Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Fortbet chce koupit akcie Fortuny: Co si myslí analytici a co můžete dělat jako klient Patrie

Fortbet chce koupit akcie Fortuny: Co si myslí analytici a co můžete dělat jako klient Patrie

02.06.2017 16:09
Autor: Redakce, Patria.cz

Společnost Fortbet, většinový vlastník Fortuny, zvýšila v pondělí nabídkovou cenu na odkup akcií Fortuny na 118,04 za akcii. Jaký je názor analytiků Patria Finance na nabídnutou cenu? Jak můžete postupovat, pokud jste klienty Patrie? Názor a návod vám nabízíme v tomto textu. Patria.cz v rámci komplexního informačního servisu přináší informace týkající se odkupu veřejně obchodovaných akcií společnosti Fortuna Entertainment Group N.V. (dále jen „Fortuna“), ISIN: NL0009604859.

 

Společnost Fortbet Holdings Limited dne 31. 3. 2017 uveřejnila dobrovolnou nabídku na koupi akcií. Nabídková cena činí 118,04 za jednu akcii a akcionáři ji mohou písemně přijmout do 20. 6. 2017. Kompletní informace naleznete v dokumentu Nabídka na koupi akcií společnosti Fortuna (dále jen „Nabídkový dokument“), který je včetně všech relevantních dokumentů k dispozici na internetových stránkách České spořitelny, a.s. (www.csas.cz), která byla Navrhovatelem zmocněna k zprostředkování nabídky na koupi akcií. Doporučujeme tyto internetové stránky průběžně sledovat z důvodu případných aktualizací (např. změny kupní ceny, apod.).

Jak lze na tuto nabídku reagovat? 

Využít nabídku ke koupi akcií za cenu 118,04 Kč/akcii.

Nebo nereagovat na nabídku a akcie si ponechat.

Prodat akcie na burze za tržní cenu.

Jaký je názor analytiků Patria Finance? 

Cenu 98,69 Kč/akcie v předchozí nabídce označili analytici Patria Finance za výrazně pod férovou cenou společnosti. "Zvýšená nabídka jde správným směrem, nicméně i tak je stále 25 - 31 % pod mediánem společností v herním sektoru na úrovni ukazatele EV/EBITDA," soudí Research tým Patrie.  

Co se podle názoru analytiků bude dít dále? "Penta po ukončení této nabídky pravděpodobně přijde s dalšími opatřeními, jak minoritním akcionářům znepříjemnit situaci, včetně přesunu sídla z Holandska do ČR (lepší podmínky pro vytěsnění minoritních akcionářů), stažení titulu z veřejného trhu, případných emisí nových akcií nebo v nabídkovém dokumentu zmiňované možnosti změny právní formy z akciové společnosti na společnost s ručením omezeným. Tato všechna opatření budou mít za následek pokles likvidity a akcionáři tak mohou v titulu uvíznout na delší dobu," soudí Research tým. 

"Akcionáři, kteří mají jen krátko a střednědobý investiční horizont, tak pravděpodobně využijí nabídku odkupu, zatímco dlouhodobější investoři, kteří mohou v portfoliích držet nelistované společnosti a jsou připraveni na různá negativní překvapení ze strany majoritního akcionáře, mohou počkat na postupné zlepšení provozní výkonnosti společnosti. Fortuna je totiž na prahu několika let dvojciferného růstu, který bude tažen i) nedávno spuštěným online kasinem v ČR, ii) zlepšující se regulací na klíčových trzích a iii) v neposlední řadě synergiemi z konsolidace nedávných akvizic," shrnují svůj pohled analytici Patrie. 

Chci využít veřejnou nabídku k odkupu akcií za cenu 118,04 Kč/akcii:

Pokud se rozhodnete pro přijetí nabídky, řiďte se pokyny uveřejněnými na internetových stránkách České spořitelny, kde naleznete mj. také tento Stručný popis postupu pro akcionáře. Jedním z kroků pro využití nabídky je podání příkazu svému obchodníkovi s cennými papíry.

Příkaz do Patria Finance podáte formou Žádosti o převod CP a Potvrzení o přijetí pokynu – Fortuna. Zasláním Žádosti o převod CP a Potvrzení o přijetí pokynu – Fortuna do Patria Finance postup nekončí, pozorně čtěte instrukce dostupné na internetových stránkách České spořitelny.

Žádost o převod CP a Potvrzení o přijetí pokynu - Fortuna.pdf, kterou naleznete také v závěru tohoto textu, řádně vyplňte a podepište (v případě chybně vyplněné žádosti ji nebude moci Patria Finance akceptovat).

Váš podpis nechte úředně ověřit.

Zašlete e-mailem na info@patria-direct.cz z Vaší e-mailové adresy, kterou jste uvedl do naší evidence, NEBO poštou na adresu Patria Finance, a.s., Jungmannova 24, 110 00 Praha 1 (zašlete prosím s dostatečným předstihem s přihlédnutím k termínům stanoveným ze strany Navrhovatele, u žádostí přijatých po 16. 6. 2017 nemůžeme garantovat včasné odeslání potvrzení).

Po obdržení žádosti Vám budou akcie Fortuna v daném počtu blokovány na Vašem evidenčním účtu až do vypořádání transakce tj. nebude možné s blokovanými akciemi jakkoliv disponovat.

Na Vaši e-mailovou adresu v evidenci Patria Finance Vám zašleme dokument zpět potvrzený za naši společnost (aktuálnost e-mailové adresy si prosím zkontrolujte po přihlášení na https://webtrader.patria-direct.cz/).

Kromě výše uvedené žádosti budete dle pokynů v Nabídkovém dokumentu vyplňovat formulář „Oznámení o akceptaci nabídky na koupi akcií“. Pro vyplnění budete potřebovat následující údaje, které Vám sdělíme na dotaz na info@patria-direct.czčíslo majetkového účtu a název a kód účastníka CDCP. Veškeré dotazy k tomuto formuláři prosím směřujte na Českou spořitelnu. Oznámení o akceptaci NEZASÍLÁTE do Patria Finance, ale do České spořitelny.

Upozorňujeme, že varianta využití veřejné nabídky ke koupi akcií je zpoplatněna ze strany Patria Finance částkou 1 000 CZK. Poplatek bude uhrazen z kupní ceny k datu převodu akcií. Peněžní prostředky za prodej akcií budou na Vašem evidenčním účtu u společnosti Patria Finance disponibilní až k datu převodu akcií dle čl. 11 Nabídkového dokumentu (30. 5. 2017/ 13. 6. 2017 / 27. 6. 2017).

Pokud nechci reagovat na nabídku k odkupu akcií:

V takovém případě si akcionář zachová veškerá práva akcionáře, avšak je potřeba přihlédnout k důsledkům a záměrům Fortbet, například záměru vyřadit akcie Fortuna z obchodování, možnost výrazného odkladu výplaty podílu na zisku a podobně.

Pokud chci akcie prodat, ale na burze a za tržní cenu:

Ano, akcionář může prodat své akcie samozřejmě také na burze za tržní cenu (závěrečná tržní cena činila ve čtvrtek 1. 6. 2017 118,00 Kč). Prodejní pokyn lze zadat elektronicky prostřednictvím obchodní aplikace https://webtrader.patria-direct.cz/ či telefonicky na lince (+420) 221 424 424. Poplatek spojený s prodejem akcií je stanoven dle platného Sazebníku poplatků.

V případě jakýchkoliv dotazů či nejasností nás neváhejte kontaktovat na telefonním čísle (+420) 221 424 240 nebo na e-mailové adrese info@patria-direct.cz.

Na závěr odkazujeme na Žádost o převod CP a Potvrzení o přijetí pokynu - Fortuna.pdf.

 Tento dokument byl vytvořen společností Patria Finance, a.s. (Patria), licencovaným obchodníkem s cennými papíry regulovaným Českou národní bankou. Patria vycházela z důvěrných externích zdrojů, avšak za úplnost a přesnost takto převzatých informací neodpovídá. Investiční nástroje nebo strategie zde zmíněné nemusí být vhodné pro každého investora. Názory a doporučení zde uvedené neberou v úvahu situaci a osobní poměry jednotlivých investorů, jejich finanční situaci, znalosti, zkušenosti, cíle nebo potřeby a jejich záměrem není doporučit konkrétní investiční nástroje nebo strategie konkrétním investorům. Tento dokument má sloužit investorům, u nichž se očekává, že budou činit vlastní investiční rozhodnutí a budou se o výhodnosti investic do jakýchkoli investičních nástrojů zde uvedených rozhodovat samostatně, zejména na základě náležitého zvážení ceny, případného nebezpečí a rizik, jejich vlastní investiční strategie a vlastní právní, daňové a finanční situace. Hodnota, cena či příjem z uvedených aktiv se může měnit anebo být ovlivněna pohybem směnných kurzů. V důsledku těchto změn může být hodnota investice do uvedených aktiv znehodnocena. Úspěšné investice v minulosti neindikují ani nezaručují příznivé výsledky do budoucna. Pro další informace viz: https://www.patria.cz/disclaimer.html

(Komerční sdělení)

 

Čtěte více:

Penta chce z burz stáhnout Fortunu, nabízí 99 korun za akcii. Bude to stačit?
31.03.2017 11:07
Investiční společnost Penta plánuje stáhnout sázkovou společnost Fortu...
Červená koncovka hektického týdne. Fortuna postrašila investory
31.03.2017 17:26
Hektický závěr týdne skončil pro pražskou burzu v červeném. Ve ztrátě ...
První čtvrtletí na pražské burze: PX +6,5 %, vítěz v růstu Fortuna se chce loučit
03.04.2017 17:14
Akcie na pražské burze vynesly v prvním letošním čtvrtletí 6,5 procent...
Soud vyhověl menšinovým akcionářům, Fortuna na valné hromadě nesmí řešit rumunské akvizice
25.04.2017 9:17
Sázková společnost Fortuna oznámila, že soud zakázal na středeční mimo...
Fortuna může dál expandovat. Cenu pro odkup Penta měnit nehodlá
26.04.2017 11:58
Sázková společnost Fortuna Entertainment Group by mohla rozšířit svoje...
Fortuně vzrostly sázky o pětinu, propad zisku vysvětluje expanzí
11.05.2017 8:21
Společnost Fortuna Entertainment Group N. V., která je největším střed...
Penta zvýší nabídkovou cenu na odkup akcií Fortuny na 118,04 Kč
26.05.2017 17:58
Skupina Penta prostřednictvím dceřiné společnosti Fortbet Holdings Lim...
Menšinovému akcionáři Fortuny vyšší nabídka na odkup nestačí
01.06.2017 11:13
Nová vylepšená nabídka na odkup akcií společnosti Fortuna Entertainmen...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení