti pro rozvoj v další, post-konsolidační fázi jejího vývoje, a to nezávisle na mé osobnosti a roli zakladatele. (...) Pevně doufám, že KIT digital v budoucnu poroste, a budu se snažit společnost podporovat jako poradce, jak si to přálo představenstvo, a také jako akcionář,“ citoval jeho slova dokument pro SEC.

V květnu KIT digital jmenovala nové šéfy interního auditu a účetnictví. Avi T. Aronovitz byl jmenován viceprezidentem Corporate Finance, šéfem účetnictví společnosti a hlavním interním kontrolorem. Zodpovědný je zejména za konsolidované účetní výkazy a finanční reporting. Zodpovědný bude přímo finančnímu řediteli společnosti a zlepšit má finanční systémy společnosti i nastavení procesů. Novým šéfem interního auditu KIT digital se pak stal Steve LoGiudice. Jeho zodpovědností je zlepšit řízení rizik ve společnosti a také interní kontrolu.

V polovině června KIT digital oznámila, že najala Deutsche Bank jako finančního poradce pro zvláštní transakční komisi posuzující nabídky na převzetí společnosti. Jednání o převzetí prý dále probíhají, ale žádné konkrétní rozhodnutí zatím nepadlo.


 


Čtěte více:

KIT digital - Kaleil Isaza Tuzman odchází i z funkce předsedy představenstva, akcie až -14 %
17.04.2012 8:49
Management KIT digital přijal rezignaci Kaleila Isaza Tuzmana na post ...
KIT digital (+9 %) stanovila roční cíl tržeb 250 mil. USD, kladný cash flow od 4Q. Opouští část byznysu
16.05.2012 8:25
Technologická společnost KIT digital potvrdila předběžné výsledky za p...
KIT digital má nové šéfy účetnictví a interního auditu, reaguje na výtky u US GAAP
21.05.2012 14:38
Technologická společnost KIT digital plní příslib daný investorům v rá...
KIT digital: Jednání o převzetí pokračují, akcionáři navrhují další zástupce do vedení. Akcie v týdnu již +27 %
13.06.2012 13:10
Společnost KIT digital dnes oznámila, že najala Deutsche Bank jako fin...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    ČasUdálost
    14:30USA - Index filadelfského Fedu
    14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
    16:00USA - Prodeje starších domů, m/m
    16:00USA - Předstihový index Conference Board, m/m