Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Fiala po schůzce se Zemanem: Jmenování premiérem 26. listopadu, celé vlády do tří týdnů

Fiala po schůzce se Zemanem: Jmenování premiérem 26. listopadu, celé vlády do tří týdnů

17.11.2021 18:51
Autor: Redakce, Patria.cz

Prezident Miloš Zeman na schůzce lídra ODS a kandidáta na premiéra Fialu informoval, že by měl být jmenován do funkce předsedy vlády v pátek 26. listopadu na zámku v Lánech. Poté se chce prezident zhruba v deseti dnech setkat se všemi kandidáty na ministry, pak by mohla být jmenována vláda jako celek, řekl Fiala. Předpokládá, že by tomu tak mohlo být do tří týdnů.

Prvním místopředsedou vlády a ministrem vnitra v nové vládě má být předseda STAN Vít Rakušan, vicepremiérem a ministrem práce a sociálních věcí lidovecký šéf Marian Jurečka. Ministerstvo pro místní rozvoj by měl vést vicepremiér pro digitalizaci, předseda Pirátů Ivan Bartoš. Zdravotnictví má připadnout Vlastimilu Válkovi (TOP 09), jenž má být též vicepremiérem. Po dnešním setkání s prezidentem Milošem Zemanem v Ústřední vojenské nemocnici to oznámil předseda ODS a kandidát na premiéra Petr Fiala.

Finance by měl vést první místopředseda a šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura, resort zahraničí bývalý pirátský poslanec Jan Lipavský, školství Petr Gazdík (STAN). Kultura by měla připadnout poslanci ODS a plzeňskému primátorovi Martinu Baxovi, spravedlnost bývalému ministrovi Pavlu Blažkovi (ODS), resort průmyslu a obchodu místopředsedovi STAN Věslavu Michalikovi.

Ministrem zemědělství má být nominant KDU-ČSL a starosta Těšetic na Znojemsku Zdeněk Nekula, ministryní obrany poslankyně Jana Černochová (ODS) a ministrem dopravy místopředseda ODS a starosta Líbeznic u Prahy Martin Kupka.

Ministryní životního prostředí by se měla za lidovce stát senátorka Anna Hubáčková, ministrem pro EU má být za STAN předseda senátního evropského výboru Mikuláš Bek, ministryní pro vědu poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová, legislativu má vést nominant Pirátů, advokát Michal Šalomoun.

K jednomu z kandidátů na ministra má podle něj prezident výhrady. Jméno Fiala nechtěl novinářům sdělit. Není připraven uvažovat o náhradníkovi, seznam členů vlády je podle šéfa ODS kvalitní.

 

Čtěte více:

Volby v Česku: SPOLU a PirSTAN chystají vládu s Fialou v čele. Zeman v nemocnici. Sledujeme online
10.10.2021 19:50
Volební vítězství v parlamentních volbách v Česku slaví koalice Spolu,...
Spolu a PirSTAN dospěly k dohodě na vládě. Koaliční smlouvu a programové prohlášení chtějí v pondělí
03.11.2021 8:49
Koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se Starosty a nezávislým...
Jak zlepšit hospodaření vlád a snížit dluhy v EU?
10.11.2021 13:15
V minulosti některé vlády zemí EU „používaly optimismus ohledně středn...
Vláda schválila svou demisi, Musk prodal akcie Tesly a evropské trhy hledají směr
11.11.2021 8:53
Evropské obchodování bude během čtvrtečního rána nejspíše smíšené, naz...
Babiš poslal prezidentovi demisi vlády. Na pátek avizuje tvrdá opatření proti covidu
11.11.2021 9:55
Končící premiér Andrej Babiš (ANO) poslal prezidentovi Miloši Zemanovi...

