Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Volby v Česku: SPOLU a PirSTAN chystají vládu s Fialou v čele. Zeman v nemocnici. Sledujeme online

Volby v Česku: SPOLU a PirSTAN chystají vládu s Fialou v čele. Zeman v nemocnici. Sledujeme online

10.10.2021 19:50
Autor: Redakce, Patria.cz

Volební vítězství v parlamentních volbách v Česku slaví koalice Spolu, kterou tvoří ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Vládní hnutí ANO skončilo těsně druhé, koalice Pirátů se STAN třetí před hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD). Další strany se do Sněmovny nedostaly. Dvě koalice skládají ve Sněmovně většinu. Pod pěti procenty zůstaly dosavadní partneři ANO, tedy vládní ČSSD a KSČM, která menšinovou vládu podporovala. Předseda ČSSD Jan Hamáček už oznámil, že rezignuje, taktéž celé vedení KSČM. V 11:00 se setkal premiér Babiš v Lánech s prezidentem Zemanem. Ten byl krátce po schůzce transportován intenzívní službou do Ústřední vojenské nemocnice. Z ní přišla zpráva, že jeho stav je stabilizovaný. Volební dění a povolební vyjednávání pro vás sledujeme na Patria.cz ONLINE přes celý volební víkend. 

SPOLU a PirSTAN chtějí vládu na 108 mandátech v čele s Fialou

Koalice Spolu, která zahrnuje ODS, lidovce a TOP 09, a koalice Pirátů se Starosty a nezávislými (STAN) podepsaly memorandum o vůli vytvořit společně většinovou vládu. Požádaly prezidenta Miloše Zemana, aby pověřil předsedu ODS Petra Fialu jednáním o sestavení kabinetu. Koalice současně budou jednat o vládě pouze společně a nevstoupí do jednání s dalšími subjekty, řekl Fiala.

Vítězná koalice Spolu a třetí Piráti se Starosty budou mít v nové Sněmovně 108 mandátů. Jejich lídři se již v sobotu večer sešli a po necelé hodině prezentovali společné memorandum. "Strany deklarují vůli vytvořit společně vládu a žádají prezidenta, aby pověřil Petra Fialu jednáním o sestavení takové vlády," řekl Fiala. V nejbližších dnech budou obě koalice jednat o programu a budoucím uspořádání, konkrétní harmonogram by měly vytvořit příští týden.

Fiala se původně chtěl v pondělí obrátit na Zemana s žádostí o setkání. S ohledem na aktuální hospitalizaci prezidenta tato záležitost není jasná. Prezident v minulosti opakovaně uvedl, že kabinet bude podle jeho pověření sestavovat lídr nejsilnějšího poslaneckého klubu, kterým bude ANO současného premiéra Andreje Babiše. "Prezident má právo pověřit sestavením vlády, koho uzná za vhodné. Ale podstatné je, že v ČR se musí vláda opírat o většinu v Poslanecké sněmovně," řekl Fiala. Předpokládám, že všichni budou dodržovat ústavu, ústavní zvyklosti a vůli voličů, doplnil. "A že dospějeme brzy k tomu, že ti, kdo mají většinu a vůli vytvořit vládu, ji budou moci vytvořit," řekl Fiala.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš ocenil, že opoziční koalice si stojí za tím, co před volbami slibovaly. "Memorandum je první krok na cestě dát této zemi budoucnost a sestavit demokratickou vládu," uvedl. Šéf Starostů a nezávislých Vít Rakušan pogratuloval Spolu k velkému výkonu. Označil za důležité, že hnutí ANO je poraženo nejen součtem mandátů opozičních koalic, ale i jednou z koalic v celkových výsledcích.

Zeman přijal Babiše, krátce poté byl odvezen do nemocnice

Prezident Miloš Zeman přijal na zámku v Lánech v neděli předsedu hnutí ANO a premiéra Andreje Babiše. Babiš schůzku nekomentoval. Po necelou hodinu dlouhém jednání odjel vedlejším vchodem.

