Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Síkela: Evropa musí oddělit ceny plynu od ceny elektřiny, mimořádná rada bude 9. září

Síkela: Evropa musí oddělit ceny plynu od ceny elektřiny, mimořádná rada bude 9. září

29.08.2022 13:47, aktualizováno: 29.8. 14:04
Autor: ČTK

Aktualizováno

Mimořádná evropská rada pro energetiku se uskuteční v pátek 9. září. Svolal ji ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Trh s energiemi přestal podle něj fungovat. Evropa podle něj musí oddělit ceny plynu od ceny elektřiny, rada bude projednávat návrh na stanovení maximální ceny plynu, který se využívá pro výrobu elektřiny. Síkela to dnes řekl novinářům. Stanovení maximální ceny plynu je podle něj funkční a méně nákladné řešení, které by mělo srazit ceny elektřiny dolů.

Síkela uvedl, že cena plynu vzrostla od června až do dneška z 18 eur za jednu megawatthodinu (MWh) až na zhruba 310 eur na MWh. Uvedl, že rostoucí ceny energií mají více důvodů, kromě samotné války na Ukrajině a omezování dodávek plynu z Ruska je to také například špatná situace s jadernými elektrárnami ve Francii, v provozu je kvůli údržbě a technickým problémům jen asi polovina francouzských jaderných reaktorů.

Potřeba podle něj bude také vyšší likvidita energetického trhu. Nutné budou podle Síkely tržní intervence, se kterými mohou přijít státy společně s obchodníky s energiemi. Má to pomoci zamezit nefunkčnosti trhu. Evropská unie je podle něj blíž společnému postupu při řešení cen energií, než byla kdy předtím. Síkela doufá v celoevropské řešení, protože jde podle něj o nejlepší a nejlevnější možnost.

Cena #elektřina na německé i české energetické burze poprvé přesáhla 1000 EUR/Wh - https://t.co/yvk7SeVdRJ pic.twitter.com/9nXsPWVSGn

Ministr uvedl, že často skloňované stanovení cenového stropu elektřiny by znamenalo výdaj 150 miliard korun za každých 100 euro snížené ceny oproti té tržní. Při stanovení stropu na polovině současné ceny, tedy 500 eur za MWh, by tak stát dal ročně na kompenzace 750 miliard korun, což je podle Síkely například více, než kolik dá stát na důchody a desetinásobek toho, co dá na obranu.

Podle Síkely není stanovení maximálních cen plynu využívaného pro výrobu elektřiny jediným možným řešením. EU podle něj může otevřít otázku emisních povolenek, které nyní tvoří již významnou část cen elektřiny. Na řadu může přijít také celková regulace cen energií nebo úplné oddělení cen plynu a elektřiny.

Ekologické organizace dnes uvedly, že velká většina elektřiny se v Evropě podle ekologů vyrábí daleko levněji, než se prodává, ale cenu na trhu určuje ta nejdražší, tedy plynová, i když je jí malé množství. Jde o takzvanou závěrnou elektrárnu - jde o nejdražší elektrárnu v provozu, jejíž provoz se musí prodejní cenou elektřiny pokrýt.

Na nadcházející topnou sezonu má podle ministra ČR relativní dostatek plynu. Česko ale podle něj patří k zemím, které jsou na ruském plynu extrémně závislé.

 
 

Čtěte více:

Rozbřesk: Energetická krize a jestřábí Fed drží na trzích strach
29.08.2022 9:13
Trhy hýbe energetická krize a jestřábí rétorika amerického Fedu. Tato ...
Globální akcie nejníže za měsíc, evropské opět klesají. Koktejl zpomalování ekonomiky a vyšších sazeb trh jen tak dobře nepřijme
29.08.2022 10:39
Předseda Fedu Jerome Powell naznačil zvyšování úrokových sazeb po de...
Centrální banky znovu zdrojem obav, k Fedu se přidává i ECB
29.08.2022 11:14
Začátek nového týdne stále ještě formují zprávy z pátku a víkendu. Trh...
Cena elektřiny na německé i české energetické burze poprvé přesáhla 1000 EUR/MWh
29.08.2022 12:48
Velkoobchodní cena elektřiny pro německý trh s dodáním v příštím roce,...

Váš názor
  • hele nebrečte tady, jestli se bojíte, že vám bude v 18 stupních zima
    30.08.2022 11:18

    pošlete mě kontakt, přepošlu vám příručku, kterou přivezl můj praděda z ruska, když československé legie dobyly 30. května 1918 Penzu a Syzraň. Píše se v ní jak přežít padesátistupňové mrazy. Tak to máte furt 68 stupňů k dobru :-) !!!!
    oradapoisson
  • "Síkela doufá v celoevropské řešení..."
    30.08.2022 8:54

    A Olaf doufá, že z Čech žádané "celoevropské řešení" vymění za zrušení práva veta. Jinými slovy, vydírání. Ukrajinský velvyslanec odvolaný před cca 2 měsíci z Německa za drzost byl odvolaný po zásluze, nicméně jednu vtipnou a pravdivou repliku vyplodil a to Olaf Scholz = uražená jitrnice.
    Ullsperger
    • Re: "Síkela doufá v celoevropské řešení..."
      30.08.2022 10:57

      v televizi rikali, ze to zruseni prava veta by se tykalo jen nekterych agend, zminovali spolecnou zahranicni a obrannou politiku. Ten Sholzuv projev je v prepise na webu ct24 k disoozici, nemam cas to ted procitat.
      htk
      •  
        30.08.2022 11:10

        No, radeji ne. Kdo sleduje pozorne nemeckou scenu, tak se jim tam zacina cim dal tim vic zachytavat extremni levice a rozjizdet kulturni valky. Zakaz Vinetua je jen vrchol ledovce. To bychom se za chvili mohli dockat politiky "open borders" a "kriticke teorie rasy" na Evropske urovni.
        sleeper
      •  
        30.08.2022 11:03

        jj.Salámová metoda. Zase závan chuti ovládat Evropu. Již jim po 2.sv.v otrnulo.
        FYI
        • ano, ano
          30.08.2022 11:13

          tak bych to takéí viděl.
          Ullsperger
  •  
    30.08.2022 7:13

    Emisni povolenky,poplatek OZE,odstup z burzy a EU
    Český Čert
  •  
    29.08.2022 16:25

    aha, ok, to sem prehlid ten rijen, ale pak je otazka, jestli ta panika neni prave zpusobena tim, ze vsichni chteji nakoupit prave do toho rijna...byt se nakupuje na burze, tak na tu burzu se ten plyn musi nejak "dostat". kdyz od rijna nebude, tak se vsichni logicky smazej nahamtat ty kontrakty ted......samozrejme genialni napad je, oznamit, ze od klicoveho dodavatele prestanu odebirat jeho zbozi, ktere nutne potrebuju, tak celkem logicky ten dodavatel udela cokoliv, aby minimalizoval sve ztraty. nezastavam se vubec Ruska a Putina, ale obchod s plynem je jako kazdy jiny obchod s jinou komoditou ci zbozim a rusky Gazprom se chova jako obchodnik. Tak cemu se kdo divi. Mysli si Sikela, ze kdyz reknu dodavateli, ze od rijna od nej prestanu brat, protoze nesouhlasim s jeho nazory a jednanim, ze mi padne kolem krku a za stavajici ceny mi umozni se predzasobit na rpzloucenou.....boze muj, to je ministr prumyslu a obchodu.
    htk
    •  
      30.08.2022 11:33

      Souhlasím s Vaším názorem, ohledně paniky a příčiny. Myslím ale, že situace dospěla tam, kde trh přestává fungovat. Tady je to z důvodu rizika nedostupnosti komodity. Logika je zřejmá. Chci-li obchodovatm je třeba mít s čím. Cím je toho méně, tím jde cena nahoru aby omezila spotřebu. Pokud se začna nedostávat, cena burzovně-tržním mechanizmem letí nahoru do teoretického nekonečna. To je aktuální situace s plynem a elektřinou. V takových podmínkách nelze obchod a cenu nechat na tržním mechanizmu.
      Ullsperger
    • víte jak poznáte proruského trolla
      30.08.2022 10:49

      jeho příspěvky obsahují tuto větu: nezastavám se vubec Ruska a Putina, ale,,,,, je to obecná formulace, podle které poznáte ihned, že se jedná o proruského trolla. Stejně tak fungují trollové i v jiných oblastech př.: nejsem volič babiše, ale,,, zemana jsem nevolil, ale,,, volil jsem pětikolku, ale,,, nemám nic proti ukrajincům, ale
      oradapoisson
  •  
    29.08.2022 16:20

    Sikelo, tvl. a neni lepsim resenim znarodnit cez? Trzni kapitalizace freefloat cezu je nejakych 160mld. *20-30% jsi na nejakych 192-210mld. Ono radsi budes stropovat cenu plymu a platit 750mld nez rozdelit cez za za zlomek teto castky.... Tvl to je iq houpaciho konika....
    Mates
  •  
    29.08.2022 15:32

    ale tak preci at je to jak je to, CR byla nejhlasitejsi v pozadavku zcela a rychle se odstrihnout od ruskeho plynu a zavest sankce....sice pak vyjednala vyjomku ze sankci, ale toto je vysledek ceske a unijni politiky....tak proc ted breci....byla to argumentace CR a EU ze preci nebudeme rusku posilat penize za plyn a ropu, aby z toho rusko financovalo valku....tak proboha proc ten Sikela je zase takto trapnej a tvrdi, ze nedostatek plynu je zpusobenej jednanim Ruska a Putina. I kdyby s toho plynu byli schopni dotlacit hafo, tak ho od nich EU nechce. Stejne tak v tiskovce rikal, ze cena llynu vzrostla vzdy po nejakych prohlasenich Putina:-))....Putin mi prijde ze ma v EU mediich zaracha, jedinej, kdo neco prphlasuje a co s trhy zamava jsou politici EU......Sikelo Sikelo....ze te pusa neboli...rozkaz znel jasne, neco mlit....ted to vyslo na Sikelu zavetrneho...
    htk
    • měl by sisi
      30.08.2022 10:54

      už konečně uvědomit, že masový vrah a válečný zločinec putin bojuje (vraždí) na ukrajině zastaralou vojenskou technikou. A že ten samý masový vrah a válečný zločinec putin bojuje proti evropě ropou a plynem. Vždyť ho to stálo mnoho let usilovné práce a podplácení evropských politiků aby si utvořil závislost evropy. tak teď holt za to platíme všichni. tak si připrav na zimu nějaké svetry navíc a modli se, aby ukrajinci toho rusa vyhnali co nejdříve.
      oradapoisson
    •  
      29.08.2022 15:47

      Zákaz podepisovat s Ruskem je až od října, kromě vyjímek. Teď jeho málo kvůli obstrukvím na jedničce.
      Velkamedvědice
  •  
    29.08.2022 13:53

    ... tak EU musí především zrušit nesmyslné sankce, které vedou celou EU do záhuby
    Kočičák
    • a neměl bys lepší se rovnou
      30.08.2022 10:43

      odstěhovat do ruska? Sankce vedou do záhuby především tvoje obdivované russácko. Ty bys raději nechal vraždit lidi, jen aby ti náhodou nebyla zima? Russ musí být zničen, potom bude levného plynu a ropy dost.
      oradapoisson
    •  
      30.08.2022 10:43

