Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
ČEZ zahájí výplatu dividendy ve výši 50 korun před zdaněním od 1. srpna

ČEZ zahájí výplatu dividendy ve výši 50 korun před zdaněním od 1. srpna

28.06.2011 8:59
Autor: Redakce, Patria.cz

Dividendu před zdaněním ve výši 50 korun na akcii ze zisku roku 2010 začne tuzemská energetika ČEZ vyplácet od 1. srpna 2011, uvedla dnes firma ve zprávě. Právo na dividendu za rok 2010 mají osoby, které byly akcionáři společnosti ČEZ, a. s., k rozhodnému dni pro vznik práva na dividendu, kterým byl 7. červen 2011. Výplatu dividend, včetně výpočtu srážkové daně z příjmu, za společnost provede Česká spořitelna.

Akcionářům - fyzickým osobám s trvalým pobytem v České republice či jejich zástupci bude dividenda vyplacena v hotovosti po předložení průkazu totožnosti na kterékoliv pobočce České spořitelny v České republice nebo na základě jejich písemné žádosti doručené České spořitelně poukázána na jejich účet vedený bankou v České republice. Zástupci akcionáře bude dividenda vyplacena na základě plné moci s podpisem akcionáře. Pravost podpisu akcionáře na takové plné moci nebo na žádosti akcionáře o bezhotovostní převod dividendy musí být úředně ověřena pouze v případě, že celková výše dividendy tohoto akcionáře, která má být vyplacena, převyšuje částku 500 .

Akcionářům - právnickým osobám nezastupovaným správci bude dividenda poukázána na jejich účet vedený bankou v České republice na základě doručení výpisu z obchodního rejstříku ne staršího než 6 měsíců, popř. jeho úředně ověřené kopie, České spořitelně spolu s písemnou žádostí s úředně ověřeným podpisem osoby oprávněné /osob oprávněných jednat jménem právnické osoby a s uvedením čísla účtu a označením banky, která vede tento účet. Je-li sídlo těchto akcionářů mimo území České republiky, budou rovněž vyzváni k zaslání potvrzení o daňovém domicilu úředně přeloženého do češtiny (je-li tento domicil vystaven v jiném než českém či slovenském jazyce) s tím, že tento překlad si akcionář zajistí na vlastní náklady.

Správcům bude dividenda poukázána na základě jejich písemné žádosti doručené České spořitelně na jejich účet vedený bankou v České republice. Spolu s písemnou žádostí s úředně ověřeným podpisem osoby oprávněné /osob oprávněných jednat jménem správce budou správci povinni zaslat výpisy z obchodního rejstříku ne starší než 6 měsíců pro akcionáře - právnické osoby, pro které vykonávají funkci správce akcií, a potvrzení o daňovém domicilu jimi zastupovaných akcionářů - fyzických osob s trvalým pobytem mimo území České republiky a Slovenské republiky, resp. akcionářů - právnických osob se sídlem mimo území České republiky.

Akcionářům - fyzickým osobám s trvalým pobytem ve Slovenské republice bude v období od 1. 8. 2011 do 31. 10. 2011 dividenda vyplacena bezhotovostním způsobem prostřednictvím určeného peněžního ústavu se sídlem na území Slovenské republiky, kterým bude Slovenská sporiteľňa.

(Zdroj: ČEZ)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.09.2024
22:07Jan Čermák: Fed se bojí nezaměstnanosti a tak startuje padesátkou
22:01Fed nasadil Wall Street pořádného brouka do hlavy  
20:27Prostor pro české firmy? ČEZ naváže strategické partnerství s firmou Rolls-Royce pro modulární reaktory
20:21Nová éra měnové politiky Fed začala. Zvolil agresívnější pokles sazeb tváří v tvář horšímu výhledu a hodlá v něm pokračovat
17:14Dluhopisy krátce před Fedem ztrácejí, zatímco Wall Street jen vyčkává  
16:38Pár úvah o férové hodnotě amerických akcií
15:14Investiční tipy: Ohlédnutí za výsledky za 2Q24 významných amerických i evropských firem  
13:50Vanguard nakupuje dolary s tím, že sázky na snížení sazeb Fedu zašly příliš daleko
12:28Podle Siegela by sazby Fedu mohly jít dolů o 50 bazických bodů. Sahm míní, že pravidlo nyní recesi neukazuje
11:33Tak o kolik? Fed rozhoduje o sazbách a velké tržní sázky slibují volatilní reakci  
11:07Google vyhrál u soudu EU spor o pokutu 1,49 miliardy eur za omezování konkurence
9:07Rozbřesk: Dilema před Fedem: věřit propagandě novinářů, anebo solidním datům? Pokud Fed sníží sazby jen o 25 bodů, dolar mohutně posílí
8:22Evropa otevře smíšeně, německý DAX klesá pod tíhou horšícího se sentimentu. Pro další vývoj bude klíčové večerní rozhodnutí Fedu o sazbách  
17.09.2024
22:01Investoři vyčkávají na zítřejší rozhodnutí Fedu  
17:24Je trh drahý? Stačí „jen“ odhadnout pět čísel
16:44Americký maloobchod poslal výnosy nahoru, ale akciím v růstu nepřekáží  
15:09Analytici: Záplavy ve střední Evropě mohou způsobit ztráty až za miliardy eur
14:09Tradiční souboj v americkém Kongresu: Dva týdny, než vláda bude bez peněz
13:19Intel (až +8 %) roste na dohodě s Amazonem i armádní zakázce za miliardy. Evropu rozhořčil odkladem továren
12:10Microsoft na vlně AI oznamuje zpětný odkup akcií v hodnotě 60 miliard USD a zvyšuje dividendu o 10 %

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
13:00UK - Jednání BoE, základní sazba
14:30USA - Index filadelfského Fedu
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
16:00USA - Prodeje starších domů