Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
IPO Watch – léčba epilepsie, řetězec restaurací a dalších šest nových titulů

IPO Watch – léčba epilepsie, řetězec restaurací a dalších šest nových titulů

06.10.2014 14:49
Autor: Pavel Petr, Patria Online

V tomto týdnu bude scéna na trzích IPO poněkud chudší, ale přesto zůstává stále zajímavá. Hodně lidí se obává toho, že IPO trh se zahřívá, až jiskry odletují. Ale kdo někoho nutí investovat do nadějných mladých firem, pokud v byznysu nevidí potenciál. Vybírejte bystře, na kterého koníčka vsadíte tento týden.

Začínáme první společností. Ta je tentokrát britská a z finančního průmyslu - OM Asset Management Ltd (OMAM) je globální společnost poskytující správu aktiv. K 30. červnu 2014 má ve správě zhruba 214,9 mld. USD aktiv.

Společnost je vlastněná nepřímo společností Old Mutual PLC, ta je tedy její mateřskou společností. Old Mutual PLC je mezinárodní investiční, bankovní i pojišťovací skupina založená v roce 1845.

Obchodní model kombinuje nadání pro investice, podnikatelského ducha a hlavně kreativitu při správě svěřených aktiv. Společnost má strukturu partnerů, kteří pomáhají zachovávat unikátní kulturu byznysu, který umožňuje každému z partnerů být úspěšný díky dennodenní autonomii při rozhodování o investicích.

Společnost vykázala tržby přes jednu miliardu a čistý zisk na úrovni 25 milionů dolarů. Společnost si jde na burzu NYSE pro 374 mil. dolarů a chce nabídnout na prodej 22 milionů kusů akcií. Očekávaná cena při startu obchodování by se mohla pohybovat v intervalu mezi 15 – 17 USD za akcii.

Diplomat Pharmacy Inc (DPLO) je farmaceutická společnost, která hodlá vstoupit na trh NYSE s nabídkou 13,3 mil kusů akcií a chce získat 213 mil. USD. Jejich cena na začátku obchodování by se mohla pohybovat někde mezi 14 – 16 USD za kus.

Společnost se zabývá zlepšením kvality života lidí s chronickými nemocemi. Firma se soustředí na poskytování řady řešení pro doručování, dávkování a výměnu velmi drahých speciálních preparátů a také obecnou péči o nemocné. Diplomat Pharmacy také spolupracuje s řadou biotechnologických farmaceutických společností a poskytuje jim na míru ušitou podporu a doručení nových experimentálních typů léků k pacientům.

Diplomat byl založen už v roce 1975 dvojicí Philip Hagerman a Dále Hagerman. Otec a syn, tak z malé klasické farmaceutické společnosti vybudovali velice úzce specializovanou společnost na péči o nemocné. Od roku 2005 se společnost snaží rozvinout svůj obchodní model napříč celými Spojenými státy.

MOL Global Inc (MOLG) je technologická společnost z jihovýchodní Asii se 100% vlastnictvím platební služby MOL Access Portal SD BHD a lokální sociální sítě Friendster Inc.

MOL vyvíjí platební systém od roku 2000 a provádí přes 60 milionů transakcí za rok s objemem přes 300 mil. USD. Systém je propojen k 88 online bankám v devíti zemích světa. Společnost tak patří mezi lídry technologických firem z dané oblasti podle Deloitte Technology Fast 500 Asia Pacific Award v roce 2005. V roce 2010 byl MOL už na 23. místě v tomto žebříčku společnosti Deloitte.

Společnost by na trhu NASDAQ , kam chce vstoupit, ráda získala přes 282 mil. USD za 19,46 mil. akcií. Očekávaná cena při vstupu je 12,5 – 14,5 USD.

HubSpot Inc (HUBS) je firma, která poskytuje online cloudovou platformu pro marketingové a prodejní procesy společností. HubSpot se také zaměřuje na větší zacílení a tak příjemnější personalizovanou a méně obtěžující formu než používá tradiční marketing a prodejní taktiky. Technologie společnosti mají za cíl pomoci jiným firmám přilákat nové zákazníky, ty konvertovat na leady a pak je přeměnit na zákazníky. Představuje to portfolio služeb z oblasti sociálních sítí, SEO, blogování, content managementu, email marketingu, CRM, analýz a nakonec i reportingu.

Společnost chce vstoupit na trh v New Yorku a hodlá nabídnout 5 milionů akcií, tím si chce zajistit přísun 120 milionů amerických dolarů. Cena akcie při startu na burze by se tak mohla pohybovat mezi 24 a 25 dolary za jednu akcii. Společnost vykázala ve výnosech v posledním fiskálním roce tržby ve výši 77,63 mil. USD, zisk se zatím potácel ve ztrátě 34,27 mil. USD.

NeuroSigma Inc (NSIG) je společnost pocházející ze slunné Kalifornie, která vyvinula unikátní systém stimulace nervů. Snaží se tak vyvinou komplexní systém léčby pro epilepsii, deprese, hyperaktivity (ADHD) nebo post-traumatické stresové poruchy. NeuroSigma je aktivně zapojena do řady studií a výzkumu v různých fázích vývoje.

NeuroSigma si jde na burzu NASDAQ pro zhruba 53 milionů dolarů a chce nabídnout okolo 3,57 mil. kusů akcií. Startovací cena při obchodování by mohla být někde v rozmezí 13 – 15 USD.

USD Partners LP (USDP) je společnost vlastnící svoje ropné a plynové terminály na železnici. Společnost chce vstoupit na burzu v New Yorku s nabídkou 8,85 mil. kusů akcií a chce upsat okolo 185 mil. USD. To by znamenalo startovací cenu na úrovni někde mezi 19 a 21 USD za jeden kus akcie. Společnost byla založena v roce 2014 v Texasu a za posledních 12 měsíců si na tržbách připsala 24 mil. USD.

Dave & Buster's Entertainment (PLAY) je operátor sítě 70 restaurací napříč Spojenými státy a Kanadou. Cílem společnosti je otevřít čtyři nové pobočky každý rok. Koncept v sobě zahrnuje skvělý servis spojený s kvalitním jídlem ale i zábavou formou her a zábavních terminálů. Společnost si jde na burzu pro 105 mil. USD při nabídce okolo 5,8 mil. kusů akcií. Cena, na kterou se může akcie dostat při startu obchodování, se odhaduje na 16 – 18 USD. Společnost v posledním známém fiskálním roce vykázala tržby 635 mil. USD při čistém zisku 2,17 mil. USD.

ipo_tab
Zdroj: Bloomberg, Nasdaq Exchange, Reuters, Renaissance Capital


Čtěte více:

Světová banka: revidovala odhad růstu HDP pro jeden z nejrychleji rostoucích regionů světa - východní Asii
06.10.2014 10:36
Nový report Světové banky ukázal, že experti z této instituce očekávaj...
Hewlett-Packard rozhodl – rozštěpí se do dvou samostatných entit. Akcie v premarketu přidávají 7,1%
06.10.2014 13:31
IT obr Hewlett-Packard se rozdělí na dvě samostatné společnosti. Jedna...
Dnešní data z Evropy investory zklamala, euro za 6M ztratilo téměř 10 %
06.10.2014 13:37
Dopolední dávka makročísel přinesla (evropským) investorům zklamání a ...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data