Prezident Miloš Zeman byl krátce po skončení schůzky s Babišem hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici. Ambulance s prezidentem odjela z lánského zámku kolem poledne krátce po odjezdu premiéra Andreje Babiše (ANO), který se předtím se Zemanem sešel. Ošetřující lékař prezidenta Zemana Zavoral novinářům po 14. hodině sdělil, že prezidenta Zemana na jeho doporučení v ÚVN přijali v souvislosti komplikací, souvisejících s diagnózou, se kterou se v ÚVN léčí a hospitalizace byla plánována. "Nemám od pacienta oprávnění diagnózu sdělit. Víc v tuto chvíli říci nemohu," řekl Zavoral. Později přišla od zdrojů MF DNES z ÚVN zpráva, že stav prezidenta je stabilizovaný a hospitalizace se může protáhnout až na tři týdny.

O Zemanově zdravotním stavu média a politici spekulují již několik dnů. V září strávil osm nocí v ÚVN, podle Pražského hradu šlo o rekondiční pobyt, při kterém prezident podstoupil několik vyšetření a infuze. Od té doby je Zeman v Lánech.

Pryč ze Sněmovny ČSSD i KSČM, Piráti pohořeli na mandáty

Do Sněmovny se poprvé za dobu samostatné ČR nedostane ČSSD. V roce 2017 měla 7,27 procenta a 15 mandátů. Nyní má její klub 14 poslanců, když Jaroslav Foldyna loni přešel do SPD. Kvůli volebnímu výsledku rezignuje Hamáček na funkci předsedy strany. Složit účty a skončit chce na jednání předsednictva strany, které svolalo vedení na 25. října. ČSSD popřál, aby chytla druhý dech a za čtyři roky se do Sněmovny vrátila.

Komunisté se nedostanou do Sněmovny poprvé od vzniku strany v roce 1921. V roce 2017 měli 7,76 procenta a 15 mandátů. KSČM, která letos slavila 100. výročí, zatím ve Sněmovně nechyběla, doposud byla vždy v opozici. Podporovala ale poslední menšinovou vládu ANO a ČSSD.

Napětí do koalice Pirátů a Starostů vneslo kroužkování u voleb, v jehož důsledku z celkem 37 mandátů koalice připadají pouze 4 na Piráty a 37 na Starosty. Obě strany se v neděli dohodly, že ve Sněmovně budou mít dva samostatné poslanecké kluby.

SPD "na svém"

Hnutí SPD udrželo ve volbách své pozice, i když mu mezi vlasteneckými stranami stoupla konkurence, ocenil při hodnocení výsledků voleb do Poslanecké sněmovny předseda SPD Tomio Okamura. Povolební jednání budou podle něj dlouhá, SPD je na ně připravena, řekl novinářům ve volebním štábu SPD v pražském hotelu Duo.

Volební účast vzrostla, ne dramaticky

Volební účast se pohybuje kolem 65,5 procenta, v parlamentních volbách byla vyšší naposledy v roce 1998, tehdy přišlo volit 74 procenta voličů. Ve sněmovních volbách před čtyřmi roky odevzdalo hlas téměř 61 procent oprávněných voličů. Bylo to více než v roce 2013, ale zároveň třetí nejnižší účast od vzniku České republiky. Nejmenší byl zájem o sněmovní volby v roce 2002, kdy k urnám přišlo 58 procent voličů. Naopak zatím nejvyšší volební účast byla hned v prvních sněmovních volbách po vzniku ČR, poslance si v roce 1996 přišlo vybrat více než 76 procent voličů.

Milion chvilek chystá akci, pokud Zeman pověří Babiše

Pokud prezident Miloš Zeman pověří Babiše sestavením vlády, i když demokratické strany získají ve Sněmovně většinu, bude podle představitelů Milionu chvilek čas k nějaké akci. V rozhovoru s ČTK to řekl před sečtením výsledků voleb předseda spolku Benjamin Roll. Zatím neví, jestli půjde o demonstrace. Milion chvilek na svých shromážděních v posledních čtyřech letech vyzýval strany demokratické opozice ke spolupráci. Na pražské Letné jeho požadavky podpořilo kolem 250.000 lidí.

Analytici: Vláda koalic, odpovědný rozpočet, klidná koruna

volby Patria.cz

Nová vláda, která pravděpodobně časem vzejde z parlamentních koalic, zřejmě povede k odpovědnější rozpočtové politice, shodli se analytici oslovení ČTK. Zásadnější reformy vzhledem k roztříštěnosti koaličních stran nečekají. Podle nich výsledky voleb neovlivní vývoj kurzu koruny.

