Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Soud stanovil Rathovi kauci pro propuštění z vazby 14 milionů korun

Soud stanovil Rathovi kauci pro propuštění z vazby 14 milionů korun

20.08.2012 17:17
Autor: ČTK

Okresní soud Praha-východ stanovil obviněnému poslanci a bývalému středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi (dříve ČSSD) pro propuštění z vazby kauci 14 milionů korun. Novinářům to řekl mluvčí soudu Jiří Wažik. Podle něho však dnes soud nerozhodoval o tom, zda bude Rath skutečně z vazby propuštěn, i když kauci složí. O tom bude rozhodovat v září. Státní zástupce i Rathovi advokáti další postup teprve zváží. 
 
Soud začal jednat za zavřenými dveřmi ve 13:00, kdy policejní eskorta přivedla Ratha zadními dveřmi do soudní síně. Kromě poslance, jeho advokátů a státního zástupce se jednání účastnila také Rathova manželka Eva a jeho otec Ratmír. Exhejtman podle svého otce pronesl před soudem více než hodinový proslov. 
 
Kauci za Ratha již dříve nabídla poslancova přítelkyně a matka jednoho z jeho synů Renata Horká a jeho otec. Za jeho propuštění na svobodu chtěli složit každý půl milionu korun. Písemně se za politika zaručilo přes 30 lidí.

Rath je ve vazbě ze dvou důvodů - kvůli obavě, že by mohl utéct a pokračovat v trestné činnosti. Minulý týden mu totiž vypršela zákonná tříměsíční llůta pro třetí důvod vazby - možné ovlivňování svědků. Proto také již mohl za své propuštění nabízet záruky.  

Kriminalisté Ratha v polovině května obvinili z přijetí sedmimilionového úplatku za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku. V červenci pak policie doručila sněmovně žádost o Rathovo vydání kvůli dalším údajným úplatkům. Bývalý hejtman si je prý vzal za to, že zasahoval do soutěže na nákup zdravotnického vybavení pro kolínskou nemocnici, na vybavení domova důchodců s lůžky následné péče v kladenské nemocnici a na dodávku zdravotnické technologie pro jeden z pavilonů mladoboleslavské nemocnice.


Váš názor
  • Rath Rath Rath......
    20.08.2012 20:03

    uz i tady ?? Ja uz se bojim zapojit i zehlicku abych o tomto podvodnikovi neslysel. Zajimave je jen to kolik lidi mu stale fandi a neni proto divu, ze je v tomto state takovy bordel. Nakonec jeste bude kandidovat na prezidenta. Uz ale i ti co se za nej tolik dusovali utikaji jako krysy z potapejici se lodi.
    bearbull
    • to bearbull
      21.08.2012 7:07

      Vůbec nejde o to, zda mu někdo fandí. I když je to asi lump (což ale musí prokázat soud), měl by mít stejná práva jako ostatní. Proč nebyl stejně "sledován" a nesedí Hřebíček, Gross, Čunek, Vondra, Bém, Parkanová, Drábek, Kalousek, Dvořák, Roman a ostatní, jak je možné, že Janoušek má dodnes řidičský průkaz a vesele si jezdí po světě. Neměří se zde stejným metrem. Kdybych já způsobil nehodu v opilosti a přitom někoho přejel, dávno bych seděl, ale Janoušek ne. No a ty naše soudy (rychlost a kvalita), to je kapitola sama pro sebe.
      oh171
      • Re: to bearbull
        21.08.2012 8:41

        Proč ten nebo ten?Do háje budme rádi že už konečně někoho chytli a nebrečme tady pořád že nám zavřeli Rátha.Bral?Bral,nechal se chytit tak at za to piká.Co na tom pořád nemuže někdo pochopit.
        pb
      • Re: to bearbull
        21.08.2012 8:14

        Ještě jsi asi nepochopil, že vybudování bohaté vrstvy ve společnosti (podle Klause tolik potřebné pro ekonomiku státu) vede pouze přes zločin, lépe přes organizovaný zločin. Z toho důvodu nemůže státní aparát pronásledovat budoucí lodivody českého průmyslu. Kdo by pak měl na jejich místo usednout, když ne dnešní Janoušci, Grossové, Řebíčci a další a další vypatlaní, nevzdělaní a straničtí podrazáci? Bez organizovaného zločinu státem nikdy nevznikne vyvolená kasta. K počátečním průmyslovým investicím poctivým podnikáním miliardová bankovní konta nevzniknou :-)))
        Jesse
Aktuální komentáře
19.04.2024
15:36Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data