Váš názor
  • ČAU ĽUDIA!!!!!
    18.11.2021 10:12

    Česť práci súdruhovia, něhádajtě sa prosím Vás tuná!!!! Veď je to jasné ako kopaněc do prednej časti zadku mladej ženy!!!! Súdruhovia PetMa a x2 majú pravdu ako vždy v prípadě, že niečo napíšu, čo im prikážu napísať, však vietě niě?! Alebo čo?! Je až nad slnko jasné, že všetci novo zvolení poslanci aj novo navrhnutý premiér aj novo navrhnutý mynystri sú prymytívny šumaci bez akejkoľvek vzdělania a tiež bez akéhokoľvek odbornosti mičináz! Sú to naozaj tupci a vy budětě cikať dva metre ďaleko a plaziť sa budětě po stěnách ako hadi!!!!!! Zradili stě najlepšiju vládu v histórii tejto zeme, tejto krajiny, tejto planéty. Věď takú vládu odborníkov ako som mal ja nie je vidieť široko ďaleko v celej galaxii!!!! Pozritě na mňa - vyštudovaný nomenklatúrny komunista, agent ŠTB, špacialista na čerpanie a ojebávanie - nikto podobý v tejto zemi nějestvuje. A moji ministry - Alenka - odbornica najväčších kvalít. dokázala tak pojebať ekonomiku a zadlžiť štát, ako nikto v histórii, a to najmä podľa komunistického hesla ,,čím hůř - tím líp,, Projekt EET sa ukázal ako vynikajúci - sice zme nič, žiadne peniaze, něvybrali, ale otrávili zme podnikatělov a rozoštvali národ, sice to stálo štátnu kasu mnoho miliárd, ale účel svetí prostriedky. A čo myniayster maturant hamačko vynikajúci odborník na svojom miestě, presne do detailov urobil čo som mu povedal a riadil dve ministěrstvá s jednou maturitou!!!! Včak on něpotreboval vzdělanie, u mňa nikto něpotrebuje vzdělanie!!!! Ja to tu riadim všetko ako svoju firmu. Poďme sa pozrieť na ministra zdravotníctva kena Adama s biblickým menom - to je tiež moje eso - spraví okamžitě všetko čo mu poviem a naviac ako pekně vie spievať pekné pesničky!!!! Ale aj iný ministry ako blatný čo něbo moc platný a plukovník preukázali, že naša vláda anobudělípová je najlepšia v celej histórii - veď zme dosiahli prvé - najvyššie miesto v počtu mrtvých vo svetě - nie?? Ale rovnako vysoký odborník bol havličko postavil najmenej ciest za celú históriu polistopadovej epidémie slobody. a čo naša minysryňija zpravodlivosti benešijová?? veď lepšieho odborníka táto krajina němá??!! Tak o čo vám idě vy diabli??? Ďakujem súdruhovia PetMa a x2 za podporu a tiež za statočné trolenie a keď sa vrátime, aj z vás budú mymystry lebo splňáte všetky predpoklady mojej predstavivosti o poslušnosti a absencie zdravého rozumu. ja vas ľúbim vy suki. Něbojte sa ja sa vrátim a somnou ÁNO BUDĚ LÍP!!!!!!
    oradapoisson
  •  
    17.11.2021 20:25

    Bůh s náma…
    Český Čert
    • Stanjura taky odborník
      18.11.2021 14:26

      Do roku 2007, tedy i v době kdy byl radním a později primátorem Opavy, vlastnil třetinový podíl ve firmě Eskon, i když tvrdil, že jej prodal již v roce 2002. Firma získávala zakázky i od města Opavy. Od roku 2007 je jedinou vlastnicí Eskonu Stanjurova manželka Hana Malurová. Server Aktualne.cz dává prodej podílu ve firmě manželce do souvislosti s tehdy schváleným zákonem o majetkovém přiznání, který nařizoval primátorům zveřejňovat své majetkové poměry.[14] Eskon v minulosti nezveřejňoval informace v obchodním rejstříku, nesplnění povinnosti zdůvodňoval administrativním nedopatřením.[15] Výroční zprávy byly v roce 2011 dodatečně zveřejněny. V době Stanjurova působení v čele opavského magistrátu byl jeho tehdy jedenasedmdesátiletý otec Vilibald Stanjura jednatelem městské firmy Technické služby. Jako jednatel působil ve společnosti od roku 1995, tedy již 3 roky před tím, než se stal Zbyněk Stanjura zastupitelem Taky dobrý.
      John+
      • Re: Stanjura taky odborník
        18.11.2021 15:05

        Učebnicová kopie jak se to u nás a v politice dělá. Zvláštní je, že po něm a jiných, nejedou média a aktivisti…!?
        Český Čert
Aktuální komentáře
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university