Jan Bureš: Výsledek voleb je pozitivní pro česká aktiva. Rozpočet 2022 může být prvním testem

Výsledky voleb se po uzavření volebních místností postupně plnily na volebním webu. Oficiální podobu získají výsledky po pondělním projednání Státní volební komisí, a to vyhlášením ve Sbírce zákonů. V ní by se měly objevit v úterý.

Favoritem ve volbách bylo vládní hnutí ANO premiéra Andreje Babiše, které by podle průzkumů mohlo získat nejméně čtvrtinu hlasů. Druhé místo patřilo koalici Spolu, kterou vytvořily ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, a třetí příčka koalici Pirátů a Starostů. Místo ve Sněmovně mělo podle průzkumů jisté hnutí SPD Tomia Okamury. Kolem pětiprocentní hranice se pohybovaly KSČM, ČSSD a hnutí Přísaha bývalého policisty Róberta Šlachty. Z ostatních uskupení si v průzkumech vedla nejlépe Trikolóra se Svobodnými a Soukromníky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Jan Bureš: Výsledek voleb je pozitivní pro česká aktiva. Rozpočet 2022 může být prvním testem
10.10.2021 19:34
Vítězství SPOLU ve volbách a deklarace společné vlády dvou proevropský...

Váš názor
  • Babiš má velkou šanci být zvolen prezidentem České republiky
    12.10.2021 9:39

    Odborníci se domnívají, že čím dříve budou prezidentské volby, tím větší má Babiš šanci stát se prezidentem. Mohl by získat až 2,8 mil. hlasů. Lidé ho mají asi rádi.
    Špaček
  • Dobré ráno!
    12.10.2021 9:30

    Chtěl jsem Vám jen připomenout, že babišova doba skončila a popřát hezký den!
    oradapoisson
  • pro závistivce a křupánky,
    11.10.2021 23:59

    kterým kultura, historie, umění atd atd nic neříká nic a nechápe smysl podpory vydavatelství vydávající knihy, které nejsou pro masové křupínky. Dotovaných 102 knih...https://www.hlidacstatu.cz/dotace/hledat?Q=ico%3A+70889899 projektem books@pipes.
    Velkamedvědice
  •  
    11.10.2021 11:56

    Žádnou radost z té nové sestavy nemám. Vždyť jsou to jen žvanilové s humanitním vzděláním, ale o ekonomice neví nic. Podvedení voliči, začnou brzy protestovat, protože noví vládci nebudou schopni splnit ty sliby, které dali a kvůli kterým je občané volili. A to nebude pro burzu dobré.
    juniper
    •  
      11.10.2021 18:07

      zato Bureš věděl až moc :-)
      lunatic with skateboard
    • žvanil si ty
      11.10.2021 12:34

      já radost mám, že skončil ten podvodník, čerpač lhář, to byl ekonom :-) za všechny prachy, v době největšího ekonomického růstu promrhal nejlepší období této země a stačil nás ještě giganticky zadlužit. Ekonomiku ho učili soudruzi ve VUML. Umí jen čerpat. Bez dotací se jeho imperium rozpadne jako domeček z karet
      oradapoisson
      • oradapoisson
        11.10.2021 17:45

        Proč pořád lžeš? Uvedl jsem ti tady odkazy na grafy, ze kterých jasně vyplývá, že Babiš před covidem, nejenže dluhy nezvyšoval, on je dokonce snižoval. Když už máš potřebu neustále lhát, tak lži alespoň inteligentně, tj. tak aby se ti ty lži daly obtížně prokázat. Takhle jsi opravdu hodně trapný a jestli tě někdo za to platí, tak vyhazuje peníze, protože tě nikdo nemůže brát vážně.
        Jan47
        • Re: oradapoisson
          12.10.2021 9:00

          lžeš ty. Nesrovnávej grafy, neztrapňuj se tady a neukazuj nám, jaký si ekonomický primitiv. Ono totiž srovnávat vládnutí někoho v hluboké krizi a vládnutí někoho v době největšího ekonomického růstu je trochu mimo mísu chlapče. Koblihy ze IV. cenové možná přesvědčíš.
          oradapoisson
          • oradapoisson
            12.10.2021 12:16

