Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Novoroční proroctví…

Novoroční proroctví…

03.01.2011 13:17
Autor: Petr Žabža, Patria Online

Veškeré snahy předpovědět budoucnost vždy skončí fiaskem. Nevím, co se bude dít….britský filozof Roger Scrutton v rozhovoru pro magazín Reflex, č. 52

U výše uvedeného by dnešní příspěvek v podstatě mohl skončit. Společenská poptávka po odhadech budoucího vývoje je však téměř nekonečná, stejně tak jako iracionální. Současný svět se mění tak rychle (a současně nepředvídatelně), že veškeré věštby na téma budoucnosti jsou v souhrnu předem odsouzené k nezdaru. Vždy se sice někdo „strefí“, ale to bych osobně připisoval spíše náhodě, než pronikavému vhledu do budoucna.

V záplavě proroctví na téma roku 2011 mě však zaujalo deset scénářů, které ve svém výhledu pro letošní rok publikoval britský institut CEBR. Pokud si vzpomínáte, to jsou ti, kteří predikovali v polovině prosince loňského roku pouhou 20%-ní šanci na přežití společné evropské měny Euro. Co nás tedy (možná) čeká v roce 2011?:


1) Eurozóna si nejpozději do jara prožije další kolo „krize“ s tím, jak Itálie a Španělsko budou v krátké době refinancovat přibližně 400 miliard euro v dluhopisech. I když Euro tento tlak ustojí (a nerozpadne se), nelze vyloučit razantní pohyb směrem k paritě s americkým dolarem.

2) Pomalejší ekonomický růst. S tím, jak skončí vlna „výprodeje skladů“, se budou státy muset čím dál tím více spoléhat na vlastní fundament. V prudce rostoucích ekonomikách Asie dojde ke zpomalení díky snaze tlumit inflační tlaky.

3) Německo se opět stane ekonomickou hvězdu Západu. Výkonnost tamní ekonomiky bude, podpořena slabým Eurem, více než povzbudivá. (Což by v konečném důsledku mohlo prospět i ČR – komentář autora).

4) Vážná ekonomická krize Japonska. Japonský dluh je nyní na úrovni 200% HDP a pokud dále poroste, země bude nucena hledat finanční zdroje v zahraničí. Věk odchodu do důchodu by se mohl prodloužit až na 75 let !

5) Inflace bude ve skutečnosti nižší, než se obecně předpokládá.

6) Rok 2011 bude pro spotřebitele dalším rokem „utahování opasků“. Růsty DPH, vysoké ceny komodit na přelomu roku, vysoká nezaměstnanost a pokles průměrných příjmů povede k tlaku na disponibilní příjmy.

7) Nákupy po internetu byly v roce 2010 jedním z hlavních tahounů spotřebitelské poptávky. Pro rok 2011 by se mohly prosazovat technologie „cloud computing“ a HDTV telekonference.

8) Banky ve Velké Británii začnou znovu půjčovat.

9) Trh nemovitostí se ve Velké Británii nebude chovat v obou polovinách roku stejně. První půlka bude spíše negativní, ovlivněná poklesem disponibilních příjmů a nelze vyloučit ani další pokles ceny domů a bytů. Druhá polovina by měla být o poznání příznivější, podpořená zejména vyšší konkurencí na trhu poskytovatelů financování, kteří se budou předhánět v nabídkách. Ceny by na roční bázi měly být v podstatě beze změny.

10) Na závěr něco na odlehčení: Nový Zéland porazí Austrálii ve finále Světového poháru v ragby, Indie se stane finalistou Světového poháru v kriketu, Real Madrid bude ve finále Ligy mistrů.


Tak uvidíme. Výše uvedené je první a také poslední souhrnný odhad dění na trzích v roce 2011, který na tomto místě najdete. Ctím totiž citaci Rogera Scruttona…

Vše nejlepší v roce 2011!


Váš názor
  •  
    10.01.2011 7:07

    A co říkáte na tohle? http://www.evropsky-rozhled.eu/?p=1925 ??
  • oooooo
    04.01.2011 20:19

    Vy dva míííí oblíbenci, pěkně jste se níže v diskuzi masakrovali...Byl úplněk nebo na vás zapůsobilo zatmění slunce měsícem??Já se picnu kalka a medvěd se masírují před celým finančním světem kvůli Ikemu.Pane Žabžo, prosím pište své články po se xu, podívejte jak na moje oblíbence působí afrodisiakum, které z vašich článků je někdy cítit...))
    ZUZKA
    • Re: oooooo
      04.01.2011 22:26

      :-))) Ale omilka, kvůli pražské Ikemě (vychytřila jsem se samozřejmě, že ústředí mají v Ústí, ale to víš, ten pragocentrismus ;-) http://stroke.cz/s/ikema.cz/
      Kalka.
  • Bude to horší
    03.01.2011 22:14

    Rozhodující budou globální procesy mezi ČLR /EU/USA. Přesto, že Čína svými nákupy dluhopisů tlumí pád dluhopisových trhů zemí PIIGS včetně investiční podpory jejich ekonomik - tu astronomickou zadluženost Západu tím nevykompenzuje. Číňané jsou pragmatici ne filantropové a budou podporovat aktivity pro ně výhodné. Na 35 let mají pronajatý řecký přístav Pireo(?) což je pro ně brána, kterou zaplavěj EU svými levnými výrobky. Takže na jedné straně pomoc, na druhé budou ničit výrobce EU bezkonkureční cenou. Tím jenom zdramatizují (tím že to urychlí) proces vyrovnávání ceny pracovní síly u nich a na Západě. Vlastnicvím vládních dluhopisů EU likvidují obranná opatření Západu. Rusové jsou v tomto otevírání vlastního trhu mnohem opatrnější a to je Čína jejich spojenec. Na př. Čína ohlásila, že bude omezovat dovoz a prodeje aut, protože jejich trh je přesycen a jejich komunikace nejsou schopné absorbovat tolik aut a znečišťují ž.p. To se dotkne nás, EU, nejvíc však Německa. Oslabení v Německu dále zhorší situaci i u nás. Tento proces se bude lavinovitě šířit. Jediná obrana je znalostní ekonomika - vyrábět něco co oni ještě neuměji. Ten náš nový ministr školství to zřejmě pochopil - docela mu fandím a řekl bych, že je to nejdůleřitější činnost naší reprezentace pro naši budouctnost. PF2011.
    bolševik007
    • Re: Bude to horší
      03.01.2011 22:23

      Hm, zrovna ohlásili, že mají technologii na zpracování jaderného odpadu, a na vzdělávání a výzkum vydávají jeden z největších podílů HDP na světě...
      Kalka.
      • Obvyklé bolševické nesmysly
        04.01.2011 8:29

        Masovou výrobou základních produktů s minimální přidanou hodnotou (Čína) ještě nikdo nevyhrál ani exportem nezpracovaných surovin (Rusko). Budoucnost je v rukou těch, kteří mají vzdělání, technologie a schopnosti rychle reagovat. Lidstvo v příštích 10ti letech čeká fenomenální éra nevídaného technického rozmachu a ekonomického vzestupu. Budou se na ní podílet především USA a západní Evropa. Čína nikoho neničí, jen uvolňuje pracovní sílu ve vyspělých zemích na důležitější věci. Podobně jako ČR svými automobilkami nikoho neohrožuje - pouze přebírá primitivní, málo placené dělnické profese. Ty lukrativní a dobře placené jako výzkum, design či marketing zůstávají v zahraničí a tam následně jde i veškerý zisk.
        Dan
        • Řekl jste si o to
          04.01.2011 11:49

          Váš despekt k bolševikům chápu tak , že jste vášnivým vyznavačem 20ceti let kapitalismu v Čechách. A protože kriteriem pravdy je praxe, tak si uděláme menší rekapitulaci výdobytků těch 20ceti let.--- Když ředitel Českoslovenké národní banky Svatopluk Potáč předával v roce 1990 na půdě NS funkci tak jsme měli 6,25 miliard USD dluh a přibližně 6,5 miliard USD pohledávky. Čili jsme byli 0,25 miliard v přebytku. Za biliony korun pak jsme měli státní majetky. Za těch 20cet let je výsledek takový, že máme kromě vnitřních dluhů zahraniční dluh 1,672 bln. Kč, viz - http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/ - Autor: ČTK-- a 75% našich fabrik je v zahraničních rukou(většinou německých). Náš rozpočet je v posledních letech trvale deficitní, státní dluh tím pádem roste (1,2 bln Kč), životní úroverň klesá (bude hůř), máme žebráky a bezdomovce (během letošní zimy jich 16 zmrzlo a to jsme teprve v půli), nezaměstnanost 10% a bude stoupat, doktoři děkují a odcházejí. Z Vaší lásky k tomuto kapitalismu usuzuji, že i kdyby jsme odešli všichni, tak vy tady zůstanete a budete sám tlačit tu káru kapitalismu. K tomu Vám přeji hodně zdraví. B007
          bolševik007
          • Re: Řekl jste si o to
            04.01.2011 13:24

            No kvůli takovým zabedněncům a demagogům jako jste vy právě v této zemi nežiju a nemůžu se dočkat až všichni vám podobní vymřou a budu se moci konečně vrátit do normální země, kde panuje právo a slušnost a kde nevládne banda bolševických převlečených darebáků.
            Dan
            • Vstanou noví bojovníci
              04.01.2011 14:38

              jejich probuzení začne v okamžiku až bude překročen práh sociální únosnosti. To bude lavinovitý proces a mediální masáž tomu nezabrání. Tak co, kde budete, tady nebo jinde. Totiž i jinde budou vtávat noví bojovníci, musíte dobře vybírat. B007
              bolševik007
            •  
              04.01.2011 13:31

              S ODS to už jde z kopce, třeba se dočkáš ;-)
              Kalka.
          • Re: Řekl jste si o to
            04.01.2011 12:31

            Pane Bolševik, prosím požádejte všechny ty, kteří něchtějí tu káru kapitalismu tlačit at si přestanou kupovat každý rok nový mobil,každé tři roky novu TV, at opět začnou jezdit na dovolenou pouze v ČR.A všichni ti, kteří opět touží po navrácení bývalých pořádků a věří počtům, které nám předkládalo bývalé vedení rozpočtářů RVHP, kde jsme si vyměnovali šunty za šunty, tak občas v archívech nalistujte třeba z let 70.a 80. výtisky Rudého Práva. Mám jich řadu schovaných. A ráda v nich listuji ,abych si připomněla ty publikované PRAVDY. A na Kubu opravdu jeďte, jak radí VM ,právě jsm se odsud vrátila a stojí to zato vidět ty " narvané obchody různou stravou a zbožím " a nádherné stavby těsné před zhroucením, jako u nás před 30 lety.......AMN
            AMN
            • ANM
              04.01.2011 13:29

              Tak, tak, jak se věci a lidé mění - někdo si dřív pravidelně kupuje Rudé Právo, ale pak zazvoní klíči a už je jiný člověk. Ovšem na propagandu letí stejně ;-)
              Kalka.
              • Re: ANM
                04.01.2011 18:37

                .Kaklo - Kalová nekal vody ....bohužel , když zvonily klíče byla jsem mnoho let před tím i po zvonění mimo "zonu ", bohužel, chtěla a nemohla jsem být u toho.....a Rudé právo jsem archívně zdědila, kabat nosím stále stejný - rudou barvu nenávidím........a ty si příště zjisti info než začneš dělat unáhlené soudy !!! Pane Žabža, omlouvám se za tak nedůstojnou diskusi, která se rozvinula pod vaším tak - pro mne - příjemným čtením.AMN
                AMN
                • ANM
                  04.01.2011 18:45

                  Jo soudy - to byly ty komunistické, ne? Nějak se ta propaganda přece jen zažrala... Nenávist, kabáty - dobrý slovník! Kam se na to mé srandičky hrabou ;-)
                  Kalka.
                  • Kalka
                    04.01.2011 18:58

                    Já myslel,že hážeš bobky na Petříně.To máš slabou výdrž.
                    Velkamedvědice
                    • Re: Kalka
                      04.01.2011 19:02

                      Už jsem skoro oblečená, ale bylo to tu (a v telce) tak napínavý... Pochlapím se s tvou pomocí ;-)
                      Kalka.
          • Re: Řekl jste si o to
            04.01.2011 12:06

            Ach bože.To je zase nářez demagogie.Tak výroba oceli na hlavu,pro výrobky,které nikdo nechtěl,byli naší vizitkou.Vaše úvaha je zcela zcestná.Vycházíte z umělých prolhaných čísel,kterými si lhal bolševik do vlastní kapsy.To zaprve.Za druhé.Zcela pomíjite rozpad RVHP,což bylo odbytiště bolševiků,takže nevím,co by jste s těmi neprodejnými krámy dělal.Za třetí,postřehl jste vývoj třeba jen v pražské Ikemě?Prodloužení života až počet mobilů větších než počet obyvatel mluví sám za sebe.Dále,ani nebudu pokračovat,dělá se mně špatně z vašeho nicku.Odstěhujete se prosím na Kubu a neotravujte slušné lidi!!!
            Velkamedvědice
            • Proč mě pořád posíláte na Kubu
              04.01.2011 13:43

              jako trest za to, že si myslím něco jiného než Vy. Proč mě například nepošlete do Číny?, nebo Ruska? Váš malý nadhled způsobuje to, že problém identifikujete až když do něj narazíte hlavou a máte bouli. Ty všechny Vaše argumenty mají společného jmenovatele - vyhazovali jsme 20cet let peníze za nesmysly a žili jsme si nad poměry - přesně jak říkal pan prezident v novoročním projevu. Teď budeme pykat - to bude ta boule. B007
              Bolševik007
              • pan Bolševik
                04.01.2011 17:48

                Na Kubu Vás neposílám za trest.To právě dělali bolševici,že lidi,kteří měli jiný názor posílali do emigrace,či vězení.To soudíte dle sebe.Já vám to doporučil,aby jste si mohl žít svůj bolšvický 007 sen v prostředí,které Vám zjevně svědčilo a nemusel se sde otravovat ve vznikajícím kapitalismu.Klidně zkuste Koreu,či to RuskoTo není věc na dvě desítky let pane Bolševik.,uklidit ten morální marasmus,co jste zaseli.Zkoušel jste vyplet bolševičník??Ten se drží a zozrůstá,plevel jeden.Jistě si pamatujete,jak jste vytvářeli a sdělovali svým dětem nové lidové moudrosti,takové ty teplučké a smradlavoučké,jako z cizího krev neteče,to je státní,to nikomu chybět nebude,co je doma,to se počítá,kdo nekrade,okrádá rodinu.A teď se divíte,že Vámi zaseté sémě krade??Vždyť jste je to učili,co psat do papírů,aby člověk dělal na 160%.K tomu zbytku.Zřejmě jste nečetl.Kdyby se u nás zastavil čas,komu byjste prodával ty neprodejné šmejdy po rozpadu RVHP??
                Velkamedvědice
                • Re: pan Bolševik
                  04.01.2011 17:53

                  To je maso, to se mi líbí - jako bych tě viděla v tvém svatém zápalu. Úplný přenos energie - přijde mi vhod, odcházím na Petřín bobovat ;-)
                  Kalka.
            • Druh
              04.01.2011 12:36

              Sice, ač socan, bych taky mohla mít výhrady k předcházejícímu příspěvku pocházejícímu od nepříliš identifikovatelného pisatele http://www.winmatrix.com/forums/index.php?/user/23021-b007/ (? ;-), tak tvoje milá demagogie mě skutečně obveseluje. Pražskou Ikemu mám za rohem a žádného vývoje jsem si nevšimla http://stroke.cz/s/ikema.cz/ ;-) Počet mobilů byl před dvaceti lety na západ od našich hranic skutečně úctyhodný. Jen rozeber dál prosím ta níže uvedená čísla. Jsem zvědava na čísla z tvé kapsy. Už nemusíš ale prosím připomínat, že nebyly dámské hygienické propriety a toaletní papír - to už jsme slyšeli tolikrát, že se to stává pravdou... Děkuji za Vaši reakci a Váš čas.
              Kalka.
              • Kalka mystifikátorka
                04.01.2011 17:24

                Tobě se fakt nedá věřit ani slovo.Z úcty k Tvým maskovaným šedinám odpovím,i když je to marný bojTy p.osuzuješ životy druhých prizmatem vlastního.Fakt mně ničíš.U vás asi bylo v Praze vše.Na moravě jsem stál fronty na vložky,toaleťák,jižní ovoce,kolo favorit.Do vesnice vozili kvalitní maso pod pult jednou týdně.Bože.Mobily,to měl být jen symbol zbytečnosti a paradoxu relativně chudých.Paní z fronty na sociálce volá manželovi taky na podpoře,jak je to v hajzlu.Kolik stojí mobil,kredit a opravdu umírá hlady,že mu to neřekla až doma ,aby ušetřila na stravu??Nebo sděluje svou bídu ve fast -footu,celá rodinka,každý hambáč za kilo.Za to by maminka vařila dříve týden.Je to o morálce a potřebě mít vše,co ukazují v Tvé oblíbené televizi.Takže Tvou poznámku nechápu.Ikem.Ty jsi fakt komunista.To jsi snad zešílela.Já nemluvím o zlomené ruce,ale transplantaci srdce apod.Minulý týden jsem poslouchal šéfa kardiochirurgie,který dvě hodiny nadšeně líčil jak se nesrovnatelně po pádu komunismu zvýšila nejen profesní úroveň,ale vybavenost,která je na jeho oddělení jedna z nejlepších evropě.Tito lékaři dosahují výsledků,o němž se leckde ani nesní.Defakto,už nejsou příhody,kdyby člověk po transplantaci srdce zůstal na stole.Ty to shodíš,stejně jako vložky,protože máš ze srdíčkem klid a v Praze jste je měli.Naše mámy museli vl. otáčet,nobo posunovat hadr,jako v Rusku.Tohle jeti mmálo??????Umělé srdce pomohlo v ČR asi 60 lidem při čekání na transplantaci Umělé srdce pomohlo již 60 českým pacientům při čekání na transplantaci. Nahradilo funkci jejich selhávajícího srdce, než dostali nové. Dokud v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) přístroj nebyl, umírala až třetina lidí na čekací listině. Po zapojení mechanického srdce umírá desetina čekajících. První člověk v Česku byl na přístroj připojen 3. dubna 2003 a po 19 dnech se dočkal transplantace. Úplně první umělé srdce na světě bylo u pacienta úspěšně použito v USA před 40 lety (4. dubna 1969). Za tu dobu doznala mechanická srdeční podpora, jak se odborně umělé srdce nazývá, velkého rozvoje, řekl ČTK přednosta kardiocentra IKEM profesor Jan Pirk. Byl u toho, když byl přístroj před šesti lety poprvé použit v Česku. Od loňska má umělé srdce také brněnské Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie. V ČR se začalo mechanické srdce používat později než v USA nejen proto, že vybavení je nákladné. V zemi s předpokládaným souhlasem dárců bylo relativně dost orgánů. Do roku 1997 byla průměrná čekací doba tři měsíce. Když se prodloužila na rok a více, začal program mechanického srdce. "Až 90 procent pacientů, kteří se na umělém srdci dočkali transplantace, žije s novým orgánem rok, tři čtvrtiny pět let. Bez transplantace by žili několik dnů až týdnů," řekl profesor. Transplantace srdce začaly v tehdejším Československu v roce 1984. Mechanické srdeční podpory jsou krátkodobé a dlouhodobé. Obojích využila v ČR stovka pacientů. Krátkodobá podpora je "most k zotavení srdce" například po operaci srdečního onemocnění. Dlouhodobá podpora je "mostem k transplantaci". V bohatších zemích také definitivním řešením pro lidi s nezvratným srdečním selháním, když jiné obtíže vylučují transplantaci. Umělé srdce má dvě části, obě zůstávají mimo tělo pacienta. Jsou to umělé srdeční komory s kanylami a pohonná a řídicí jednotka. Selhávající srdce pacienta zůstane v hrudníku a pomocí speciálních trubiček jsou k němu připojeny dvě čerpací komůrky, každá nahrazuje jednu srdeční komoru. Trubičky jsou vyvedeny břišní stěnou a zhruba v pase má pacient dvě komůrky velké asi jako zploštělý pomeranč. Pohon je zajišťován mechanicky. V IKEM používají dva typy řídicích jednotek. "Velká pracuje při operaci, malou bych přirovnal k tašce na kolečkách, kterou si některé dámy berou na nákup," popsal Pirk. Řídicí jednotka se napájí z elektrické sítě nebo bateriemi. Pacienti se mohou normálně pohybovat. Zpravidla zůstávají v nemocnici. Rodiny mají strach, aby přístroj nepřestal doma fungovat. Podle Pirka nyní už existuje i dokonalejší model, který slouží k podpoře častěji selhávající levé komory. Celé zařízení je všito do pacienta, ven vede pouze jeden kabel. Se zařízením jsou pak lidé doma. A pracuje se na ještě dokonalejším modelu, kde by z pacienta nevedl vůbec žádný kabel a baterie by se dobíjely bezkontaktně přes kůži. Zdroj: ČTK | 2.4.2009
                Velkamedvědice
                • VN
                  04.01.2011 17:39