      Ovšem EU se nespíš ráda sebedestruhuje. Ovšem tzv elity (vyznívá v poslední době jako nadávke, že) počítají s tím, že ony to uplatí a naopak se budou mít ještě lépe. Podle přísloví "nikdy není tak špatně, aby bohatým nemohloi být ještě lépe".
      Ullsperger
      • hele napiš nám tady teď rovnou pod kým by si chtěl být
        30.08.2022 11:07

        když si tak proruskej tak nám to tady napiš jestli pod ruskem, nebo pod amerikou? Já chci být pod amerikou!!!! posledních 32 let se mě tady nádherně žije a mám se jako prase v žitě, líp už to snad ani nejde. Stejnou dobu jsem prožil pod ruskem NE ! DĚKUJI!!!!! stačilo. ještě před 32 lety jsem vždy v tuto dobu na konci léta měl své auto na zahradě na kolébce a vyvařoval jsem půjčeným autogenem shnilou karoserii, prahy, potom jsem to bral drátěným kartáčem a potmom suříkovou barvou, potom rezistinem a nakonec tlumexem NE DĚKUJI NECHCI BÝT POD RUSEM. Teď mám dvě nové auta a místo toho natírání jsem byl na dovolené u moře, na dovolené o které se mě za rusa před 32 lety ani v nejhlubším snu nesnilo!!!! SLÁVA AMERICE!!!!! SLÁVA EU!!!!!!
        oradapoisson
    •  
      30.08.2022 10:40

      A ještě bysme mohli RuSSku dodat zbraně ne? Aby je potom otočili na nás..
      qwer
    •  
      29.08.2022 14:53

      Naopak, sankce proti nacistickěmu Rusku zachovat. Jinak v budoucnu bude stejný problém, jako kdysi s nacistickým Německem.
      Josef Anděl
      • Josef Anděl
        29.08.2022 16:46

        Mezi nacistickym Nemeckem 2WW a nacistickym Ruskem 2022 bylo politicke a diplomaticke vakuum? /// Nekdy, velmi sporadicky, ocenuji podobné zatemneni mysli, jako jste dnes prave ucinil touto MYŠLENKOVOU zkratkou dějin lidstva. Ovsem dnes, v momentu novodobeho epochalniho dělení svetovych instituci/ekonomickych svazku, bych vyckal pred sdilenim ukvapenych závěrů, které by komukoliv vcetne Vas, mohly zpusobit ekonomickou bolest vetsi vasich aktiv. /// Nasel se do-posud POLITIK nebo EKONOM ze "zapadniho sveta", jenz by presne popsal co TUTO ZIMU na severni polokouli v Evrope čeká??? Vsichni na, nad světu 'nadřazené G7 platformě', věříme ve světlé zitrky. Víra hory přenáší. Jak dlouho? Zajímá to vůbec někoho?? // Politici se chytaji stebla. /// Ten, kdož chce povznést populaci, nechť projeví své nápady i schopnosti prostřednictvím ČINŮ (referencí). Netusim jak soucasnou energetickou situaci resit, natoz jak ji vyresit. Ale verim ve svou prodlouzenou ruku= volebni hlas. Doposud verim. /// POLITIK obecní/regionalni/ poslanec/ministr disponuje medikamentem "statistiky" aniz volic ma vubec tuseni. /// Jestli se zda, ze pranyruji politiky, tak to neni pravda. Komunalni politik odzdola vykovany, ostruhami okovany, dobre vi o co jde. Kandidatka do voleb ke potemkinova ves, tak jak ro ma vypadat, kdyz stat reprezentuji obliceje narychlo naverbovamych zoldaku...
        Mudr.c
        • Re:
          30.08.2022 10:46

          A teď si představ ty Mudrci, že ne pro každýcho je životně důležitá "ekonomická bolest vasich aktiv", ale někteří mají i jiné hodnoty, a to i tady mezi investory. I když často jdou nejvíce slyšet ti, kteří by si pro pětikorunu nechali prostřelit koleno a dividenda je zlatý grál veškerého bytí...
          qwer
        • Re: Josef Anděl
          30.08.2022 10:29