            Dobře, neporovnávejme období krize s obdobím konjunktury. Porovnávejme stejná období s nejvýznamnějšími oblastmi světa jako je USA a eurozóna. Klikni si na 10Y bllbečku. ... https://tradingeconomics.com/united-states/government-debt ....... https://tradingeconomics.com/euro-area/government-debt ....... https://tradingeconomics.com/czech-republic/government-debt
            Jan47
        • 2,4 bil je méně než 1,65 bil ?
          12.10.2021 0:52

          od kdy to platí to je nějaká burešova nová matematika ? r. 2014 byl dlun 1,5 ted je cca 2,4
          Mike -Green D. is killing Europe
        • Re: oradapoisson
          11.10.2021 19:45

          To je zbytečné, s horlivým kádrovacím barikádníkem nepochodíš, toho nějaké grafy, fakta, výsledky nezajímají a když už, tak vytržené z kontextu a zabalené to rádobyvtipného úderného bonmotu. Vítej v Česku, antibabiš psychózou je to tady promořeno víc než covidem. Dolarový miliardář zaměstnávající přes 30 tisíc lidí, to je pro ně moc, to je úplně nehorázně galakticky převyšuje, pro jejich vnímání to je neskutečný nesmysl, obrovská rána mířící přímo na střed ega, proto je jejich mysl jeden velký vysavač nasávající vše, co je aspoň trochu antibabiš. Divím se, že ještě nějaká univerzita nevypsala obor babišologie, to by tady v co druhé škodovce jezdil minimálně docent. Postupně získali obrovské, byť naprosto pokřivené, sebevědomí, ale to je jedno, na to se nehraje, sebevědomí jako sebevědomí, respekt se u nich zásadně nenosí, takže teď už pálí výhradně ostrými a už jen municí největších kalibrů. Veškeré pochybnosti jsou pryč, mají kříšťálově jasno, Babišův život už znají líp než svůj, takže teď jsou skálopevně přesvědčeni, že nepřevyšuje Babiš je, ale oni jeho. Veškerou Babišovu "velikost" postupně zredukovali do podoby podvodného pofiderního dotačního konglomerátu stojícího na mafiánských praktikách, který by se dávno rozsypal nebýt Babišova, pardón Burešova, vstupu do politiky. Tam on si svými estebáckými metodami a kontakty z VUMLu pak už zařídil, co potřeboval (rozuměj dosadil poskoky na všechna pro něj důležitá místa a nasměroval penězovody do svého potápějícího se Titanicu) a jako zastírací manévr tady 4 roky vedl, samozřejmě naprosto břídilsky, vládu, která jen rozhazovala ty obrovské hory rezerv, tak pracně nastřádaných předchozími prozíravě šetrnými vládami, všem potřebným, zejména gerontům přes 60 a všem těm státním darmožroutům - účitelům, sestrám, doktorům, pečovatelkám, o hasičích a fízlech už ani nemluvě. No, už je to dlouho, tihleti antibabišoví barikádníci vykazovali znaky hluboké deprivace, tak jim tu euforii přejme, psychické zdraví máme všichni jen jedno. A navíc, teď nás povede opravdový kádr, profesor politologie, to je ta pravá státověda, co strčí všechny manažery a pochybné ekonomy do kapsy. Navíc má připravené dream týmy svých spolupracovníků, takže se absolutně není čeho bát. Dnes jsem třeba četl, že na ministra spravedlnosti se uvažuje o takové veličině jako je Marek Benda, ne prostě i takový babišovec jako jsem já, může naprosto klidně spát, budoucnost je v dobrých rukou.
          Berťa
          • brečíš pěkně,
            12.10.2021 9:05

            ale na špatném hrobě, nicméně mě tvůj příspěvek připoměl klasickou komoušskou demagogii. Takové plky jsem za doby husáka běžně slýchával, je vidět, že si se něco naučil. Smiř se s tím, že nastal konec těm rudejm zobiím
            oradapoisson
            • Re: brečíš pěkně,
              12.10.2021 10:36