                  Že ty se svým velkým srdcem s tímhle pondluješ po školách. Doufám, že to něco kápne - myslím nějaký ten bonus ;-)
                  Kalka.
                  • VM
                    04.01.2011 17:41

                    Je vidět, že jsme skutečně (Leidens)genossen ;-))
                    Kalka.
                • Re: Kalka mystifikátorka
                  04.01.2011 17:35

                  Ale druhu, psal jsi přece i Ikemě, tak jsem si ji vygtůglila - teď vidím, že to byla tvá rafinovaná mystifikace, jak mě upozornit na šediny, které se určitě někde vyskytují. Budu líp hledat. Ještě jednou díky, není nad dobrého sou-druha ;-)
                  Kalka.
                  • K.
                    04.01.2011 17:54

                    Z úcty k šedinám,jen běžný obrat,značící úctu k přirozené moudorti,která nemůže být nabyta jinak než prožitím danného... maskovaným,aby si nezpychla,věk sám o sobě zásluho není..
                    Velkamedvědice
                    • VM
                      04.01.2011 18:00

                      Jasně, přece se ctíme navzájem ;-) co bych si tu bez tebe počla?
                      Kalka.
                      • Re: VM
                        04.01.2011 19:13

                        Happy New Year! Koukám, tady se to zvrhlo. V parlamentu by řekli : "...přestaňte nám tady intelektuálně onanovat, pane poslanče...", nicméně zde na fóru si to nemůžeme dovolit, že ano. Mám dojem, že jsem to již zde jednou použil, ale nedá mi to, tuto slavnou Haškovu větu nezopakovat. "Já mám hrozně rád, když takhle lidi blbnou na kvadrát".
                        DeGuise
                        • DeGauloises
                          04.01.2011 23:38

                          Onanie je zdravá,neškodná,a sebeprznitel není nucen těsně po řešit otázky typu,tak jaké to bylo.
                          Velkamedvědice
                        • Vévoda
                          04.01.2011 22:31

                          a má Švejkova ducha! Nebo je to spíš to, co si frantíci představují pod švejkováním? ;-)
                          Kalka.
Aktuální komentáře
26.04.2024
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university