          Vytapet na 18st z titulu zakona je zacatek konce moderni civilizace jak ji G7 alias EU27 vnima TAK NAS zbytecne pripravilo o kredit na teplo v nasledujici zime, ktera se poslednich snad az 20 let nedostala pod bod mrazu dele nez na 1 tyden. MUŽE ZA TO PĚTIKOLKA, podvodem vyhrala volby a zahajila DEFLACI v této ZEMI/////:::::!!!!!?????.....VOLIČI ANO CHTĚJÍ INFLACI A NE DEFLACI, co si cca.150 suverennich statu pod UN uvědomuje. Podle not imperialniho uskupeni G7 zapad Evropy politicky ovladaji KOMUNISTICKE A SOCIALISTICKE PARTAJE jako například pětikolka pod vedením profesůrka. Pokud by NEDOŠLO k PODVODU NA VOLIČÍCH, tak by kapitalistická vláda ANOBUDELÍP pod vedením pravicového komunisty a AGENTA STB rozdala tolik bilionů, ŽE DEFLACE BY NADOBRO ZMIZELA Z UČEBNIC EKONOMIE !!!!!/////?????:::::_____/////(I)olo!!! VEDECKY ENTOMOLOGICKÝ VYZKUM (nikoliv SOCIOLOGICKY vyzkum!!!) KVALITY STATEM PLACENEHO PERSONALU... /// Je to jen hra cisel v rade, statistika, outlook, Black Sabbath, Rolling Stone... Proc to nikomu žíly netrhá?!?! Na to VÁM ODPOVĎĚL Roger Waters, který se zastal Ruska, které v únoru zahájilo invazi na Ukrajinu. A také obhajoval Čínu v jejích postojích v otázce Tchaj-wanu. Rozhovor potěšil mimo jiné ruského exprezidenta Dmitrije Medveděva. „Na Západě jsou ještě rozumní lidé, ať žijí Pink Floyd, neuvědomujíc si, že Roger Waters není PINK FLOYD. Pochváli tak DAVIDA GILMOURA KTERÝ vyzval ruské vojáky, aby zastavili invazi prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu. „Přestaňte zabíjet své bratry. Putin musí pryč,“ nabádá na svých sociálních sítích. David Gilmour, Nick Mason společně s baskytaristou Guyem Prattem a klávesistou Nitinem Sawhneym po 28 letech nahráli novou píseň a vyjádřili tak podporu Ukrajině a jejímu lidu. Ve skladbě Hey, Hey, Rise Up použili vokály ukrajinského zpěváka Andrije Chlyvňuka z nahrávky lidové písně „Červená kalina“, která se během války stala velmi populární. Skupina Pink Floyd uvedla, že veškerý výtěžek z písně bude směřován na humanitární podporu Ukrajině(((((//////::::::: NA TO SNAD trubec ceka az na povel kralovny???
          oradapoisson
        • Re: Josef Anděl
          29.08.2022 17:05

          MudrCi, napsal jsem svůj příspěvek jednoduše a jasně. Z mého pohledu NENÍ priorita obchod. Ale alespoň nějaká relativní svoboda. A ta v Rusku NENÍ. Stejně jako není a nebude tam, kde Rusko bude vládnou. Taky mám vážné důvody věřit, že Putin si vezme všechna území, která mu západ "přenechá". Ještě že neshrábla armádu a vybavení Ukrajiny a přišel o dost vlastního. Tady jde z mého úhlu pohledu o ZCELA něco jiného, než ekonomii a ty tvé představy. Víc nemá cenu psát, když svět vidíš jen skrze peníze a obchod.
          Josef Anděl
          • Josef Anděl:Re
            29.08.2022 17:33

            Viz. https://www.patria.cz/zpravodajstvi/5121037/viceguvernerka-cnb-ceny-plynu-je-treba-zastropovat-na-celoevropske-urovni.html ...viz muj prispevek posledni odstavec shrnuje o co komu v jeho ekonlmickem pocinu jde- paklize jedinec nesosa z eraru
            Mudr.c
            • Re: Josef Anděl:Re
              29.08.2022 17:49

              Mudr.Ci, samozřejmě jsem četl. Ale otázka nezní, o co jde Makronovi, Německu, atd.... Otázka zní- jak to vidím JÁ, a jaké řešení a proč podporuju. Stejně tak máš pohled Ty nebo kdokoli jiný....
              Josef Anděl
              • Re.Josef Anděl
                29.08.2022 23:44

                Tak pod tento Vas komentar se urcite podepisu, zalezi na reakci kazdeho jednoho jedince, coz ve vysledku determinuje MAKROCISLO, od nehoz se vse dalsi odviji. (Jako IMF outlook nebo ARAD CNB agregatu M1,M3 v casove ose nyni za 6/2022 potvrzuje trend...) /// Pouze jsem chtel 'jen tak mimodek pripomenout' historickou realitu, kdo s kym a proc, pripadne jak moc horlive, jde nebo nejde do spolku, za ucelem svetlych zítřků. V tomto ohledu 'vyspela zapadni civilizace' je NAPROSTO zavisla na imigraci. Zeme G6 jsou jiz po mnoho staleti NAVYKLE na tuto imigraci a asimilaci. Ovsem to je pouze 6 zemi sveta z celkem asi 195. A docela se obavam, nakolik bude zbytek sveta ASERTIVNI. Jistojiste maji 'podradne narody' pro dnesni uvazovani G6 nejaky vlivovy potencial, ale to ze G6 jiz par let zpet uznava manzelstvi stejneho pohlavi nebude nejspis ROZHODOVAT v jejich ekonomicke orientaci pro dalsi DEKADY... Zaverem: jedinec muze mit vlastni nazor - a podobne INFLACE muze byt vysledkem 'pudoveho jednani' miliardy jedincu snazicich se zachranit co lze, kdyz autority 'se nedokazaly dohodnout' = TOTO JE ZASADNI VETA PRISPEVKU.. diplomacie se.nedokazayi dohodnout na dlouhem kontraktu!!! . /// Pisi 'nase media' o pocitech ostatnich zemi z 195 krome G6/EU27?? Co pisi?? Ze tam za oceany jsou socialni tenze??? Z duvodu rustu cen dovazeneho obili??? Jak casto takovou informaci slysite/ctete ve srovnani s VALKOU NA UA? /// Kazdy jeden ma svuj pohled na vec a ja osobne nechapu, proc prave pan Fiala by mel mit nejmensi preference, kdyz soudrznost ceske verejnosti v podpore UA je tam, kde podle agentur je. /// Uniper je financovan stejnym subjektem jako agrofert, zrejme dobry oddil... to jen jako perlicka ktere bance jde o kejhak resp.stane se prilis velkou nez aby mohla padnout...
                Mudr.c
                • hele zjednodušeně
                  30.08.2022 10:34

                  masový vrah, válečný zločinec putin provedl věc, kterou si nikdo v civilizovaném světě nemohl ani v nejhlubší fantazii představit. Všechno kolem je toho důsledek. Neboj západ se z toho dostane, i přes to, že budeš v zim sedět ve svetru - lepší než hnít v zemi s uřízlými varlaty.
                  oradapoisson
                  • Re: hele zjednodušeně
                    30.08.2022 10:49

                    Tak tak, tupé ruSSké hordy je důležité držet co nejdále od hranic civilizované Evropy...
                    qwer
Aktuální komentáře
23.04.2024
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  
14:37Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur
13:32Týdenní výhled: Korporátní výsledky, nervozita kolem velkého techu. Nová data asi růst výnosů nezažehnají  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:00HU - Jednání MNB, základní sazba
16:00USA - Prodeje nových domů