              Ty se tady neoháněj demagogií, proboha, jenom tady urážíš, pliveš, občas básníš (připouštím, že chata, francouzsky chateau, mě rozesmálo) a všechny ty tvoje pokusy o nějaký argument, to je ta čistá demagogie, překrucuješ a hlavně brnkáš pořád na emoce. Nech si vumly, koblihy a čerpače a ukaž na "hard numbers", kde byla Babišova vláda tak špatná, rád se poučím, já totiž vidím, že to byla nejlepší naše vláda minimálně v tomto tisíciletí. Nikoliv bezchybná, nikoliv nejlepší v celém vesmíru, jen prostě měla nejlepší výsledky v kontextu s těmi předchozími, i když připouštím, že laťka byla celkem nízko. A nevytahuj, prosím tě, dluh za covid, mimo Německa to bylo ve všech okolních zemích ještě horší. Zkus najít v tom Honzovém odkazu něco proti Babišovi, určitě tam něco bude, těším se. Já to tu dám ještě jednou, dám tady ale poměr vládních výdajů k HDP, což je podle mě dobrý indikátor "pravicovosti", hmm a voila, řekl bych, že za 25 let jsme tady pravicovější vládu neměli, přesto jí všichni zvesela levicově nálepkují a chystají se konečně přinést "pravicovou" změnu :-))))..... https://tradingeconomics.com/czech-republic/government-spending-to-gdp
              Berťa
          • Berťa
            11.10.2021 20:06

            Přesně a vtipně vystiženo :-)
            Jan47
        •  
          11.10.2021 18:10

          Tak se podívej na leden a únor 2020, dobu před covidem. Šlo to prudce z kopce. Jeho covid vlastně zachránil, měl to na co svíst. I NKU konstatoval, že většina výdajů státu kterou nás nyní zadlužil vůbec nesouvisela s covidem. Holt předvolební dárečky něco stojí...
          lunatic with skateboard
          •  
            11.10.2021 20:23

            Co bylo leden a únor? Jako že se razantně zvyšoval dluh? Já ti řeknu novinku, u státních obligací se výdej a příjem málokdy kryje v jednom měsíci. Minfini si dost často napůjčují hned zkraje roku na splátky všech obligací v daném roce, takže nejprve se zadlužení razantně zvýší, čehož si samozřejmě všimnou novináři a můžou házet bombastické palcové titulky o projídaní budoucnosti našich dětiček, no a pak se zadlužení v dalších měsících zase "zázračně" snižuje, což už samozřejmě není ten pravý bulvár, takže se o tom moc nepíše. NKÚ má odpovědnost za řízení tohoto státu? Tam jsou lidi s patentem na pravdu? S čím ty výdaje jako souvisely, když ne s covidem? Kdyby s volebníma dárečkama, tak to asi byly volby v celé Evropě, pro ilustraci deficity v % hdp za 2020 v okolních zemích: Česko 5,6%, Polsko 6,9%, Slovensko 6,2%, Maďarsko 8,1%, Rakousko 8,9%, Německo 4,2%. Máš nějaký ekonomický cyklus a když přijde krize (a covid krize byla největší od 2. světové), tak musíš pumpovat peníze do ekonomiky, aby lidi měli pocit bohatství a dívali se do budoucna růžovými brýlemi, emoce vládnou světu, takže i ekonomice, jinak se soukolí zadrhne a těžko se to pak znova rozjíždí. My jsme takovou zbytečnou recesi zažili za Kalouska v 2012-2013, Japonci to zažívali celá desetiletí od 90. let.
            Berťa
          • lunatic with skateboard
            11.10.2021 19:56

            Souhlasím s Tebou, že covidu bylo zneužito k neúměrnému zadlužení. Jenže tomuto pokušení by neodolala žádná vláda. Neobhajuju to, ale tak to je. Schodek v prvních dvou měsících roku 2020 byl způsoben jednak vyššími výdaji na soc. dávky. Ty se ale řídí nějakými pravidly, které Babiš nemohl ovlivnit. Dále byl schodek způsoben zvýšením platů učitelů a platbami do Státního fondu dopravní infrastruktury. Na zvyšování platů učitelů a investicích do infrastruktury je přece všeobecná shoda. Takže to nelze nazvat předvolebními dárečky. Podle dvouměsíčního výkyvu nelze Babiše posuzovat. 6 roků se choval zodpovědně, tak není důvod si myslet, že chtěl najednou rozhazovat. Já jen musel reagovat na nehorázné lži oradapoissona.
            Jan47
  •  
    10.10.2021 20:34

    Koblihy kňučí a svět je zas krásný.
    ..
    •  
      11.10.2021 10:13

      Kviceni koblih je nejhezci hudba. Balzam pro dusi!
      Yal
      • Yale
        11.10.2021 12:40

