Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Apple Watch -

Apple Watch - "all-in" Tima Cooka?

10.03.2015 9:41
Autor: Pavel Petr, Patria Online

Na včerejším “večírku” Apple, který se konal od šesti hodin večer našeho času, se představilo hned několik novinek - pro každého něco. Začněme skoro již povinným představením hodinek Apple Watch.

Hodinky se začnou prodávat 24. dubna k objednání budou již 10. dubna, včetně butiků společnosti v Paříži, Londýně i Tokiu. Budou nabízet množství funkcí a jejich baterie vydrží v průměru 18. hodin. Chytré hodinky jsou prvním novým produktem firmy za pět let a první produkt, na kterém se nepodílel Steve Jobs. Je to tak sázka v poker stylu “all-in” zda-li Tim Cook potvrdí, že vystoupil ze stínu legendárního zakladatele firmy.

Cena menšího modelu hodinek bude začínat na 349 USD (8800 Kč). U standardní verze bude cena 549 USD a luxusní verze "Edition" bude od 10 000 USD, dodal Cook. Různé verze budou z různých materiálů a verze Edition bude z 18karátového zlata.

Reakce Wall Street byla okamžitá - a to v podstatě žádná, připomínala člověka, který si není úplně jistá co od té věci před sebou má očekávat. Akcie Apple v klasické obchodní seanci přidala +0,39 % a v after hours lehce odepsala -0,05 %.

Je poměrně jasné, že fanoušci značky si hodiny dozajista koupí, ovšem běžný spotřebitel pokud vůbec zauvažuje o koupi menšího modelu, tak se bude ptát co jemu konkrétně hodinky přinesou za výhody. Pricing luxusní verze zase otevírá spekulace ve smyslu - za podobné peníze se dá již pořídit zajímavější mašinka z kolébky hodinářského průmyslu - tedy od švýcarských hodinářů s tradicí a puncem skutečného luxusu.

Firma představila i další staronové zařízení - MacBook váží necelý kilogram. V nejsilnějším místě je vysoký pouhých 13,1 milimetru, což je o 24 procent méně, než je současný ultratenký model MacBook Air, prohlásil šéf Applu pro marketing Phil Schiller. Nový laptop má displej Retina s úhlopříčkou 12 palců. Tlačítka na klávesnici jsou větší a mají LED podsvícení. Cena zařízení s úložištěm 256 gigabytů bude ve Spojených státech začínat na 1299 dolarech (zhruba 32 600 Kč). Za 1599 dolarů bude možné koupit laptop s rychlejším procesorem a úložištěm o dvojnásobné kapacitě. Dodávky nového zařízení, z jehož názvu Apple vypustil slovo Air, začnou 10. dubna.

Apple také zveřejnil, že všechny hlavní značky automobilů přislíbily, že umožní do svých vozů dodávat software Apple CarPlay.

Další novinkou je ostrý start HBO Now již v dubnu na Apple TV a druhá novinka se týká platebního systému Apple Pay, který nyní akceptován již na 700 000 obchodní místech. Apple se také trošku pochválil když uvedl, že míra spokojenosti zákazníků s modelem iPhone 6 a 6 Plus dosahuje 99 %.

Poslední vypuštěnou novinkou je ResearchKit, který by měl pomoci medikům pro vývoj aplikací pro klinické testy.

Zdroj: ČTK, Reuters, Bloomberg


Čtěte více:

Praha otevře bez výraznějších změn
10.03.2015 8:41
Tuzemský akciový trh nezačal nový týden nejlépe, když index PX dnes n...
Technická analýza - Dolar po výrazném posílení pravděpodobně bude odpočívat při prvním supportu
10.03.2015 9:20
EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje pod denním pivotem 1,0861 EURUSD....

Váš názor
  • Další kravina
    10.03.2015 14:19

    kterou nikdo nepotřebuje, ale někdo si ji asi koupí páč to bude mít kolega v práci :o) Nejlepší je že baterka vydrží až 18 hodin, tak reálně tak 10-12 no a pak majitel nebude vědět kolik je hodin a nekoupí si ani rohlík když nebude mít 3 kačky v kapse :o)
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: Další kravina
      10.03.2015 14:44

      vsak, navic muzes na dalku libovolny zarizeni zablokovat, neni to idealni? Zeman pujde na projev ale ouha, prestane mu vse fungovat, ani benzin si nekoupi a nedorazi.
      Mezernik
      •  
        10.03.2015 14:46

        verze 2016 ma mit i rusicku mobilu v okruhu 100 yardu.. i-ruš
        Azb
  • Nevim
    10.03.2015 13:56

    co vsechno to meri ale pokud to zvladne tep / tlak / teplota a bude to tyhle udaje shromazdovat kontinualne, staci je potom sparovat s aktivitou na iPhonu a muzeme poznat, jestli dotycny pri cteni propagandy tusi, ze neco neni v poradku, nebo jak moc ho vzrusi alternativni konspiracni nesmysly. Urcite pujde poznat i mira vzruseni pri cteni clanku o novym vyrobku atd.
    Mezernik
    • Re: Nevim
      10.03.2015 14:05

      Mám na ruce hodinky Suunto, co měří teplotu a tlak, ukazují 29 stupnu a 991 mbar (přepočtený na hladinu moře 1016).
      ..
  • Patria
    10.03.2015 11:47

    ... Vy jste se opět zase vyznamenali. Myslel jsem, že zdejší "plátek" je investiční tj. měl by zkoumat / informovat o inovacích a ne o bláblech navíc z jiného blábolistického bulvárního plátku. Pro příště by zde stačil onen odkaz z ČTK, Reuters či Bloomberg vložit a zbytečně se neztrapňovat. V jiném dnešním článku zmiňujete, že Apple je technologická fa co po 5 letech uvedla nový produkt na trh, navíc "sedí" na 180 mld. USD v hotovosti. Já mám za to, že už bylo dost té komedie kolem Applu a už by bylo načase, aby ta hloupá bublina splaskla. Apple má již svůj vrchol dávno za sebou, při životě ho udržují jen podobní písalkové. Technologická firma, která uvede nový výrobek po 5 letech se snad nedá nazvat inovativní ( technologickou ). Přední technologická fa musí chrlit inovace min. co 6 měsíců a rozhodně se nemá "šudlit" hotovost v takové míře. Pokud mají 180 mld. USD ukazuje to jen, že již neví kam dál, inovace došli a možná to bude právě tím, že S. Jobs jako "hlava" Applu již není. Co se týče oněch hodinek budoucnost to rozhodně má viz. možnosti sledování tepu, v případě zástavy srdce a GPS možnost rychlé lokalizace / poskytnutí první pomoci i tam kde není zrovna ani "živáčka", popř. rozbor / rychlá analýza a odeslání informací svému lékaři, atd. Očekával bych tyto informace na investičním webu tj. farmaceutická fa A začala investovat do produktu B kvůli nové možnosti C ( hodinek ). Tento druh hodinek nebyl vyvinut kvůli ZKRÁŠLENÍ jak jde cítit z tohoto bulvárního blábolu. Primární výroba je v následném rozšíření možností, které se naskytnou. Stejně tak bych nejásal nad tímto 5ti letým výtvorem z dílny Apple, jelikož celý tento koncept jde spíše z dílny Google, ale to je třeba sledovat vývoj a ne přečítat bulvární plátky a pak z toho "vařit" své vlastní zprávy. Úroveň zdejšího zpravodajství je opravdu neskutečná. Jednou zde napíše nějakou svou pomatenou vizi teoretik, který mapuje "ultramegatitanslitan hyperinflační prostředí" byť je mu zřejmě UTAJENO, že samotné kladné úrokové výnosy tvoří velkou a podstatnou část inflace. Tudíž s výnosem úroku u 0% je inflace utlumena, rozhodně ale nejde o tvrvalý a konečný statut. Inflaci roztočit je velmi jednoduché, je nutné míti, ale vzdělání v tomto oboru a neplácat bláboly vycucané z grafu zlata a věštění o 0% inflaci či deflaci. Inflace tu je stále jen v menší míře než dříve. Hlášení o tom jak mají centrální banky vše pod kontrolou je k smíchu, je mi jasné, že jako v předešlém systému museli být různi bonzáci či v systému ještě dřívějším jsme zažívali kolaboranty, je jasné, že dnešní systém potřebuje taky své proletáře. Váš plátek je opravdu neskutečně hloupý od A do Z ... střídá se tu ze svými analýzami / predikcemi / zprávami jeden pomatenec za druhým až to došlo tak daleko, že i zdejší diskuze z velké části stojí za ..... viz. Budkař, Detective aj. proletáři.
    ……
    • maji pravdu
      10.03.2015 13:58

      v tom, ze centralni banky maji vse pod kontrolou ale je to jiny druh kontroly nad necim jinym, nez si myslis.
      Mezernik
Aktuální komentáře
26.04.2024
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university