Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Zisk Telefóniky zklamal... denní přehled Trhy, data, výsledky

Zisk Telefóniky zklamal... denní přehled Trhy, data, výsledky

29.07.2009 18:00
Autor: Research, Patria Finance

ČR:
Telefónica O2 CR zveřejnila za druhé čtvrtletí pokles čistého zisku o 8,6 % na 3,08 mld. , což zaostalo za očekáváním o 6,8 %. Tržby poklesly meziročně o 7,6 % na 14,7 mld. zejména v důsledku poklesu tržeb z tradičních hlasových tržeb v segmentu pevných linek. Trh očekával tržby ve výši 15,1 mld. .

Evropa:
Světová ocelářská jednička ArcelorMittal zaznamenala ve druhém čtvrtletí čistou ztrátu 792 mil. USD, přičemž bez jednorázových položek ztráta byla o 27 % vyšší než očekávání trhu. V prohlášení firma uvedla, že první pololetí letošního roku bylo dnem současné recese v sektoru. Akcie poklesly o 4 %.

Německo se ponořilo do deflace. Poprvé po 22 letech. Spotřebitelské ceny podle předběžných dat v červenci klesly o 0,1 %, zatímco se počítalo s jejich zvýšením o 0,2 %. Meziročně je cenová hladina nižší o 0,6 %.

Polská centrální banka ponechala úrokové sazby beze změny. Její základní sazba zůstává na 3,5 %. Podle slov na tiskové konferenci centrální banky není příliš velká pravděpodobnost, že by se letos se sazbami v Polsku ještě hýbalo. Nicméně pohyby kurzu zlotého mohou změnit názor na sazby.

USA:
Objednávky zboží dlouhodobě spotřeby se v červnu nečekaně snížily o 2,5 % (odhad: -0,6 %) po revidovaném zvýšení o 1,3 % o měsíc dříve. Nicméně stejný ukazatel po vyloučení objednávek z oblasti dopravy stoupl o 1,1 %, zatímco se u něj čekala stagnace. Za negativním celkovým výsledkem stojí zejména pokles armádních zakázek.

Microsoft a Yahoo! se spojí proti Google. Dohodly se na spolupráci v oblasti internetového vyhledávače a budou tím přímo konkurovat jedničce na trhu, společnosti Google. Yahoo! bude v následujících 10 letech používat vyhledávač Bing od MS. Yahoo! si nechá 88 % reklamy a očekává roční přírůstek ke svému provoznímu zisku ve výši 500 mil. USD a úspory 200 mil. USD. Akcie začínají na burze následovně: Yahoo! -10 %, MS +1 %, Google -1,5 %.

Čistý zisk společnosti Conoco Phillips za 2Q09 klesl o 76 % na 1,3 mld. USD. Bez jednorázových položek jsou výsledky ve shodě s konsensem. Conoco plánuje snížit v tomto roce Capex o 37 % a propustit 4 % zaměstnanců. Akcie se obchodují níže o 4,5 %.

Ostatní:
Cena ropy prudce klesá po zprávě o zásobách v USA. Ty narostly o 5,1 M barelů, zatímco trh počítal s poklesem. Na ropě se projevuje také rychle sílící dolar. WTI se obchoduje na 63,25 USD

Celý denní přehled doplněný o souhrnný komentář o dění na devizových trzích a přehled očekávaných událostí následujícího dne si mohou klienti Patria Plus stáhnout ve formátu PDF v sekci Ekonomika - Výzkum -> Analýzy. Navíc lze nastavit také automatické zasílání této analýzy e-mailem.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
13:24Perly týdne: Moc nečekat od Applu i celého trhu?
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data