        ... ano, koblihy kvičí, ale staří zloději zase řičí a to není good
        old
  • Už jen to skučení přechytralých koblih
    10.10.2021 18:41

    stálo za to, je to rajská hudba!
    oradapoisson
  •  
    10.10.2021 13:53

    Krajané ale dalo to velké hoňky sesadit jedno politické hnutí, jednoho muže. Jen si vzpomeňte na ty hysterické hlasování o nedůvěře kabinetu, hysterického Bartoše, novináře a aktivisty. Několikeré vyjádření k čapákovi od Bruselu, soudů, spojení 3 stran v koualici ( což je podvod na který jede Evropa, viz Německo ), Pandora papers, atd… Tak jsem zvědav, jak nám to Fiala předvede jak se to dělá…!?
    Čert
    •  
      10.10.2021 18:15

      Což není překvapení že když vládní strana disponuje na rozdíl od opozice stovkami miliard na přímý nákup 3 milionů krku žijících z veřejných rozpočtu. Kdyby lidi co berou peníze ze státní kasy nemohli volit, tak by to vypadalo úplně jinak. Tohle by se mělo uzákonit. Kdo bere peníze z daní tak nemůže volit.
      HenryFord
    •  
      10.10.2021 17:14

      Podvod je to pro lidi jako ty. Zeman a Bureš. Volební zákon koalice jasně obsahuje, dokonce mají vyšší kvoty. Nastuduj si ho a pak mluv o podvodu. A je to čistější, než koalice po volbách , které jejich výsledky často převrátili.Čapák je podvod. A Bartoš je hysterický daleko méně než ty. Zajímal by mě odkaz na jeho hysterii a to se stal letos obětí největší špíny a lží v kampani.
      Velkamedvědice
      •  
        10.10.2021 23:18

        Hysterického Bartoše je vidět denně v ČT, Babiš šéfoval jedné straně od samého začátku-žádné čachry machry, na čapák dostal dotace jako každý jiný subjekt kdo si požádal a na čapáku je utratil jen hysterický Bartoš, novináři a aktivisti se mohli roztopit vzteky. Zeman i Babiš byli oba dvakrát zvoleni do svých funkcí při volbách. Nešlo o podvod.
        Čert
        •  
          10.10.2021 23:29

          Ztráta času vůbec reagovat. Tebe fakta nezajímají. Čápak jako dvacet dalších tunelů neměl nárok na dotaci, i podpis na převodu akcií je antidatován, papíry se ztratilo... A ty pr. sárny, co o Bartošovi sdílel, stačí samý o sobě. Chata migrantů. .... 7let.mimo, sdílení, on ooevoval sdílení ve své knize už prvé, o čem s ním, uhlíkovou daň odhlasoval on ne Bartoš... Seš hiaxový tip, bohužel. Za mě konečně volby cajk, i když se výsledek pokusí cirhoza zvrátit.
          Velkamedvědice
      • Podepisuji
        10.10.2021 21:19

        každou Tvoji výše uvedenou větu a i další níže. Situace je naprosto jasná. Pekarové by tedy mohli nasadit Lexaurin, dnes se poměrně nediplomaticky vyjadřovala že to mohlo vyznít jako výhrůžka - noví poslanci se musejí sejít nejpozději do 30 dnů od voleb bez ohledu na zdravotní stav prezidenta. Takže do té doby by si měli pečlivě naformulovat programové prohlášení, budou pod mikroskopem. A velmi vážit svá slova. Čeká je tvrdá práce. Psychopat se už připravuje převzít Hrad, takže by urychleně měli najít svého kandidáta, kterého nebude snadné označit za senilního. Nemilou věcí by bylo ještě před vznikem vlády přstoupit k vyhlášení prezidentských voleb. /// Všem kteří pláčou po svém borci, neplačte a přečtěte si rozhovor s Hamplem, kde mj.zmiňuje neortodoxní přístup Šilerové ke státnímu dluhu. Přijde brzy doba, kdy si budeme muset vybrat, zda se přiškrtí doprava nebo školství nebo zdravotnictví.
        Mudr.c
    • ČAU LIDI?????????
      10.10.2021 14:22

      ČAU LIDI!!!!! Práve som sa vrátil z hradu a němám dobré zprávy ako mal kedysi kolega klement. Pozritě vidítě najväčší politický puč v histórii tejto zeme. Ja som vždy bol najlepší ČESKÝ politik a premiér, akého kdy v pamäti, táto krajina podliakov a zlodějov mala. Keby som vám tu chcel napísať všetko, čo som pre vás urobil a ako som túto republiku vo svete zdvihol, bolo by to na knihu. Ale poďme postupně prečo som něvyhral? lebo pirátska dredová chobotnica oblbla niektorých voličov a ja som musel proti nim nasadiť všetky svoje prostriedky a zašlapť tú dredovú chobotnicu do zeme. Ako som ju šliapal a dusil, vyliezla druhá estě väčšia banda starých zlodějov, ktorá sa tvárila ták, ako, že tieto voľby prehrajú, a ja som ich něhal ták. Predstirali, že fialový už je po politickej smrti a po voľbách odídě tam, kam terazky musím já. A to bola chyba. Ja, aj napriek tomu, že som bývalý nomenklatúrny komunista, agent stb som sa postaral o to, že som navždy vykopol komunistickú stranu na smetisko dějín. Ale terazky mňa to mrzí, lebo němám s kým ísť vládnúť. Bol som to ja, kto vravel maturantovi hamačkovi, aby si urobil eště jednu maturitu, že mu ju napíšem zadarmo. Ale on nepočúval somár jeden primtývny, terazky je to prvý vicepremiér a minister vnútra tejto zeme bez vdělania – to je jediné čoho za svoju pollitickú kariéru dosiahol. Ja som mu vravel něber si tú rudú mikinu a on to zle pochopil a rozviedol sa. Aj keď sa pozriem na toho šaša traktoristického s prišitýma ušima a ten mi sľuboval koalíciu, lebo chcel za každú cenu vládnúť, veď aj uši si něhal prišiť, preto terazky zle počuje. Monika sa ho trocha bála, najmä sa bála o svoje kabelky. A čo povedať o japonskom nackovskom migrantovi pitomiovi, ktorý už pred voľbami obsadzoval ministěrsvá zahraničia, vnútra, financií, a školstva? Tieto najdoležitějšie ministěrsvá by obsadzovala táto politická nula? A čo ja? Chcel mňa vykopnúť a teraz je sám v riadnej riti. Budě tam len čtyry roky kaliť vodu a robiť obštrúkcie. Može si tam len cicinu leštiť. A ták musím smutně povedať že viac ako milion hlasov je v riti. To mňa mrzí, lebo keby som je dostal já, eště by som vám ukázal ako sa robí politika, ako dobe viem vládnéť a čerpať. Vysial by som celú úniu a potom by som boľ kráľom európy. A čo pandora pempers? Ja som nič neurobil, kúpil som si vo francúzku cez právnikov chatu (francúzky chateau) a mám sa z toho těrazky posr@ť? Najviac mňa mrzí čo budě s alenkou, ták smutně zízala ako monika. Moj skvelý tým sa terazky rozpadně a ony budú vyšetrovať tie čerpačky do agra. Všák sa bojím, že ích všetkých zatvoria, aj faltynko budě v riti aj ľudia okolo děda pojdu do kelu. Kožený mi ponůkol podnájom na bahame, tak uvidím. Ja som tak dopadol aj vďaka svoji platěným trollom, ktorý šírili něnáviť bez patričnej naléhavosti. Napríklad čert napísal:,,,,, To samé bych přál i ODS ale ti se schovali do koalice… Jinak fandím SPD a šlachtovi…. Spolu se svobodnými jediní volitelní. Vše ostatní je dissaster pro Česko!,,,, vidítě a takýto trotlyi trolly vyhodili svoj hlas a eště nabádali druhých trotlov trollov aby svoje hlasy vyhodili. Ked som to pred chvíľou povedal dědovi v lanoch, ihneď ho odviezla rýchla ambulancia jipka. Ták terazky něviem čo so mnou budě. ÁNO UŽ MI NĚBUDĚ LÍP!!!!!!!!
      oradapoisson
    • Čert
      10.10.2021 14:01

      Bude to zajímavé. Lidé budou "rejt držkou v zemi" a po demonstracích na Letné a jinde ani vidu, ani slechu.
      Jan47
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení