Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Bitcoin vystoupil na roční maximum, je těsně pod 9000 USD

Bitcoin vystoupil na roční maximum, je těsně pod 9000 USD

27.05.2019 14:48
Autor: ČTK

Cena kybernetické měny bitcoin se dnes výrazně zvyšuje, dopoledne podle agentury Bloomberg přidávala více než 10 % a dostala se nad 8942 dolarů (přes 206.000 Kč). To je nejvyšší hodnota za poslední rok. Od začátku května vykazuje růst skoro o 70 procent, což znamená, že letošní květen by mohl být nejlepším měsícem od doby před historickým vzestupem v roce 2017.

S bitcoinem, který je nejznámější kybernetickou měnou, se zvyšují i ceny dalších digitálních měn. Kryptoměnová dvojka ethereum přidávala 5,7 procenta a litecoin přes 11 procent.

Poptávku v poslední době posilují kroky tradičních firem. Například telekomunikační společnost AT&T minulý týden uvedla, že umožní zákazníkům platit účty bitcoiny. Společnost Fidelity Investments zase dokončila plány nákupu a prodeje digitálního aktiva pro institucionální zákazníky.

Podle Bloombergu se ale ozývají hlasy, že cena bitcoinu přesahuje jeho skutečnou hodnotu a že stoupá příliš rychle. Část kritiků upozorňuje, že současný stav připomíná situaci ze začátku loňského roku. Bitcoin totiž do konce roku 2017 prudce zpevňoval a dostal se až nad 19.000 dolarů, jen aby začátkem roku následujícího jeho cena stejně prudce spadla.

Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn, jeho cena ale prochází značnými výkyvy. Zatímco koncem roku 2017 cena bitcoinu překročila 19.000 dolarů, už o rok později sestoupila až do blízkosti 3000 dolarů.


Čtěte více:

Co se děje na bitcoinu? Dospívá
15.05.2019 16:25
Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se od začátku letošního roku více ...
Flash crash nasměroval bitcoin z letošních maxim až pod 6200 dolarů, rychle se zotavuje
17.05.2019 10:21
Na kybernetické měně bitcoin byl dnes zaznamenán prudký propad z čerst...
Ideální svět, v němž by bitcoin skutečně prosperoval
20.05.2019 18:12
Cena, respektive kurz bitcoinu má opět tendenci znatelně posilovat, co...

Váš názor
  •  
    28.05.2019 8:26

    Bitcoin je spekulace, bitcoin nemá žádnou hodnotu, bitcoin půjde na nulu. - Fidelity investment - Nasdaq - NYSE - ICE - Yale university - Harvard university - MIT university - Fairfax County Pension - Founders Fund - Union Square - Amazon - JPMorgan - Starbucks - a16z - IBM - Facebook - Cashapp - Twitter - Jack Dorsey - American Trade - VanEck - E-Trade - Bakkt - AT&T - Samsung - HTC - ErisX - Microsoft - Boston Consulting Group Nejúspěšnější a největší společnosti a investoři na světě investují do infrastruktury kryptoměn. Každý kdo si myslí, že je chytřejší než tyto společnosti bude pravděpodobně litovat, že neinvestoval alespoň část svých prostředků. Do aktiva, které je tady deset let, do aktiva, které je nejvýnosnější aktivum na světě. Aktiva, které překonalo Apple, Amazon, Facebook, akcie, dluhopisy, SP 500.
    Janca
  •  
    27.05.2019 14:53

    kdo má koule, tak na tomhle gamlu šlo vydělat majlant, podle mě je to bezcenný pšouk
    sid_cz
    • UseCase
      27.05.2019 16:50

      Uvidíte, jak ten pšouk poletí nahoru, až státy přejdou na MMT či záporné úroky či vrtulníkové peníze. Tedy nejpozději v příští krizi, ale podle mě spíše před ní, protože tentokrát politici žádnou krizi nebudou chtít připustit (ta minulá je totiž vyděsila daleko víc, než si lidé myslí), navíc když je (pořád) před volbama. __________________________________________________________________________ https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4137821/pictet-akcie-ovlivni-dalsi-stimulace-a-mmt-ma-neco-do-sebe.html __________________________________________________________________________ Andrej Bureš se tohoto velmi rád chopí. Teď to vypadá, že mu začínaj docházet prostředky na uplácení voličů, takže na podobné nápady velmi rád uslyší. __________________________________________________________________________ https://www.cnb.cz/cs/o_cnb/cnblog/Mely-by-centralni-banky-behem-hluboke-krize-rozhazovat-penize-z-vrtulniku-Mnoho-praktickych-otazek-malo-konkretnich-odpovedi-2.-cast/ __________________________________________________________________________ A hlavně na světě je plno zemí, kde ten měnový průšvih (vysoká inflace, nesměnitelnost měny, kapitálové kontroly, boj vlády s hotovostí, ...) už je (mají před námi náskok) a již nyní je pro ně bitcoin řešením problému. Venezuela. Čína. Argentina. Turecko. Brazílie. Indie. Rusko. Atd...
      Hayek
    • P Š O U K ?
      27.05.2019 16:37

      A podle mne je bezcenný pšouk ten papírek, co máme v peněžence. A ještě větší pšouk je to digitální numero, co máme na účtě. Ale je to samozřejmě jen můj názor. Nikomu neberu jeho víru ve venezuelské bolívary, řecké dluhopisy, akcie italských bank, koruny a eura, která si centrální banky tisknou po miliardách. Jen z historie vidím, jak takové měnové experimenty VŽDY skončily. __________________________________________________________________________ Hodnota je ryze subjektivní věc. Dnes lidé bitcoinu přisuzují hodnotu 200tis Kč. Jakou mu přisoudí zítra, to nikdo neví. Stejně jako nikdo neví, jakou hodnotu bude mít například dolar, až se ve světě přestane používat jako světová obchodní a rezervní měna a ty vagóny dolarů se začnou vracet zpět do USA. Do USA, které tou dobou nebudou mít díky demografii na penze. Do USA, kde státní dluh dosáhl 150 procent HDP. Samozřejmě že ČR, EU, Japonsko, ... jsou na tom obdobně. Japonsko (s dluhem a stárnutím populace dokonce hůře - tam už iluze prosperity trvá jen proto, že japonská centrální banka za natištěné peníze kupuje akcie, aby burza nezačala padat). __________________________________________________________________________ Užitečnost bitcoinu je v tom, že nikdo nemusí vědět, že ho máte (a tak vám ho ani nemůže sebrat, zdanit, zablokovat, exekuovat, ...). Užitečnost bitcoinu je v tom, že ho můžete během okamžiku poslat na druhý konec světa a nikoho se nemusíte ptát (Číňané, Kypřané, Řekové a další národy užívající si blaha "kapitálových kontrol" by mohli vyprávět).
      Hayek
      • Re: P Š O U K ?
        27.05.2019 18:23

        až přijde pořádná krize, tak btc bude na nule a s papirovymi penězi si alespon utřu zadek
        sid_cz
        • Uvidíme
          27.05.2019 19:30

          No když myslíte, já vám to brát nebudu. Ale ano, také si myslím, že až vypukne krize, tak i bitcoin a zlato půjdou ze začátku dolů, protože investoři budou muset prodávat tato aktiva, aby pokryli ztráty a margin cally na akciích (otázka je, zda mezi tím bitcoin nevystoupá třeba na $70.000 a zda pak ten krizový pád nebude na $30.000). Ale pak přijdou akce státu na "záchranu ekonomiky" - záporné úroky (a s nimi v podstatě nutně zákaz či výrazné omezení hotovosti a kapitálové kontroly), MMT, vrtulníkové peníze, nepodmíněný základní příjem přímo z tiskárny, atd... A zlato a bitcoin vystřelí nahoru. Jsem si tím jist? No samozřejmě že ne. Také do bitcoinu dávám jen část portfolia. Ale zase nemít žádný bitcoin, žádné zlato - to mi přijde docela riskantní.
          Hayek
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data